2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
İlk doğumumda oğlumu çıkardıklarında yanağıma yasladilar, öptüm sonra giydirmeye götürdüler, beni de diktiler. Sezeryanda o durumda emzirmek pek kolay değil.
Benim de ilk dogumda öyle oldu.ama cok yerde görüyorum olabildiğini de.yine de bir sorcam doktora belki olmaz der bilemiyorum

Sırtını falan oraya dayadığını nasıl anlıosunuz ya alla alla benimki hep aynı şekilde duruo demek
Doktor söyledi onu ordan artık anlıyorum çok net hissedildiği Zaman sırtını dayamış oluyomuş ufak top gibi bişi hissettiğinde totosu oluyomuş bizimkinin maşallahı war dört dönüyo içerde

Canım ben kızımda devlette sezeryan oldum belden uyuşturmışlardı üstünü giydirdiler bebeğin sonra getirip emzirdiler bu ilk ağız sütü çok önemli diye bebekte tuttu emdi bi 6-7 dk sonra götürdüler. Yani bunu ben istemedim kendileri yaptılar. Sende bi konuşursun yaparlar bence

Yani hıçkırık olarak tam.emin değilim ama benimkinin ayakları hep.midemin orada

Kızlar annemin zemzem suyu vardı. Bende istedim gönderdi.
Bebek doğduğu zaman ona öncelik ile zemzem suyu vereceğim.
Öyle önerdiler. Siz ne dersiniz

Ya benim kızım gece gelmek isteyince saat 3:40 doğum saati hemen genel anestezi oldum ayıldığım da pek ilgilenemedim şırınga ile mama verildi zaten kızım minnacikti prematüre gibi emme refleksi bile yoktu sabah gun ağarınca ne ben emzirmeyi basabildim nede o emmeyi başarabildi eve geçtiğimiz zaman birbirimize alışmaya başladık zaten sezeryandan dolayı kendi yatağım da yatamadım oturma odasında annem ben kızım yattık ve surekli gaz sancısı vardı ben surekli gece kimyon çayı yapıp içtim ama bir de benim sürüm de yoktu hani diyorlar ya süt nasıl olmaz yok işte olmayınca olmadı 1,5 aylıkken bağırsakları rahmine indi iki taraflı fıtık ameliyatı yaptırdık en acilinden birtek o gün sütüm geldi kadir gecesiydi 2016 yılı hoc unutmam aman kızlar bende kızım da çok.cektik be kolik olması süt alerjisi olması ameliyatı sonra tekrar hastalandı hastaneye yatırdık neler neler yaşadık zaten o an sigara ya başladım yeniden

Amiiin Sağol canım benim. Insallah hepimiz vaktinde sağlıkla kavuşalım bebişlerimize.
Bu oglan benim kaburgalarimi kiracak az kaldi nefesimi kesiyor
Dün bir tekme de ben yedim ilk defa kaburgama. Zaten ayaklarını dayıyo karnımın yan taraflarına. Amacı ne anlamıyorum
Göbeğimin sol alt kısmında hissediyorum. Yeni başladım ben hıçkırıklarını hissetmeye 3-4 gündür.
Ama yine de kasıklarıma da vuruyor. Onlar da yumrukları zannedersem. 32 haftadan beri net baş geliş poziyonda çünkü.
O nasıl veriliyo bilmiyorum canım ama ben hurma almıştım yanıma. Çiğneyip damağına sürmüştüm emzirmeye başlamadan önce. Bu sünnet diye biliyorum.

Onuda duydum.
Zemzem suyuna da koyup yumuşatıyorlar

Bende nasipse doğumdan sonra hurma ve zemzem verilmesini istiyorum zaten hurmayı sadece yalıyo zemzemde bi yudum veriliyor herhangi bi zararı olacağını düşünmüyorum

Kızlar ben bebeğin hastane çantasını hazırladım, benimki kaldı iki ayrı çantaya koyacağım hepsini. Hazırladıklarımı yazayım eksik/fazla sizin de fikirlerinizi almış olayım

- 2 adet alt açma örtüsü
- 10 adet bez
- 1 paket yenidoğan ıslak mendil
- Pişik kremi (mustela)
- Doğduğunda hemşireye verilecek takım (içinde penye battaniye, iç zıbın, alt üst takım, çorap, eldiven ve şapka var)
- 1 adet tulumlu 5li takım (iç zıbın, tulum, çorap, şapka, eldiven)
- 1 adet alt üst 5li takım (iç zıbın, alt üst kıyafet, çorap, şapka ve eldiven)
- 5 adet ağız mendili
- 1 adet müslin örtü
- 1 adet kalın battaniye
- 1 adet fermuarlı ince kundak
- Alt temizleme pamuğu

Bunların hepsini kilitli poşetlere koyup çantaya yerleştirdim, aklıma geldikçe de ekleme yapacağım. Sizce bunlar yeterli mi veya tecrübeli olanlar şuna gerek yok alma diyeceğiniz bişey var mı fikir verirseniz sevinirim

Ben pişik kremini koymamıştım koysam mı bir günde hemen pişik olmaz diye düşünmüştüm

A cok şaşırdım hem de devlette yapmışlar.Evet bir deneyeceğim bakalım ins yaparlar

Ben hep altta hissediyorum canım
Ten teması çok önemliymiş ya onu bende istiyorum. Belki emzirme o an olmayabilir de. Bende soracam doktora. Bi de epidural sezeryan mi olacaksın canım yoksa genel anestezi mi?

Hangisi daha iyi olur acaba? Bel fıtiklarimdan zorunlu sezeryan olacam da anestezi nasıl olur.

biberon koy canim sut hemen gelmezse eczaneden mama aldirip veririm diye koydum ben

Ameliyathanede mi emzirdin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…