Çok acikmissa bizimki de acıyla agliyo gibi uyaniyoBir hafta de sen anca toparlarsın götü başı
Çok zor yaa annem gidince mıçtım benceşimdi ütüdür yemektir elimi sürmüyorum. Ama buzluğu filan dolduruyo bi süre öyle şeyler yaparım artık napaaam.
Benimki de öyle normal de olabilir alerji de olabilir ilerleyen dönemlerde görmez geçerse normalmiş dicez. Genelde fazla emince kusuyo takip et bakalım sende
Çaban takdire şayan canım yaa. Elinden gelen herşeyi yapıyosun bravo sanaBi de akşamları çayla petibör denesene batıra batıra inanması güç ama süt yapıyo bayaa
Ben günlük ped takıyorum kanama oluyo. Normal ped takıyorum 3 gün boyunca 1 damla gelmiyor tekrar günlük takıyorum kanama oluyo. Ağam benle eğleniyir. Hissediyo mübarek diyorum ama tabi kanamada az yanii
Yüzüstü çok iyi oluyor. 1 aylık olsun da ben de öyle yatırırım severse 2 numaram hep öyle uyuyordu aşırı rahat etmiştim eli kolu deyip uyandırmıyorum. Hala öyle uyuyor düdük makarnam. Bir de tummy time gibi olduğundan sanırım erken emekleyip erken yürüdü
Canım biz hiçbişi sürmedik bağ düştükten 1 gün sonra yıkandık doktor öyle dedi çünkü. O içindeki şeyler filan gitti ama göbek dışarda hala içe gönülmedi. Ben de onu merak ediyorum fıtık filan mı oldu acaba
Çok tatlı yaa bi de balon tutmuş maşallah supanallah nazarlardan korusun Allah
Benimki de bi uyanıyo ağlayarak birden mal gibi oluyorum. Sanki biri etini kıstırıyo
Bebesin sağlıklı bir şekilde kucağında gerisi önemli değil son anda neyle karsilacagimizi bilemiyoruz bende normal olsun diye beklemedeyim ama sancı hiç birsey yokTeşekkürler arkadaşım. Sancilarim çok iyi idi ama bebek doğum kanalına girmek istemedim hep yukarılara itti kendini sonra kendi düzenli doğum sancilarim yok oldu azaldı ondan sonra suni sancı verildi suni sancilada bebis yine tepki vermeyip kaçtı hep derken kararı bana bıraktı doktor bende peki madem sezeryana geçelim dedim ve hersey oldu bitti :)
Şap şup yapıp duruyor mecbur içiyorOo sen baya çok kullanıyormuşsun nası 20 damla birden içiyor benimkisi 5 damlaya bile yüzünü ekşitiyor. Sanrm diğer damla işe yarıcak gibi biraz gazını çıkarttı
Canım bebiş zaten gün içinde hep memede olmak istiyor o yüzden bu aralar sağmıyorum ama ilk doğduğunda sağıyordum zamanla uğraşmakda zor geldi açıkcasıKızlar bebiş uyurken 2 saat kestirmişim iyi geldi valla, göğüslerim çok şişiyor emzirmeyince bugün süt sağmayı denedim poşete koydum ama illa sağmak mı gerekiyor herkes sağıyor mu sütleri?
Hemşireye sordum iş hayatına dönecekseniz bir kaç ay sonra başlayıp stok yapın dedi. Ben de şuan sağıp çok arttırıp mastit olmak istemiyorum ama sağmayınca da şişiyor sanki. Sütü sağmayan var mı? Daha sık mı emziriyorsunuz?
