Bu bence hepimizin sorunu ben 1,5 lt zorla içiyorumDoktor bana günde 3 litre su iceceksin dedi ama içemiyorum yaaa offf
Çok doğru yazmışsınız. Ben kızımı sezeryanla doğurmak zorunda kaldım. Benim kendi durumlarım sebebiyle birde 36+3 te kızımın son hafta hiç kilo almadığı görülünce plasenta yaşlanması olduğu ve benim ekstra diyabetim olduğu için prematüre doğum yaptım ama Allaha şükür 2064 doğan kızım çok kısa sürede yaşıtlarını yakaladı. Yani dediğim gibi zorunluluklar olmadıkça tabiki normal doğum. Daha dr umla konuşmadım ama şimdiden şekerimin yüksek oluşu kan sulandırıcı iğne kullanma zorunluluğumun olması yine sezeryan denirse şaşırmam ama umarım bu sefer normal doğum olabilirÖyle bir dolaniyordum sizin tecrubeleriniz neler diye bakinayim dedim denk geldim. Sezeryan bir dogum sekli degil anne veya bebek tehlikedeyse bebegin ameliyatla alinmasidir. Son yillarda türkiye de doktorlar resmen dogumla ugrasmak istemiyor yada daha fazla mi para kazaniyor artik nedir. hastasini sezeryana yönlendiriyor yada hicbir sorun yokken bile hastanin bu istegine itiraz etmiyor. Kusura bakmayin caninizi skmak istemem ama 7 kat kesilip bebeginizi direk kucaginiza almak yerine tekrar kesige 7 kat dikis atilmasini bekleyeceksiniz ustune birde bunun ayilma süresi vs vs var. Aslinda haddime degil karismak ama belki yardimci olur diye yaziyorum. Normal dogumda epidural diye bir nimet var. Bende cok adet sancisi cekiyordum ilk dogumdan öncesi hatta acidan kusuyordum ve kusmadan agrim gecmiyordu. Aci esigim cok dusuk, parmagimin ucu cizilse gunlerce gosterip anne aciyor diyen bir insandim ki annem kedi kicini gormus yara sanmis diye dalga gecerdiuzun lafin kisasi doktorum normal dogum önerdi en basinda bende farkli birsey dusunmedim. Sezeryan istiyorum diyip diretebilirdim ama biraz deli cesaretliyim galiba doguma kadar kendimi normal dogum yapacagim diye diye hazirladim. 4 cm acilma olur olmaz hemen epidural yapilmak zorunda ondan sonrasi hic sanci yok taki ikinma zamani gelene kadar. Ikinma zamani gelincede tekrar sanci veriyorlar ikinacagimiz anlari hissedelim diye bu önemli epidurali kesmeleri gerekiyor. Bunlar fikir olsun diye yazdim tabiki günün sonunda sizin karariniz, size hic bir lafim olamaz ama doktorlara sinirliyim bu konuda yanlis yonlendirdikleri icin sizleri. Sezeryan dogum diye bir dogum sekli oldugu algisi olustu insanlarda ama sezeryan bir dogum sekli degildir anne yada bebek tehlikedeyse ameliyatla bebegin disari alinmasidir. Adet sancilarinizi belki ömür boyu unutmayacaksiniz ama bebegi kucaginiza aldiginiz an dogum sancisindan eser kalmayacak aklinizda. Önemli olan iyi bir doktorunuzun olmasi bunun icinde. Isvicre de normal doguma doktor tam bebek cikacakken cagiriliyor geliyor bebegi sizi kontrol ediyor plasenta disari cekiliyor bu kadar ama girecegi ameliyatta en az 1 saat gecirecek ve cok daha fazla kazanacak elbette ama tercih edip hastaya sormuyorlar. Dünyaya bir insan getiriyoruz hicbir türlüsüne kolay diyemem dogumun ama sonrasinda dedigim gibi tek akliniza gelen mucizeniz olacak. Saglikla kucaginiza alin insallah
