- 21 Kasım 2017
- 3.788
- 6.189
- 158
kuzum zaten zararlı karbonhidratları kestim. şeker pirinç pilavı falan. öğlen mesela paça çorbası içtim pirzola yedim yanında da salata :)Canım tamamen kesme,0 karbonhidrat bebeğin kas gelişimini engelliyormuş. Bizde şeker olduğu halde sabah 2 öğlen 1 akşam 1 tam buğday ekmeğimiz var. Yada ekmek yerine geçen seyler. İşte 3 kaşık bulgur yersen ekmek yeme, yada 1 kase çorba.
Bencede bundan sonra alıcaz asıl kilolalarıAma bugun iştahım tavan kesin bundan sonra bol bol alırım.bebişler anneler saglıklı olsunda.doktorada cok aldırıs etme bari :)
An itibari ile 5,5 olmuşOff süper 3 buçuk kilo alman
kuzum ben de +9 :) yine d eçok almamaya gayret ediyorum. başlarda ipin ucunu kaçırdım da biraz :)+9 kilodayım 25+1 deyim. Mutluyum ve sağlıklı bir hamilelik geçiriyorum. Her hamilelik biricik ve aynı şartları, duyguları bir daha yaşayamayacağız, dolayısıyla önemli olan mutlu olmak
Tabi ki sağlıklı beslenelim hepimiz, kimsenin metabolizması aynı değil, kilolu olanlar çok kilo alanlar üzülmesin diye yazdım :) Ben kızımda 27 kilo aldım, 1 yıl sonra doğum öncesi kiloma düştüm. Zor değil yani, sağlıkla ilgili bir sorun yoksa :):)kuzum ben de +9 :) yine d eçok almamaya gayret ediyorum. başlarda ipin ucunu kaçırdım da biraz :)
Günaydınlar 1 Mayıs doğumgünüm hem de Doğum hediyesi olarak kocam 5-6 bin civarı limitli bi takım alacak benim beğenmemi istedi ama içime sinmiyor hiç bir şey , tavsiyeniz var mı ? Elmas veya Zümrüt yüzük kolye set. İstiyorum ama gördüklerim cok klasik geliyor ..
Yok canım bu konuda hiç bisey demedi .kilo konusunda da hiç bisey söylemiyor.Hmm doktorun Yemen ve yememen gerekenleri söylemedi mi sana yardımcı olmak için
Bencede bundan sonra alıcaz asıl kilolaları
Misal ben 10 günde 2 kilo almışım dr un yüzünde güller açtı
Hoca bana taktı ya :))
Ben Zilin sesini kapatmayı düşünüyorum canımBen memleketteyim akraba dolu etraf maalesef.Ve sıfır düşünce sıfır incelik.İlk günden başlarlar eve gelmeye(mahalledeki eşimin akrabaları).Arayıp gelmek isteyenleri ilk 15 gün kabul etmeyi düşünmüyorum.Habersiz çıkıp gelenleri gelenleri de kovamıyoruz maalesef.Şimdiden strese girdim doğum sonrasını düşünmekten.
Ben Zilin sesini kapatmayı düşünüyorum canım
Kırkına kadar Gelen olursa almıcam eve
Çünkü tek bakicam bebeğime
ikram hizmet bişey yapamam kimseye
Zaten 2 aylıkken mevlüt yapıcam kim istiyosa ozaman gelsin tek tek uğrasamam
Ben Zilin sesini kapatmayı düşünüyorum canım
Kırkına kadar Gelen olursa almıcam eve
Çünkü tek bakicam bebeğime
ikram hizmet bişey yapamam kimseye
Zaten 2 aylıkken mevlüt yapıcam kim istiyosa ozaman gelsin tek tek uğrasamam
Orası öyle canım benim doğru söylüyorsun önemli olan sağlık sen en iyisini bilirsin zaten annesi olarakcanım ben düşük tehlikesi atlattım
14. haftamda
2.5 ay boyunca hiç kalkmadan sürekli yattım ondan oldu
bebeğim vakti zamanında sağlıkla doğsunda kilo umrumda değil şuan önceliğim bebeğimin zamanında gelmesi yani
kilolar bi şekilde gider nasılsa
Maşallah ikinize deAn itibari ile 5,5 olmuş
Bebişimde 1.175 gr olmuş
10 günde ana oğul semirmişiz
30. Hafta bitiminde canım 31+0. Ben hemen o gün doktorumu doğum izni raporu için arayacağım. Onlarda doğuracağım hastahaneye fakslıcaklar. Ben o haftaiçi gidip, hastahanede muayene olup sgkya başvurumu hastahane yapacak. Ama o kontrol ücretli mi ben de onu bilmiyorumKızlar doğum izni 31+0damı yazılıyır 32+0damı? Benim doktor çalışacaksan rapor veriyoruz yoksa gerek yok dedi. Kafam karıştı işyeri ne zaman 8 haftalık doğum iznine çıkacağımızı nerden bilsinki
Ben hep en az 60da yıkadım ceken cok nadir olmustur ki farkedilir boyutta değil.Renklilerin rengi atabilir ona bir sey diyemiyorum.Bebek kıyafetleri genelde yuzde yuz pamuk oluyor zaten ben de o sekılde almaya dikkat ediyorum bizimkiler cekmedi.Genelde acık renk aldıgım için renkte de sorun yasamadım. Makinenin alerji plus baby ayarı var. Orada otomatik olarak derece 60 cıkıyor zaten istersen 90 a ayarlayabiliyorsun.Belki deterjanı devrini vs. Ona göre ayarlıyordur. Kendi beyazlarımızı da pamuklu ayarda 90 da yıkıyorum çekme olmuyor.Peki %100 pamuk olan giysiler 60-90 derecede nasıl dayanıyor arkadaşım? Benim bazen %100 gömleklerim 40 derecede bile çekiyor, hatta kurutmaya bile atamıyorum. Anlayamadım.
Canım mikrop olması için bebeğin bir şey yapmasına gerek yok ki.Her yer mikrop zaten. En azından ilk alınan kıyafetler yıkanmalı bence yuksek ayarda. Cunku dıkılırken nasıl Sartlar da dikiliyor nerelerde yerlere surunuyor belli değil.Satıs sırasında da oyle hepsı askıda elinde mantar olan mı degdı ne olan degdı belli degıl.Hatta belki baska biri aldı cocuguna gıydırdı denedi iade etti. O yuzden ben yuksek ayar tercih ediyorum.Kızlar birkaç günlüğüne ben de aranızdan ayrılıyorum.
Aynı şeyi düşünüyorum
Bir de bebek kıyafetlerinde ne kadar mikrop olacak ki zaten yarım gün giyip çıkartıyoruz. Üstelik ayrı yıkıyoruz kendi çamaşırlarımıza katmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?