Benim de ilk dogumda öyle oldu.ama cok yerde görüyorum olabildiğini de.yine de bir sorcam doktora belki olmaz der bilemiyorumİlk doğumumda oğlumu çıkardıklarında yanağıma yasladilar, öptüm sonra giydirmeye götürdüler, beni de diktiler. Sezeryanda o durumda emzirmek pek kolay değil.
Doktor söyledi onu ordan artık anlıyorum çok net hissedildiği Zaman sırtını dayamış oluyomuşSırtını falan oraya dayadığını nasıl anlıosunuz ya alla alla benimki hep aynı şekilde duruo demek
Canım ben kızımda devlette sezeryan oldum belden uyuşturmışlardı üstünü giydirdiler bebeğin sonra getirip emzirdiler bu ilk ağız sütü çok önemli diye bebekte tuttu emdi bi 6-7 dk sonra götürdüler. Yani bunu ben istemedim kendileri yaptılar. Sende bi konuşursun yaparlar benceKizlar sezeryan olacaklar..sezeryan esnasinda tentene temas emzirme isteyebiliyor muyuz acaba .özel hastane ama doktor anestezi uzm.coxuk doktoru hepsi tamam der mi ki? Çünkü ilk kontroiu de anne göğsünde oluyormus o şekilde.ve odaya da annesinin kucağında çıkıyor bebek hic ayrılmadan.herhangi bir sağlık sorunu yoksa bebeğin.Ama kabul edilir mi acaba bilmiyorum.cunku rutin bebegi alıp giydirip anne yanağına degirip götürüyorlar.sizler ne yapacaksınız
Bende bez stoklamadım hep denemelik baby turco paddlers aldım indirimden zaten içlerinde çok az var ☺Küçük paket olursa sorun olmaz zaten deneme amacli. Ben de bu yuzden bez stoklamiyorum işte.
Yani hıçkırık olarak tam.emin değilim ama benimkinin ayakları hep.midemin oradaBebeleri doğum pozisyonunda olan anne adayları acaba bebişlerin hıçkırıklarını nerde hissediyorlarbenim minnak son kontrolde dönmemişti daha ama hıçkırıkları kasıklarımda hissediyorum gibi. Acaba dönmüş müdür ama tekmeleri de sanki hala aşağıda o nasıl oluo
Tabiki de içir canım.Kızlar annemin zemzem suyu vardı. Bende istedim gönderdi.
Bebek doğduğu zaman ona öncelik ile zemzem suyu vereceğim.
Öyle önerdiler. Siz ne dersiniz
AmiiinEvet canım bende artık bir hafta için uğraşmak istemedim. Sağlı olsun da. Çok sevindim seninde bebeğin de iyi olmanıza. Az kaldı doğumlarımıza, sağlıkla kucagimiza alırız inşallah yavrularımızıdikkat et tabiki canım. Allah korusun
Dün bir tekme de ben yedim ilk defa kaburgama. Zaten ayaklarını dayıyo karnımın yan taraflarına. Amacı ne anlamıyorumBu oglan benim kaburgalarimi kiracak az kaldi nefesimi kesiyor
Göbeğimin sol alt kısmında hissediyorum. Yeni başladım ben hıçkırıklarını hissetmeye 3-4 gündür.Bebeleri doğum pozisyonunda olan anne adayları acaba bebişlerin hıçkırıklarını nerde hissediyorlarbenim minnak son kontrolde dönmemişti daha ama hıçkırıkları kasıklarımda hissediyorum gibi. Acaba dönmüş müdür ama tekmeleri de sanki hala aşağıda o nasıl oluo
O nasıl veriliyo bilmiyorum canım ama ben hurma almıştım yanıma. Çiğneyip damağına sürmüştüm emzirmeye başlamadan önce. Bu sünnet diye biliyorum.Kızlar annemin zemzem suyu vardı. Bende istedim gönderdi.
Onuda duydum.AmiiinSağol canım benim. Insallah hepimiz vaktinde sağlıkla kavuşalım bebişlerimize.
Dün bir tekme de ben yedim ilk defa kaburgama. Zaten ayaklarını dayıyo karnımın yan taraflarına. Amacı ne anlamıyorum
Göbeğimin sol alt kısmında hissediyorum. Yeni başladım ben hıçkırıklarını hissetmeye 3-4 gündür.
Ama yine de kasıklarıma da vuruyor. Onlar da yumrukları zannedersem. 32 haftadan beri net baş geliş poziyonda çünkü.
O nasıl veriliyo bilmiyorum canım ama ben hurma almıştım yanıma. Çiğneyip damağına sürmüştüm emzirmeye başlamadan önce. Bu sünnet diye biliyorum.
Bende nasipse doğumdan sonra hurma ve zemzem verilmesini istiyorum zaten hurmayı sadece yalıyo zemzemde bi yudum veriliyor herhangi bi zararı olacağını düşünmüyorumKızlar annemin zemzem suyu vardı. Bende istedim gönderdi.
