2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Sağlık ocağından aradılar ilk defa gelin kontrole diye genelde kendim gidiyordum 27 haftalık oldunuz gelin diyor:) pazartesi gidicem kan tahlillerinide aradan çıkarmış olucam.su troid istediğim seviyeye bi türlü inmek bilmedi bakalım bu ay doz artmıştı kaç cıkıcak? Sağlık ocağı çok inceliyor ellerine ayaklarıma bakıyor ödem var mı tansiyon bakıyor kilo bakıyor elle muayene yapıp kalp atışı dinliyor birde idrar veriyorum özel doktorum bu kadar bakmıyo valla:)

canım ya uyuşturucu ilaç vurulmadan dolgu yaptıraksın o da çok zor olmaz mı 3. tremester de olduğumuz için birçok müdahaleyi yapamıyorlar diye biliyorum. o uyuşturucu iğne zararlıymış.

Bende pazartesi gidicem sağlık ocağına.Bizim burda da pek bi ilgililer maşallah.Gitmeyince arıyorlar devamlı.

benimde dolgusu sürekli düşen bir dişim var. Dün gittim anestezi yapip buyüterek doldurmam gerek dedi müsade etmedim yapılacak zamanı geçtiği için. Allah şifa versin canım

Canım bende tan bilmiyorum ama ben devlet memuru olduğum için kurum ödemeye devam ediyor ama diğer gruplarda nasıl bilmiyorum tahmin yürütmek gerekse sen işe devam ettiğin için kurumdan alman lazım.

Doktor muayene ediyor, çalışabilirsin bir problem görülmüyor derse 37.haftaya kadar çalışabiliyorsun. En fazla 37ye kadar çalışabilirsin zaten

Selam kızlar .. Yoğun is donemi bitmesiyle tekrar araniza katılabildim.peki rapor verilirken son adet tarihi mi baz alınıyor yoksa bebeğim ultrasonda ölçümü yapıldığı hafta mi ? Soran bilen var mi ?
Son adet tarih baz alınıyor,ama bazen değişebiliyor hani doktorlar bazen değiştirebiliyor adet tarihini
Mesela ben 29 haftalığım 3 hafta sonra çalışamaz raporu alacağım

Son adet tarih baz alınıyor,ama bazen değişebiliyor hani doktorlar bazen değiştirebiliyor adet tarihini
Mesela ben 29 haftalığım 3 hafta sonra çalışamaz raporu alacağım
Aynen bende öyle 10gün öncesinde çalışamaz raporunu istiyorum, üstelik bebek zaten 2 hafta önden gidiyor. doktorum illa 32+0 da veririm derse kimden alabilirim acaba?

Canım ben o yüzden kastırıyorum. İkizler için, 29+0 da y da 30+0 da(onu bana 1 saate haber verecekler) kadın doğumcun doğum izni raporunu yazıp, doğuracağın hastahaneye yolluyor. Sen hastahaneden randevu alıp muayene oluyorsun, bu kontrolden sonra zaten hastahane kendi sgkya başvurmuş oluyor kayıtlarına girip. Benim de işyerime bunu bildirmem gerekiyor(artık maaş yatırmamaları için yoksa suç kapsamına girer). İşyeri ayrıca bir kağıt istiyor mu onu daha bilmiyorum.

Doğum iznine ayrıldığın zaman çalıştığın işyernden maaş almıyorsun. Sgk sana daha sonra(sanırım doğumundan sonra) para veriyor ama aldığın maaşa göre yüzde bilmem kaçı. Herkesinki değişiyor, sigortasına göre

Aynen bende öyle 10gün öncesinde çalışamaz raporunu istiyorum, üstelik bebek zaten 2 hafta önden gidiyor. doktorum illa 32+0 da veririm derse kimden alabilirim acaba?
10 gün tek hekim raporu istersin dr dan . Sonra çalışamaz raporunu alırsın. Sağlık ocagında veriliyor mu acaba 10 günlük rapor bilmiyorum

SAT'a göre hesaplanır doğum izinleri.

Örnek veriyorum 39. haftada doğum yaptınız.Kalan 1 haftada doğum izninize eklenir.
bunu biliyorum da merak ettiğim o değil . Sat a gore 37 haftalık olunca izine mi ayrılacağım yoksa çocuk önde gittiği için sat a gore 35 çocuğa gore 37. Hafta olunca mi izine ayrılacağım konusu

kızlar 100 gram şeker yüklemesi sonuçlarım

açlık : 76
1. saat : 147
2.saat : 109
3.saat : 46

son değer çok düşük geldi ne diyorsunuz ???

Sen çalışamaz almak istiyorsun. Riskli olduğunu o da biliyor. Bence 32 den önce de çalışamaz verir sana. Bir de sen zaten ücretsiz izinde değil miydin? Hiçbirine gerek yok o zaman.

Dr. beklenen doğum tarihini değiştirmezse sata göre canım.. Önde gidince ya önce doğmazsa diye düşünülür diyorum. Doğumu 40 hafta baz alıyorlar ya ondan.

bunu biliyorum da merak ettiğim o değil . Sat a gore 37 haftalık olunca izine mi ayrılacağım yoksa çocuk önde gittiği için sat a gore 35 çocuğa gore 37. Hafta olunca mi izine ayrılacağım konusu

benim bildiğim kadarıyla sata göre olan 35. hafta baz alınıyor (tabi doğumdan 5 hafta öncesinde izne ayrılmak istiyorsan). Bebek önde gittiği için sata göre 38de doğurdun diyelim (bebek gelişimine göre 40 olduğunu varsayıyorum), o zaman da sata göre 40 haftaya 2 hafta kaldığı için, o 2 hafta doğum sonrası iznine ekleniyor. Yani bebeğin önden gidişi baz alınmıyor, sata göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…