- 10 Ekim 2022
- 1.036
- 1.552
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.161
Bunu son zamanlarda bende yaşıyorum canım. Bir uyanıyor 1 saat meme, en az 3 kez koyduğum gibi geri kalkıyor. Ben süt gibi olandan alıp denedim ama pipeti sevdiği halde içmedi, ziyan olmasın diye yulafını pişirdim öyle verdimKendi kendime öyle nazarım değiyor ki, ne desem tersini yaşıyorum. Gece 23.30 gibi bir uyandı, 02.00 ye kadar meme, meme, meme.Emzirmeyi seven ben, bir anda nefret ettim emzirmekten. Yanıma alıyorum, emerek uyusun diye. Azıcık kipirdasam ağlıyor, uyumuyor. Perişan olduk. Başlarda uyu hadi dedim, döndüm yattım. Umudu kesince beşiğinde yattı, ağlamıyordu zaten. Sadece meme diyip duruyordu. Bir baktım uyumuş, kendi kendine uyuyacak diye sevindim ama kursağımda kaldı. 5 dk ya uyandı, başa sardık. Aç mıydı acaba diyorum... Dün çok yemek yememişti. Icecegini bilsem yatmadan devam sütü veririm ama ağzını sürmez.
Ben bize fırında sebzeli baget yapıyorum onu parça parça önüne koyuyorum yiyor. Bazen haşlanmış olarak pilavına makarnasına koyuyorum.Kızlar ek gidaya biz sıfırdan sıfırdan başa dönüp başlıyoruz ya tavuk deniycem küçükken çok kurmuştu yiyince tekrardan deniycem bakalım
Tavuğun neresini veriyorsunuz göğüs kısmını alıp dideyim diyorum haşlayıp sizin bir öneriniz var mı ilk deneme icin ek gida konusunda çaresiz anne yazıyor
7-7.30Bebisleriniz sabah saat kaçta uyanıyor?
Aynı bizim kız. Ben dişe yada son atağa yoruyorum artık yok baska careKendi kendime öyle nazarım değiyor ki, ne desem tersini yaşıyorum. Gece 23.30 gibi bir uyandı, 02.00 ye kadar meme, meme, meme.Emzirmeyi seven ben, bir anda nefret ettim emzirmekten. Yanıma alıyorum, emerek uyusun diye. Azıcık kipirdasam ağlıyor, uyumuyor. Perişan olduk. Başlarda uyu hadi dedim, döndüm yattım. Umudu kesince beşiğinde yattı, ağlamıyordu zaten. Sadece meme diyip duruyordu. Bir baktım uyumuş, kendi kendine uyuyacak diye sevindim ama kursağımda kaldı. 5 dk ya uyandı, başa sardık. Aç mıydı acaba diyorum... Dün çok yemek yememişti. Icecegini bilsem yatmadan devam sütü veririm ama ağzını sürmez.
Çok zor bir gece geçirdik canımBunu son zamanlarda bende yaşıyorum canım. Bir uyanıyor 1 saat meme, en az 3 kez koyduğum gibi geri kalkıyor. Ben süt gibi olandan alıp denedim ama pipeti sevdiği halde içmedi, ziyan olmasın diye yulafını pişirdim öyle verdim
Bugün gündüz durduk yere içli içli ağladı bizim ki. Yeni bir diş daha geliyor sanırım. Belki de ondandı geceki hali.Aynı bizim kız. Ben dişe yada son atağa yoruyorum artık yok baska care
Çok mantıklı... ben de iki yaşına kadar emzirmek istiyorum ama nasıl bıraktiracagimi bilmiyorum. Öğrenmek lazım o zamana kadar. Büyükler hep salça sürdük, kara sürdük, yara oldu mantığında davranmışlar. Doğrusunu bulmak lazım. Gece kaç kez uyanıyorum bilmiyorum, çok zorlanıyorum. Dün ilk defa tam anlamıyla nefret ettim emzirmekten. O kadar gerilmisim ki, hâlâ başım ağrıyor. Bir yere kadar idare ediyor insan ama gece uykunun en tatlı yerinde 2,5 saat çok zorladı beni.Kızlar aman memeye salça sabır taşı bilmem ne sürerek kesmeyin memeden çok tehlikeli Bi durum. Evet tiksinir bırakır belki korkar bırakır ama doğduğundan beri en yakın arkadaşı olan, canı acıyınca korkunca her istediğinde memede derman bulan yavrularımıza yazık büyük hayal kırıklığı olur. Yıllarca aşk yaşayıp bir anda aldatılıp terkedilmek gibi bir his olsa gerek. Güvenli bağlanma Güvenli ayrılma olması lazım. Zor evet süreç isteyen Bişey ama kesinlikle memeden kesmek için şefkatle bitirme konusunda emzirme danışmanlarını okuyalım takip edelim. Yoksa ilerde anneye ve herkese güvensizlik gibi birçok zor durumlar yaşayabilir çocuklar. Ben daha düşünmüyorum oğlum da isterse 2 yaş ve sonrasına kadar devam etmek istiyorum. Sabaha kadar emip bölük bölük uyuduğumuz halde. İnşallah nefret etmem. Ama bıraktıracağım zaman da tiksindirme yoluna gitmem diye planlıyorum
