O zaman bizim ülkemizde olup bitenleri, süreçleri veya namus adı altında katledilen gençlerden, çocuk gelinlerden pek de haberiniz yok. Burada doğup, büyüyen bizler için siz anladığım kadarıyla daha az bilgilisiniz. O yüzden eleştirilere biraz hak vermelisiniz diye düşünüyorum.Avrupada doğup büyüdüm orda da üniversitede okudum. Şimdi Ankaradayım. 32 yaşındayim.
Hollanda da bu anlattıkların normal canım. Hatta ben evde dogumlarda bile kapıda ambulans beklediğini biliyorum. Her 3 dogumdan 1i evde oluyormus dıye okumustum. Ama orada ebelik bambaşka bir meslek. Turkıye de oyle değil ne yazık ki.Sen yine de Ankara da evde dogum deneme benceHollanda cnm
Haberdar et bizi de canım bir şey çıkmaz inşallahİnşallah canım basit bir seydir. En azından drun bi görüşünü alayım..
Tansiyon 13-9 du sonra 11-6 ya düşmüş. Simdi evde baktim hala 11-6 ödem şişlik filan da yok. Muhtemelen tekrar idrar tahlili isteyecek dr. Birazdan hastaneye geçeceğim. Metehan uyuyor annemleri bekliyorum..
Ee onlarda hava atsınlar hayatım bosver bize neAslında adı normal değil vajinal dogum canım.Ama boyle yerleştiği için bu şekilde kullandım.Hava atmak için değil ama hırsla bak nasıl da fırlattım kafasında normal dogurucam diye kasan bir cok insan tanıyorum.Vajinal dogum yapıp sezeryan dogum yapanı küçümseyen ve evet hava atan sezeryan da dogum mu diyen bir cok insan da gördüm duydum.Benim için doktorun uygun bulduğu her yontem normaldir
Neden haberim olmasın, uzayda büyümedim, türkiye haberlerini izleyip okuyarak büyüdüm:) bir türk anne baba tarafından büyütüldüm.. Unutmayın ki orda da türkler var ve oradaki türklerde de namus törehatta kan davasi vs hepsi oluyor maalesef. Nereli olmam önemli değil arkadaş sorduğu için söyledim zaten. ir Bence kapansın konu. Herkes fikrini söyler sinir olan gıcık olan gözardı eder olur biter. Ne deyim size sabırlar dilerimO zaman bizim ülkemizde olup bitenleri, süreçleri veya namus adı altında katledilen gençlerden, çocuk gelinlerden pek de haberiniz yok. Burada doğup, büyüyen bizler için siz anladığım kadarıyla daha az bilgilisiniz. O yüzden eleştirilere biraz hak vermelisiniz diye düşünüyorum.
Aynen oyle canım. Benim demek istediğim hani evde dogumu öven paylasımları yapmayalım cahil biri okur dener diyoruz ya. İşte vajinal dogumu övüp sezeryanı da gömmeyelim gene cahil biri cıkar ille de normal der canından cocugunda olur demek istiyorumEe onlarda hava atsınlar hayatım bosver bize neBiri doğal bir süreç, öteki zorunluluk yada istek ama. Amann konustugumuza değmez nasıl sağlıkla gelirlerse kabulümüz nasılsa ❤
Yok cnm Türkiyede de uygulanan bölgeler var. Hastaneye bağlı evde doğurtan ebeler var bazı illerde. Evet Hollandada çok normal ve elbette ki ordaki ebe eğitimi farklı. (Ha ambulans beklemiyor kapıda yani ben duymadım hiç, belki tek tük özel durumlardadir onu bilmem). Ama turkiyede yok değil var yani ve yasadışı da asla değil. Tabi tercih anneye kalmış.Hollanda da bu anlattıkların normal canım. Hatta ben evde dogumlarda bile kapıda ambulans beklediğini biliyorum. Her 3 dogumdan 1i evde oluyormus dıye okumustum. Ama orada ebelik bambaşka bir meslek. Turkıye de oyle değil ne yazık ki.Sen yine de Ankara da evde dogum deneme bence
Insan çevresindekilere duyarlıdır ya hani.. Ben hiç Hollanda da yaşanan kan davası sonucunda, ya da Hollanda da kan kaybından ölen çocuk gelin diye başlayan hiç haber duymadım. Sizin uzay taraflarında yaygın sanırım he canımNeden haberim olmasın, uzayda büyümedim, türkiye haberlerini izleyip okuyarak büyüdüm:) bir türk anne baba tarafından büyütüldüm.. Unutmayın ki orda da türkler var ve oradaki türklerde de namus törehatta kan davasi vs hepsi oluyor maalesef. Nereli olmam önemli değil arkadaş sorduğu için söyledim zaten. ir Bence kapansın konu. Herkes fikrini söyler sinir olan gıcık olan gözardı eder olur biter. Ne deyim size sabırlar dilerim
Evet canım soğanSoğan mı yazmak istedin? :)
Yara olunca soğan işe yarıyor diye duymuştum ben de
Canim bi krem aldim onu siruyorum bi suredir.kuru kuru biseyler dokuluyodu sut kurusu gibi basladim bendeKızlar göğüs ucu yarası olmaması için aldığınız önlemler var mı?
