- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.181
Aslında tam olması gereken saatte uyanıyormus Kaancim7-7.30
Ay hiç huzunlenmiyorumGece beslenmesi olayi zorluyor beni de, onun disinda aslinda emzirmeyi birakacak olmak biraz huzunlendiriyorbizim simdi gunduz uyku oncesi daha cok istiyor, ben olmasam emmedeb durur gunduz ama gece zor iste. Emzirmeyi birakinca bi kdeh bisey icmek istiyorum ozledim
Umarim kolay olur yaa! Bende araştırıyorum bıraktırma yöntemleriniİnş kolay olacaktır. Bizim kuzenler ablam falan hepsi sabır taşı ile bıraktırmış istemiyorum böyle bir şey ama çok zorda kalırsam ileride deneyecegim
Dün bizimde öyleydi gece uyandı saatlerce uyumadı ve emdi bugün öğle uykusu da uyumadı eşim pusetle çıkardı uyudu haliyle gece geç uyudu.Bugun güneş çıktı hastanede kızlar balkona çıkabildik parka gidebildik günler sonra iyi geldi Çarşamba yine kar yağacak burada.Bir arkadaş 2 yaşında konuştum sen büyüdün artık emme dedim bıraktı demişti böyle bırakma olmaz mı acaba gerçi çok zor uyutuyor gibiydiler çocuğu hamakta salliyorlardi sürekli akşam uyusun diye.Kendi kendime öyle nazarım değiyor ki, ne desem tersini yaşıyorum. Gece 23.30 gibi bir uyandı, 02.00 ye kadar meme, meme, meme.Emzirmeyi seven ben, bir anda nefret ettim emzirmekten. Yanıma alıyorum, emerek uyusun diye. Azıcık kipirdasam ağlıyor, uyumuyor. Perişan olduk. Başlarda uyu hadi dedim, döndüm yattım. Umudu kesince beşiğinde yattı, ağlamıyordu zaten. Sadece meme diyip duruyordu. Bir baktım uyumuş, kendi kendine uyuyacak diye sevindim ama kursağımda kaldı. 5 dk ya uyandı, başa sardık. Aç mıydı acaba diyorum... Dün çok yemek yememişti. Icecegini bilsem yatmadan devam sütü veririm ama ağzını sürmez.
Çok sağol canım, umarım hepimiz için kolay olur. Benimle emmeden uyumuyor ama ablamin ayağında uyuyor:) çok akıllılar cooook.Allah yardımcın olsun, gazan mübarek olsun. Akılları erdikçe daha da zor oluyor, haklısın. Ben iki yaşına kadar emzirmek istiyorum. Kendim de keyif alıyorum açıkçası. Seviyorum emzirmeyi. Ama aklı erdikçe bırakmanın zor olacağını düşünerek korkuyorum da. Zamanla azaltayim dedikçe daha çok memeye düşüyor. Emme ve uyku arasındaki bağlantıda iyice zorlaştırıyor. Emzirmeden uyutamam ben, gece uykudan uyanınca da illa emmek istiyor. Inşallah sürecin kolay olur.
