benim sütüm de tazyikli geliyor ama sağınca çok az süt cıkıyorÖncelikle el harici hiç biseyle sağma, memede cook uzun süreler tutma, süt artırıcı çay, takviye vs kullanma, çok sıcak duş alma, bol sutyen vs de gitmemek gerekiyormuş. Şu an ne yaptığıma gelirsek. Bunu azaltmak için yaptığımı söyleyeyim en başta, bitmediyse aynı memeyi yeniden veriyorum. 3/5 saat aynı meme gittiği oluyor. Sonrasında bekleyen meme agri yapınca biraz sagiyorum, şimdilik önce el pompası sonra el ile devam. Ve o sagdigim memeye geçiyorum mecbur, başta akış yine yoğun geliyor. Neredeyse yatacak kadar geriye yaslanıp bebeği üzerime alıyorum ve memeyi makas hareketi ile tutuyorum. Sagilan meme ilk emzirme sonrası soğuk kompres yapın demişler bı kez yaptım ama kanal yıkanabilir dikkatli olun denmiş. Şimdilik bunlari yapıyorum. Hadi baştaki yoğun akış, tazyik vs bununla geçiyor da.. benimki uykuya dalarken yani sonlara doğru daha çok kavga ediyor, sanki uykuya geçer bir damla süte bile tahammülu yok gibi, yada emiş şekliyle, ucunu sıkıştırdığı için yine fışkırtıyor olabilir bilemedim o kısmı, emzik verdim onun yerine..Uyuyunca çekmiştim, ikinci uykuda su an ve çekemiyorumBabası da ters ters bakıyor
bizimki de oyle dedi ve ocean vitamin d3 verdi.-Sunshine ya aynı mıyız ? Bizim doktor da sağlık ocağından verilenin içinde bi şey olduğunu söyledi maddi durumunuz elveriyorsa şimdi size bir başka vitamin vereceğiz dedi :)
Daha alamadık alınca başlayacağız dimi hemen. Onu sormayı atlamışım.
Merhabalar.ultrason ve röntgen sonucu ne çıktı.bi de fıtık nasıl bı muayene sonucu belli oluyo.ve neden olurmuş acaba.rabbim sizin bebeğinize ve tüm bebeklerimize şifa versin inşallahKızımı 1 aylık kontrole goturduk
3200 kg 50 cm olmus
Erken dogdugu icin sirtinda gul lekesi vardi dr takip et demisti o gul lekesinde tahris olmus gibi leke ve kıllanma miktari artti. Drda arkasindaki kemiklerin rontgenini istedi ve kalca ulturasyonu.
Popo kısminda da biraz şişlik var onuda takipnetcez daha buyurse cocuk cerahisine goturcez
6sinda da aşısı varmis
Bide gobek fitigi olmus
Hersey olmus cocuk napcam bilmem
Bi kaç gün daha bekle bence canım huzursuzluğu yoksa. Yine yapmazsa ya doktora ha da eczaneye sorup uygun bisey alabilirsinKızlar 6 gün oldu hala kakasını yapamadı ya huzursuzluğu yok emmesi iyi kilo alımı da iyi zeytinyağlı kulak cubugu ile uyardım poposunu hala aynı internette 10 güne kadar normal deniyor ama sitres içindeyim
Pazartesi ye kadar beklicem canım. Zaten doktorda fitil veriyormusBi kaç gün daha bekle bence canım huzursuzluğu yoksa. Yine yapmazsa ya doktora ha da eczaneye sorup uygun bisey alabilirsin
Benim dolup akıyor sürekli ve sis, ağrılı hale geliyor. Bebek emerken boğulacak gibi oluyor vs. Başta gelen hızlı akışı bı şekilde hallediyor ama uykulu hale geçince bu durumu istemiyor. Yani neden uykulu halde meme reddi gibi davranıyor bilmiyorum, uykuya geçmek mi istemiyor, aslında memeyi almak mi istemiyor. Çünkü bugün bu kavga anında emziği verdim bı sure ona da öyle davrandı, sonra tutup, uyudu. Huyu mu böyle, uykuya mi direnme şekli anlayamıyorum.benim sütüm de tazyikli geliyor ama sağınca çok az süt cıkıyoryani gören sanır ki cok süt var ama yok . ben mecbur sağıyorum da artar belki diye. tazyikli olmasının sakıncası neymiş ki engellemeye çalışıyorsun. bi de senin çok süt var diye mi tazyikli. benim az süt olup tazyikli olduğuna göre süt miktariyla ilintili değil acaba bizim kanallarımız mı biraz yapışık ondan mı tazyikli geliyor eğer öyleyse sıcak su kompresi yapmak gerekir sanki.
