2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bunu yapan bir ben değilmişim:) sanki nasil duyacaksa o şekilde
Kız geçen hamilelik uygulamasında yazıyordu eşiniz kulağını dayadiginda kalp atışını duyabilir diye ona inandım eşimde duyuyorum dedi ama kalp atışı mi başka bişey mi duydu bilemiyorum artık o sırada ufak ufak tekmeledi zaten

32 bebek ölümü yıllar içinde Fransa’da olmuş arkadaşlar bende okudum çok üzüldüm anneler kemer takmadığı için dönen bebek tekrar tersine dönemeyip boğulmuş Allah korusun şimdi marka ürünlerini geri toplatıyor, hangi eşya olursa olsun annenin dikkati ve kontrolü önemli

Kızlar şu kasılmalardan herkes tedirgin oluyor ama Doğum yaklaştıkça hazırlık kasılmaları olmak zorunda günde 10 civarı kasılma normal karşılanıyor çok üzmeyin kendinizi
Bu arada dün tüm eksikleri tamamladık, önümüzdeki hafta hastane çantasını da hazırlamayı düşünüyorum dahada ağırlaşmadan inşallah, kuzularımın yataklarını ikeadan aldık henüz kurulmadı haftaya onlarda kurulacak

Eklentiler

• F0F37AE6-69BB-4478-81A7-81B1990FCCA6.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 41
  • AAEDCF0E-0D11-4F8B-94C9-E04D22840F31.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 47
Günaydınlar herkese
Okuyorum fırsat buldukça ama zırt pırt çıkan reklamlar yüzünden sayfa yenile geri dön nerdeydim derken cevap yazmayı erteliyorum..

Kasılma sancı yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun. Bu haftalarda kasılmalar oldukça normal bebeğin yeri daralıyor artık dönmek istiyor top oluyor içerde. Yorulmamaya sık sık oturup dinlenmeye ya da imkan varsa ayakları yukarı dikip uzanmaya çalışın.. Kasılmalar düzenli olarak sıklaşırsa her saat her gün gibi mesela, ebenize ya da acile bilgi vermeyi de ihmal etmeyin. Azıcık yolumuz kaldı sabır kızlar

Nelerden bahsedecektim ben yaaa

Ana kucağı - car seat - oto koltuğu.. Doğduğu andan itibaren kullandık biz oğlum için. Bebek hareketlenene kadar şahaneydi koy içine izlesin nerde napıyosun.. Ama bebek hareketlenince beyefendi ihtiyaç duymadı böyle şeylere. Ne salıncakta, ne titreşimli oyuncaklarda, ne beşikte, ne kucakta durmadı .. Karakter meselesi.. Biz de yere oyun matı serdik halı gibi, saldık meydana.. Koş yiğidim dedik, geçerken üstünebasmadan ezmeden işimize baktık
Aldığımız salıncağı beşiği vs de hep sattık..

Bebeği ile görüş gününe gidenlere kocaman maşallahlar sıralıyorum ayrıca. Biz bebeği göremediğimiz için yurtdışında sizinkilerle kendimi avutuyorum bazen. Aynı haftadaki arkadaşlar yazıyor mesela şu kiloda şu boyda diye, ortalama o kadar olmuştur diye avunuyorum.. N'apcan analıque

Bu süreçte kasılmaları bizim ebe önemsemiyor ama kasılmaları ciddi su gibi akıntı, lekelenme ya da kanama takip ederse, gelin bir kontrol edelim diyorlar.. Ama ben kilo almıyorum karnım büyüyor dediğimde bile, 1 ay önceki ultrasonda her şey yolundaydı merak etme iyidir diyip geçiyorlar, bir ayda değil bir gecede neler değişebilir aslında ama işte belirti olmayınca sakinler..

Buzlukta doğum sonrası için kişiler saklama fikri çok mantıklı. Bende fasulye mercimek nohut olur zaten hep. Kv gelince mantılar doldurur oralara. Ama gerektiğinde dışardan söyleyin çok da kasmayın bence, insanlar sizi beslesin siz insanları değil.. Ziyarete gelenlerden çiçek yerine yemek bekliyoruz

Oğlumun bebeklik kıyafetlerini çıkarıp yıkadım ütüledim, mevsimler farklı ama zıbınları hastane çıkışları kullanabilir, tulum tulumdur zaten burası da ingiltere gecesi soğuk olacak yaz da olsa diye hazırladım hepsini.. 16 tulum , 6 altlı üstlü takım, ve 10 tane falan zıbını var.. Çorap şapka önlük saymadım bile.. Daha da bişiy almam diyorum ama gelenler getirecek muhtemelen..

Yine de yeni bir şeyleri olsun diye tugbakugudan hastane çıkışı aldık. Türkiye ye kargo yapılacak kv ve annem getirecek inşallah.. Yastık hediyesi var diye büyük oğluma da bi yastık yaptırdım ekstradan, iki yastıkla fotolar çekerim diye düşünüyorum şimdilik..

Alt değiştirme masası, moses basketi, anne yanı beşiği, salıncağı vs var. Bebek arabası zaten hazırdı.. Çok bir işim kalmadı yani. Hastane çantası hazırlayıp ıslak mendil stoklamaya devam

Hastane çantanız ile ilgili bir iki şey daha yazıp mektubuma son vericem

Bebek çantanız için, bebeğinizin doğum sonrası giyeceği takımları ayrı ayrı şeffaf kilitli poşetlere ya da keselere ya da benzer şeylere koyarak, mümkünse etiketleyerek eşinizin ebenizin vs işini kolaylaştırabilirsiniz. Rastgele giydirmelerine engel olursunuz. Her keseye iç zıbın, tulum ya da alt üst takım, bir bez, şapka vs koyarak 2-3 takım hazırlayabilirsiniz.

