- 3 Şubat 2019
- 1.827
- 3.219
- 48
- 37
benimde öyleKızlar ya bebek bir yerde toplanıyor gibi nefesimi kesiyor,bununla beraber acayip bir sancı giriyor kasiklarima ve belime,o toplanma geçtikçe sanci hafifliyor @laiyka ve diğer arkadaşlar normal midir bu?
allah bağışlasın bebeğini canımGünaydın kızlar, Nisan annelerinden geliyorum ama Mart'ta Doğum yaptım :) Erken geldi bebiş.
Size tavsiyem; hazırlıklı olun hep.
Son kontrolümde doktor bana rahat 4-5 haftan var demişti ve hiç sancım çıkmamıştı nstde.
ama 3 gün sonra 36.haftada suyum geldi sancım başladı ve sezeryanlı oldum. Ben rahat davranıp, çok hazırlıksız yakalandım. Siz hazırlıklı olun. Depend emici külot ve lansinoh göğüs kremini mutlaka alın.
Doğum yapanlar için Allahım evlatlarınıza uzun sağlıklı ömürler versin.. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Bol bol dinlenin çünkü bebek gelince bırak uykuyu wcye bile gidecek vaktiniz olmayacak.
Valla benimde takıldığım nokta bu neden kabul etmiyor devletteki daha mı kapsamlı farklı şeylere mi bakıyorlar diye aklıma takıldı yeterli gelmeyen ne onu merak ediyorum canımHastane isterse 50 defa topuk kanı alsın devlet sağlık ocağında alınan topuk kanını kabul ediyor o yüzden hastaneden alınanı saglık ocakları kabul etmiyor .
Aynısını yaşayıp sorguladım kızımda ondan biliyorum.
Canım sezeryan ağrıların sızıların ne durumdaydı çok zorlandın mıGünaydın kızlar, Nisan annelerinden geliyorum ama Mart'ta Doğum yaptım :) Erken geldi bebiş.
Size tavsiyem; hazırlıklı olun hep.
Son kontrolümde doktor bana rahat 4-5 haftan var demişti ve hiç sancım çıkmamıştı nstde.
ama 3 gün sonra 36.haftada suyum geldi sancım başladı ve sezeryanlı oldum. Ben rahat davranıp, çok hazırlıksız yakalandım. Siz hazırlıklı olun. Depend emici külot ve lansinoh göğüs kremini mutlaka alın.
Doğum yapanlar için Allahım evlatlarınıza uzun sağlıklı ömürler versin.. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Bol bol dinlenin çünkü bebek gelince bırak uykuyu wcye bile gidecek vaktiniz olmayacak.
Tamam canım o zaman belki de tehlike gördükleri şey budur ebenin bahsettiği değişeceğini hiç düşünmedim gerçekten ha 1. Gün ha 5. Gün olarak baktım olaya bazen prosedürler gereksiz olabiliyor taktir edersin ki bakanlığın iş güzarlığı yada beğenmemesi güvenmemesi mi diye şüpheye düşmedim değilTabi ki sor hayatım, doktorun gereken açıklamayı yapar zaten. Daha tatmin edici olur
Şimdi sarılık için alınan topuk kanını saymıyorum. O zaten tedavi süresince her gün değerin dusmedigine bakmak için alınan bir kan sanırım. Benim kızım olmadığı için pek fikrim yok. Bizden alınmamıştı
Benim bahsettiğim bebek doğarken hastaneden alınan ilk topuk kanı. Bu kanın sonucunu hastaneler bakanlığa bildiriyor. Degerler ilk dogdugu anda normal ciksa da bebek beslenmeye basladiktan sonra bu degerler yukselebiliyor. Benim kizimda oldugu gibi. Bu kotu ihtimali goz onunde bulundurarak saglik ocaklari 5-10 gunler arasinda ikinci bir topuk kani aliniyor. Problem cikmazsa aileye herhangi bir geridönüş yapılmıyor, ama problem çıkarsa bakanlık aileyi arıyor ve tedavi sürecini takip ediyor. Ikinci kez almalarının geçerli sebepleri var. Hamileyken bile defalarca tiroidimize baktırıyoruz. Çok kritik, çok hayatî. Nolur kimse ihmal etmesin
Tiroidin de içinde bulunduğu 3 doğuştan hastalığın tespiti için bakılıyor bu kan örneklerine. Bu hastalıklar tespit edilirse hemen tedaviye başlanıyor. Tesbiti yapılmazsa ve tedavi edilmezse geridönüşü olmayan rahatsizliklar -ozellikle zihinsel- peydah oluyor. Allah korusun tum yavruları
O ayrı canım ya kuzum benim ya kıyamam valla hergün canı ne kiAy inşallah gaz olmaz yaa, bugün tam 7 günlük olduk doğum kilomuza gelemedik.
Canım benimde öyle olmuştu, ben kasılma hesaplayıcı yükleyip bakıyordum, ilk hafta 10dkda 1di doktor nst yaptı eve gönderdi. 2. Hafta 8-10dkda 1di sonrada zaten 5e düştü doğurdum.
Canım ben sarılıktan dolayı hergün 2tüp topuğundan aldırıyorum. Tarama testleri için hastanede alındı.
Gunlerimiz ayni bakalim.hangimiz once doguracagizGünaydınlar herkese. 36. Haftaya girdik bugün sanki hiç bir şeyim ve ben hazır değiliz gibi bi endişe sardı beni de
Benim kına 15 düğün 16 Temmuz idi 2 tarihten biri olurmuş gibi geliyor bana da. Baya da büyüdü karnım sanki son günü beklemez gibiS
Gunlerimiz ayni bakalim.hangimiz once doguracagizBenim kafamda nedense hep 14 temmuz var sanki 21 bulmazmis daha erken.olurmus gibi geliyo da bakalim.
