2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ay hiç huzunlenmiyorum ben arada 1 kadeh kırmızı şarap içiyorum, vitamin sonuçta

Dün bizimde öyleydi gece uyandı saatlerce uyumadı ve emdi bugün öğle uykusu da uyumadı eşim pusetle çıkardı uyudu haliyle gece geç uyudu.Bugun güneş çıktı hastanede kızlar balkona çıkabildik parka gidebildik günler sonra iyi geldi Çarşamba yine kar yağacak burada.Bir arkadaş 2 yaşında konuştum sen büyüdün artık emme dedim bıraktı demişti böyle bırakma olmaz mı acaba gerçi çok zor uyutuyor gibiydiler çocuğu hamakta salliyorlardi sürekli akşam uyusun diye.

Çok sağol canım, umarım hepimiz için kolay olur. Benimle emmeden uyumuyor ama ablamin ayağında uyuyor:) çok akıllılar cooook.

Aslında bu tamamen kişisel bir durum. Bence her zaman dendiği gibi mutlu anne mutlu çocuk demek, acaip dogru. Şimdi dışardan hayatıma bakıyorum da, çok yorgun- tahammülsüz ve mutsuzum. Böyle olunca kızımla sağlıklı ilgilenemiyorum. Bebek tarafından düşününce aslında kızım da mutlu değil, gece devamlı emme derdinde olunca deliksiz uyumuyor ve bu beslenme de dahil herşeyi etkiliyor.
Aslında bu olay antibiyotik kullanmak gibi, yarar zarar muhasebesini yapıp öyle bıraktırmak lazım.
Sanırım çok aglattirmadan bir yöntem bulmam lazım, araştırıyorum. Ama önce meme uyku desteğini ve gece beslenmesini kesip oyle biraktiracagim.

Çok haklısın tüm gece emzirmek hem bize zor hem bebeğin sürekli uykusunun bölünmesi sağlıklı değil. Ben de memeden keseceğim zaman ilk aşama gece etmesini bitirmek ki 1 yaş sonrası zaten gereksiz. İkinci olarak da emerek uykuya geçişi kesmek. İkisi de çok zor ama mecburen yapmak zorundayız. Kimi bebek 1 yaşında kimi 2.5 yaşında memeden ayrılmaya hazır olur bence bunun kesin yaşı yoktur. Bebek özelinde karar vermek lazım. Ben okul öncesi öğretmenliği okudum ve eğitim hayatı boyunca psikanalizci Freud un kuramı iyice beynimize işlendi. Çocuğun hazır olmadığı dönemde memeden kesmek, bezi bıraktırmak gibi önemli olaylar ileriki hayatını çok etkiliyor. O sebeple memeden kesme süreci benim gözümde çok büyüyor.. Bir yazı paylaşmak istiyorum biraz uzun ama anlatmak istediğimi daha net açıklıyor:
Freud, bebeğin gelişimini psikoseksüel evreler üzerinden ele almış ve bu evrelerin herhangi birinde sorun yaşanırsa, bebek başarılı bir gelişimle o evreyi tamamlayamazsa o döneme ve dönemin meşgul olduğu konularına takılı kaldığını öne sürmüş. Ona göre bu durumlar ‘fiksasyon (takılı kalmak)’tır. Bu doğrultuda da, bebek anne memesine fazla ‘doyduğunda’ ya da bakım eksikliğinden dolayı yeterli doyumu sağlayamadığında (memeden erken/geç ayrılma da eklenebilir) oral dönemde fiksasyona uğrar. Bu dönemi sağlıklı bir şekilde tamamlayamayan bebek büyük bir kaygıyla baş etmek zorunda kalır. Fiksasyonu deneyimleyen bebeğin, yetişkinlik döneminde alkol-sigara bağımlılığı, obezite sorunları gibi durumlarla karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmiştir. Kişi erken dönemde meme ile sağlayamadığı doyuma, diğer maddeleri ağız yoluyla içe alarak ulaşmaya çalışır. Ağız yoluyla sağlanan aktivitelere karşı ‘aç’ oldukları öne sürülmektedir. Yetişkinliğinde stresle karşılaşan kişi, uygun şekilde durumu yönetmek konusunda eksiklik yaşar bu da o kişide kaygı uyandırır. Kaygıyla sağlıklı biçimde baş edemeyen kişi, yemek yeme, alkol alma, sigara kullanma gibi yollar aracılığıyla kendine haz sağlayarak bu kaygıyı gidermeye çalışır. Bu görüş, bebekliğin daha çok başında yaşanan sorunların yetişkinlikte ne gibi etkileri olabileceğini görmek adına oldukça önemlidir.

Biz artık dışarı çıkamayız sanirim. Feci bir ayaz var, hafiften kar atıştırdı bugün. Açık hava yazın çok iyi geliyordu. Hep bebek arabasinda uyurdu. Dua ediyorum, bu gece uyusun güzelce diye. Allah yardımcımız olsun.

Çok sağol canım, umarım hepimiz için kolay olur. Benimle emmeden uyumuyor ama ablamin ayağında uyuyor:) çok akıllılar cooook.
Annemin de kucağında meme aramadan uyuyordu daha küçükken. Beni gerçekten "meme" olarak görüyor çocuk Sana mesaj attığımdan beri iki gecedir çok perişanım. Hiç böyle olmamıştık. Sık uyanırdı ama şimdi gece uyumuyor resmen. Gözleri açık saatlerce emiyor. 2 yaşına kadar emsin, emzirmeyi seviyorum derken biranda emzirmekten soğudum.

