Ay aşşayı bilmiyorum ama benimki birazdan karnımdan cıktı cıkıcakbir hareketler bir hareketler aman Allahım
Ay ben yiğenimden topuk kanı alırlarken ağladım hep onu düşünüyodum bende nasıl dayancam diye bide şimdi sağlık ocağımı cıktı
Hiç sormaaaaa hiçççPelo senin bebe için normal canım.4 kiloyu geçer kesin.Masaallah o göbüşten başka ne beklenir sağlıkla gelsin tosun paşa
Hahhaa çok güçlendilerBenimki öyle baski yapiyor ki vallahi popomla vajinamdan ayni anda cikacak gibi
Ben sorarım cnm doktoruna bu kadar gerekliyse giderim tabi niye gitmeyimKızlar yazdım ama gözden kaçtı sanırım tekrar yazayım topuk kanı çok önemli lütfen gitmemezlik etmeyin. Hastane ve sağlık ocağında alınanlar karşılaştırılıyor. Bir sürü tarama yapılıyor. Özellikle fenilketonüri. Gidin ve aldırın mutlaka bebeğiniz için. Aldırmak istemezseniz imza vermeniz gerekecek sorumluluğu aldığınıza dair. Belki basit bir diyetle halledeceğiniz bir hastalığı ilerleyecek tespit edilemediği için. L
Tamam canım da herkes sağlık ocağı takipli değil ki neden özel hastane söylemiyor mesela böyle bişeyi?Canım onun çok detaylı bir açıklamasını ebeler yapmıştı. Hastanede dogumdan sonraki ertesi gün, sağlık ocağında da yaklaşık 1 haftalıkken alıyorlar ve karşılaştırılıyor. Eğer kötü bir sonuç çıkarsa bebek iki yıl boyunca farklı bir tedaviye tutularak akranlarına yetismeye başlıyor. Önemli bir test. 2. Ve 5. Günde alınmasının da belli bir tıbbi açıklaması var. Ama ifade edemem alanım değil..
Anaaa neden öyleler ki takip etmek zorundalar yarın bebeğini de etmek zorundalar çok saçmaBenim sağlık ocağı aşırı ilgili. Hiç aramiyorlar. Sadece bir kere tetanos için aradı ebe o kadar. Gel kan alcaz falan hiç yok. Şimdi dogursam nereden bilecek.
Mutlaka sor canım o daha ayrıntılı açıklarBen sorarım cnm doktoruna bu kadar gerekliyse giderim tabi niye gitmeyim
Aslında herkesin kayıt olması lazım canım. Bu sebeplerden dolayı.Tamam canım da herkes sağlık ocağı takipli değil ki neden özel hastane söylemiyor mesela böyle bişeyi?
Valla ben bilmiyordum 2 kere alınacağını ebe de söyledi önemli 5. Gün falan dedi de merak ettim araştırıcam doktorla konuşucam nedir ne değildirDün sağlık ocağında son kontrolümü oldum.Kan,idrar verdim.Dogumun 5.gunu topuk kanı için mutlaka bekliyoruz dediler aynen.Ki çok önemli zaten.Bi hastanede birde sağlık ocağında bakıyorlar.
Malesef canım kaçarı yok. Şöyle bişey olmuştu oğlumu hastanedeyken annem götürdü onu bilmiyorum da sağlık ocağında ben tutmuştum kucağımda bide uyuyordu eyvah acıyla uyancak diye üzülürken hiç hissetmemişti bile çok sevinmiştim o anKaçarımız yok gibi deseneah kuzularım
Canım onların sisteme düşüyor galiba çünkü ben hamile kaldığımda doktora sabah muayeneye gittim ebe beni öğlen aradı gebelik mi var diyeBenim sağlık ocağı aşırı ilgili. Hiç aramiyorlar. Sadece bir kere tetanos için aradı ebe o kadar. Gel kan alcaz falan hiç yok. Şimdi dogursam nereden bilecek.
Valla canım şimdi biraz baktımda her kez bölünmüş kimi mutlak gerekli diyor kimi sağlık ocağı her işlemden devletten para alıyor ondan istiyorlar diyor.kimi sağlık ocağı hastanede alınınca burda almaya gerek yok demiş .en iyisi her kez güvendiği doktoruna sorsunTamam canım da herkes sağlık ocağı takipli değil ki neden özel hastane söylemiyor mesela böyle bişeyi?