Çok iyi anlıyorum seni ben de sabaha kadar 8495730 kere emzirenlerdenim. O kadar emmeye rağmen bu ara gece Bi ağlama tutuyor asla memeyle avunmuyor, uykumun en tatlı yerinde kucağıma gelip odadan çıkmak istiyor. Salona geçiyoruz orda kucağımda emerek uyuyor öyle yatağa geliyoruz. Birkaç gecedir bu durumda. Sebebini çözemedim. Şuan maşallah 16 dişi var kalan 4ü 2 yaşa 1-2 ay kala çıkar daha onlar sıkıntı vermez diye düşünüyorum. Başka ne olabilir bilmiyorum. Meme bazen can kurtaran oluyor bazen ben de nefret ediyorum ama bugünleri emzirmeyi özlerim, başka çocuk düşünmediğim için çoook özlerim kesin. Ve memeden keserken dediğim gibi travmasız bir yol bulmam şart. Ablam da yakında kesti erteleme tekniğiyle. Ki yeğenim çok düşkündür artık ablamdan taktikler alarak ilerlerim her zamanki gibi. Allah yardımcımız olsun son atağa da girmiş olabilirlerÇok mantıklı... ben de iki yaşına kadar emzirmek istiyorum ama nasıl bıraktiracagimi bilmiyorum. Öğrenmek lazım o zamana kadar. Büyükler hep salça sürdük, kara sürdük, yara oldu mantığında davranmışlar. Doğrusunu bulmak lazım. Gece kaç kez uyanıyorum bilmiyorum, çok zorlanıyorum. Dün ilk defa tam anlamıyla nefret ettim emzirmekten. O kadar gerilmisim ki, hâlâ başım ağrıyor. Bir yere kadar idare ediyor insan ama gece uykunun en tatlı yerinde 2,5 saat çok zorladı beni
O taktikleri bizimle de paylaşır mısın canım ☺ Ben aslında seviyorum emzirmeyi. Herkes, inci bıraksa sen bırakamazsın diyor. Ama dün cidden cinnetlik bir durumdaydım. Bazen tahammülüm azalıyor. Yorgun ve halsiz olduğum durumlarda oluyor daha çok. Aslında herkes gibi... Maaşallah epey dişi cıkmış senin oglusun. Kızımın 10 tane var henüz. Allah yardımcımız olsunÇok iyi anlıyorum seni ben de sabaha kadar 8495730 kere emzirenlerdenim. O kadar emmeye rağmen bu ara gece Bi ağlama tutuyor asla memeyle avunmuyor, uykumun en tatlı yerinde kucağıma gelip odadan çıkmak istiyor. Salona geçiyoruz orda kucağımda emerek uyuyor öyle yatağa geliyoruz. Birkaç gecedir bu durumda. Sebebini çözemedim. Şuan maşallah 16 dişi var kalan 4ü 2 yaşa 1-2 ay kala çıkar daha onlar sıkıntı vermez diye düşünüyorum. Başka ne olabilir bilmiyorum. Meme bazen can kurtaran oluyor bazen ben de nefret ediyorum ama bugünleri emzirmeyi özlerim, başka çocuk düşünmediğim için çoook özlerim kesin. Ve memeden keserken dediğim gibi travmasız bir yol bulmam şart. Ablam da yakında kesti erteleme tekniğiyle. Ki yeğenim çok düşkündür artık ablamdan taktikler alarak ilerlerim her zamanki gibi. Allah yardımcımız olsun son atağa da girmiş olabilirler
ilk cümleni birebir yaşıyorum o yüzden dillendirmemeye çalışıyorumKendi kendime öyle nazarım değiyor ki, ne desem tersini yaşıyorum. Gece 23.30 gibi bir uyandı, 02.00 ye kadar meme, meme, meme.Emzirmeyi seven ben, bir anda nefret ettim emzirmekten. Yanıma alıyorum, emerek uyusun diye. Azıcık kipirdasam ağlıyor, uyumuyor. Perişan olduk. Başlarda uyu hadi dedim, döndüm yattım. Umudu kesince beşiğinde yattı, ağlamıyordu zaten. Sadece meme diyip duruyordu. Bir baktım uyumuş, kendi kendine uyuyacak diye sevindim ama kursağımda kaldı. 5 dk ya uyandı, başa sardık. Aç mıydı acaba diyorum... Dün çok yemek yememişti. Icecegini bilsem yatmadan devam sütü veririm ama ağzını sürmez.