Ben pişik kremini koymamıştım koysam mı bir günde hemen pişik olmaz diye düşünmüştümKızlar ben bebeğin hastane çantasını hazırladım, benimki kaldı iki ayrı çantaya koyacağım hepsini. Hazırladıklarımı yazayım eksik/fazla sizin de fikirlerinizi almış olayım
- 2 adet alt açma örtüsü
- 10 adet bez
- 1 paket yenidoğan ıslak mendil
- Pişik kremi (mustela)
- Doğduğunda hemşireye verilecek takım (içinde penye battaniye, iç zıbın, alt üst takım, çorap, eldiven ve şapka var)
- 1 adet tulumlu 5li takım (iç zıbın, tulum, çorap, şapka, eldiven)
- 1 adet alt üst 5li takım (iç zıbın, alt üst kıyafet, çorap, şapka ve eldiven)
- 5 adet ağız mendili
- 1 adet müslin örtü
- 1 adet kalın battaniye
- 1 adet fermuarlı ince kundak
- Alt temizleme pamuğu
Bunların hepsini kilitli poşetlere koyup çantaya yerleştirdim, aklıma geldikçe de ekleme yapacağım. Sizce bunlar yeterli mi veya tecrübeli olanlar şuna gerek yok alma diyeceğiniz bişey var mı fikir verirseniz sevinirim
O konuda ben de kararsız kaldım ama koydum yine de ama çıkartasım varBen pişik kremini koymamıştım koysam mı bir günde hemen pişik olmaz diye düşünmüştüm
A cok şaşırdım hem de devlette yapmışlar.Evet bir deneyeceğim bakalım ins yaparlarCanım ben kızımda devlette sezeryan oldum belden uyuşturmışlardı üstünü giydirdiler bebeğin sonra getirip emzirdiler bu ilk ağız sütü çok önemli diye bebekte tuttu emdi bi 6-7 dk sonra götürdüler. Yani bunu ben istemedim kendileri yaptılar. Sende bi konuşursun yaparlar bence
Bebeleri doğum pozisyonunda olan anne adayları acaba bebişlerin hıçkırıklarını nerde hissediyorlarbenim minnak son kontrolde dönmemişti daha ama hıçkırıkları kasıklarımda hissediyorum gibi. Acaba dönmüş müdür ama tekmeleri de sanki hala aşağıda o nasıl oluo
Ten teması çok önemliymiş ya onu bende istiyorum. Belki emzirme o an olmayabilir de. Bende soracam doktora. Bi de epidural sezeryan mi olacaksın canım yoksa genel anestezi mi?Kizlar sezeryan olacaklar..sezeryan esnasinda tentene temas emzirme isteyebiliyor muyuz acaba .özel hastane ama doktor anestezi uzm.coxuk doktoru hepsi tamam der mi ki? Çünkü ilk kontroiu de anne göğsünde oluyormus o şekilde.ve odaya da annesinin kucağında çıkıyor bebek hic ayrılmadan.herhangi bir sağlık sorunu yoksa bebeğin.Ama kabul edilir mi acaba bilmiyorum.cunku rutin bebegi alıp giydirip anne yanağına degirip götürüyorlar.sizler ne yapacaksınız
Bende 180 tane almıştım ilk denemek için. Duruma göre devamını alırım diyordum.ben almistim hemde 320 adet
biberon koy canim sut hemen gelmezse eczaneden mama aldirip veririm diye koydum benKızlar ben bebeğin hastane çantasını hazırladım, benimki kaldı iki ayrı çantaya koyacağım hepsini. Hazırladıklarımı yazayım eksik/fazla sizin de fikirlerinizi almış olayım
- 2 adet alt açma örtüsü
- 10 adet bez
- 1 paket yenidoğan ıslak mendil
- Pişik kremi (mustela)
- Doğduğunda hemşireye verilecek takım (içinde penye battaniye, iç zıbın, alt üst takım, çorap, eldiven ve şapka var)
- 1 adet tulumlu 5li takım (iç zıbın, tulum, çorap, şapka, eldiven)
- 1 adet alt üst 5li takım (iç zıbın, alt üst kıyafet, çorap, şapka ve eldiven)
- 5 adet ağız mendili
- 1 adet müslin örtü
- 1 adet kalın battaniye
- 1 adet fermuarlı ince kundak
- Alt temizleme pamuğu
Bunların hepsini kilitli poşetlere koyup çantaya yerleştirdim, aklıma geldikçe de ekleme yapacağım. Sizce bunlar yeterli mi veya tecrübeli olanlar şuna gerek yok alma diyeceğiniz bişey var mı fikir verirseniz sevinirim
Ameliyathanede mi emzirdin?Canım ben kızımda devlette sezeryan oldum belden uyuşturmışlardı üstünü giydirdiler bebeğin sonra getirip emzirdiler bu ilk ağız sütü çok önemli diye bebekte tuttu emdi bi 6-7 dk sonra götürdüler. Yani bunu ben istemedim kendileri yaptılar. Sende bi konuşursun yaparlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?