İşte oto boka bakmak istiyorlar özel hastaneler bunu da es geçmezler para için bile olsa canımBencede öyle oraya işlesinler diye istiyorlar.zaten bu bebeklerin takibi hastanede olucak.5 gün sonra tekrarlanması gerekse özel hastane bırakır mı? aşıları vs ölçümleri tamam da yapılanı tekrar yapmak saçma iş olsun işde
Anlamadım. Ben hepatit b aşısı oluyordum üç doz. Kadın onu da unuttu. Hiç hatirlatmadi. Hatta izmirdeydim birinde kendim gittim İzmir'de asi oldum. Sonra aradan bir ay geçmiş beni ariyo diyo senin asi zamanın geçmiş gelmemissin. Tamam aşi kartı var verdi tarihleri de yazıyor da belki ben unuttum. Ben gittim dedim vuruldum. Ben mi aramıştım seni diyo. Yo dedim ben kendim gittim siz aramadiniz. Ceza falan alıyorlar diye biliyorum ama böyle durumlardaAnaaa neden öyleler ki takip etmek zorundalar yarın bebeğini de etmek zorundalar çok saçma
Doğru da kuzum şimdi durumu iyi olanlar ünlüler zenginler vs sence sağlık ocağına gidiyorlar mı tabiki hayır ee o adamlar nasıl yapıyo pekiMutlaka sor canım o daha ayrıntılı açıklar
Aslında herkesin kayıt olması lazım canım. Bu sebeplerden dolayı.
Yok ona da ben gittim hamileyim diye :) 8. Haftada falan. Kan tahlili yaptı bir kere bir daha da yok.Malesef canım kaçarı yok. Şöyle bişey olmuştu oğlumu hastanedeyken annem götürdü onu bilmiyorum da sağlık ocağında ben tutmuştum kucağımda bide uyuyordu eyvah acıyla uyancak diye üzülürken hiç hissetmemişti bile çok sevinmiştim o an
Canım onların sisteme düşüyor galiba çünkü ben hamile kaldığımda doktora sabah muayeneye gittim ebe beni öğlen aradı gebelik mi var diye
Bende yazdim canim kesinlikle haklisinKızlar yazdım ama gözden kaçtı sanırım tekrar yazayım topuk kanı çok önemli lütfen gitmemezlik etmeyin. Hastane ve sağlık ocağında alınanlar karşılaştırılıyor. Bir sürü tarama yapılıyor. Özellikle fenilketonüri. Gidin ve aldırın mutlaka bebeğiniz için. Aldırmak istemezseniz imza vermeniz gerekecek sorumluluğu aldığınıza dair. Belki basit bir diyetle halledeceğiniz bir hastalığı ilerleyecek tespit edilemediği için. L
Aşıya sonuna kadar okeyim hatta devletin karşılamadığı Bi kaç aşı var onları da yaptırıcam ama bu başka bişey valla benim aklımı kurcaladı yalan yok tabiki yapılması gerekiyorsa yapılsın canı Bi kere acır sebebini merak ediyorumMalesef canım kaçarı yok. Şöyle bişey olmuştu oğlumu hastanedeyken annem götürdü onu bilmiyorum da sağlık ocağında ben tutmuştum kucağımda bide uyuyordu eyvah acıyla uyancak diye üzülürken hiç hissetmemişti bile çok sevinmiştim o an
Canım onların sisteme düşüyor galiba çünkü ben hamile kaldığımda doktora sabah muayeneye gittim ebe beni öğlen aradı gebelik mi var diye
Ben ebeyle de detaylı görüşürüm doktorlada zaten canım bakalım gerekliyse yaptırırızValla canım şimdi biraz baktımda her kez bölünmüş kimi mutlak gerekli diyor kimi sağlık ocağı her işlemden devletten para alıyor ondan istiyorlar diyor.kimi sağlık ocağı hastanede alınınca burda almaya gerek yok demiş .en iyisi her kez güvendiği doktoruna sorsun
Tamam canım onda hem fikiriz zaten hastane böyle bişeyi nasıl söylemez nasıl istemez belki ben devletle uğraşmak istemiyorum özelde yaptırıcam ona aklım takıldı benimBende yazdim canim kesinlikle haklisin
Kafamiza gore gitmemezlik yapmayalim sakin.ne gerekiyosa ben gidip yaptiririm fazla fazla yapsinlar gerekiyosa alsinlar tekrar kanini.yeterki bi sorun cikmasin.ben giderim yani kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?