Organik, bambu vs bi sürü farklı ürün var ama denediniz miEvet sarı kahve arası.. bazen oluyor.. bazen hiç yok.. tek sorunum pedlere olan alerjim
Senin baya oldu azaldıysa deneyebilirsin benceAynen ya bu sarı kahve akıntı çok rahatsız ediyor günlük pede mi geçsem diyorum
Genel olarak benzer şekilde neyseki sorun yok demek kitabi canım ben de cok ped değiştiriyorum da 2 ped dolacak sekilde miktar belirtmek amacıyla söyledim onu. kanama rengi koyu kahverengi
benim de boyleydi 2. hafta haftanın sonunda fazla kanama geldi kıpkırmızıydı o 2 gün 3 4 ped dolacak sekilde geldi tuvalet kıpkırmızı oluyordu ilk günlerdekinden fazlaydı. 2. hafta sonunda miktar azaldı normal regl kanamasına benzedi renk koyulastı
Ya şeffaf sarı kahve arası dediğin gibi dalga geçer gibi, bakıyorsun yok yok sonra bi anda su gibi kıvamlı geliyo. Valla hissettirdiği şey de çok sinir bozucu. Günlük ped taksam yetmez ama normal ped de fazla geliyor. Bi an önce bitse keşkeBen günlük ped takıyorum kanama oluyo. Normal ped takıyorum 3 gün boyunca 1 damla gelmiyor tekrar günlük takıyorum kanama oluyo. Ağam benle eğleniyir. Hissediyo mübarek diyorum ama tabi kanamada az yanii
Bizimki de hala dışarıda, büyük kısım 4. Gün düşmüştü. Belki henüz erkendir belli bi zamanı var mı acaba gömülmesi için araştırmak lazımCanım biz hiçbişi sürmedik bağ düştükten 1 gün sonra yıkandık doktor öyle dedi çünkü. O içindeki şeyler filan gitti ama göbek dışarda hala içe gönülmedi. Ben de onu merak ediyorum fıtık filan mı oldu acaba
Ben de hep alerji olurum, kotex natural sorun yaratmadı, eğer denemediyseniz tavsiye ederimEvet sarı kahve arası.. bazen oluyor.. bazen hiç yok.. tek sorunum pedlere olan alerjim
40+3’te geldi bizimki. Sizinki de her an gelebilirGrupta doğurmayan kaç kişi kaldık
Yoksa bi ben mi kaldım
40.hafta gösteriyorum ama aslında şuan 40+2deyim yani 41.hafta
Ben bugün 40+3 üm. Sabah erkenden hurma yiyerek güne başladım. Evi turladım squat yaptım. Pizza yaptım, elmalı tart yaptım, kahvaltıyı hazırladım. Sonra çamasır bulaşık. Duşa girdim sıcak suyun altında bekledim. Sonra pilates topunun üstünde dairesel hareketler yaptım. Mutfağı süpürdüm. Elimle sildim. Hareket iyi hoş ama daha fazla hareket edemiyorum. Tutuldum sanki. Karnım sertleşti gün boyunca ama şuan ortalık süt liman. Ben artık telefonları açmıyorumGrupta doğurmayan kaç kişi kaldık
Yoksa bi ben mi kaldım
40.hafta gösteriyorum ama aslında şuan 40+2deyim yani 41.hafta
Vicdanım rahat canım her şeyi yaptım emsin diye. Kendi istemiyor halen sağmaya devamBir hafta de sen anca toparlarsın götü başı
Çok zor yaa annem gidince mıçtım benceşimdi ütüdür yemektir elimi sürmüyorum. Ama buzluğu filan dolduruyo bi süre öyle şeyler yaparım artık napaaam.