Aslında bu tamamen kişisel bir durum. Bence her zaman dendiği gibi mutlu anne mutlu çocuk demek, acaip dogru. Şimdi dışardan hayatıma bakıyorum da, çok yorgun- tahammülsüz ve mutsuzum. Böyle olunca kızımla sağlıklı ilgilenemiyorum. Bebek tarafından düşününce aslında kızım da mutlu değil, gece devamlı emme derdinde olunca deliksiz uyumuyor ve bu beslenme de dahil herşeyi etkiliyor.Kızlar aman memeye salça sabır taşı bilmem ne sürerek kesmeyin memeden çok tehlikeli Bi durum. Evet tiksinir bırakır belki korkar bırakır ama doğduğundan beri en yakın arkadaşı olan, canı acıyınca korkunca her istediğinde memede derman bulan yavrularımıza yazık büyük hayal kırıklığı olur. Yıllarca aşk yaşayıp bir anda aldatılıp terkedilmek gibi bir his olsa gerek. Güvenli bağlanma Güvenli ayrılma olması lazım. Zor evet süreç isteyen Bişey ama kesinlikle memeden kesmek için şefkatle bitirme konusunda emzirme danışmanlarını okuyalım takip edelim. Yoksa ilerde anneye ve herkese güvensizlik gibi birçok zor durumlar yaşayabilir çocuklar. Ben daha düşünmüyorum oğlum da isterse 2 yaş ve sonrasına kadar devam etmek istiyorum. Sabaha kadar emip bölük bölük uyuduğumuz halde. İnşallah nefret etmem. Ama bıraktıracağım zaman da tiksindirme yoluna gitmem diye planlıyorum
Çok haklısın tüm gece emzirmek hem bize zor hem bebeğin sürekli uykusunun bölünmesi sağlıklı değil. Ben de memeden keseceğim zaman ilk aşama gece etmesini bitirmek ki 1 yaş sonrası zaten gereksiz. İkinci olarak da emerek uykuya geçişi kesmek. İkisi de çok zor ama mecburen yapmak zorundayız. Kimi bebek 1 yaşında kimi 2.5 yaşında memeden ayrılmaya hazır olur bence bunun kesin yaşı yoktur. Bebek özelinde karar vermek lazım. Ben okul öncesi öğretmenliği okudum ve eğitim hayatı boyunca psikanalizci Freud un kuramı iyice beynimize işlendi. Çocuğun hazır olmadığı dönemde memeden kesmek, bezi bıraktırmak gibi önemli olaylar ileriki hayatını çok etkiliyor. O sebeple memeden kesme süreci benim gözümde çok büyüyor.. Bir yazı paylaşmak istiyorum biraz uzun ama anlatmak istediğimi daha net açıklıyor:Aslında bu tamamen kişisel bir durum. Bence her zaman dendiği gibi mutlu anne mutlu çocuk demek, acaip dogru. Şimdi dışardan hayatıma bakıyorum da, çok yorgun- tahammülsüz ve mutsuzum. Böyle olunca kızımla sağlıklı ilgilenemiyorum. Bebek tarafından düşününce aslında kızım da mutlu değil, gece devamlı emme derdinde olunca deliksiz uyumuyor ve bu beslenme de dahil herşeyi etkiliyor.
Aslında bu olay antibiyotik kullanmak gibi, yarar zarar muhasebesini yapıp öyle bıraktırmak lazım.
Sanırım çok aglattirmadan bir yöntem bulmam lazım, araştırıyorum. Ama önce meme uyku desteğini ve gece beslenmesini kesip oyle biraktiracagim.
Biz artık dışarı çıkamayız sanirim. Feci bir ayaz var, hafiften kar atıştırdı bugün. Açık hava yazın çok iyi geliyordu. Hep bebek arabasinda uyurdu. Dua ediyorum, bu gece uyusun güzelce diye. Allah yardımcımız olsun.Dün bizimde öyleydi gece uyandı saatlerce uyumadı ve emdi bugün öğle uykusu da uyumadı eşim pusetle çıkardı uyudu haliyle gece geç uyudu.Bugun güneş çıktı hastanede kızlar balkona çıkabildik parka gidebildik günler sonra iyi geldi Çarşamba yine kar yağacak burada.Bir arkadaş 2 yaşında konuştum sen büyüdün artık emme dedim bıraktı demişti böyle bırakma olmaz mı acaba gerçi çok zor uyutuyor gibiydiler çocuğu hamakta salliyorlardi sürekli akşam uyusun diye.
Annemin de kucağında meme aramadan uyuyordu daha küçükken. Beni gerçekten "meme" olarak görüyor çocukÇok sağol canım, umarım hepimiz için kolay olur. Benimle emmeden uyumuyor ama ablamin ayağında uyuyor:) çok akıllılar cooook.
