2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Özel hastanemiydi cnm belki ondandır bbm ablam ilk doğumu sezeryan ikinciyi 90 kg olmasına rağmen bi sıkıntı olmadığı için normal yaptı biraz doktorla hastaneyle alakalı cnm sanirim
Devletti canım belki bebeğin hayatını riske atmak istememiş olabilirler şeker de vardı diyet yapıyordu hatta

Canim benim doktor kiloya takik.diyo ki aldigin her fazla kilo dogumu bi saat uzatir.ya soyle hamileyim diye rahatca kilo alabilirim gibi hissedemedim bu yuzden.demek ki kilo alinsada normal dogum yapiliyo.dogumun kac saat surmustu

Kizlar bisey sorucam.bebeklerimise ilk aylar icin ilgilerini cekici ve egitici neler alabiliriz? Oyuncak kartlar donence bu gibi seylerden bilgisi tavsiyesi olanlar var mi?

Ilk üç ay bebek dünyaya adapte olmaya çalışıyor ve en çok ihtiyaç duyduğu şey bence güven ve sakin ortam . Zaten ilk başlarda anne baba da yeni düzene yeni hayata alışmaya çalıştığı için biraz kaos oluyor. Yanı illa bir şey öğreticem diye kendini zorlarsan çok yıpranırsın. Ben bu sebeple depresyona girmiştim. Sürekli onun için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüp durduğum için ve bir yandan eski rahat hayatımı özlediğim için... hep kendini eksik hissetmek, hep suclamak... off ne zor gunlerdi. Simdiki aklım olsa anı yaşardım. Hicbir sey icin kendimi suclamazdim

Benim kızım 18 aylıkken konuşuyordu, 26 aylık videoları var bize masal anlatiyo :)

Ve inan yaptığım tek şey, onunla bol bol sohbet etmek, ten teması kurmak vs. Çalışıyordum bu arada annemle ablam birlikte baktılar. Kalabalık ailede sürekli doğru iletişim halindeydi birileriyle. Dolayısıyla bu da onun dil gelişimine önemli katkı sundu

Sonrasında ise bazı şeyleri çocuk kendisi belirliyor. Meraklı sorular, farklı ilgi alanlar vs hepsi zamanla oturuyor. Çocuklar bize anneliği öğretiyo:)

Bunlari duymam iyi oluyor canim sizin gibi tecrubeli annelerden.sanirim bende de ayni psikoloji var.aman su oyuncagida aliyim bu kartlarida ogretiyim.onu yapamadim eksik kaldi gelisimi gibi hep biseyleri takan biri olunca bende oyle olucam sanirim.

Canim benim doktor kiloya takik.diyo ki aldigin her fazla kilo dogumu bi saat uzatir.ya soyle hamileyim diye rahatca kilo alabilirim gibi hissedemedim bu yuzden.demek ki kilo alinsada normal dogum yapiliyo.dogumun kac saat surmustu
Canim ilk doğumum biraz sürmüştü akşam 8 de yattım hastaneye sabah 8 de oldu ama aşırı sanci 6 saat kadar ama 2. De de aynı kilolardaydim çok sancim 2 saat falandır ilk dogum biraz daha zor vücut açılmadığı için

Bunlari duymam iyi oluyor canim sizin gibi tecrubeli annelerden.sanirim bende de ayni psikoloji var.aman su oyuncagida aliyim bu kartlarida ogretiyim.onu yapamadim eksik kaldi gelisimi gibi hep biseyleri takan biri olunca bende oyle olucam sanirim.

Işte ben öyleydim . Taa hamileliğimde evi kitapla doldurdum. Ve yapamadığım her şey için kendimi suçladım. Çok büyük bir hata etmişim

Halbuki her şeyi akışına bıraksam, doğal şekilde süreci yürütsem bebek zaten kendini neye hazir hissediyorsa mesaj veriyor, ve anne bu mesajlari bebegi tanidikca anliyo

Mesela 6. Aya kadar oturtmamam gerektiğine o kadar inanmıştım ki hafiften biri belini kırarak kucağına oturtsa rahatsız olurdum. Kızım 5 ayın içindeyken annem artik kızdı. Biz kaç çocuk buyuttuk sen saçmalıyorsun dedi ve kızımı oturtmaya başladı. Çünkü benim kızım oturmaya hazırdı, mesaj veriyormus vucud diliyle . Ben kabul etmiyordum

Aynı hafta doktora gittik, doktor da artik oturtabilirsin bebeğin hazır, demişti.

Yanı demem o ki, kitaplar, videolar, makaleler hepsi çok güzel ve öğretici. Ama en öğretici olanlar bebekler :). Onlara kulak vermek lazım ne istediklerini anlamak lazim. He bir de o kitapları okuyunca toplumdaki annelerin yaptıklarını hep yanlış görüyor insan o yüzden kimsenin sözünü dinlemiyo. Oysa tecrübe sahibi annelerimizin kayimvalidelerimizin arkadaşlarımızın deneyimleri o kadar değerli ki. Onlara da kulak vermek lazim

Kızlar baston tarzı bebek arabası düşünenler kanz indirimde 700 tlye düşmüş yorumları çok iyi araştırmıştım baya kraftla gidip geliyoruz sanırım alıcam

Yok kıza direk sen normal yapamazsın kilodan dolayı dediler canım sezeryan günü verdiler çatı muyanesi vs Bi sıkıntı yoktu

Onu hangi doktor demiş.Bizzat karşı komşum ve arkadaşım 105 kilo ile çatır çatır normal doğurdu.Hic bi dr ne bu kilo doğuramazsin falan demedi.

Kızlar baston tarzı bebek arabası düşünenler kanz indirimde 700 tlye düşmüş yorumları çok iyi araştırmıştım baya kraftla gidip geliyoruz sanırım alıcam

Benim normal bebek arabam kanz memnunum ondan 4 sene tepe tepe kullandık.Ikinci oglusu da büyütür ama yine de bi tane hafif baston istiyorum bende.

Onu hangi doktor demiş.Bizzat karşı komşum ve arkadaşım 105 kilo ile çatır çatır normal doğurdu.Hic bi dr ne bu kilo doğuramazsin falan demedi.
Canım o diyetle duruyordu suyu fazlaydı şekeri vardı belki bebeği tehlikeye atmak istemediler bilemiyorum ama kilon var normal doğum riskini göze alamayız dedi 2018de doğum yaptı

Benim normal bebek arabam kanz memnunum ondan 4 sene tepe tepe kullandık.Ikinci oglusu da büyütür ama yine de bi tane hafif baston istiyorum bende.
Canım bu tam istediğin gibi hafif baston mu bilemedim https://www.babymall.com.tr/urun/ka...q8UxnpyUoj1_Ynva8EjMDKSMlr_mBDShoCbUgQAvD_BwE
Yenidoğan uyumlu
Maclarende indirim de bu daha hafif ama 6 aydan sonra kullanım Bi bak istersen

Bu arabanın tek eksiği çift yön olmaması. Yoksa almayı düşünürdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…