Burda atlatan arkadaşlar oldu canim ateş ağrı olursa parol icebiliyorsun inşallah ateş olmaz bebeğe zararlı çok geçmiş olsun en hafif şekilde atlatman dileğiyleMerhaba arkadaşlar bende perşembe günü kontrole gittim sanırım erkek bebiş geliyorAma sizlere sormak istediğim birşey var dün akşam hastayım diye test yaptırdım ve pozitif çıktı hamileyken covid atlatan var mı zorlandınız mı nasıldı korkuyorum bebişe bişey olur diye
Canım ben hamile pijamaları aldım bir aydın giyiyorum. Hem belimi karnımı sıkmıyor hem de rahat ediyorum. LCD çok uygun ve kaliteli pijamaları. ben normalde s bedenim ama bu hamile pijamasında m giyiyorum. Bir de pen ti hamile atleti çok rahat onu da m aldım. Göbüşüm rahat ediyor. Tavsiye ederimYa ben dışarı çıkarken annemin beli lastikli bi pantolonu vardı ona çökmüştüm ama yine de göbeğimin altında tutuyorum yoksa karnımı sıkıyor. Beni esas yoran pijamalar oldu ona nasıl çözüm buluyosunuz? Bi tane çok eskidiği için lastiği erimiş pijamam var tek onla rahat ediyorum diğerleri özellikle geceleri çook sıkıyor uyutmuyor, afedersiniz iç çamaşırla yatıyorum bu defa da üşütüyorum. Napsam bilemedim
Canım cok geçmiş olsun bol bol vitamin al inşallah hemen atlatıcaksınoz oglunla beraberMerhaba arkadaşlar bende perşembe günü kontrole gittim sanırım erkek bebiş geliyorAma sizlere sormak istediğim birşey var dün akşam hastayım diye test yaptırdım ve pozitif çıktı hamileyken covid atlatan var mı zorlandınız mı nasıldı korkuyorum bebişe bişey olur diye
Ben de bilekligi ilk kez duydum insallah iyi gelmistir sabah iyi uyanmissindirEşim Dr yazmadan asla almaz canım o nedenle Dr a dicem yazın diye. Bulantı bilekliği aldık şimdi onu taktım şuan biraz iyi gibiyim maşallah diyorum ama korkiyurm sabah yine kötü olacam diye
Bulantidan hic belli olmaz bacim bu üçüncü gebeligim ikisi erkekti ve bulantidan geberiyodum bunda da ayniydim bakalim neler olacak göreceğizBenimde bir kızım var buda erkek olursa çocuk defterini kapatırım diye düşünüyorum ama bu mide bulantısına bakarak buda kız galiba sağlıklı olsunda
Kokusuna bakın cisin kokusu belli olur anlarsınız eger o degilse hemen doktoraAy kızlar ben şimdi bişey sorucam çok utanıyorum
Neyse sorayım ben afedersiniz gece iç camasiryla yatarım yaz kış kışın zaten ev soğuk değil doğalgaz rahat oluyo yani evde büyük anlayan cocugum olmadığı içinde sorun olmuyo neyse soruma geçeyimdun sabaha karşı islaklikla uyandım ve ne göreyim yatak ıslak yarım su bardağı su pijama falan olmadığı için hepsi yatağa geçmiş çişim gelmiyordu ama o nasıl oldu hiç anlamadim yaa çok utandım hâlâ utanıyorum aklıma takıldı bu hafta da bebek suyu gelirmi ki o gelen bebegin suyu olabilirmi bence çok erken galiba ben çatır çatır altıma yaptım hayatımda ilk defa böyle biseyle karşılıyorum ya dünden belli ben bende değilim ne bileyim sizlere sormak istsdim işte
Benimde ikinci gebeligim oğlum da bu şekilde mide bulantısı yaşamadım sadece sabahları aç olduğum için bulandırdı şimdi aç tok her zaman bulantı varBulantidan hic belli olmaz bacim bu üçüncü gebeligim ikisi erkekti ve bulantidan geberiyodum bunda da ayniydim bakalim neler olacak göreceğiz
