bunu biliyorum da merak ettiğim o değil . Sat a gore 37 haftalık olunca izine mi ayrılacağım yoksa çocuk önde gittiği için sat a gore 35 çocuğa gore 37. Hafta olunca mi izine ayrılacağım konusu
Dr. beklenen doğum tarihini değiştirmezse sata göre canım.. Önde gidince ya önce doğmazsa diye düşünülür diyorum. Doğumu 40 hafta baz alıyorlar ya ondan.
tesekkur ederimbenim bildiğim kadarıyla sata göre olan 35. hafta baz alınıyor (tabi doğumdan 5 hafta öncesinde izne ayrılmak istiyorsan). Bebek önde gittiği için sata göre 38de doğurdun diyelim (bebek gelişimine göre 40 olduğunu varsayıyorum), o zaman da sata göre 40 haftaya 2 hafta kaldığı için, o 2 hafta doğum sonrası iznine ekleniyor. Yani bebeğin önden gidişi baz alınmıyor, sata göre.
Canım 32 de çalışabilir alırsan 37 de çalışamaz alman lazım. 32 de çalışmayacaksan zaten mecburen çalışamaz raporunu alman lazım. Sgk ya bu şekilde başvuru olacakBenimkide aşırı fazla en derin cep ölçümünün sınırını 8 kabul ediyorlar benimki 9,6 çıkıyor. Suyun fazlalığı rahmi gerdiği için kasılma yapıyormuş. Allah sağlıkla tamamlamamızı nasip etsin.
Benim doktorum çalışacaksan rapor veriyoruz yoksa rapora gerek yok dedi. İyide çalıştığımız kurum yada sgk izne başladığımuz tarihi nerden bilecekki?
SAT'a göre 37.haftada Çalışamaz raporu alıp doğum izini alabilirsiniz.İsterse bebeğiniz 4 hafta önde olsun yasal süreci etkilemez.bunu biliyorum da merak ettiğim o değil . Sat a gore 37 haftalık olunca izine mi ayrılacağım yoksa çocuk önde gittiği için sat a gore 35 çocuğa gore 37. Hafta olunca mi izine ayrılacağım konusu
32. haftada Çalışabilir raporu alınca işyerine ulaştırmak gerekiyor.Çünkü Sgk'nın sistemine giriliyor bunlar.Bilgili kuşum benim de sorularıma cevap verebilir misin lütfen :)
32. haftadan sonra çalışabilir raporunu iş yerime mi veriyorum? Bir de şeyi soracağım, bu raporlu olduğumuzda maaşımızı kim veriyor? Yine maaş hesabımıza mı yatıyor ve aynı parayı alıyor muyuz?
Senın zararına olur erken alırsan raporu.Yok canım raporda istemiyorum önce doğum iznine ayrılsam yeter.
kızlar 100 gram şeker yüklemesi sonuçlarım
açlık : 76
1. saat : 147
2.saat : 109
3.saat : 46
son değer çok düşük geldi ne diyorsunuz ???
Amin canım perinatologa yönlendirdi bakalım ne diyecek .Allah korusun canım dua edelim inşallah Allah korktuğuna uğratmasın
sağol canım şükür atlattım normal dedi doktor sonuçlara. muayene ediliyoruz canım doktor şeker yüklemesi istiyor sonrası için zaten kan alma'ya gidiyoruz. ücret kısmını bilmiyorum. bizim kurumun anlaşması var hastaneyle. 15 tl katılım payı verdim sadece.canım öncelikle geçmiş olsun sen de şeker yüklemesini atlattın:) benimki nasip olursa pzt günü yapılacak, bunun için gidildiğinde sadece şekere mi bakılıyor yoksa muayene de ediliyo muyuz? yoksa muayene bizim isteğimize bırakılıp ek ücrete mi tabi oluyor?
İlk kızımda bende de vardı aynı sıkıntı, doğuma kadar perinatoloji takibindeydim. sıvı %11 ile başladık %38 e çıktıktan sonra takip etmedik:) Bol bol havuç suyu hindistan cevizi suyu ve zemze4m suyu iç. Bana bu 3'lüden birisi çok iyi gelmişti :) Merak etme yakın zamanda toparlar yavrunAmin canım perinatologa yönlendirdi bakalım ne diyecek .