Hastaneye her ihtimale karşı bir biberon götürmenizi tavsiye ederim. Hemen sütüm gelmişti benim ama gelmezse ihtimaline karşı kendi biberonumu taşımak istemiştim.

Hastaneye evde giydiğim eşofmanla gitmiştim ben. Gider gitmez kontrol için altı çıkarıp sonra atar topar suya gidicem diye üstümü çıkarıp havuza girdiğimden kıyafetim temiz kalmıştı. Bir kaç saate de eve geldiğim için üst değiştirme ihtiyacım olmamıştı..

Ama süreç uzar kıyafet gerekir eşiniz vs evden size kıyafet getirecek olur.. Ya da bebek için yanınıza aldığınız kıyafetler çabuk kirlenir, ya da bedenine uymaz vs.. Evde bir acil durum çantası hazır etmenizi tavsiye ederim. hastaneye gidecek çanta dışında, alternatif bebek ve anne kıyafeti, iç çamaşırı, extra bebek bezi vs koyup bi köşede bekletin. Allah korusun ama hastane süreci uzarsa falan, eşinize ve ya evden gelecek kişiye dolap çekmece krokileri çizmeden al çantayı gel deme şansınız olur.. Kendi adıma hiç sevmem çekmecelerim karıştırılsın düzenim bozulsun.. Naçizane bi fikir..

Kabızlık ya da hemoroid sorunu yaşayan arkadaşlar için, düzenli komposto tüketimi öneririm. İlk gebeliğimde ve doğumdan sonra çok işime yaramıştı. Ayva elma armut kayısı ne varsa her gün birini yapın bi kase yiyin. Düzenli tüketmeye çalışın. Ben günde bir kase yiyorum, şimdilik sorunum olmadı şükür..

Sanırım söyleyeceklerim bu kadar.. Çok konuştum hakkınızı helal edin ama bilgisayardan açmışken anlatayım dedim hepsini.. Okuyabilenlere oscar ödülü dağıtıyoruz

Görüşmek üzere esen kalın efendim..

Kız yok ben birazda kendimi düşünüyorum bebek durmaz ağlar bişey olur hemen çıkarıp pişireyim bizdede öyle olur arkadaşlarıma hazırlık yaparsam küfür ederler zaten biz kime gideceksek herkes bi çeşit bişey yapar götürür mesela
hani olur ya mevlüde gelemeyen bebek görmek isteyen birileri çıkar hemen böreği at fırına bi patates salatası yap bi sarma pişir çıksın gitsin aradan diye kendi totomu düşünüyorum yani

Bişey sölim mi kıçımın üstüne oturamadığım için midir nedir bilmem bazen hamile olduğumu unutuyorum 3 ay hastanelik oldum bulantılar kusmalar yüzünden birde hastalıktan kurtulamadım onun dışında gerçekten zıpırdım hala zıpırım Vajina ağrısı son 2 gündür var ama ara ara

Ben bebişin bütün kıyafetleri yıkadım sayılır bugün ütüsünü yapıcam inşallah ama bitürlü gecelik alamadım ya .haftayada gecelik sütyen kilot faslını tamamlamayı düşünüyorum internetten almak istemiyorum kemeraltına gitmek istiyorum ama bu acılarla nasıl olucak fikrim yok

Kıyafetleri şimdiden hazırlasak olur mu canım? Ben son 10-15 gün kala falan düşünüyordum, temiz kalmaz, toz olur falan diye

ay bende hazırlayayım artık dedim bişey olur erken doğuma gitmek gerekir
lohusa pedi gecelik terlik merlik ayarlamam lazım

Kıyafetleri şimdiden hazırlasak olur mu canım? Ben son 10-15 gün kala falan düşünüyordum, temiz kalmaz, toz olur falan diye
Kız 10 gün kala nasıl yapıcan ağırlaşcan iyice.nisan annelerini ziyaret ettiğim de hepsi bana kıyafetlerini şimdiden yıka hazırla dediler sonra çok zor oluyor dediler.30/32 .hafta doğum çantanızda hazır olsun diyorlar dolabına yıkayıp ütüleyip asarsan bişey olmaz diye düşünüyorum yenidoğan kıyafetlerini de ütüledikden sonra buzdolabı posetine koymayı düşünüyorum

konuşmuştuk bu konuyu seninle kuzu, kısmet olsun sen iyi olda bebişinle :)

hayırlı olsun canım :) iyi yapmışsın bende artık tamamlamak gerektiğini düşünüyorum

Reactions: LaL
ben küçük hurçlar aldım minik minik onlara koysam birşey olur mu ki? yoksa hava almasın mı?

Ben dün bebekler için hastahane kıyafetlerini falan yıkılayıp ütülettirdim. Bu haftaiçi de tamamlayıp, poşetlere koyup bir el çantasına yerleştiricem hepsini. Ne olur ne olmaz. Yalnız sadece sütyen ve gecelik bedenine karar veremiyorum. Şuan ikiz hamilelik dediğimde herkes şaşırıyor, demekki öyle şişmedim ama biranda büyürse göğüs ve göbek o zaman M bedene ya sığmazsam diyorum, gitgelden bişi alamıyorum:) bi tane large almıştım gecelik, o şuan büyük mesela, mediumda olurmuş...

canım bence L al çünkü henüz zaman var ve şişeceğiz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…