2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kizlar bisey sorucam.bebeklerimise ilk aylar icin ilgilerini cekici ve egitici neler alabiliriz? Oyuncak kartlar donence bu gibi seylerden bilgisi tavsiyesi olanlar var mi?

Kizlar bisey sorucam.bebeklerimise ilk aylar icin ilgilerini cekici ve egitici neler alabiliriz? Oyuncak kartlar donence bu gibi seylerden bilgisi tavsiyesi olanlar var mi?
Zeka kartları var siyah beyaz ve kırmızı renklerin hakim olduğu şekiller var. Oyun halıları var müzikli, oyuncaklı. Ellere ayaklara takılan ziller çıngıraklar da ilk için zamanlar ideal..

Kızlar faydalı bir kitap önerisi ile daha geldim. İçerisinde bebek bakımı ile alakalı her türlü bilgi var. Hastalıklar dahil. Yenidoğan’daki iki üç yaşına kadar ayrı ayrı ele almış. Psikolojik yaklaşımlara da değinmiş.

Eklentiler

• image.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 38
  • image.webp
    66 KB · Görüntüleme: 34
Hissediyorum ama çok az eskiden daha kuvvetliydi
Salı kontrolüm var sorarım doktora
Aynı problem hafta başında bende de vardı Perşembe doktor kontrolünde sordum gerginlik stres üzüntü yada bi hastalık durumu oldu mu dedi bu durumlarda bebek etkilenir hareketleri azalır dedi kafama taktığım şeyler vardı ama kontrol günü
Bebeğimi görmenin mutluluğundan heralde kıpır kıpırdı o yüzden rahat olmak lazım ileriki haftalarda daha da hareketlenecekler

Canım bebeklerin harika dünyası adında bir belgesel var netflix de izledim sanırım emin değilim
Hiç bişeye ihtiyaçları yokmuş ilk aylarda bizden başka :) izleyince anlayacaksın beni

Kızlar yağ sürdükten 3-5 dk sonra giyiniyorum acaba faydası oluyor mudur bu şekilde kafama takıldı hep kıyafetler mı emiyor yağı

Canım benim çocuk gelişimci olarak naçizane önerim ilk aylarda bebeğinizle çok sık ten teması kurun.Göğsunuzde tutun orada uyutun.Göz teması kurun ve devamlı konuşun.Dahasına gerek yok.İlk oğlumda da bu şekilde yaptım.Bir yaşına kadar kendimi ona adadım.Güvenli bağlanması için hep kokumu nefesimi duydu.Her ihtiyacını geciktirmeden cevapladım.1 yaşından sonra ufak ufak dikkat çekici kartlar,kitaplar,eğitici oyuncaklar vs girdi hayatımıza.2 yaştan itibaren de anne çocuk etkinliklerine yoğunluk verdik.Simdi 4 yasinda evimiz anasinifi gibi yıl sonu sergisi acabiliriz yaptigimiz etkinliklerden :) Allah nasip ederse bebisler doğsun daha konuşuruz hepsini :)

Kızlar yağ sürdükten 3-5 dk sonra giyiniyorum acaba faydası oluyor mudur bu şekilde kafama takıldı hep kıyafetler mı emiyor yağı
Ben toplasan 5 kere anca yağ sürdüm galiba Bi alışkanlık edinemedim ama pamuklu bişey giyersen emer canım en iyisi göbüşü biraz açık tutmak ki ben karnım açık geziyorum evin içinde

Çokta az değildim 57 kiloydum canım sanırım 75le gidicem doğuma daha 3 ay var 66 kiloyum

57 gayet normal ideal bi kilo canım bana göre.Boyun da kısa değildi sanırım.Kardesimin esi de 57 kilo ile hamile kaldı.7 kilo verdi ilk 3 ay.Doguma 75 le gitti.Bebegi 3 aylık olacak 12 gün sonra.Şu an 62 kilo hiç diyet falan yapmadı.Sen de verirsin merak etme

Oooo maşallah.Bravo valla.Ben 2. ye zor cesaret ettim
Canım senin 2. Oğlan heralde benimde 2 oğlum var çok kız çocuğu istiyodum biri 8 biri 6 yaşında çocuklarımın kız olur diye yaptım 3.'yu çok şükür kız oldu oğlanlar büyünce cesaretlendim bende

1.68 boyum var hayır işin garip tarafı kilo almamışım gibi geliyo frenlemiyorum kendimi o yüzden ay inşallah canım ya doğum sonrası sıkıntı değilde doğumda sıkıntı olur mu diye düşünmeye başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…