2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ay ben yiğenimden topuk kanı alırlarken ağladım hep onu düşünüyodum bende nasıl dayancam diye bide şimdi sağlık ocağımı cıktı

Aynen bende ağladım yeğenimde.2750 gr dı yavrum.Bi de alamadı çocuğun topuğunu bi tutuşu var kıracak hemşire.Yengemle dışarı kaçtık abime bırakıp.Hatta küfür etmiştim hemsireye

Kızlar yazdım ama gözden kaçtı sanırım tekrar yazayım topuk kanı çok önemli lütfen gitmemezlik etmeyin. Hastane ve sağlık ocağında alınanlar karşılaştırılıyor. Bir sürü tarama yapılıyor. Özellikle fenilketonüri. Gidin ve aldırın mutlaka bebeğiniz için. Aldırmak istemezseniz imza vermeniz gerekecek sorumluluğu aldığınıza dair. Belki basit bir diyetle halledeceğiniz bir hastalığı ilerleyecek tespit edilemediği için. L

Ben sorarım cnm doktoruna bu kadar gerekliyse giderim tabi niye gitmeyim

Tamam canım da herkes sağlık ocağı takipli değil ki neden özel hastane söylemiyor mesela böyle bişeyi?

Benim sağlık ocağı aşırı ilgili. Hiç aramiyorlar. Sadece bir kere tetanos için aradı ebe o kadar. Gel kan alcaz falan hiç yok. Şimdi dogursam nereden bilecek.
Anaaa neden öyleler ki takip etmek zorundalar yarın bebeğini de etmek zorundalar çok saçma

Dün sağlık ocağında son kontrolümü oldum.Kan,idrar verdim.Dogumun 5.gunu topuk kanı için mutlaka bekliyoruz dediler aynen.Ki çok önemli zaten.Bi hastanede birde sağlık ocağında bakıyorlar.
Valla ben bilmiyordum 2 kere alınacağını ebe de söyledi önemli 5. Gün falan dedi de merak ettim araştırıcam doktorla konuşucam nedir ne değildir

Kaçarımız yok gibi desene ah kuzularım
Malesef canım kaçarı yok. Şöyle bişey olmuştu oğlumu hastanedeyken annem götürdü onu bilmiyorum da sağlık ocağında ben tutmuştum kucağımda bide uyuyordu eyvah acıyla uyancak diye üzülürken hiç hissetmemişti bile çok sevinmiştim o an
Benim sağlık ocağı aşırı ilgili. Hiç aramiyorlar. Sadece bir kere tetanos için aradı ebe o kadar. Gel kan alcaz falan hiç yok. Şimdi dogursam nereden bilecek.
Canım onların sisteme düşüyor galiba çünkü ben hamile kaldığımda doktora sabah muayeneye gittim ebe beni öğlen aradı gebelik mi var diye

Tamam canım da herkes sağlık ocağı takipli değil ki neden özel hastane söylemiyor mesela böyle bişeyi?
Valla canım şimdi biraz baktımda her kez bölünmüş kimi mutlak gerekli diyor kimi sağlık ocağı her işlemden devletten para alıyor ondan istiyorlar diyor.kimi sağlık ocağı hastanede alınınca burda almaya gerek yok demiş .en iyisi her kez güvendiği doktoruna sorsun

İşte oto boka bakmak istiyorlar özel hastaneler bunu da es geçmezler para için bile olsa canım kuzenim de sağlıkçı ona falan da sorucam bakalım neymiş

Anaaa neden öyleler ki takip etmek zorundalar yarın bebeğini de etmek zorundalar çok saçma
Anlamadım. Ben hepatit b aşısı oluyordum üç doz. Kadın onu da unuttu. Hiç hatirlatmadi. Hatta izmirdeydim birinde kendim gittim İzmir'de asi oldum. Sonra aradan bir ay geçmiş beni ariyo diyo senin asi zamanın geçmiş gelmemissin. Tamam aşi kartı var verdi tarihleri de yazıyor da belki ben unuttum. Ben gittim dedim vuruldum. Ben mi aramıştım seni diyo. Yo dedim ben kendim gittim siz aramadiniz. Ceza falan alıyorlar diye biliyorum ama böyle durumlarda

Mutlaka sor canım o daha ayrıntılı açıklar

Aslında herkesin kayıt olması lazım canım. Bu sebeplerden dolayı.
Doğru da kuzum şimdi durumu iyi olanlar ünlüler zenginler vs sence sağlık ocağına gidiyorlar mı tabiki hayır ee o adamlar nasıl yapıyo peki

Yok ona da ben gittim hamileyim diye :) 8. Haftada falan. Kan tahlili yaptı bir kere bir daha da yok.

Bende yazdim canim kesinlikle haklisin
Kafamiza gore gitmemezlik yapmayalim sakin.ne gerekiyosa ben gidip yaptiririm fazla fazla yapsinlar gerekiyosa alsinlar tekrar kanini.yeterki bi sorun cikmasin.ben giderim yani kesin

Aşıya sonuna kadar okeyim hatta devletin karşılamadığı Bi kaç aşı var onları da yaptırıcam ama bu başka bişey valla benim aklımı kurcaladı yalan yok tabiki yapılması gerekiyorsa yapılsın canı Bi kere acır sebebini merak ediyorum

Ben ebeyle de detaylı görüşürüm doktorlada zaten canım bakalım gerekliyse yaptırırız

Bende yazdim canim kesinlikle haklisin
Kafamiza gore gitmemezlik yapmayalim sakin.ne gerekiyosa ben gidip yaptiririm fazla fazla yapsinlar gerekiyosa alsinlar tekrar kanini.yeterki bi sorun cikmasin.ben giderim yani kesin
Tamam canım onda hem fikiriz zaten hastane böyle bişeyi nasıl söylemez nasıl istemez belki ben devletle uğraşmak istemiyorum özelde yaptırıcam ona aklım takıldı benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…