2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Çok acikmissa bizimki de acıyla agliyo gibi uyaniyo

Bebesin sağlıklı bir şekilde kucağında gerisi önemli değil son anda neyle karsilacagimizi bilemiyoruz bende normal olsun diye beklemedeyim ama sancı hiç birsey yok

Oo sen baya çok kullanıyormuşsun nası 20 damla birden içiyor benimkisi 5 damlaya bile yüzünü ekşitiyor. Sanrm diğer damla işe yarıcak gibi biraz gazını çıkarttı
Şap şup yapıp duruyor mecbur içiyor evet işe yarıyor damla ama gaz cıktıkca daha cok birikiyor sanki bizde

Canım bebiş zaten gün içinde hep memede olmak istiyor o yüzden bu aralar sağmıyorum ama ilk doğduğunda sağıyordum zamanla uğraşmakda zor geldi açıkcası

Evet sarı kahve arası.. bazen oluyor.. bazen hiç yok.. tek sorunum pedlere olan alerjim
Organik, bambu vs bi sürü farklı ürün var ama denediniz mi kötü olmuş pedsiz de olmuyor
Depend filan rahat olabilir belki
Aynen ya bu sarı kahve akıntı çok rahatsız ediyor günlük pede mi geçsem diyorum
Senin baya oldu azaldıysa deneyebilirsin bence
Benim suan günlük ped yeterli gelmez bazen bi anda akıyor kurtarmaz
Genel olarak benzer şekilde neyseki sorun yok demek ki
En azından içim rahatladı kanama denince ben hep kırmızı kanama yaşayacağız sanmıştım
Ben günlük ped takıyorum kanama oluyo. Normal ped takıyorum 3 gün boyunca 1 damla gelmiyor tekrar günlük takıyorum kanama oluyo. Ağam benle eğleniyir. Hissediyo mübarek diyorum ama tabi kanamada az yanii
Ya şeffaf sarı kahve arası dediğin gibi dalga geçer gibi, bakıyorsun yok yok sonra bi anda su gibi kıvamlı geliyo. Valla hissettirdiği şey de çok sinir bozucu. Günlük ped taksam yetmez ama normal ped de fazla geliyor. Bi an önce bitse keşke
Bizimki de hala dışarıda, büyük kısım 4. Gün düşmüştü. Belki henüz erkendir belli bi zamanı var mı acaba gömülmesi için araştırmak lazım

Grupta doğurmayan kaç kişi kaldık
Yoksa bi ben mi kaldım
40.hafta gösteriyorum ama aslında şuan 40+2deyim yani 41.hafta
Ben bugün 40+3 üm. Sabah erkenden hurma yiyerek güne başladım. Evi turladım squat yaptım. Pizza yaptım, elmalı tart yaptım, kahvaltıyı hazırladım. Sonra çamasır bulaşık. Duşa girdim sıcak suyun altında bekledim. Sonra pilates topunun üstünde dairesel hareketler yaptım. Mutfağı süpürdüm. Elimle sildim. Hareket iyi hoş ama daha fazla hareket edemiyorum. Tutuldum sanki. Karnım sertleşti gün boyunca ama şuan ortalık süt liman. Ben artık telefonları açmıyorum yoksa doğurdun mu, doğuracak mısın soruları beni geriyor artık. Dinlendim şimdi. Birazdan sıcak suda oturacağım. Yarın zaten kontrole gideceğim. Bakalım bu hareketlere açılmam olması gerekiyor ilkinde son 3 ay yattığım halde sancının başlaması hastaneye gitmem ve doğurmam toplam 1.5 olmuştur bu kız çok nazlı çıktı

Vicdanım rahat canım her şeyi yaptım emsin diye. Kendi istemiyor halen sağmaya devam her duyduğumu aldım zehirlenmezsem iyidir süt yapıcılardan. Petibör bisküviyide alıp deneyeyim

