Hergün almalarının Bi sebebi mi var erken doğum vs için mi yani? Ben 2 taneye çok diyorumCanım topuk kanı çok önemli, bebeğin zekasını etkileyen tedavisi olan hastalıkların taraması sadece. Ben hergün topuk kanı aldırıyorum bebişimin ayakları jiletle çizilöiş gibi, yapabileceğim birşey varmı? Yok sarılık olup beyin hasarı olmasından iyidir.
bunun parayla ilgisi yok canım, tarama testi ve çok gerekli.
Kimler doğurdu? Kaç kişi doğurduk bebişler anneler iyimi
Yademim ben kübra birvarbiryokum. Varmı artıran?
Ben onlara hiç dikkat etmiyorum ama şimdi daha iyiyimAralıkları ve süreleri düzenli mi?
Hergün almalarının Bi sebebi mi var erken doğum vs için mi yani? Ben 2 taneye çok diyorum
Sağlık için elbette gerekli benim anlamadığım sağlık ocağının hastanede alınan yeterli değil demesiydi canım konu farklı yerlere gitti hastane bilgilendirme yapıyormuş bakalım ne dicekler
Canım bebeğim o kadar içimi parcalamisti ki benim. Kan alınırken hastanede elin üstünden aldılar sarılık için bı yandan emzirirsen çok ağlamaz dediler ama kurtar beni der gibi bana bir sokulusu vardı onunla beraber bende çok ağladım o gün. Bir de sağlık ocağında topuk kanı var. Onda da ağladı ama Allah razı olsun hemsiremiz çok hızlı davranmaya çalıştı acitmamaya çalıştı falan ama yine de çok ağladı tabi. Dayanabilmek çok zor. Yürek parçalayıcı. Fakat gerekli. Sonra hastaneden yeniden çağırdılar sarılık biraz yüksek çıkmış getirin bı daha tahlil diye işte anlatmıştım doktorla tartıştım her seferinde bebeğimi ağlatarak kan mi alacaksınız iki gün baygın yattı o tahlillerden sonra. Tahlil yaparak sonucu bende anlarim sizin doktor olmanızın hikmeti nerde o zaman diye. Sonra aile hekimine götürdüm hemen karnından güneş ışığında bakıyorlar. Eskiler de öyle bakarmış zaten. Seni emiyorsa geçer dedi. Bı de kan uyuşmazlığı olup olmadığını sordu. Eve geldik. Hakikaten de geçti çok şükür. Bazen kalbinin sesini dinlemek gerekse de ilk o tahlilleri yaptırmak zorundasınız onun iyiliği için. Hastane de bizden bı kaç defa aldılar. Sürekli kan şekerine baktılar ilk etapta. Sonra taburcu olacağımız gece bakanlığın istediği kanı aldilar. 5 gün hastane yeniden kontrole çağırdı sarılık ölçümü için aynı gün sağlık ocağı da topuk kanı aldı. 5 günde değerler en yüksekte olduğu için o yüzden 5. Gün aliyorlarmisHergün almalarının Bi sebebi mi var erken doğum vs için mi yani? Ben 2 taneye çok diyorum
Sağlık için elbette gerekli benim anlamadığım sağlık ocağının hastanede alınan yeterli değil demesiydi canım konu farklı yerlere gitti hastane bilgilendirme yapıyormuş bakalım ne dicekler
Kızlar okuyamadim mesajlari ara ara baktım sadece. Topuk kanı neden iki kez alınıyor diye sormuşsunuz. Kayitsiz kalamadim
Topuk kanı bebek ilk doğduğu gün hastanede alınıyor 3 önemli rahatsızlığın teşhisi için (ileride zeka geriliğine sebep olabilecek rahatsizliklar)
Bazen bebeklerde ilk gün değerler normalken ilerleyen günlerde değişebiliyor yükselebiliyor. Bu yüzden ikinci kez alınıyor 5-10 gün araliginda
Bu konu sağlık bakanlığının yoğun denetimi altında. Değerler normalse aramıyorlar, değilse ariyorlar
Benim kızımın ilk kanı normaldi. Ama ikinci kez aldıklarında tiroid değeri 53 du. Düşünün biz 2,50 geçmesin diye uğraşıyoruz ama kızımınki 53 tü . Hemen tedavi baslandi 3 yil tiroid ilaci kullandi. Sonra degerler normale dönünce ilacı bıraktık. Şimdi her sene değerine baktırıyoruz takip altında
Ama farkedilmese Allah korusun sonuçları korkunç
Ihmal etmeyin yani
Analık iç güdüsü resmen yavrumu şimdiden korumaya çalışıyorumCanım sarılık olan çocuklardan her gün alınır, o Başka bir değer ölçümü için.