bizde de oluyor özellikle zeytin. sindiremiyor sanırım. mesela ilk başta havuç falan da çıkıyorduKızlar kızımın diskisinda bazı besinleri goruyorum mesela zeytin6-7 tane yiyor sabahları bayada çiğniyor ama diskida görüyorum sindiremiyormu sizce ?? Alerjik bir durum mu ?? Normal mi degilmi durum anlayamadım
Amin canım insanız işte bazen neşe içinde full enerji oluyorum bazen geceden tükeniyor tahammülüm benim de..O taktikleri bizimle de paylaşır mısın canım ☺ Ben aslında seviyorum emzirmeyi. Herkes, inci bıraksa sen bırakamazsın diyor. Ama dün cidden cinnetlik bir durumdaydım. Bazen tahammülüm azalıyor. Yorgun ve halsiz olduğum durumlarda oluyor daha çok. Aslında herkes gibi... Maaşallah epey dişi cıkmış senin oglusun. Kızımın 10 tane var henüz. Allah yardımcımız olsun
Normal normalKızlar kızımın diskisinda bazı besinleri goruyorum mesela zeytin6-7 tane yiyor sabahları bayada çiğniyor ama diskida görüyorum sindiremiyormu sizce ?? Alerjik bir durum mu ?? Normal mi degilmi durum anlayamadım
Açlık veya diş gibi. Bugün de ağlayarak uyanmaya başladı bile.ilk cümleni birebir yaşıyorum o yüzden dillendirmemeye çalışıyorumgeceniz zor geçmiş, bizim de öyle oluyor arada :/ belki açtı dediğin gibi.
Ablan kaç ay emzirdi canım? Ertelemek ve saati gelince kendisinin hatırlatması da dediğin gibi çok güvenli. Ama epey uzun ve zorlayıcı olmuştur tabi.Amin canım insanız işte bazen neşe içinde full enerji oluyorum bazen geceden tükeniyor tahammülüm benim de..
Ablam erteliyordu mesela çocuk emmek isteyince gün içinde bak saat 1 olunca yani uzun çubuk şuna gelince emeceksin diyodu ve çocuk oyuna dalıp unutsa da o hatırlatıyodu gel saatin geldi diye böyle güven kazanıyodu. Bunun dışında tabi sürekli telkin ediyodu süt azalıyor bitiyor yakında sadece kitap okuyarak uyucaksın veya möö sütü içeceksin gibi epey uzun sürdü ama oldu baya da zorlandılar tabi.
Bi arkadaşım da gece de emziriyomuş bizim gibi. Bi gün sirke sürmüş çocuk bir daha hiç emmemiş çok şaşırdım ama tiksindirme oluyor bunu onaylamıyorum ben..
Ablam tam yaşı geldiğinde Bi denedi ama çocuk ağlayıp meme isteyince kendi de duygusal bağladı vazgeçti. Sanırım toplamda 27-28 ay emzirdi. Çok zor valla belki başka yöntemler de vardır zamanı gelince araştırıp en zararsız en bize uygun olanı denemeyi düşünüyorum. Şuan meme bizim için cankurtaran. 2 yaştan önce kendi isteğimle bıraktırmıcam nasibi ne kadarsa devam ederizAblan kaç ay emzirdi canım? Ertelemek ve saati gelince kendisinin hatırlatması da dediğin gibi çok güvenli. Ama epey uzun ve zorlayıcı olmuştur tabi.
Doğru diyorsun bende 2 yaşa kaşar istiyorum ama ilk deneceyeceğim yara bandı arkdasım psikolog çocuğuna öyle yaptı hasta oldu yara oldu diye bantlanmıştı cocuk birdaha istemedi annesinden sevdi okşadıKızlar aman memeye salça sabır taşı bilmem ne sürerek kesmeyin memeden çok tehlikeli Bi durum. Evet tiksinir bırakır belki korkar bırakır ama doğduğundan beri en yakın arkadaşı olan, canı acıyınca korkunca her istediğinde memede derman bulan yavrularımıza yazık büyük hayal kırıklığı olur. Yıllarca aşk yaşayıp bir anda aldatılıp terkedilmek gibi bir his olsa gerek. Güvenli bağlanma Güvenli ayrılma olması lazım. Zor evet süreç isteyen Bişey ama kesinlikle memeden kesmek için şefkatle bitirme konusunda emzirme danışmanlarını okuyalım takip edelim. Yoksa ilerde anneye ve herkese güvensizlik gibi birçok zor durumlar yaşayabilir çocuklar. Ben daha düşünmüyorum oğlum da isterse 2 yaş ve sonrasına kadar devam etmek istiyorum. Sabaha kadar emip bölük bölük uyuduğumuz halde. İnşallah nefret etmem. Ama bıraktıracağım zaman da tiksindirme yoluna gitmem diye planlıyorum
İlginç bana göre bu da doğru değil iyi araştırmak lazımDoğru diyorsun bende 2 yaşa kaşar istiyorum ama ilk deneceyeceğim yara bandı arkdasım psikolog çocuğuna öyle yaptı hasta oldu yara oldu diye bantlanmıştı cocuk birdaha istemedi annesinden sevdi okşadı
Keşke zamanı gelince kendileri bıraksalar. Çocukların psikolojisini düşünürken kendi psikolojimiz yerle bir oluyor.Doğru diyorsun bende 2 yaşa kaşar istiyorum ama ilk deneceyeceğim yara bandı arkdasım psikolog çocuğuna öyle yaptı hasta oldu yara oldu diye bantlanmıştı cocuk birdaha istemedi annesinden sevdi okşadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?