- 7 Ekim 2012
- 615
- 791
- 103
- 44
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #6.641
Ayyyy canımcım deli gibi ağrıyor... ilaçta almıyorum sıcaktan ağrıyor galibakızlar sizin de başınız çok ağrıyo mu?
Hiç belirtim yok hala arada sancı giriyor ufak tefek uyku halim biraz azaldı... sokakta alışveriş merkezi gibi yerlerde önümde yürüyen insanların ter kokularını ve parfüm kokularını alınca midem bulanıyor hemen oradan yok olmak istiyorum onun dışında bir şikayetim yok :)))Sen ne durumda sin canim belirtilerin varmı geçti mi
Merhaba tüm tatlış hamişlere..Canım ben hep yaşıyorum şekerin düşmüş... bende reaktif hipoglisemi var birde insülin direnci o sebepten 2 saatte bir yemezsem şekerim düşüyor en kötü yoğurt veya 3-4 ceviz yiyorum sana da tavsiye ederim en kötü yatmadan 2-3 ceviz içi yersen sorun olmaz....
Yaz donemi maalesef böyle devam eder bulantı olmamasina sevindim bende bi kaç gündür bulantı kusma kalmadı sadece progesteron da galiba halsizlik oluyor o kadarHiç belirtim yok hala arada sancı giriyor ufak tefek uyku halim biraz azaldı... sokakta alışveriş merkezi gibi yerlerde önümde yürüyen insanların ter kokularını ve parfüm kokularını alınca midem bulanıyor hemen oradan yok olmak istiyorum onun dışında bir şikayetim yok :)))
Çok canım zararı koklama ve içme canım ne olur bebeğin zihin gelişimini etkiliyor...Kızlar çok ilginç ama canım inanılmaz sigara istiyor.hamile kalmadan önce kahve keyfi yaparken içerdim ama şimdi bayağ kokusu hoş geliyorkim içiyorsa kokluyorum resmen zararı çok dimi
Daha çok vardı gelmedi aklıma bu progestan aklımı başımdan alıyorYagiz cok zorlama isim zor solenior deniz unisex cocuk cok zorlanior hayati boyunca karsi taraf arafta kalior gormeden skinti yani kivanc veya cinar en iisi tabi fikrim hepsi guzel yoksa
Poyraz kuzey çok hoşGüzel isim mısra evet .bende koz olursa senem erkek olursa poyraz kuzey koymakmistiyorum :)
Ben diyetisyene gittim benim için reaktif hipoglisemimi düzenleyecek bir diyet programı uyguladı... bence önce bir dr a gidip sendeki belirtileri söylersen zaten tsh t3 t4 hormonları açlık kan şekeri glukoz ve açlık insülini ölçerler ona göre sana bir diyet programı yaparlar ona uyunca herşey düzeliyor... ben saati saatine ve besinlerime dikkat ederek besleniyorum... azıcık karbonhidrat alsam hemen şekerim ve beraberinde tansiyonum düşüyor... şekerli şeyleri meyveleri bile tek başına yemiyorum yanında mutlaka yoğurt olmak zorunda.... istersrn sende bir dahiliye uzmanı ve onun önereceği diyetisyene gidip bu durumu çözebilirsin çünkü hamilelik uzun bir maraton mümkün olduğunda kontrollü ve sağlıklı olmalıyız...Merhaba tüm tatlış hamişlere..
Bu konu hakkında yazını görünce balıklama atladım. Daha bugün reaktif hipoglisemiyi araştırdım. Bende 8 haftalık hamileyim. Ve bende önceden beri arada sırada yemeklerden bi kaç saat sonra kan şekeri düşmesi oluyor. Karnım çok fena açılıyor, ellerim titriyor ve bayılacak gibi hissediyorum. Bi kaç bişey atıştırdıktan sonra toparlıyorum. Yaşadığım reaktif hipoglisemiymiş. Ama şu anda bebeğe zararı olur mu? Allah korusun çok düşük kan şekeri düşüğe bile sebep oluyormuş. Çok korktum böyle şeyler okuyunca.
Sağol canım evet karbonhidrat alıyorum o zaman dikkat edeyim çok sağolİşte canım hamileliğin etkileri progesteron hormonu ve östrojen miktarı iyice arttı. Östrojenin en önemli özelliği kalça göbek ve göğüslerde yağ dokusunu arttırmak... sen şindi karbonhidrat içerikli illaki yiyorsun patates havuç ekmek kurufasulye nohut mercimek vs. Bunları bünyeye alınca normalde karaciğer ve kas dokusunda glikojen olarak depolanır... ama östrojen fazla olunca o yaramaz östrojen alınan karbonhidratlarla gelen glikozu sen direkt trigliserit yani yağ dokusuna çevirip, kalça göbek ve göğüs çevresinde depoluyor... yağ dokusu da hafif olduğu için kilo artışı görmüyorsun ama şişmiş oluyorsun... fazla terim kullandıysam kusuruma bakma en basit şekilde yazmaya çalıştım canım...