Ama bakanlığın takip ettiği ve iki kez alınan topuk kanı farklı. Gece yazdigim mesajda aciklamistim. Ilki ilk dogdugu gun hastanede, ikincisi 5-10 gunlukken saglik ocaginda aliniyor. Zeka ile ilgili hastaliklarin teshisi ve tedaviye baslanmasi icin
İki kere mi topuk kanı verdin yani canım sende? Bazı arkadaşların haberi bile yok henüz çünkü belki hatalarından dolayı belki sağlıkocağından dolayıCanım bebeğim o kadar içimi parcalamisti ki benim. Kan alınırken hastanede elin üstünden aldılar sarılık için bı yandan emzirirsen çok ağlamaz dediler ama kurtar beni der gibi bana bir sokulusu vardı onunla beraber bende çok ağladım o gün. Bir de sağlık ocağında topuk kanı var. Onda da ağladı ama Allah razı olsun hemsiremiz çok hızlı davranmaya çalıştı acitmamaya çalıştı falan ama yine de çok ağladı tabi. Dayanabilmek çok zor. Yürek parçalayıcı. Fakat gerekli. Sonra hastaneden yeniden çağırdılar sarılık biraz yüksek çıkmış getirin bı daha tahlil diye işte anlatmıştım doktorla tartıştım her seferinde bebeğimi ağlatarak kan mi alacaksınız iki gün baygın yattı o tahlillerden sonra. Tahlil yaparak sonucu bende anlarim sizin doktor olmanızın hikmeti nerde o zaman diye. Sonra aile hekimine götürdüm hemen karnından güneş ışığında bakıyorlar. Eskiler de öyle bakarmış zaten. Seni emiyorsa geçer dedi. Bı de kan uyuşmazlığı olup olmadığını sordu. Eve geldik. Hakikaten de geçti çok şükür. Bazen kalbinin sesini dinlemek gerekse de ilk o tahlilleri yaptırmak zorundasınız onun iyiliği için. Hastane de bizden bı kaç defa aldılar. Sürekli kan şekerine baktılar ilk etapta. Sonra taburcu olacağımız gece bakanlığın istediği kanı aldilar. 5 gün hastane yeniden kontrole çağırdı sarılık ölçümü için aynı gün sağlık ocağı da topuk kanı aldı. 5 günde değerler en yüksekte olduğu için o yüzden 5. Gün aliyorlarmis
Değiştiği için mi yani 5. Gün almalarının sebebi? Biliyorum topuk kanı çok önemli ama hastanede alınan yetmiyor ne demek? Farklı şeylere mi bakılıyor onu çözemedim inşallah doktorla çözücem aklıma takıldı valla yalan yok@Meylen Canım mesajım buydu belki gözünden kaçmıştır
Bu mesele gerçekten çok hayatî. Size doktorunuz gerekli uyarıyı yapar zaten. Mutlaka görüşün. Ikinci kanı vermeyince bakanlık arıyor ve hatta vermemekte ısrar eden ailelerin evine kadar gidiyo diye biliyorum . Hakikaten kritik bir işlem bu
Aman diyeyim, yavruların hiçbirine zeval gelmesin inşallah
Hastane isterse 50 defa topuk kanı alsın devlet sağlık ocağında alınan topuk kanını kabul ediyor o yüzden hastaneden alınanı saglık ocakları kabul etmiyor .Değiştiği için mi yani 5. Gün almalarının sebebi? Biliyorum topuk kanı çok önemli ama hastanede alınan yetmiyor ne demek? Farklı şeylere mi bakılıyor onu çözemedim inşallah doktorla çözücem aklıma takıldı valla yalan yok
Değiştiği için mi yani 5. Gün almalarının sebebi? Biliyorum topuk kanı çok önemli ama hastanede alınan yetmiyor ne demek? Farklı şeylere mi bakılıyor onu çözemedim inşallah doktorla çözücem aklıma takıldı valla yalan yok
Ay inşallah gaz olmaz yaa, bugün tam 7 günlük olduk doğum kilomuza gelemedik.Benim kızım da uyanmazdı. Doktorlar hemsıreler topugunu bıldıgım cımdıklıyordu. Ben kıyamıyordum ama onlar acımıyor valla bana da çimdikle bir şey olmaz o anca hisseder diyorlardı.20 gunu geçsin gaz baslıyor zaten.İlk 20 gun gaz olmuyor o yuzden de derin uyuyorlar. Sen o 20 gun bir şekilde uyandır da sonrası zaten uyutmaya calıdmakşa gececek.