Rontgenler 45 gunlukken cekilcek dha cektirmedik. Fıtık göbek deliginin disariya donuk olmasi, cok aglamaktan oluyor diyolar genelde. Sagol canimMerhabalar.ultrason ve röntgen sonucu ne çıktı.bi de fıtık nasıl bı muayene sonucu belli oluyo.ve neden olurmuş acaba.rabbim sizin bebeğinize ve tüm bebeklerimize şifa versin inşallah
gazını alıyor musun belki gazlanıyordur veya kaka yapmaya calısıyordur, veya altı pistir veya uykuya bi sebeple gecemeyip ondan huzursuzlanıyordur, burnu tıkalıdır .akışla ilgili olduğunu sanmıyorum eger oyle düşünüyorsan silikon ucla verebilirsin denemek için o uclar büyük dolayısıyla süt cıkarken once içeriye çarpıyor akıs düzenliyor bir nevi.Benim dolup akıyor sürekli ve sis, ağrılı hale geliyor. Bebek emerken boğulacak gibi oluyor vs. Başta gelen hızlı akışı bı şekilde hallediyor ama uykulu hale geçince bu durumu istemiyor. Yani neden uykulu halde meme reddi gibi davranıyor bilmiyorum, uykuya geçmek mi istemiyor, aslında memeyi almak mi istemiyor. Çünkü bugün bu kavga anında emziği verdim bı sure ona da öyle davrandı, sonra tutup, uyudu. Huyu mu böyle, uykuya mi direnme şekli anlayamıyorum.
Ya benim kızımın göbeği de dışarıya dönük. 5. Gün kontrolde doktor göbek dışarıya dönük ama olsun önemli değil dedi. Bende çok ağlayınca olduğunu duymuştum ama ağlamamıştı hiç öyle. Şimdi kafama takıldı. Acaba fıtık mi benim kızım daRontgenler 45 gunlukken cekilcek dha cektirmedik. Fıtık göbek deliginin disariya donuk olmasi, cok aglamaktan oluyor diyolar genelde. Sagol canim
Başta silikonla emzirdim uçları yoktu. Göğsümün uçları çıktı artık kullanmıyorum. Denemelik arada takıyorum emmiyorslikon uç denedinmi
Ahh sormaSonra da yok bebem uyumuyor yok bu çocuğa ne oldu huyu değişti diye vahlaniyoruz
Mavişim 29.09 sezaryen ile 3.500 kg 52 cm doğduk
Biz de krizlerdeydik bugün hem de fenaaAhh sormabu akşam çılgın gibi ağladı yine zor susturduk.
Bak mesela dediğin gibi ben de bi kaç gündür bir memeyi 3-4 sefer veriyorum. Sağ memeyi vermemiştim taş gibi oldu. Bu memeyi elle boşaltmam imkansız şimdi 5 dk sağdım boşalttım mecburen cünkü cok ağrı yapıyor sırtıma vuruyor artık.Öncelikle el harici hiç biseyle sağma, memede cook uzun süreler tutma, süt artırıcı çay, takviye vs kullanma, çok sıcak duş alma, bol sutyen vs de gitmemek gerekiyormuş. Şu an ne yaptığıma gelirsek. Bunu azaltmak için yaptığımı söyleyeyim en başta, bitmediyse aynı memeyi yeniden veriyorum. 3/5 saat aynı meme gittiği oluyor. Sonrasında bekleyen meme agri yapınca biraz sagiyorum, şimdilik önce el pompası sonra el ile devam. Ve o sagdigim memeye geçiyorum mecbur, başta akış yine yoğun geliyor. Neredeyse yatacak kadar geriye yaslanıp bebeği üzerime alıyorum ve memeyi makas hareketi ile tutuyorum. Sagilan meme ilk emzirme sonrası soğuk kompres yapın demişler bı kez yaptım ama kanal yıkanabilir dikkatli olun denmiş. Şimdilik bunlari yapıyorum. Hadi baştaki yoğun akış, tazyik vs bununla geçiyor da.. benimki uykuya dalarken yani sonlara doğru daha çok kavga ediyor, sanki uykuya geçer bir damla süte bile tahammülu yok gibi, yada emiş şekliyle, ucunu sıkıştırdığı için yine fışkırtıyor olabilir bilemedim o kısmı, emzik verdim onun yerine..Uyuyunca çekmiştim, ikinci uykuda su an ve çekemiyorumBabası da ters ters bakıyor
-Sunshine ya aynı mıyız ? Bizim doktor da sağlık ocağından verilenin içinde bi şey olduğunu söyledi maddi durumunuz elveriyorsa şimdi size bir başka vitamin vereceğiz dedi :)
Daha alamadık alınca başlayacağız dimi hemen. Onu sormayı atlamışım.