Duygularımı birebir yazmışsın. Yürüyen meme gibi görüyor beni. Bildigin emzigim yani. Ben 2 değil 3 yaşina kadar planlıyordum emzirmeyi. Yani 3 yaşa kadar isterse emer diye. Bende ufaktan emmese bıraksa ne güzel olur diye düşünüyorum artik. Bir aydır sıfir ek gıda. Dr randevusu aldım artık perşembeye. Hic yemiyor kilo verdi. Sürekli emiyor. Amuda kalkarak çift meme emiyor gündüz. Gece memede zaten. Annem deli dana diyor oğlana. Dana yavruları annelerinin memelerini tutunca kimse biraktiramazmis. Ceksende yavruyu meme uzarda uzar ama yine bırakmazmis. Deli dana derlermiş. Öyle anlatti. Annem biraktir memeyi hem yemesi düzelir hem sen rahat edersin vs şeyler söyledi. Nasıl olcak o dedim. Mümkün değil anlamında yani. Biz eskiden sacimizdan bir tutam saç keser mememizin etrafına yapıştırırdık abinle seni öyle biraktirdim dedi. Bende başladım tiksindirerek olmaz yok efendim bu şekilde yaparsam çocugun en sevdiği şey meme psikolojisi bozulur falan daha lafımi bitirmeden hadi ordan dediAnnemin de kucağında meme aramadan uyuyordu daha küçükken. Beni gerçekten "meme" olarak görüyor çocukSana mesaj attığımdan beri iki gecedir çok perişanım. Hiç böyle olmamıştık. Sık uyanırdı ama şimdi gece uyumuyor resmen. Gözleri açık saatlerce emiyor. 2 yaşına kadar emsin, emzirmeyi seviyorum derken biranda emzirmekten soğudum.
Aslında normali bu dediğin gibi ama gece defalarca uyanınca sabah zombiye dönüyorumAslında tam olması gereken saatte uyanıyormus Kaancimgündüz uyumamasinin nedeni atak ya da diş olabilir canim. Akşam da 8 gibi gece uykusuna geçiyorsa mis
Ahaha bi deli dana da bizde varmış demek kiDuygularımı birebir yazmışsın. Yürüyen meme gibi görüyor beni. Bildigin emzigim yani. Ben 2 değil 3 yaşina kadar planlıyordum emzirmeyi. Yani 3 yaşa kadar isterse emer diye. Bende ufaktan emmese bıraksa ne güzel olur diye düşünüyorum artik. Bir aydır sıfir ek gıda. Dr randevusu aldım artık perşembeye. Hic yemiyor kilo verdi. Sürekli emiyor. Amuda kalkarak çift meme emiyor gündüz. Gece memede zaten. Annem deli dana diyor oğlana. Dana yavruları annelerinin memelerini tutunca kimse biraktiramazmis. Ceksende yavruyu meme uzarda uzar ama yine bırakmazmis. Deli dana derlermiş. Öyle anlatti. Annem biraktir memeyi hem yemesi düzelir hem sen rahat edersin vs şeyler söyledi. Nasıl olcak o dedim. Mümkün değil anlamında yani. Biz eskiden sacimizdan bir tutam saç keser mememizin etrafına yapıştırırdık abinle seni öyle biraktirdim dedi. Bende başladım tiksindirerek olmaz yok efendim bu şekilde yaparsam çocugun en sevdiği şey meme psikolojisi bozulur falan daha lafımi bitirmeden hadi ordan dediyani bilemiyorum ama bırakmaz yani mümkün değil.