Korkma canim önemli bisey değildir allahin izniyle hem yarın senin de randevun vardı yanlış hatırlamıyorsamAy kızlar ben şimdi bişey sorucam çok utanıyorum
Neyse sorayım ben afedersiniz gece iç camasiryla yatarım yaz kış kışın zaten ev soğuk değil doğalgaz rahat oluyo yani evde büyük anlayan cocugum olmadığı içinde sorun olmuyo neyse soruma geçeyimdun sabaha karşı islaklikla uyandım ve ne göreyim yatak ıslak yarım su bardağı su pijama falan olmadığı için hepsi yatağa geçmiş çişim gelmiyordu ama o nasıl oldu hiç anlamadim yaa çok utandım hâlâ utanıyorum aklıma takıldı bu hafta da bebek suyu gelirmi ki o gelen bebegin suyu olabilirmi bence çok erken galiba ben çatır çatır altıma yaptım hayatımda ilk defa böyle biseyle karşılıyorum ya dünden belli ben bende değilim ne bileyim sizlere sormak istsdim işte
Benim mevsim geçişlerinde oluyor yada farklı bi yerde banyo yaparsam su da etkileyebilir canimMerhaba bir şey danışacağım. Gebelikten önce hiç kepek problemim yoktu kepek nedir bilmezdim. Var mı benim gibi bir sorunu olan? Bu arada aynı şampuanı kullanıyorum ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım nasıl kurtulabilirim. İnternetten baktım duştan önce tuzlu su dökün sonra normal yıkanın diyenler olmuş.
Daha önce hiç olmadı bende. Bende gebeliğe bağladım yoksa başka bir değişiklik olmadı hayatımdaBenim mevsim geçişlerinde oluyor yada farklı bi yerde banyo yaparsam su da etkileyebilir canim
Olabilir canim sonuçta bir çok değişiklik oluyor vücudumuz da buda onlardan biridir belkiDaha önce hiç olmadı bende. Bende gebeliğe bağladım yoksa başka bir değişiklik olmadı hayatımda
Anlıyorum uzun uzun yazmışsın bilgiler için çok teşekkür ederim. Acıya dayanamayacağını düşünen biri için sezeryan bi ihtimal olabilir bence. O psikolojide her şey ters gidebilir ve panik atak gibi heyecanı arttıran hastalık faktörleri de var. Epiduralı evet duydum. Son ana bağlı dediğin gibi ben de bi sorun olmazsa normal istiyorum bebeği hemen görmek için. Lokal anestezi bana normal doğumdan daha zor geliyor. Dediğin gibi ayılma vs yerine bi sürelik acı çekip sonra hızlı toparlamak daha iyi. Acı eşiği düşük olup normal doğumdan yana olan kişiler de tanıdım memnundular kararlarından. Ay bakalım sonunda nasıl olacak sağlıkla kavuşalım yavrularımızaÖyle bir dolaniyordum sizin tecrubeleriniz neler diye bakinayim dedim denk geldim. Sezeryan bir dogum sekli degil anne veya bebek tehlikedeyse bebegin ameliyatla alinmasidir. Son yillarda türkiye de doktorlar resmen dogumla ugrasmak istemiyor yada daha fazla mi para kazaniyor artik nedir. hastasini sezeryana yönlendiriyor yada hicbir sorun yokken bile hastanin bu istegine itiraz etmiyor. Kusura bakmayin caninizi skmak istemem ama 7 kat kesilip bebeginizi direk kucaginiza almak yerine tekrar kesige 7 kat dikis atilmasini bekleyeceksiniz ustune birde bunun ayilma süresi vs vs var. Aslinda haddime degil karismak ama belki yardimci olur diye yaziyorum. Normal dogumda epidural diye bir nimet var. Bende cok adet sancisi cekiyordum ilk dogumdan öncesi hatta acidan kusuyordum ve kusmadan agrim gecmiyordu. Aci esigim cok dusuk, parmagimin ucu cizilse gunlerce gosterip anne aciyor diyen bir insandim ki annem kedi kicini gormus yara sanmis diye dalga gecerdiuzun lafin kisasi doktorum normal dogum önerdi en basinda bende farkli birsey dusunmedim. Sezeryan istiyorum diyip diretebilirdim ama biraz deli cesaretliyim galiba doguma kadar kendimi normal dogum yapacagim diye diye hazirladim. 