Benim de aynısı. Düzenli değil diye endiselenmedim. Böyle arkadan karına ve kasiklarda vuran sızı şeklinde bir ağrı.benimde öyle
ama düzenli olmadığı için gitmedim hastaneye
gün içinde bikaç kere olup geçiyo
Çok mu azdı lekelenmen. Mukus gibiydi benim kızımda kahverengi. Sonrasında suyum gelmişti sızıntı şeklinde. Hayırlısı olsun Sayecim, sağlıkla gelsin kuzular.Canım nasılsın bebiş nasıl. Sana bir şey sormak istiyorum senin nişanın gelmiş miydi. Benden bu akşam nokta şeklinde bir kaç kere peçeteye gelen lekelenme varda. Nişan mı acaba bilemedim. Bilen tecrübeli annelerden de yorum bekliyorum
Öncü sancın olmuş. Tam da doğum sancısı bahsettiğin sancı. Vücudun hazırlanıyor.Kızlar ya bebek bir yerde toplanıyor gibi nefesimi kesiyor,bununla beraber acayip bir sancı giriyor kasiklarima ve belime,o toplanma geçtikçe sanci hafifliyor @laiyka ve diğer arkadaşlar normal midir bu?
Yarın iş varGünaydın kızlar❤ Keşke hep haftasonu olsa pazartesi işe gitme düşüncesi zor geliyor artık ☺
Canım senin kızda ne zaman dönüş yaptılar? Bizde hastanede aldılar. Sağlık ocağında da aldılar. Biraz zorlanmışlardı. Damla damla oluyor ya. Sonuçlar tam elde edilemedi gibi. Sonra sanki bi kere daha sağlık ocağında verdik. Bizi aile hekimi hastaneye gitmelisiniz diye arar aramaz gittik. Ben dosyasına baktım. 6 Ağustos doğumlu. 7 Aralıkmış. Devlet hastanesinde tsh ve t4 bakmışlar. Referans değerlerinde çıkmış. Hani 3 ay geçmişken oluyorAynen öyle
Bakanlıgin bu konuda sıkı bir takip yapabilmesi icin tek elden bu isi goturmesi lazim. Bu yuzden Saglik ocaklari yetkilendirilmis sadece.
Bazı doktorlar sıradan bir kan tahlili için bile başka hastanenin sonucuna itibar etmiyor, kendi hastanesinde testi yineliyor. O yüzden bakanlığın bu tutumu normal. Diğer türlü takip edemez, zorlaşır
Bir de bu ülkede hala evde doğuranlar ya da hastaneden çıktıktan sonra doktor yüzü görmeyenler var. Sağlık ocaklari sıkı takibe girmese Allah korusun bu hastalıklardan habersiz büyür çocuklar. Özellikle tiroid tedavisi için ilk 3 ay cok önemli mesela. 3 aydan sonra geridönüş yok
Valla hala nasıl çalışa biliyorsunuz hayret ediyorum Allah yardımcınız olsunGünaydın kızlar❤ Keşke hep haftasonu olsa pazartesi işe gitme düşüncesi zor geliyor artık ☺
Canım senin kızda ne zaman dönüş yaptılar? Bizde hastanede aldılar. Sağlık ocağında da aldılar. Biraz zorlanmışlardı. Damla damla oluyor ya. Sonuçlar tam elde edilemedi gibi. Sonra sanki bi kere daha sağlık ocağında verdik. Bizi aile hekimi hastaneye gitmelisiniz diye arar aramaz gittik. Ben dosyasına baktım. 6 Ağustos doğumlu. 7 Aralıkmış. Devlet hastanesinde tsh ve t4 bakmışlar. Referans değerlerinde çıkmış. Hani 3 ay geçmişken oluyor
Ben giriyorum canım. Bugün de gitmeyi düşünüyorum. Çıktıktan sonra hemen bikinini değiştir ve güneşte kalma, vücut ısın yükselmesin. Denizin temiz olması lazım ama, başka hiçbir sorun yok ❤Denize gireniniz var mı kızlar? En son ne zaman girmeli bugün dra sormayı unuttum...bilen soran var mı? Herşey yolunda giderken bi sakıncası olmaz herhalde yüzmeyeceğim kramp ne zaman girer belli olmaz ama oğlumla suda vakit geçiririm yarın bi girio çıkalım diyoruz
Canım iki üç kere nokta kadar geldi devamı yok. Vajinal akıntım arttı bilmiyorum bu bir işaret mi. Yatın kontrolüm var soracağım bakalımAa ciddi misin? Aslında nişan olabilir,elbette benim deneyimim yok ama.doktora görünmeyi düşünüyor musun?
Teşekkürler canım sağolasın. Devami gelmedi benimkininde bakalım. Kıyamam minik oğlana inşallah şu süreci tez zamanda atlatırsınızSancılarım vardı ama nişanım gelmedi canım. 9cm olunca doktor patlattı keseyide.
Bebişi takip ediyoruz canım, dün kilo almıştı bugün yine vermiş, hergün topuk kanı alıp bilirübin ölçülüyor. İnş toparlanırızda evimize döneriz
Mukus gibi değildi canım. Bildiğin leke gibi geldi geçti bakalımÇok mu azdı lekelenmen. Mukus gibiydi benim kızımda kahverengi. Sonrasında suyum gelmişti sızıntı şeklinde. Hayırlısı olsun Sayecim, sağlıkla gelsin kuzular.
Öncü sancın olmuş. Tam da doğum sancısı bahsettiğin sancı. Vücudun hazırlanıyor.
Yarın iş var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?