Canım benimde öyle olmuştu, ben kasılma hesaplayıcı yükleyip bakıyordum, ilk hafta 10dkda 1di doktor nst yaptı eve gönderdi. 2. Hafta 8-10dkda 1di sonrada zaten 5e düştü doğurdum.Kızlar ya bebek bir yerde toplanıyor gibi nefesimi kesiyor,bununla beraber acayip bir sancı giriyor kasiklarima ve belime,o toplanma geçtikçe sanci hafifliyorlaiyka ve diğer arkadaşlar normal midir bu?
Hergün almalarının Bi sebebi mi var erken doğum vs için mi yani? Ben 2 taneye çok diyorum
Hastane isterse 50 defa topuk kanı alsın devlet sağlık ocağında alınan topuk kanını kabul ediyor o yüzden hastaneden alınanı saglık ocakları kabul etmiyor .
Aynısını yaşayıp sorguladım kızımda ondan biliyorum.
1-2 kez oldu üst üste,bidaha olmadiAy inşallah gaz olmaz yaa, bugün tam 7 günlük olduk doğum kilomuza gelemedik.
Canım benimde öyle olmuştu, ben kasılma hesaplayıcı yükleyip bakıyordum, ilk hafta 10dkda 1di doktor nst yaptı eve gönderdi. 2. Hafta 8-10dkda 1di sonrada zaten 5e düştü doğurdum.
Canım ben sarılıktan dolayı hergün 2tüp topuğundan aldırıyorum. Tarama testleri için hastanede alındı.
Canım kampanya fiyatı 4 tl idi hala devam ediyor mu bilmiyorumTanesi ne kadar kuzum
:) Ben kalkayim bı evi supureyimGünaydın kızlar, Nisan annelerinden geliyorum ama Mart'ta Doğum yaptım :) Erken geldi bebiş.
Size tavsiyem; hazırlıklı olun hep.
Son kontrolümde doktor bana rahat 4-5 haftan var demişti ve hiç sancım çıkmamıştı nstde.
ama 3 gün sonra 36.haftada suyum geldi sancım başladı ve sezeryanlı oldum. Ben rahat davranıp, çok hazırlıksız yakalandım. Siz hazırlıklı olun. Depend emici külot ve lansinoh göğüs kremini mutlaka alın.
Doğum yapanlar için Allahım evlatlarınıza uzun sağlıklı ömürler versin.. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Bol bol dinlenin çünkü bebek gelince bırak uykuyu wcye bile gidecek vaktiniz olmayacak.
Canım topuk kanı çok önemli, bebeğin zekasını etkileyen tedavisi olan hastalıkların taraması sadece. Ben hergün topuk kanı aldırıyorum bebişimin ayakları jiletle çizilöiş gibi, yapabileceğim birşey varmı? Yok sarılık olup beyin hasarı olmasından iyidir.
bunun parayla ilgisi yok canım, tarama testi ve çok gerekli.
Kimler doğurdu? Kaç kişi doğurduk bebişler anneler iyimi
Yademim ben kübra birvarbiryokum. Varmı artıran?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?