Kızlar ben ilk gebeligimde göğüs için yağ kullanmadim yani önceden başlamadım. Ve müthiş aci çektiren yaralarım oldu. Bu yağlara kaçıncı haftada başlıyorsunuz neler kullanıyorsunuz (hakiki zeytin yagi yeterli olur mu) gerçekten ise yarıyor ve göğüs ucu yaraları olmuyor mu ?
Çörekotu yağı ve sarı kantaron yağı da iyi geliyor diye biliyorum. Ama yara sebeblerinden en büyüğü bebeğin memeyi yanlış tutması imiş. Bu konuyu da araştır inşallah bebeğin güzel tutar güzel emer.
Evde dogum benim için de çok uçuk. Neden daha az risk varken daha riskli olanı seçeyim. Üstelik riske ettiğim şey benim ve çocugumun canıyken.Bunun yanında değinmek istediğim başka bir nokta daha var. "Sezeryana zorlamak ya da zorlanmak". Arkadaşlar sezeryan tü kaka değildir.Neden sezeryandan tecavüz gibi bahsediyorlar anlamıyorum. Normal dogumun sezeryandan üstünlüğü yoktur.Neden normal dogum cok zor ben normal dogurdum nasıl da acıların kadınıyım ah nasıl da fırlattım diye göğsü kabarıyor kadınlarımızın. Daha geçen haftalarda ille de normal dogurucam dıye diretip sırf bu yuzden cocugunu yuzde 80 engelli kucagına alan bir annenin haberini izledim.Ne yazık.Siz siz olun doktorunuz ne diyorsa onu dinleyin. İçinize sinmez ve vaktiniz de varsa baska bir doktora elbette danısın.Ama normal dogurucam havamı da atıcam diye çolugunuzu çocugunuzu perperişan etmeyin.Doktor neyi uygun görüyorsa sizin için de bebeğiniz için de en dogrusu odur.
Ben de dr dese senin şu sebeplerle sezer olman daha iyi olur. Elbette derim, iki normal doğuma rağmen. Eğitimi, deneyimi, öngörüleri ona göredir yani. Doğum şekline kesinlikle doktorla birlikte karar verilmeli bence..
Ohoo ben neler duydum orda. Sen hiç duymadın diye yoktur olmuyor yaşanmıyor diye zannetmen ilginç geldi ya neyse. Benim sınıf arkadaşım orda 'namus'davası yüzünden kaçırılıp öldürüldü, 5 yaşındaydı.
Bu arada 2. değil 3. bebeğimi bekliyorum yani 1 değil 2 kere sizin gözünüzde 'cahilce' evde doğurdum Herkes kendi bilir cnm sana da iyi doğumlar.
Çörekotu yağı ve sarı kantaron yağı da iyi geliyor diye biliyorum. Ama yara sebeblerinden en büyüğü bebeğin memeyi yanlış tutması imiş. Bu konuyu da araştır inşallah bebeğin güzel tutar güzel emer.
hangi oranda karıştırılıyor biliyor musunuz? Meme ucu yoktu ve öyle masaj falan da yapmamış tim . İlki çok düşkündü memeye Simdi ucu var artik ama önlem almak lazim . Başımızda bi büyük yok ki
Sevgili arkadaşım madem anlattıkların sevimsiz geliyor. Bir de anlatmamayı denesen. Hem anlatıyor hem alaycı bi tavır sergiliyorsun. Habire üstüne yazan oluyor. İşler karışıyor. Lütfen
Ay hiç güleceğim yoktu yahu neden nüfusa kayıt ettirmeyim Hastaneye elbet götürdük bebekleri muayene oldular belge alıp nüfusa gittik o kadar basit. Bu kadar abartmayın canım yasadışı KESINLIKLE değildir. Bakın ben konuşmak istemiyorum siz üstüne gittikçe ben tekrar etmek zorunda kalıyorum sonra ben sürekli evde doğumu anlatan biri oluyorum :) Sizin bahsettiğiniz yasalar hastanenin uyguladığı kurallar. Ama Türkiyede genel olarak evde doğum yapmak yasak değil. Suç değil yani bu.
Ayrıca ben kıyas yapmıyorum örnek veriyorum. Şu ve şu ülkede var demekki burda da olması lazım demiyorum. Sadece bunun yaygın olduğu ülkeler var evet ve keşke burda da daha iyi ebeler olsa diyorum.
Normal doğum hava atmak için yapılan bir yöntem değil ki hayatım, onu nereden çıkardın? Ben kesinlikle normal doğumun sezeryandan çok çok daha iyi olduğunu düşünenlerdenim. Bir kere sezeryan bebeklerin %95ine yakını alerjen rahatsızlıklar, astım ve düşük bagisiklikla dünyaya geliyor. Çünkü kanalda olan bazı bakterileri yutamadan geliyor. Bir çok bununla alakalı makaleler var. Annenin ise tüm iç döngüsü doğal sürecinde daha çabuk toparlaniyor ve doğasına daha cabuk dönüyor. Adi üstünde normal.. Diğeri ise ameliyat.. Tabi ki sezeryan kaka değil. Kaldı ki benim kız zamanında gelirse doktor irilik nedeniyle kesin sezeryan dedi. Karşı çıkacak değilim elbette ama hava atmak için de insanların normal doğurduğunu düşünmüyorum canım.
Ya boşuna ban yediniz kuzular gerek yoktu yani herkesin kendi bebeği kendi hayatı bende onaylamasamda sert çıkmadım tabiki eskiden Bi çok insan evde doğurmuş terste gelmiştir düzde gelmiştir kanaması da olmuştur ama imkan varken neden kullanmayalım kafası benimki yoksa evde daha konforlu olucağımıza eminim çatı yok bacak ayırma yok eski kadınlar kaynanamlar babaannemler diz üstünde doğurmuş mesela