Ahhh ahh ne desem bilmiyorum vallahi. Var yine kasilmalarim 2-3 saattir yarın gidicem normalde bu geceyi kazasız belasız bitirebilirsem.
Ben de2011'den beri kk deyim.
Kazen, kadın sanıyordum.
Şimdi öğreniyorum
Ayy maşallah sana da yavrularına da canım Darısı bizlerin başına inşallahCanım emme refleksi için de süt gelmesi için de ısrarcı olmak gerekiyor. Bi kere hemen gelmiyor. Biz gelmiyor diye bebek hemşiresine söylediğimizde mama vermedi. Benim doğum yaptığım hastane emzirme politikası benimsemiş. Öyle çıktık hastaneden. Zaten bebekler çıķarken doğum kilolarından gr. kaybediyor. Sakin kalıp emzirmeye devam ediyorsun. Çok sürmüyor. Oğlum öğlen 1 çeyrek gibi doğdu. O gece hastanedeydik. Ertesi sabah ayrıldık. O gece hep koyun koyunaydık. Gece yarısı ilk süt gelmiş. Ki o, çok faydalı bebek için.. Sızmış üzerimde
Yani 24 saat sonra süt gelmiş diyebilirim..
Keza kızımda da şöyle bi şey oldu: 20 gün kadar sürdü. Sağı almak istemiyor. Belli ki süt düzensiz az geliyor o da kızıyordu. Israrla önce sağı verdim. Sakinleştirip telkin ettim ona. Dua ettim. Sonra solu verdim Ve sonunda ikisini de rahatlıkla aldı. 16 ay emdi. Hamile kalıp devam sütüne geçtim. Biberonu da devam sütü verirken kullandım. Oğlan hiç biberon istemedi. 26 ay emdi.
Canım emme refleksi için de süt gelmesi için de ısrarcı olmak gerekiyor. Bi kere hemen gelmiyor. Biz gelmiyor diye bebek hemşiresine söylediğimizde mama vermedi. Benim doğum yaptığım hastane emzirme politikası benimsemiş. Öyle çıktık hastaneden. Zaten bebekler çıķarken doğum kilolarından gr. kaybediyor. Sakin kalıp emzirmeye devam ediyorsun. Çok sürmüyor. Oğlum öğlen 1 çeyrek gibi doğdu. O gece hastanedeydik. Ertesi sabah ayrıldık. O gece hep koyun koyunaydık. Gece yarısı ilk süt gelmiş. Ki o, çok faydalı bebek için.. Sızmış üzerimde
Yani 24 saat sonra süt gelmiş diyebilirim..
Keza kızımda da şöyle bi şey oldu: 20 gün kadar sürdü. Sağı almak istemiyor. Belli ki süt düzensiz az geliyor o da kızıyordu. Israrla önce sağı verdim. Sakinleştirip telkin ettim ona. Dua ettim. Sonra solu verdim Ve sonunda ikisini de rahatlıkla aldı. 16 ay emdi. Hamile kalıp devam sütüne geçtim. Biberonu da devam sütü verirken kullandım. Oğlan hiç biberon istemedi. 26 ay emdi.
Hahahahha2011'den beri kk deyim.
Kazen, kadın sanıyordum.
Şimdi öğreniyorum
Ben etrafımdan araştırarak aldım cnm, biberon dr browns, emzik her bebek farklı oluyomuş ama iyisi diye philips avent soothie, ıslaak mendil yenidoğan uni baby, yenidoğan baby & meKızlar biliyorum daha önce konuşulmuştu ama not etmemisim. Bana aldiginiz ıslak mendil, biberon, emzik markalarını söyler misiniz? Bir de tecrübeli annelere sorum şu; Allah korusun süt gelmez veya bebek emmezse hemen mama mi vermek gerekiyor? Yani biberonu onun için mi aliyoruz
Ütü kısa sureli ısı uyguluyor canım uzerınde gecerken o yuzden sadece ütüyle ölmüyor mikroplar öyle okumustum. Ben hep en az 60 hatta 90 da yıkıyorumCekmezmi canım utuleniyor zaten ayrica
Ayy maşallah sana da yavrularına da canım Darısı bizlerin başına inşallahpeki sit gelene kadar bebeğin aç olması etkilemiyor mu yavruyu
Yukarıda sormuş biri ama 24 saat diyorsunuz acıkmadı mı bu bebe ☺
Canım bu konuda ben biraz katıyım, anne bebek dostu hastalerde zaten emzik ve biberon kullanımına izin verilmez. Mütemadiyen emzirirsiniz. Süt olsada olmasa da. Mama her yerde var eşiniz doğumdan sonra bile eczaneden alıp gelebilir daha doğum olmadan mama almak ona guvenmektir. Kaldı ki süt gelmedi, eds, şırınga ve çay kaşığı ile verilir mama. Aksi halde bebegi biberondan uzaklaştırmak zordur. Bunu ilk 15 gün için söylüyorum. Sonrası bebegin mizacına kalmış kimi biberonu da memeyi de sorunsuz alır kimi tercih yapar. Ama ilk 15 gün çok riskli çünkü bebek karıştırabilir, ve hiç emziremeyebilirsiniz bile..Kızlar biliyorum daha önce konuşulmuştu ama not etmemisim. Bana aldiginiz ıslak mendil, biberon, emzik markalarını söyler misiniz? Bir de tecrübeli annelere sorum şu; Allah korusun süt gelmez veya bebek emmezse hemen mama mi vermek gerekiyor? Yani biberonu onun için mi aliyoruz
ben et koymam hiç canım o yüzden bilmiyorum, ama yarı pişmiş çok yedim beğendimSağol canım denicem öyle.