Benimki de öyle normal de olabilir alerji de olabilir ilerleyen dönemlerde görmez geçerse normalmiş dicez. Genelde fazla emince kusuyo takip et bakalım sende
Çaban takdire şayan canım yaa. Elinden gelen herşeyi yapıyosun bravo sanaBi de akşamları çayla petibör denesene batıra batıra inanması güç ama süt yapıyo bayaa
Ben günlük ped takıyorum kanama oluyo. Normal ped takıyorum 3 gün boyunca 1 damla gelmiyor tekrar günlük takıyorum kanama oluyo. Ağam benle eğleniyir. Hissediyo mübarek diyorum ama tabi kanamada az yanii
Yüzüstü çok iyi oluyor. 1 aylık olsun da ben de öyle yatırırım severse 2 numaram hep öyle uyuyordu aşırı rahat etmiştim eli kolu deyip uyandırmıyorum. Hala öyle uyuyor düdük makarnam. Bir de tummy time gibi olduğundan sanırım erken emekleyip erken yürüdü
Canım biz hiçbişi sürmedik bağ düştükten 1 gün sonra yıkandık doktor öyle dedi çünkü. O içindeki şeyler filan gitti ama göbek dışarda hala içe gönülmedi. Ben de onu merak ediyorum fıtık filan mı oldu acaba
Çok tatlı yaa bi de balon tutmuş maşallah supanallah nazarlardan korusun Allah
Benimki de bi uyanıyo ağlayarak birden mal gibi oluyorum. Sanki biri etini kıstırıyo
Ben canım sağmıyorum bol bol emziriyorum çünkü babies belgeselini izlediysen belki dikkatini çekmiştir her annenin sütü bebeğine göre üretiliyor. Sütün içeriklerini analiz etmişlerdi hasta olan bebeğinkinde antikor çıkmıştı vs. İlk günler süt daha yağlı sarımsı oluyo çünkü onun ihtiyacı öyle sanırım ilk ay kilo alımı o yüzden daha fazla. Sağdığını içireceksen de mantıklı olabilir ama stok yapacaksan daha sonraları benceKızlar bebiş uyurken 2 saat kestirmişim iyi geldi valla, göğüslerim çok şişiyor emzirmeyince bugün süt sağmayı denedim poşete koydum ama illa sağmak mı gerekiyor herkes sağıyor mu sütleri?
Hemşireye sordum iş hayatına dönecekseniz bir kaç ay sonra başlayıp stok yapın dedi. Ben de şuan sağıp çok arttırıp mastit olmak istemiyorum ama sağmayınca da şişiyor sanki. Sütü sağmayan var mı? Daha sık mı emziriyorsunuz?
Hiç bilmiyorum ki eşim de doktora götürelim dedi ama bakalımOrganik, bambu vs bi sürü farklı ürün var ama denediniz mikötü olmuş pedsiz de olmuyor
Depend filan rahat olabilir belki
Senin baya oldu azaldıysa deneyebilirsin bence
Benim suan günlük ped yeterli gelmez bazen bi anda akıyor kurtarmaz
Genel olarak benzer şekilde neyseki sorun yok demek ki
En azından içim rahatladı kanama denince ben hep kırmızı kanama yaşayacağız sanmıştım
Ya şeffaf sarı kahve arası dediğin gibi dalga geçer gibi, bakıyorsun yok yok sonra bi anda su gibi kıvamlı geliyo. Valla hissettirdiği şey de çok sinir bozucu. Günlük ped taksam yetmez ama normal ped de fazla geliyor. Bi an önce bitse keşke
Bizimki de hala dışarıda, büyük kısım 4. Gün düşmüştü. Belki henüz erkendir belli bi zamanı var mı acaba gömülmesi için araştırmak lazım
Aynen öyle cok iyi oluyor kesinlikleYüzüstü çok iyi oluyor. 1 aylık olsun da ben de öyle yatırırım severse 2 numaram hep öyle uyuyordu aşırı rahat etmiştim eli kolu deyip uyandırmıyorum. Hala öyle uyuyor düdük makarnam. Bir de tummy time gibi olduğundan sanırım erken emekleyip erken yürüdü
Evet alttan gaza da iyi geliyor kesinlikleYüzüstü rahat uyuyor benimki de iki gündür. Alttan gazda çıkarıyor uyanmaya yakın kendi kendine. Biraz rahatlattı koligini sanki yüzüstü uyumak
En rahat yüzüstü yatıyorlar, doktorumuz önerdi bize de . kendini anne karnında gibi hissediyormus o yüzden, mesela şey de dedi kusarsa vs aşağıya kusar genzine kaçma vs olmaz. Önemli olan yüzüstü yatacağı yerin orta sertlikte ve sadece gergin bir çarşaf ya da örtü serilmiş olmasıymis. Yumuşak vs bı zemin üzerinde olmayacak dedi.bben de reflü yatağına muslin serip yatırıyorum çok daha derin ve uzun süre uyuyor yüzustu yatinca