Ahhhh canım benim benim eşimde de okb var... hemde 15 yaşından beri şimdi 37 yaşında öyle çokta ilaçla geçen birşey değil ilaçlar geçici düzeltiyor... gerçi tam senin tanını bilmiyoruz ama nacizane sana tavsiye vermek istiyorum... takıntı mı geldi çık dışarı gez yada kendine seni mutlu edecek bir hobi bul... ya da hamilelik günlüğü falan tut normalde yapmadığın farklı birşeyler yap... belki daha iyi hissedersin... Allah sana kolaylık versin umarım tez zamanda kendini rahatlatacak birşeyler bulursunKızlar benim okb hastalığım var. Bebek konusunda bile sevinemiyorum bu ara zor zamanlar geçirdiğim için. Öyle üzülüyorum ki bugün fark ettim karnım normale göre biraz büyümüş. Evliliğe alışmadan hemen çocuk kararı almak onun için yaptığım en büyük kötülük. Depresyon atağım oldu bu aralar görseniz bende büyü olduğunu düşünüp hocaya götürdüler. Hoca ne diyecek? Tabiki var diyecek. Bebek doğduktan sonra psikolojik destek al dedi. Ne yani ilaç tedavisi alıp bebeğimi kayınvalidem büyütsün ilaçların etkisi yüzünden sürekli uyuyan bir anne mi olayım? Tedavi sürecinde evlenmemi söyleyen isteyen destekleyen tüm doktorlardan nefret ediyorum.
Kadın Doğum doktoru glikoz, tsh,t3 t4 hormonlarına baktı sadece tsh biraz düşük çıktı 0.11 diğerleri normal çıktı. 15 gün sonra tsh a bakalım dedi tekrardan. Hamilelikten önce insülin direncine de baktırmıştım. Sıkıntı yoktu. Ama bu aralar midem hiç bişey almadığından çok sağlıksız besleniyorum. Karbonhidratı da abarttım sanırım. Ama canım yemek yemek istemiyor doktor verse de nasıl uyarım bilmiyorum. Ne yiyeceğimi şaşırdım resmen.Ben diyetisyene gittim benim için reaktif hipoglisemimi düzenleyecek bir diyet programı uyguladı... bence önce bir dr a gidip sendeki belirtileri söylersen zaten tsh t3 t4 hormonları açlık kan şekeri glukoz ve açlık insülini ölçerler ona göre sana bir diyet programı yaparlar ona uyunca herşey düzeliyor... ben saati saatine ve besinlerime dikkat ederek besleniyorum... azıcık karbonhidrat alsam hemen şekerim ve beraberinde tansiyonum düşüyor... şekerli şeyleri meyveleri bile tek başına yemiyorum yanında mutlaka yoğurt olmak zorunda.... istersrn sende bir dahiliye uzmanı ve onun önereceği diyetisyene gidip bu durumu çözebilirsin çünkü hamilelik uzun bir maraton mümkün olduğunda kontrollü ve sağlıklı olmalıyız...
Kaç yıllık evlisiniz ?
Benim eşimde sesini çıkarmaz ama artık bi baktım tarzana dönmüşüm bulantılarımda geçince hemen kurtuldumKıl konusunda usandım cidden..Artık eşim de boşverdi ben senin içinin güzelliğini seviyorum diyor.
Ayyy çok sevindim canım eminim 12 haftayı tamamlayalım bu durumlarda azalıcak...Yaz donemi maalesef böyle devam eder bulantı olmamasina sevindim bende bi kaç gündür bulantı kusma kalmadı sadece progesteron da galiba halsizlik oluyor o kadar
Yok yok içmem hayatta canım zor elde ettim emanetime iyi bakıcam inşallahÇok canım zararı koklama ve içme canım ne olur bebeğin zihin gelişimini etkiliyor...
Aynen canm taktikca kafayı yicem yoksa iki güne bir kahverengi leke geliyor en iyisiHersey olacagina varir cnm dusunmemek lazm
Canm hemogram da şekerin kaç çıkıyor? Benim 80 çıkmış da bana düşük geldi daha doktora göstermedim tatilde olduğu icinCanım ben hep yaşıyorum şekerin düşmüş... bende reaktif hipoglisemi var birde insülin direnci o sebepten 2 saatte bir yemezsem şekerim düşüyor en kötü yoğurt veya 3-4 ceviz yiyorum sana da tavsiye ederim en kötü yatmadan 2-3 ceviz içi yersen sorun olmaz....
Besinler arasında düşük karbohidrat yüksek protein içerikli yiyebildiklerinle olabildiği kadar devam edersin tatlım...Kadın Doğum doktoru glikoz, tsh,t3 t4 hormonlarına baktı sadece tsh biraz düşük çıktı 0.11 diğerleri normal çıktı. 15 gün sonra tsh a bakalım dedi tekrardan. Hamilelikten önce insülin direncine de baktırmıştım. Sıkıntı yoktu. Ama bu aralar midem hiç bişey almadığından çok sağlıksız besleniyorum. Karbonhidratı da abarttım sanırım. Ama canım yemek yemek istemiyor doktor verse de nasıl uyarım bilmiyorum. Ne yiyeceğimi şaşırdım resmen.
Benim açlık 100 çıkıyor ama benim toklukta problem var tokluk normalde 120-130 çıkması lazım benim 72 çıkıyor... birşeyler yediğimde 2 saat içinde çok düşüyor şekerim benim sorunum bu umarım düzelir...Aynen canm taktikca kafayı yicem yoksa iki güne bir kahverengi leke geliyor en iyisi
Canm hemogram da şekerin kaç çıkıyor? Benim 80 çıkmış da bana düşük geldi daha doktora göstermedim tatilde olduğu icin
Geçmis olsun canm insallah düzelir.Benim açlık 100 çıkıyor ama benim toklukta problem var tokluk normalde 120-130 çıkması lazım benim 72 çıkıyor... birşeyler yediğimde 2 saat içinde çok düşüyor şekerim benim sorunum bu umarım düzelir...
Allah’ım çilemiz hiç bitmiyorBenim eşimde sesini çıkarmaz ama artık bi baktım tarzana dönmüşüm bulantılarımda geçince hemen kurtuldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?