Teşekkürler canim bilgi içinÇok haklısın tüm gece emzirmek hem bize zor hem bebeğin sürekli uykusunun bölünmesi sağlıklı değil. Ben de memeden keseceğim zaman ilk aşama gece etmesini bitirmek ki 1 yaş sonrası zaten gereksiz. İkinci olarak da emerek uykuya geçişi kesmek. İkisi de çok zor ama mecburen yapmak zorundayız. Kimi bebek 1 yaşında kimi 2.5 yaşında memeden ayrılmaya hazır olur bence bunun kesin yaşı yoktur. Bebek özelinde karar vermek lazım. Ben okul öncesi öğretmenliği okudum ve eğitim hayatı boyunca psikanalizci Freud un kuramı iyice beynimize işlendi. Çocuğun hazır olmadığı dönemde memeden kesmek, bezi bıraktırmak gibi önemli olaylar ileriki hayatını çok etkiliyor. O sebeple memeden kesme süreci benim gözümde çok büyüyor.. Bir yazı paylaşmak istiyorum biraz uzun ama anlatmak istediğimi daha net açıklıyor:
Freud, bebeğin gelişimini psikoseksüel evreler üzerinden ele almış ve bu evrelerin herhangi birinde sorun yaşanırsa, bebek başarılı bir gelişimle o evreyi tamamlayamazsa o döneme ve dönemin meşgul olduğu konularına takılı kaldığını öne sürmüş. Ona göre bu durumlar ‘fiksasyon (takılı kalmak)’tır. Bu doğrultuda da, bebek anne memesine fazla ‘doyduğunda’ ya da bakım eksikliğinden dolayı yeterli doyumu sağlayamadığında (memeden erken/geç ayrılma da eklenebilir) oral dönemde fiksasyona uğrar. Bu dönemi sağlıklı bir şekilde tamamlayamayan bebek büyük bir kaygıyla baş etmek zorunda kalır. Fiksasyonu deneyimleyen bebeğin, yetişkinlik döneminde alkol-sigara bağımlılığı, obezite sorunları gibi durumlarla karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmiştir. Kişi erken dönemde meme ile sağlayamadığı doyuma, diğer maddeleri ağız yoluyla içe alarak ulaşmaya çalışır. Ağız yoluyla sağlanan aktivitelere karşı ‘aç’ oldukları öne sürülmektedir. Yetişkinliğinde stresle karşılaşan kişi, uygun şekilde durumu yönetmek konusunda eksiklik yaşar bu da o kişide kaygı uyandırır. Kaygıyla sağlıklı biçimde baş edemeyen kişi, yemek yeme, alkol alma, sigara kullanma gibi yollar aracılığıyla kendine haz sağlayarak bu kaygıyı gidermeye çalışır. Bu görüş, bebekliğin daha çok başında yaşanan sorunların yetişkinlikte ne gibi etkileri olabileceğini görmek adına oldukça önemlidir.
Doğrudur canım 2 yaşa kadar oral dönem bitmediği için bi süre sonra çocuklar doymak için haz için de emmek istiyor. İnşallah sorunsuz Bi şekilde o süreci de atlatırız. Doğum yapmayı bekliyoduk şimdi neler konuşuyoruz ne garipTeşekkürler canim bilgi içinFreud amcam güzel söylemiş ama bu fiksasyon dönemi 0-1 yaş,bilemedin 1 buçuk yaş olarak geçiyor literatürde. Yani 18 aydan sonra emzirilmese de ilerde problem olmaz gibi. Tabi biraktirirken de senin dediğin gibi dikkatli olmak lazım.
nebulizatör kullanılabilir ama onu da doktor önermeden yapmayın diyorlar. gece yastığa omzu ile birlikte kafası yukarıda kalacak şekilde de yatırabilirsin. reflüsü varken doktor bana öyle önermişti.Size bir şey soracağım. Kızımın burnunu sf ile düzenli temizliyorum. 10 gün önce hastalandı ya o günden beri horlayarak uyuyor, tıkalı gibi. Uyku kalitesini bu nefes durumu mu bozuyor acaba? Sf hariç ne önerirsiniz? Buhar makinesi de açıyorum gece ama bu sefer çok fayda etmedi sanki.
Dişlerinden dolayı isiriyordur canim. Benim kızımda bazen ısırıyor mahvediyor beni. Memeyi bırakmak isteme nedenlerinden biri de bu ısırma.Bizim kıza bir haller oldu... Sürekli ısırıyor emerken. Ama böyle dişlerinin arasında ezerekkoparacak gibi. Korkumdan emziremiyorum. Uyutmadim bile. Normalde uyumuş olurdu bu saatte. Isırdığında tepki vermemem mümkün değil, canım feci yanıyor. Hayır ısırma deyip, emzirme faslını bitiriyorum ama bana mısın demiyor. Nasıl uyutucam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?