2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
kızım hamilelik sürecinde neva color markasının botanic boya serisini aldı kuaförüne götürdü ve saçını hep o şekilde boyadı bir sorun da yaşamadı allaha şükür illa saçımı boyıycam derseniz tavsiye ediyormuş

Canım tamamen kesme,0 karbonhidrat bebeğin kas gelişimini engelliyormuş. Bizde şeker olduğu halde sabah 2 öğlen 1 akşam 1 tam buğday ekmeğimiz var. Yada ekmek yerine geçen seyler. İşte 3 kaşık bulgur yersen ekmek yeme, yada 1 kase çorba.

seninkiler anacı çıkmış kuzu haklısın bebekten bebeğe de çok değişiyor.

9 kilo aldım canım, sen iyisin gayet 7 kilo çok ideal..
Bende beyaz ekmek hiç yemiyorum mesela tam buğday ekmeği ve günde sadece 4 dilim yiyorum. Makarna pilav haftada bir akşam oda olursa denk gelirse yiyorum. Mesela gece kalktığımda açlığıma sadece 2 tane salata yiyip yatıyorum o an yatıştırıyor açlığımı zaten sonra da uyuyorum. Gün içinde ara öğünlerim muz ceviz elma kuru kayısı ve mutlaka 1 tane soda şeklinde ayarladım kendimi ve inan hiç açlığım yok gayet yetiyor bana. Biraz dikkat edip ayarını bulursanız inan hiç zorlanıyorum.

Hafta bir kilo mu çok fazla değil mi cnm sıkıntı çekme sonra valla
Valla şimdiden sıkıntı çekiyorum
Çok yemek de yemiyorum aslında çünkü hemen şişiyorum. Iki öğün yiyorum artık aralarda meyve yoğurt türü yiyorum nasıl alıyorum bende şaştım.
4 hafta da bi doktora gidiyorum 4 kilo almış oluyorum son iki aydır.

Emin ol canım gelmemesi daha iyi.Lohusa halinde psikolojini bozar.Ben dün annemi tembihledim bu doğumda seni istiyorum yanımda hastanede ve evde diye.Ilk oğlumda lohusa depresyonuna soktu beni kv.Kabus gibiydi.
bende gelirler gitmezler diye çok korkuyorum, bana annem yeter diye düşünüyorum yani 2 kişinin birden evde olmasının bana ne faydası var geleceklerse de sırayla gelsinler yani. bi de hemen bebiş olur olmaz gidilmemeli bence bi anne toparlasın bebiş toparlasın öyle ziyarete gelsin gelecek olan. Allahtan çok akrabamız yok :))

Hmm doktorun Yemen ve yememen gerekenleri söylemedi mi sana yardımcı olmak için

Çok teşekkür ederim fikirler için bu arada Zümrüt ün Doğumu kolaylaştırıcı etkisi varmış hamileler kullanırmış bu açıdan eski zamanlarda bu yüzden de biraz Zümrüt’e yöneldik bi tık hatırası da kalsın diye

Ben 7 kilo vermiştim ilk beş ay.Bu ay 2 kilosunu almışım.(En az kilo alan ben miyim acaba)Kalan 3 ayda da 5 kg alsam hamile kaldığım kiloda doğum yaparım sanırım. Bebisim 1260 gr gelişimi iyi maşaallah.Insallah 5-6 kilodan fazla almam.

Ben memleketteyim akraba dolu etraf maalesef.Ve sıfır düşünce sıfır incelik.İlk günden başlarlar eve gelmeye(mahalledeki eşimin akrabaları).Arayıp gelmek isteyenleri ilk 15 gün kabul etmeyi düşünmüyorum.Habersiz çıkıp gelenleri gelenleri de kovamıyoruz maalesef.Şimdiden strese girdim doğum sonrasını düşünmekten.

Off dikkat bence sonra vermesi zor olur
canım ben düşük tehlikesi atlattım
14. haftamda
2.5 ay boyunca hiç kalkmadan sürekli yattım ondan oldu
bebeğim vakti zamanında sağlıkla doğsunda kilo umrumda değil şuan önceliğim bebeğimin zamanında gelmesi yani
kilolar bi şekilde gider nasılsa

Aynen öyle cocuklari mikroplardan korumak diye dusünurken bagisiklik sistemini yoketmek oluyor aslinda bu kadar mikropsuz hayat...
Bu gözler damacana suyla bebek yıkayan anneleri gördü ...
Saglik calisani bir arkadasim var onunarkadasinin cocugu kanser olmus ege uni prof bu cocuk hic toprakta oynamamis mikrop almamis o yüzden boyle bir rahatsizliga yenik düstü demis annesi perisan tabi o da cocugunu mikroptan korumak iicin boyle bir yol izlemis ..
Hersey kararında guzel :) saglikla dogsun ve büyüsün bebisler

canım benim bebişte 1220 gram doktorum kilosu fazla diyo
sana öyle bişey dedi mi doktorun
açlık tokluk şekerine baktır dedi

Çocuklar kesinlikle mikroplarla tanışmali bağışıklığı güçlenmeli.Asiri korumaya aşırı hijyen takıntısına gerek yok.ALLAH korusun tüm yavruları zor bir durum bi anne için.Hazir gıdalar,hormonlu gidalar,aşırı koruyuculuk,hava kirliliği...günümüzde amansız hastalıkların nedeni maalesef.Cok dikkatli olmak lazım.

canım benim bebişte 1220 gram doktorum kilosu fazla diyo
sana öyle bişey dedi mi doktorun
açlık tokluk şekerine baktır dedi

Şeker testi yaptirdim çıkmadı şükür canım.Bebek önde gidiyor gelişimi gayet iyi dedi sadece.Kilo almadığımı bildiği için sanırım testi tekrarlayalım falan demedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…