- 7 Aralık 2021
- 124
- 160
- 53
- 42
Ohhh ohh maşallah canim çok sevindim herseyin yolunda olmasına darisi bizlere insallahKuzum çok şükür her şey yolundaymış, sata göre 10+3 usg de 10+5 gözüküyorEli ayağı burnu her şeyi oluşmuş mucize gibi
Kızlar bu arada belirtiyle alakalı bazen benim de kafam çok karışıyor burda bazı yorumlarda da denk gelmiştim, benim hiçbir belirtim yok neredeyse. Olan göğüs hasssiyeti ve dolgunluğu belirtim de gidip geliyordu mesela ama usg de her şey yolundaydı şükürler olsun. Kendime sürekli hatırlatıyorum size de hatırlatmış olayım belirtiler gelip geçer:)
Kaşık ağrısı rahim büyümesinden kaynaklı der doktorlar canım, büyüyor bebeklerimiz ondanOhhh ohh maşallah canim çok sevindim herseyin yolunda olmasına darisi bizlere insallahben bugün pek iyi değildim sabah mide bulantısı göz kararması derken bütün gün yattım kasik ağrısı da olunca bi korktum ama kanama falan yok şükür kontrol pazartesi beklemedeyiz ne durumda acaba
Insallah canim sagolasin temennilerin için bakalım ne kadar büyümüş minnakKaşık ağrısı rahim büyümesinden kaynaklı der doktorlar canım, büyüyor bebeklerimiz ondan
Son 2 gün diyelim o zaman senin için deGayet iyidir annesi içini rahat tutmaya çalış; kontrol yaklaştıkça insan panikliyor biraz ama görünce beklediğine değecek.
Gılıssını oluyor marketlerde ben geçen hamileliğimde sizin gibiydim .çoğunlukla onla beslenmiştim . Sabah eşime patatesli börek aldırıyordum içinden patatesleri ayıklayıp yiyordum.hamurunu da iç kısımlarını yağsız taraflarını çimdikliuordum. Bi de ananas yemiştim o da şekerli olduğu için vücut istiyor açlığını tatmin ediyor demişti doktorum . Öyle öyle dört kilo vermiştim. Prilama bağımlı olmuştum .benim 20. Hafta bitmişti bulantım eşim omzuna yaslayıp lavaboya istifra etmeye götürüyordu. Yaşadıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki . Allah kolaylık versin sabır versin geçiyor merak etmeyin herşey yoluna girecek .Prilam işe yaramıyor canım bende sade ekmek ve bir kaç zeytin yiyorum. Yemek yapmak salça yağ asla zaten kızımda idare ediyor babası birseyler yapıyor. Soda dan da midem bulanıyor maalesef
Ama koklamadın mi idrar olsa kokar illa ki diye düşünüyorum amaAy kızlar ben şimdi bişey sorucam çok utanıyorum
Neyse sorayım ben afedersiniz gece iç camasiryla yatarım yaz kış kışın zaten ev soğuk değil doğalgaz rahat oluyo yani evde büyük anlayan cocugum olmadığı içinde sorun olmuyo neyse soruma geçeyimdun sabaha karşı islaklikla uyandım ve ne göreyim yatak ıslak yarım su bardağı su pijama falan olmadığı için hepsi yatağa geçmiş çişim gelmiyordu ama o nasıl oldu hiç anlamadim yaa çok utandım hâlâ utanıyorum aklıma takıldı bu hafta da bebek suyu gelirmi ki o gelen bebegin suyu olabilirmi bence çok erken galiba ben çatır çatır altıma yaptım hayatımda ilk defa böyle biseyle karşılıyorum ya dünden belli ben bende değilim ne bileyim sizlere sormak istsdim işte
Kokladım aslında kokmuyordu bide eşim yanimdaydi ona da caktirmak istemedim diye pek dikkat edemedim açıkçasıAma koklamadın mi idrar olsa kokar illa ki diye düşünüyorum ama
Hmm kokar diye düşünüyorum ama bilemiyorum da. Idrar olsun yeter ki başka bisey olmasında. Biraz takip edersin yine bi şu gibi bisey gelirse gidersin. Endiselendirmek istemem ama ben koklardim baktım kokmuyo bi giderdim herhalde kendimi de biliyorum çünkü hani baya tuvaletimi tutabilen biriyim. Biraz takip edersin de nolur nolmaz.Kokladım aslında kokmuyordu bide eşim yanimdaydi ona da caktirmak istemedim diye pek dikkat edemedim açıkçası
Bende normalde tutabiliyorum ama bu gebelikte aslında hapsirirken falan idrar kacirma çok oluyor canım ilk dogumdan sonra rahmim dinlenemedi toparlanamadi tekrar hamilelik oldu diye ben ona bağlıyorumHmm kokar diye düşünüyorum ama bilemiyorum da. Idrar olsun yeter ki başka bisey olmasında. Biraz takip edersin yine bi şu gibi bisey gelirse gidersin. Endiselendirmek istemem ama ben koklardim baktım kokmuyo bi giderdim herhalde kendimi de biliyorum çünkü hani baya tuvaletimi tutabilen biriyim. Biraz takip edersin de nolur nolmaz.
