Belki çok yoğundur kafası, iş vs. Ama tabii ki mazeret değil. Bazı erkekler ne yazık ki siz anlatmadıkça anlamıyorlar. Onları biliyormuş gibi düşünmemek lazım. Bence sohbet ederken, nasıl hissettiğinizi , hayal kırıklığınızı anlatın. Benim eşim de mesela, içimin nasıl bulandığına dair, en ufak bir fikri yoktu, az yediğim , enerjim düştüğü için de neden yataktan çıkmak istemediğimi ,anlamıyordu. Çünkü o üstlendi tüm acil ev işlerini, çocuğun öğünleri. Evde yemek yapılmasına bile tahammülüm yok haftalardır. Bir noktaya kadar sabretti ve sonra patladı. Çünkü kadın değiller, anlamıyorlar. Ben de ona internetten benimle aynı şeyleri yaşayan kadınların yazdıklarını topladım. Şımarıklık yapmadığımı gösterdim. Ondan sonra sesini çıkarmadı bir daha. Sadece bizi anlamaları gerekiyor. Yol bulmak gerek.
Ben sizin yerinizde olsam, bütün neşeyi söker alırdım evden. Özensiz yapardım bir sürü şeyi. Benimki de muhtemelen aynı şekilde karşılık verirdi
ben de yeni düzeni beğendin mi , keyifli mi , derdim. O da hayır , derdi. Çünkü biz genel olarak neşeli mizaca sahibiz. Sonra hayal kırıklığımı anlatır , biraz özel hissetmek istediğimi ve bunu hakkettiğimi anlatırdım.
Her ilişkinin dinamiği farklı. Ben örnek verdim sadece, o yüzden siz de iletişim kurmanızın bir yolunu bulmalısınız. Eğer kuramiyorsanız , kimseden beklentiniz olmasın , kendinizi ödüllendirin ve eve sipariş verin
. Hiç beğenmedim deyin mesela yiyip sen daha güzelini alırdın bana , deyin. Birden kahraman olsun.
Hem canınızı çektiğiniz şeyi yemiş olursunuz , hem de karşı tarafa pas atmış olursunuz
Ne çok yazmışım.