Ben kıymalı yapmıştım tadı farklı oldu .
Benim makinamında 90 derece bebek programı ama ben katat vetrmrdim, çekmiyormu kıyafetler, ufacık çıkcaklar diyee korkuyorumÜtü kısa sureli ısı uyguluyor canım uzerınde gecerken o yuzden sadece ütüyle ölmüyor mikroplar öyle okumustum. Ben hep en az 60 hatta 90 da yıkıyorum
aynen yaa , çok şükür minnoşlar kucağımıza da almayı nasib etsin rabbimay evet ya 1200 gramlık çerezler daha
Ama şaka gibi değil mi ya 4mm kese boyutunu ölçtüğümüzü hatırlıyorum şimdi kilolar var karnımzda
bence çok büyük kolaylık kuzu yaa, benim arkadaşım onunla büyüttü çocuğunu, pikniğe falan biryere giderkende götürdü miss gibi uyudu çocuk hep rezil olmadan, ama çok farklı ana kucakları var tabi bizim arkadaşın aldığı yere yakın iki taraflı yatay ve dikey sallanan birşeydi. ben de minder yaptırdım ama bilmiyoum korktum haberlerden dolayıAnakucağı kullanmadım ben.. Bilmiyorum ihtiyaç da duymadım.
Peki %100 pamuk olan giysiler 60-90 derecede nasıl dayanıyor arkadaşım? Benim bazen %100 gömleklerim 40 derecede bile çekiyor, hatta kurutmaya bile atamıyorum. Anlayamadım.Ütü kısa sureli ısı uyguluyor canım uzerınde gecerken o yuzden sadece ütüyle ölmüyor mikroplar öyle okumustum. Ben hep en az 60 hatta 90 da yıkıyorum
bu ara çok yaygınmış canım, dikkat et bir parazit işte, inşallah çabuk geçerKızlar kaşıntının sebebi bulundu teşhis : uyuz
Hap,krem,losyon verdi butun aile kullansın dedi çünkü bulaşıcıymış
Kardeşimde başlanmıştı bana ve abime de bulaştı
Önlemi aldık
1haftada geçiyormuş bakalım
Kaşınan arkadaşlar dikkate alın kaşınmayı
e daha onunki küçükmüş canım o doğurasıya sana yardım eder doğum ve sonrası için, sen temelli mi kalsın istiyordunStandart kaynana ve görümce işte. Bizimkileri öğrenirler ama onlar söylemez. Acayip sinirliyim bende onlara
Kesinlikle katiliyorum sözlerine ... benim sütüm 3. Gün geldi ve 2 ýil emzirdim cok sükür mama ilk 3 günün haricinde vermedim .. hastane de sütüm gelmedigi icin bebegin sekeri dusmesin diye kaşıkla mama verdik onu de iyice emdi yoruldu ondan sonra doktorumuzda böyke tembihledi emecek emecek süt gelmiyorsa 15 dk dedi sanirim emme süresi dolunca kasikla mama verdik ... 3 uncü gün sütüm geldi bizim mamayla isimis bitti :)Canım bu konuda ben biraz katıyım, anne bebek dostu hastalerde zaten emzik ve biberon kullanımına izin verilmez. Mütemadiyen emzirirsiniz. Süt olsada olmasa da. Mama her yerde var eşiniz doğumdan sonra bile eczaneden alıp gelebilir daha doğum olmadan mama almak ona guvenmektir. Kaldı ki süt gelmedi, eds, şırınga ve çay kaşığı ile verilir mama. Aksi halde bebegi biberondan uzaklaştırmak zordur. Bunu ilk 15 gün için söylüyorum. Sonrası bebegin mizacına kalmış kimi biberonu da memeyi de sorunsuz alır kimi tercih yapar. Ama ilk 15 gün çok riskli çünkü bebek karıştırabilir, ve hiç emziremeyebilirsiniz bile..
ohaaaa, bu ne demek yaa yatak odanı kilitle kız, saygısızlık olarak algılarım ben olsamAy keşke benimkide küsse de karışmasa beni şimdiden geriyor gerçekten hiç kaçışm yok ondan aynı binadayız bide.eltime yaptıklarını bana da yaparsa bende patlicam sanırım çünkü karışmadığı şey yok gece yarısı kendi anahtarıyla eve girip bebeğe bakmaya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?