Canım yine her bebek özelinde bakmak gerek aslında şimdi doğar doğmaz yüzüstü sıkıntı ama bebek biraz kendini kaldırabilince ve kafasını çevirebilme yetisini iyice kazandıktan sonra yüzüstü rahat oluyor. Ben bi öncekinde doktora sormuştum muayene etti yüzükoyun yatırdı 1 aylıktı ozaman. Baktı geliştirmiş hareketleri yaptırabilirsin dedi bında da öyle yaparım ilk ay kontrolde yine uzman görüş alır yatırırımEki Görüntüle 3138772 kızlar bu okuduğum kitap bunda yüzüstü yatirmanin SIDS yani ani bebek ölümü sendromu riskini artırdığı, sırt üstü veya yan yatirmanin %50 bu SIDS riskini azalttığı yaziyor yine de siz bilirsiniz ben okuduğum bilgiyi paylaşmak istedimGAden D Derenimo2 T temmuzekim
Dun gece açık sarı renginde akıntı geldi normal mi sence40+3’te geldi bizimki. Sizinki de her an gelebilir
Aslında kitapta yazan şey boyun hareketiyle ilgili degil, soyle ki bebeklerin ciğerleri henüz tam gelismedigijden kaynaklı olarak onların üzerine baskı yapacak şekilde yatirilmamasi gerektiği, kitapta da yazıyor daha düne kadar doktorlar yüzüstü yatırılması gerektiğini oneriyordu hala onerenler var bu kusmugunu yutmamasi içindi suan yeni araştırmalarla kusmuk yutması yüzüstü yatmaktan daha tehlikeli değil yorumu var. Kusmuk yutmak kotu bisey değildir diyor da zaten bebek basini yan çeviriyor kusmugunu yutmuyor. Belki ileri zamanlarda baska arastirmalar yapilir onda da tekrar yuzustu yatirin derler bilemeyiz tabi. Dediğim gibi ben bebeğin gazini alırken yüzüstü yatiriyorum ama uyuduktan sonra çeviriyorum uyanmıyor isterseniz bi de oyle deneyin ne olur ne olmaz.Canım yine her bebek özelinde bakmak gerek aslında şimdi doğar doğmaz yüzüstü sıkıntı ama bebek biraz kendini kaldırabilince ve kafasını çevirebilme yetisini iyice kazandıktan sonra yüzüstü rahat oluyor. Ben bi öncekinde doktora sormuştum muayene etti yüzükoyun yatırdı 1 aylıktı ozaman. Baktı geliştirmiş hareketleri yaptırabilirsin dedi bında da öyle yaparım ilk ay kontrolde yine uzman görüş alır yatırırım
Doktora sordunmu açılma varmi diyeBen bugün 40+3 üm. Sabah erkenden hurma yiyerek güne başladım. Evi turladım squat yaptım. Pizza yaptım, elmalı tart yaptım, kahvaltıyı hazırladım. Sonra çamasır bulaşık. Duşa girdim sıcak suyun altında bekledim. Sonra pilates topunun üstünde dairesel hareketler yaptım. Mutfağı süpürdüm. Elimle sildim. Hareket iyi hoş ama daha fazla hareket edemiyorum. Tutuldum sanki. Karnım sertleşti gün boyunca ama şuan ortalık süt liman. Ben artık telefonları açmıyorumyoksa doğurdun mu, doğuracak mısın soruları beni geriyor artık. Dinlendim şimdi. Birazdan sıcak suda oturacağım. Yarın zaten kontrole gideceğim. Bakalım bu hareketlere açılmam olması gerekiyor ilkinde son 3 ay yattığım halde sancının başlaması hastaneye gitmem ve doğurmam toplam 1.5 olmuştur bu kız çok nazlı çıktı
Yaaa evet emziğe nasıl alıştırdınızBen bulduğum çözümü soyleyim, emzirdikten sonra, gazını vs çıkarıp, yarım kundak yapıp, emziğin verip, kucağimda uyutuyorum, uyuduktan 15 dk kadar ayirmadan tutuyorum.sonra yallah yatağına.. Bazen hiç bişey ise yaramıyor o ayrı
Emziğe nasıl alıştırdınız? Benimki emziği ağzına alıp anında diliyle geri itiyor..
Bende direkt böyle turuncumsu kırmızımsı olarak gelmişti canım, takip et ama zaten vaktin geldi :)Dun gece açık sarı renginde akıntı geldi normal mi sence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?