Ben canım sağmıyorum bol bol emziriyorum çünkü babies belgeselini izlediysen belki dikkatini çekmiştir her annenin sütü bebeğine göre üretiliyor. Sütün içeriklerini analiz etmişlerdi hasta olan bebeğinkinde antikor çıkmıştı vs. İlk günler süt daha yağlı sarımsı oluyo çünkü onun ihtiyacı öyle sanırım ilk ay kilo alımı o yüzden daha fazla. Sağdığını içireceksen de mantıklı olabilir ama stok yapacaksan daha sonraları bence Ama tabii bu benim şahsi fikrim sen nasıl inanıyosan nasıl rahat edeceksen öyle yap
Hiç bilmiyorum ki eşim de doktora götürelim dedi ama bakalım

Aynen öyle cok iyi oluyor kesinlikle

kızlar bu okuduğum kitap bunda yüzüstü yatirmanin SIDS yani ani bebek ölümü sendromu riskini artırdığı, sırt üstü veya yan yatirmanin %50 bu SIDS riskini azalttığı yaziyor yine de siz bilirsiniz ben okuduğum bilgiyi paylaşmak istedim GAden D Derenimo2 T temmuzekim

Son düzenleme:
Canım yine her bebek özelinde bakmak gerek aslında şimdi doğar doğmaz yüzüstü sıkıntı ama bebek biraz kendini kaldırabilince ve kafasını çevirebilme yetisini iyice kazandıktan sonra yüzüstü rahat oluyor. Ben bi öncekinde doktora sormuştum muayene etti yüzükoyun yatırdı 1 aylıktı ozaman. Baktı geliştirmiş hareketleri yaptırabilirsin dedi bında da öyle yaparım ilk ay kontrolde yine uzman görüş alır yatırırım

Aslında kitapta yazan şey boyun hareketiyle ilgili degil, soyle ki bebeklerin ciğerleri henüz tam gelismedigijden kaynaklı olarak onların üzerine baskı yapacak şekilde yatirilmamasi gerektiği, kitapta da yazıyor daha düne kadar doktorlar yüzüstü yatırılması gerektiğini oneriyordu hala onerenler var bu kusmugunu yutmamasi içindi suan yeni araştırmalarla kusmuk yutması yüzüstü yatmaktan daha tehlikeli değil yorumu var. Kusmuk yutmak kotu bisey değildir diyor da zaten bebek basini yan çeviriyor kusmugunu yutmuyor. Belki ileri zamanlarda baska arastirmalar yapilir onda da tekrar yuzustu yatirin derler bilemeyiz tabi. Dediğim gibi ben bebeğin gazini alırken yüzüstü yatiriyorum ama uyuduktan sonra çeviriyorum uyanmıyor isterseniz bi de oyle deneyin ne olur ne olmaz.

Rw
Doktora sordunmu açılma varmi diye
Ben cuma günü gittiğimde sordum 3 cm aciklik var dedi ama bende tık.yok

Yaaa evet emziğe nasıl alıştırdınız
2 seferdir deniyoruz diliyle itiyor , beni emzik yapacak. Göğüsler dolmadan emziriyorum yoruldum. Wee baby bulmuş eşim onu almış. Şimdi philps avent aldım ama kargoda. Onu alır mı ki
Annemde ucuna bal sür dedi ama zararlı
Emziğe nasıl alıştırdınız? Benimki emziği ağzına alıp anında diliyle geri itiyor..

Dun gece açık sarı renginde akıntı geldi normal mi sence
Bende direkt böyle turuncumsu kırmızımsı olarak gelmişti canım, takip et ama zaten vaktin geldi :)

D Derenimo2 göğsüm o kadar şişti ki sağdım bi biberon kadar paketleyip dolaba koydum ama sonra bu zamanki sütlerin vitaminli olduğu ve senin açıklamaların geldi aklıma vazgeçtim sağmasam daha iyi şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…