Süperrrr. Aminnn, zamanında sağlıkla gelsinler. Sana da yavru kuşlara da maşallahh.Hayırlı kandiller arkadaşlar bu güzel günde bebeklerimi gördüm geldim, 1400 -1200 gr olmuşlar gelişimleri şükür çok güzel, kasılmalara rağmen rahim ağzı uzunluğu gayet iyi.. Doğum anestezi doktoru ile de randevum vardı ilk bebeğin kafası kanala yerleşmiş olduğu için şimdilik epiduralli normal Doğuma karar verildi inşallah hayırlısı ile sağlıkla görürüz o günleri
Evet 8 haftadan 10gün azalmış olacak ama doğum iznin süremi beklersem ücretsiz izni kesmek için 2 hafta kadar beklicem. 15inden 15ine ya. Kurum senden para istiyor erken kesersen sigortanı yatırdıkları için. Bende 10gün önce başlatırsam doğum iznimi tam 15ine denk geliyorSenın zararına olur erken alırsan raporu.
Peki maaş hesabına mı yatıyor? Yoksa sgk dan falan mı alıyoruz. Bir de toplu mu alıyoruz yoksa aylık mı yatıyor? Bir de canım aynı maaşı mı alıyoruz yoksa kesinti oluyor mu? oluyorsa ne kadar oluyor?32. haftada Çalışabilir raporu alınca işyerine ulaştırmak gerekiyor.Çünkü Sgk'nın sistemine giriliyor bunlar.
Doğum izini süresince maaşımızı devlet karşılıyor
kotu .. Ya çocuk sat 36 normalde 38. Haftada doğarsa çalışırken mi doğacak .. Bu is sıkıntılı olacak gibiSAT'a göre 37.haftada Çalışamaz raporu alıp doğum izini alabilirsiniz.İsterse bebeğiniz 4 hafta önde olsun yasal süreci etkilemez.
İnş canım teşekkürlerİlk kızımda bende de vardı aynı sıkıntı, doğuma kadar perinatoloji takibindeydim. sıvı %11 ile başladık %38 e çıktıktan sonra takip etmedik:) Bol bol havuç suyu hindistan cevizi suyu ve zemze4m suyu iç. Bana bu 3'lüden birisi çok iyi gelmişti :) Merak etme yakın zamanda toparlar yavrun
Süperrrr. Aminnn, zamanında sağlıkla gelsinler. Sana da yavru kuşlara da maşallahh.
İnsallah canım .6 diye bi deger var ama senin kactı? Bi bilgin varmı .insallah banada iyi gelirlerİlk kızımda bende de vardı aynı sıkıntı, doğuma kadar perinatoloji takibindeydim. sıvı %11 ile başladık %38 e çıktıktan sonra takip etmedik:) Bol bol havuç suyu hindistan cevizi suyu ve zemze4m suyu iç. Bana bu 3'lüden birisi çok iyi gelmişti :) Merak etme yakın zamanda toparlar yavrun
Süperrrr. Aminnn, zamanında sağlıkla gelsinler. Sana da yavru kuşlara da maşallahh.
Doğum doktorum demi? Daha açılmadı orasi ama belki arar sorarim birazdan. Tekrar aynisini yasarsam çok fena olur. Şimdi cok cok ince bir sızı varCanım acile değil, seni takip eden doktor var mıydı ona sorsan? Yoksa eger bgn/ yarın kontrol randevusu olan varsa, o sorsun doktoruna
Çok teşekkür ederim sagolKolay gelsin canım.
Geçmiş olsun. İnşallah hemen iyileşirsin.
Ya sen deneyimlemişsin belki de tutmayan bir şey bilmiyorum.
Canım agri kesici izin veriyorlar mi ki? Benim acildeki doktor agri kesici al dedi eve gelince bitane aldim ama etkisini gösterdi mi bilmiyorum bile. Çok geçmiş olsunAh be yavrum benim doktorum aylardır müsade ettiği halde işgüzar lar yapmıyor. Ağrı kesiciler le idare ediyoruz hep
O uyucturucu ignenin çeşitleri var. Bide diyorlar ki böyle kalmasi daha sakincali enfeksiyon kapip bebeğe de zarar verebilircanım ya uyuşturucu ilaç vurulmadan dolgu yaptıraksın o da çok zor olmaz mı 3. tremester de olduğumuz için birçok müdahaleyi yapamıyorlar diye biliyorum. o uyuşturucu iğne zararlıymış.
Çok teşekkür ederim allah razı olsunbenimde dolgusu sürekli düşen bir dişim var. Dün gittim anestezi yapip buyüterek doldurmam gerek dedi müsade etmedim yapılacak zamanı geçtiği için. Allah şifa versin canım
Bir bakayım burda var mi. O kadar çok seçenek var ki! Kafam karışıyorBen joie marka aldım canım. Baya da güzel yorumlar var. Bak istersen sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?