4 cm acilma olur olmaz hemen epidural yapilmak zorunda ondan sonrasi hic sanci yok taki ikinma zamani gelene kadar. Ikinma zamani gelincede tekrar sanci veriyorlar ikinacagimiz anlari hissedelim diye bu önemli epidurali kesmeleri gerekiyor. Bunlar fikir olsun diye yazdim tabiki günün sonunda sizin karariniz, size hic bir lafim olamaz ama doktorlara sinirliyim bu konuda yanlis yonlendirdikleri icin sizleri. Sezeryan dogum diye bir dogum sekli oldugu algisi olustu insanlarda ama sezeryan bir dogum sekli degildir anne yada bebek tehlikedeyse ameliyatla bebegin disari alinmasidir. Adet sancilarinizi belki ömür boyu unutmayacaksiniz ama bebegi kucaginiza aldiginiz an dogum sancisindan eser kalmayacak aklinizda. Önemli olan iyi bir doktorunuzun olmasi bunun icinde. Isvicre de normal doguma doktor tam bebek cikacakken cagiriliyor geliyor bebegi sizi kontrol ediyor plasenta disari cekiliyor bu kadar ama girecegi ameliyatta en az 1 saat gecirecek ve cok daha fazla kazanacak elbette ama tercih edip hastaya sormuyorlar. Dünyaya bir insan getiriyoruz hicbir türlüsüne kolay diyemem dogumun ama sonrasinda dedigim gibi tek akliniza gelen mucizeniz olacak. Saglikla kucaginiza alin insallah
Canım utanma sağlık bu da. Bence doktora danış bi mesaneyle ilgili bi sorun olabilir eğer idrarsa. Değilse de Allah korusun bebekle ilgili bi sıkıntı olabilir git sor rahatla bence. Dediğin gibiyse az bi miktar değil çünkü benim sadece iç çamaşırım ıslandı o bile korkuttu gittim hemenAy kızlar ben şimdi bişey sorucam çok utanıyorum
Çok doğru yazmışsınız. Ben kızımı sezeryanla doğurmak zorunda kaldım. Benim kendi durumlarım sebebiyle birde 36+3 te kızımın son hafta hiç kilo almadığı görülünce plasenta yaşlanması olduğu ve benim ekstra diyabetim olduğu için prematüre doğum yaptım ama Allaha şükür 2064 doğan kızım çok kısa sürede yaşıtlarını yakaladı. Yani dediğim gibi zorunluluklar olmadıkça tabiki normal doğum. Daha dr umla konuşmadım ama şimdiden şekerimin yüksek oluşu kan sulandırıcı iğne kullanma zorunluluğumun olması yine sezeryan denirse şaşırmam ama umarım bu sefer normal doğum olabilir
Ya teşekkür ederim bakıcam ben de bu hafta. Bi de sütyen hamileler için ayrı oluyormus ona da bakıcam, takmazsam göğüslerim acıyo takarsam sıkıyo. Ne çok alışveriş var daha şimdidenCanım ben hamile pijamaları aldım bir aydın giyiyorum. Hem belimi karnımı sıkmıyor hem de rahat ediyorum. LCD çok uygun ve kaliteli pijamaları. ben normalde s bedenim ama bu hamile pijamasında m giyiyorum. Bir de pen ti hamile atleti çok rahat onu da m aldım. Göbüşüm rahat ediyor. Tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?