Şu büyüme atağı mı oldular acaba bizim bebelerBiz de krizlerdeydik bugün hem de fenaa
Keşke doymadigi için yapiyo olsa, dolu göğsü veriyorum onda da yapıyor malesef ve içtiğini de kusuyor. Kaldı ki kavga ettiği memede de süt oluyor yani ağzı süt içinde kavga ediyor zaten. Okuduklarimda reflü, alerji vs de bu duruma sebep olabilirmis.. Süt yoğun başta boğuluyor gibi olma vs kabul ama sondaki durum ne gaz, ne açlık, kaldı ki bu şekilde saatlerce uyuyabiliyor. Aç olan bebe uyanırBak mesela dediğin gibi ben de bi kaç gündür bir memeyi 3-4 sefer veriyorum. Sağ memeyi vermemiştim taş gibi oldu. Bu memeyi elle boşaltmam imkansız şimdi 5 dk sağdım boşalttım mecburen cünkü cok ağrı yapıyor sırtıma vuruyor artık.
Diğer söylediklerinden uyguladıklarım var, tüm emzirmelerim yer çekimine karşı koyacak şekilde. En azından bu şekilde azaltmaya çalışıyordum.
Oy oy Çekeceğimiz var anlaşılanben de emzik vermeye korkuyorum sağdığım Sütü parmağımı emdirerek veriyorum. Parmağımı mememden istekli kapıyor, meme ucunu beğenmiyor sonra. Emzikte neler yaşarız bilemiyorum
Seninki sonlarda tam doymamış olabilir mi? Bahsettiğin gibi emzirme sonrası memede kavga ediyorsa ya da huzursuz uykulu anlarında sağdığım sütten veriyorum 20-40 yiyor bayılıyor sonra. Başka türlü mızırdanmalar bitmiyor bizde de.
40 dk ya yakın aktif emdi az önce. Dik pozisyonda gaz çıkarayım dedim çıkmadı gözler açık emmiyor arada huzursuzluk. Parmak emerek 30 cc süt içti bayıldı şimdi derin uyuyorben pert tabi 2 saati geçti şu an uyanığım.
bizim doktor Tırt su an memnun değilim marka bile söylemedi, ne kullanıyorsunuz diye sormadı.
burda okuduklarımdan not almıştım
Bize doğum sonrası hastaneden çıktığımız gibi başlayın dediler canım. Sen de alır almaz başlarsın.
Genelde bu tip ürünlerde ocean veriyorlar :)
Valla biseyler oluyorlar ama ne olduğunu çözemedimŞu büyüme atağı mı oldular acaba bizim bebeler
Aynı bizi anlattın yaa.. ilginç şekilde emiyo emerkennağlayıp kendini geri atıyo ama memeyide istiyo geri veriyorum hemen memeyi ama yine ağlıyo geri atıyo kucağıma alıyorum susmuyo indiriyorum susmuyo napcağımı şaşırdımBizde sürekli gaz ile uğraşıyoruz, bebeğim sürekli emmek istiyo ben verdikçe de şişkinlik oluyo, bugün götürdüm doktora geri, sürekli besleme dedi arada mama ver 3-4 saat bekle ki kendi sütünde olsun dedi, bikac masaj hareketleri gösterdi kendisi de yaptı birde fitil verdi. Her yerini kontrol etti anormal bisey var mı diye yok. Benden emerken de çok agliyo, bikac yudum iciyo sonra kendini geri çekip aglıyo ama bir daha emmek istiyo, 15 dakika emzirene kadar 20 kere tutup tutup birakiyo ağlayarak süt içiyoruz. Sürekli de mama verip memeyi reddetmesini istemiyorum bilmiyorum ne yapacağımı. Dün de akşam 5 ten gece 1 e kadar hep huzursuzdu ağladı, doktora götürelim dedik arabada susunca geri eve getirdik de öyle uyudu gece yoksa uyumuyodu bi türlü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?