2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar bende çok fenayım vajinaya mı çatı kemiği dionuz oraya mı inanılmaz acım var yürüyemiyorum adın adım yatamıom kalkamıom felaket neden olur ki bu denli? Yarın kontrol randevum var ama bugün mü gitsem yoksa yarını mı beklesem?

İmkanın varsa git canım bugün. Klasik bir söz ana yaşadığın normal,vücudun senin sezaryen olacağını bilmiyor,kendini doğuma hazırlıyor

Canım şakın üzülme sağ Salim gelsin inşallah kilosunu toparlar. İnşallah küvez sınırını geçer yanında kalır bebeğin
İnşallah canim
Canım olur mu öyle neden yazmayasın gelişimi duran bebişleri alıyorlar sanırım zaten kilo olarak mı geride kalmış kordon kan akışı falan normal ki bekletiyor seni
Kordon iyi dedi beyine giden kan.akisida iyi ama beslenmesini saglayanlarda direnc vardi o artistaydi surekli gobek cevresi 2 hafta geriydi ama ilerleme vardi artik o durmus daha fazla gelisim olmayacak yani bu olculerde kalicak cuma gunu gidicem keske alsa artik icerde de guvende oldugunu düşünmüyorum
Rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin, dünyaya gelince sutünle toparlarsın inşallah..
Amin canim sagolasin
İnşallah asla buna gerek kalmaz rabbim yardımcınız olsun
Saol kuzum inşallah
Zaten en.basindsn bu haftalari gormek bile mucizeydi benim icinde 35e falan raziydim saglikli olsunda artik hayirlisi olsun diyorum napalim teşekkürler canim

Ben birinci sıradayım!Ağrı sizi moral bozukluğu hepsi var Allaha şikayet olmasın
Kuzum durumunu okudum. Peki oğluna karşı nasıl davranıyor eşin. Sadece sana karşı mı böyle. Belki genel bir moral bozukluğu var adamın seninle de paylaşamıyor olabilir. Ben olsam asla içimde tutamam. Büyür gider. Bence güzel bir dille, tatlı bir sitemle konuşabilirsiniz. Ama ne olursa olsun yuzde binbesyuz haksız da olsa eşin asla kendini üzme. Bebeklerimiz için buna mecburuz. Erken doğum riski var, doğumdan sonra bebeğin duygusal olması, kolik olması vs. hep anne karnında başlıyor. O yüzden ne olursa olsun güçlü olmalıyız. Bu sorunlar elbet çözülür. Sen de çok güçlüsün..

Allah bağışlasın çok sevindim kolay olmuş (yani tabi doğum her zaman zordur ama ikizler ve hızlı bir şekilde hem de dikişsiz vs yani nadirdir maaşallah :)) geçmiş olsun sana da.

Reactions: LaL
Kasılmayla birlikte ıkınmak, ya da ıkınma ihtiyacı hissedildiğinde ıkınmak ile bebek daha kolay doğuyormuş çünkü rahim kasılırken bir nevi bebeği dışarı itiyormuş. Ayrıca yırtılma vs ihtimali da azalıyormuş. Gerçi bende epidural olmadığı halde bile her iki doğumda da ıkınma hissi olmadı ben de ne olduğunu anlamadan ıkındım yani bebek nasıl cıktı etti anlamadım. Yani herkes için farklı tabi. Önden epidural istediğini belirtmen mi gerekiyor? yoksa doğum başladığında da karar verip isteyebilir misin? Yani o an duruma göre karar veriliyorsa o zaman da isteyebilirsin tabi.

Perine masaji mi? Gebelik şekeri yüzünden hurma yiyemem. Ama ahududu yaprağı cayi içebilirim bol bol. Normal doğum başlarsa Tamamdir ama suni sanci olunca niyeyse korktum duyunca bile

Canım dün kontrolde ebe normal doğumu vücudu hazırlamak için bazı şeyler anlattı sende kendine uygun olanları dene istersen
* plates topu al sabah yarım saat akşam yarım saat kalça ve alt kısmını dairesel şekilde hareket ettirerek üzerinde dur
* bol bol merdiven in çık
* günde 3 yada 6 adet hurma ye
* günlük 3 km yürü
* sırtını duvara yasla bacaklarını arala ve aşağı yukarı in çık ( yapabildiğin kadar kendini zormaladan yap )

Tecrubeli olan annelere sorum olucak

Bu bebek yağlari
Gece nemlendiricileri
Dogduktan sonra hemen kullaniliyor mu

Yoksa belirli bi aydan sonra mı başlaniyor
Ben sadece doğal yağlar kullandım. Kremler vs genelde kimyasal içeriyor, onu da mecbur kalmadıkça kullanmadım (mesela pişik durumunda mecbur kalınabiliyor)

Ay ben de asıl birden uygunsuz bir ortam ve zamanda birden suyum gelmesinden korkuyorum :) Ne bilim insan dışarda olurmisafirlikte olur fln

Bolca dua et nazar değmesin birilerine gosterirken felak nas fln oku. Bende de yok 3. gebelikte de olmadı çok şükür ama belli olmuyor bir tanıdığımın da hiç yoktu taaa ki 3. gebeliğinin son haftasında birden oldu yani bizde olmasa bile yine de garanti yok demek ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…