Tabi olabilir evet idrar olsun yeter ki önemli değil. Afedersin doğum da daha kötüsünü yaptığım için artık herşey normal geliyo. Doktora dedim kusura bakmayın ben tutamıyorum iyi hadi yap o zaman dediBende normalde tutabiliyorum ama bu gebelikte aslında hapsirirken falan idrar kacirma çok oluyor canım ilk dogumdan sonra rahmim dinlenemedi toparlanamadi tekrar hamilelik oldu diye ben ona bağlıyorum
Doğum da doktorlar alışkın zaten sorun etmiyorlarTabi olabilir evet idrar olsun yeter ki önemli değil. Afedersin doğum da daha kötüsünü yaptığım için artık herşey normal geliyo. Doktora dedim kusura bakmayın ben tutamıyorum iyi hadi yap o zaman dedi
Gılıssını oluyor marketlerde ben geçen hamileliğimde sizin gibiydim .çoğunlukla onla beslenmiştim . Sabah eşime patatesli börek aldırıyordum içinden patatesleri ayıklayıp yiyordum.hamurunu da iç kısımlarını yağsız taraflarını çimdikliuordum. Bi de ananas yemiştim o da şekerli olduğu için vücut istiyor açlığını tatmin ediyor demişti doktorum . Öyle öyle dört kilo vermiştim. Prilama bağımlı olmuştum .benim 20. Hafta bitmişti bulantım eşim omzuna yaslayıp lavaboya istifra etmeye götürüyordu. Yaşadıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki . Allah kolaylık versin sabır versin geçiyor merak etmeyin herşey yoluna girecek .
Öyle bir dolaniyordum sizin tecrubeleriniz neler diye bakinayim dedim denk geldim. Sezeryan bir dogum sekli degil anne veya bebek tehlikedeyse bebegin ameliyatla alinmasidir. Son yillarda türkiye de doktorlar resmen dogumla ugrasmak istemiyor yada daha fazla mi para kazaniyor artik nedir. hastasini sezeryana yönlendiriyor yada hicbir sorun yokken bile hastanin bu istegine itiraz etmiyor. Kusura bakmayin caninizi skmak istemem ama 7 kat kesilip bebeginizi direk kucaginiza almak yerine tekrar kesige 7 kat dikis atilmasini bekleyeceksiniz ustune birde bunun ayilma süresi vs vs var. Aslinda haddime degil karismak ama belki yardimci olur diye yaziyorum. Normal dogumda epidural diye bir nimet var. Bende cok adet sancisi cekiyordum ilk dogumdan öncesi hatta acidan kusuyordum ve kusmadan agrim gecmiyordu. Aci esigim cok dusuk, parmagimin ucu cizilse gunlerce gosterip anne aciyor diyen bir insandim ki annem kedi kicini gormus yara sanmis diye dalga gecerdiSezeryanda toparlanmak daha uzun sürüyor öyleyse. Ya adetlerde ölüp ölüp diriliyordum zaten normalden yanayım o yüzden tabi nasıl olur o an hangisi gerekir bilemiyorum. Allah hepimize kolay güzel doğumlar nasip etsin
Eşim Dr yazmadan asla almaz canım o nedenle Dr a dicem yazın diye. Bulantı bilekliği aldık şimdi onu taktım şuan biraz iyi gibiyim maşallah diyorum ama korkiyurm sabah yine kötü olacam diyeDoktorun demesine gerek varmi bilmiyorum zaten parayla aliyorsunuz bacim istersen git simdi al gec olmadan.bende ailemden uzaktaym yapayalnizim cok zor gercekten Allahim tez zamanda kurtulmanizi nasip etsin o dönem pik seviyesindeydi benimde..bulantilar bitince rahatladim inanin oyle rhatlayacaksinizki hatta bugun ilk kez bebegin cok minicik hareketini hissettim herşeye değer bir duygu cok az kaldi dayanin
2 hafta dha sabredcem ondan sonra azalır diye hayal ediyorum Allah büyük rabbim hepimize yardım etsinBenim de 10. Haftada azalmaya başladı. İki gün sonra 11 haftalik olucaz insaallah. Bir kaç gündür daha iyiyim. Bulantılar baya azaldı ama bende yiyemiyorum yemekler tatsız tuzsuz gibi. Acı su ve mide ekşimesi kaliyor ama daha iyi hissedeceksin, sık dişini canim
Evet Bir kızım varTeşekkür ederim inşallah geçecek tek tesellim bu... İlk çocuğunuz kız mı peki
Benimde bir kızım var buda erkek olursa çocuk defterini kapatırım diye düşünüyorum ama bu mide bulantısına bakarak buda kız galiba sağlıklı olsundaEvet Bir kızım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?