Ohoo ben neler duydum orda. Sen hiç duymadın diye yoktur olmuyor yaşanmıyor diye zannetmen ilginç geldi ya neyse. Benim sınıf arkadaşım orda 'namus'davası yüzünden kaçırılıp öldürüldü, 5 yaşındaydı.Insan çevresindekilere duyarlıdır ya hani.. Ben hiç Hollanda da yaşanan kan davası sonucunda, ya da Hollanda da kan kaybından ölen çocuk gelin diye başlayan hiç haber duymadım. Sizin uzay taraflarında yaygın sanırım he canımYoo, bunda gıcık olunacak bir şey yok. Umarım ikinci bebeğiniz de sağlıkla dünyaya gelir. Yoksa bu tamamen sizin göz ardı ettiğiniz ve riskini aldığınız durum neticesinde felaketle de sonuçlanabilir. Ben asıl size sabırlar diliyorum. Sevgiler
Yapilisini anlatirmisin canim kolaymiGöğüs ucu için 36 haftam dolsun kantoron yağı ile masaja başlıcam.Kantoron bitkisi ve saf zeytinyagi ile kendi yaptigim yagim var.Ilk doğumdan sonra da kullandım faydasını gördüm.1. ayın sonunda tamamen iyileşti.Birde bebeğin süt gelmeyen memeyi emmesi de yara yapıyor.Süt bol bol geldiğinde yara olmuyor.Yani benim öyle olmuştu.Bircok arkadaşım da bunu söyledi.Insallah bol sütlerimiz olur bebelerimizi doya doya emziririz.
Ne yaptin canim doktor ne soyledi. Merak ettim.her sey yolunda miŞuan nts deyim canım. Sanırım benim de çarpıntım var bundan sebep olabilir. Halen yüksek nabız 170 lerde
Yatış verdi doktor canim. Devam ederse doğum için sevk ettirecekmişNe yaptin canim doktor ne soyledi. Merak ettim.her sey yolunda mi
Ay hiç güleceğim yoktuHollanda evde doğum yapanların oranının en yüksek olduğu ülke. Oradaki sağlık ekiplerinin aldığı eğitim, evde alınan önlemler, resmi prosedürler hiç hesaba katılmadan ülkemizle kıyas yapmak kadar mantık dışı bir şey olabilir mi?
Türkiye"de de evde doğumu destekleyen birtakım prosedürler var, ekipler de var. Ama çok yaygın değil. Bu PROSEDÜRLER GEREĞİ EVİNDE GEREKLİ KOŞULLARI SAĞLAYANLAR EVDE DOĞURABİLİR RESMİ OLARAK
Bunun ddışında 25 senelik ebeyi (!) çağırıp evde kendi kendine doğum yapmak yasal değil. Bu arkadaş doğan ilk iki çocuğunu nüfusa kayıt ettirmiş mi acaba? Doğum belgesi falan alınmış mı? Hiçbir hastanenin böyle bir durumda doğum belgesi vereceğini sanmıyorum kendileri doğurtmamış sonuçta anlaşma yok bişey yok
Of sıktı bu konu da. Biz konuyu konuştukça arkadaş da kendisini fazla önemli görmeye başladı rahatsız oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?