Size bir şey soracağım. Kızımın burnunu sf ile düzenli temizliyorum. 10 gün önce hastalandı ya o günden beri horlayarak uyuyor, tıkalı gibi. Uyku kalitesini bu nefes durumu mu bozuyor acaba? Sf hariç ne önerirsiniz? Buhar makinesi de açıyorum gece ama bu sefer çok fayda etmedi sanki.

Duygularımı birebir yazmışsın. Yürüyen meme gibi görüyor beni. Bildigin emzigim yani. Ben 2 değil 3 yaşina kadar planlıyordum emzirmeyi. Yani 3 yaşa kadar isterse emer diye. Bende ufaktan emmese bıraksa ne güzel olur diye düşünüyorum artik. Bir aydır sıfir ek gıda. Dr randevusu aldım artık perşembeye. Hic yemiyor kilo verdi. Sürekli emiyor. Amuda kalkarak çift meme emiyor gündüz. Gece memede zaten. Annem deli dana diyor oğlana. Dana yavruları annelerinin memelerini tutunca kimse biraktiramazmis. Ceksende yavruyu meme uzarda uzar ama yine bırakmazmis. Deli dana derlermiş. Öyle anlatti. Annem biraktir memeyi hem yemesi düzelir hem sen rahat edersin vs şeyler söyledi. Nasıl olcak o dedim. Mümkün değil anlamında yani. Biz eskiden sacimizdan bir tutam saç keser mememizin etrafına yapıştırırdık abinle seni öyle biraktirdim dedi. Bende başladım tiksindirerek olmaz yok efendim bu şekilde yaparsam çocugun en sevdiği şey meme psikolojisi bozulur falan daha lafımi bitirmeden hadi ordan dedi yani bilemiyorum ama bırakmaz yani mümkün değil.

Aslında tam olması gereken saatte uyanıyormus Kaancim gündüz uyumamasinin nedeni atak ya da diş olabilir canim. Akşam da 8 gibi gece uykusuna geçiyorsa mis
Aslında normali bu dediğin gibi ama gece defalarca uyanınca sabah zombiye dönüyorum akşamları genelde 7de uyuyor canım

Ahaha bi deli dana da bizde varmış demek ki
Ben azaltarak bırakmak istiyorum deyince böyle tepki alıyorum. Bırakmaz öyle biranda keseceksin diyorlar. Doğru olanı yapmak istiyorum. Tiksindirmek ve aniden kesmek istemiyorum. Yara oldu, uf oldu, süt bitti demek daha masum bence. Çok düşkün memeye, tüm dünyası o. Emzirirken (gündüz) ben de mutluyum. Gece emmesini bile bıraksa yeter aslında şu an. Kızım da sürekli emip yemek yemeyi azalttı. Kilo verdi mi bilmiyorum ama almadığı, yerinde saydığı kesin. Bu gece çok şükür daha iyiydik ve sabah eşime carlayıp biraz uyudum. O bile iyi geldi. Şu dişler tamamlanana kadar emzirmeyi kesemicem sanırım ben. Diş sancisinda meme rahatlatıyor en azından onu.

Teşekkürler canim bilgi için Freud amcam güzel söylemiş ama bu fiksasyon dönemi 0-1 yaş,bilemedin 1 buçuk yaş olarak geçiyor literatürde. Yani 18 aydan sonra emzirilmese de ilerde problem olmaz gibi. Tabi biraktirirken de senin dediğin gibi dikkatli olmak lazım.

Doğrudur canım 2 yaşa kadar oral dönem bitmediği için bi süre sonra çocuklar doymak için haz için de emmek istiyor. İnşallah sorunsuz Bi şekilde o süreci de atlatırız. Doğum yapmayı bekliyoduk şimdi neler konuşuyoruz ne garip

nebulizatör kullanılabilir ama onu da doktor önermeden yapmayın diyorlar. gece yastığa omzu ile birlikte kafası yukarıda kalacak şekilde de yatırabilirsin. reflüsü varken doktor bana öyle önermişti.

Selam ben de yaza emzirmeyi bıramayı planlıyorum. 2 yaşından sonra erkek çocuklarının emzirilmesi pek önerilmiyor.
Şu yazıya denk geldim bence çok güzrl anlatmış. İnşallah yazın park bahçe derken kendileri bırakır emmeyi

Bizim kıza bir haller oldu... Sürekli ısırıyor emerken. Ama böyle dişlerinin arasında ezerek koparacak gibi. Korkumdan emziremiyorum. Uyutmadim bile. Normalde uyumuş olurdu bu saatte. Isırdığında tepki vermemem mümkün değil, canım feci yanıyor. Hayır ısırma deyip, emzirme faslını bitiriyorum ama bana mısın demiyor. Nasıl uyutucam bilmiyorum

Dişlerinden dolayı isiriyordur canim. Benim kızımda bazen ısırıyor mahvediyor beni. Memeyi bırakmak isteme nedenlerinden biri de bu ısırma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…