Belli oluyor cinsiyet kromozomlarındaki hastalıklarına da bakıldığı için x y kromozomları ortaya çıkıyor ama Türkiye de aslında aile bakanlığının yaptığı bi uygulama sonucu yasak o yüzden yok demiştir ama isteyince bilgi veriyolarYa bizim doktora özellikle sordum fetal DNA da cinsiyet belli oluyor mu diye hayır dedi ya neden kibence kesin belli olur bizi kandırdılar
Geçmiş olsun canım kanama neden kaynaklıymış bişey dedi mi doktorKizlar benim hiç yüzüm gülmüyor bulantilar 3ay sürdü bitti hayat normale döndü bu sefer yoğun akıntı ve kanamalar başladı doktor pazartesiye çağırdı progestana başlattı.hic böyle yaşayan varmi bu sefer sonuna kdr sag salim gitmek istiyorumhareketlerini hissetsem azcik en azından yaşıyor diyeceğim onu da henüz hissedemiyorum
Özellikle son resim bacak arası erkek gibi ama benim ultrasonlar çok net bınlar niye böle cızırtılı gibiMerhaba hanımlar, benim de bugün doktor kontrolüm vardı çok şükür hiçbir sıkıntı yok bebem sağlıklı, cinsiyeti de yüzde doksan erkek dedi. bacak arasında bir çıkıntı gördü 15+3 te gittim bu arada. yine eksin söylemiyor yüzde yüz demiyor ama yüzde doksan diyor herhalde doğumda kucağına alana kadar yüzde yüz demeyecek herhalde. aşağıya resim ekliyorum sizce görünen erkek pıtısı mı :) bir de magnezyum olarak hangi ilacı kullanıyorsunuz onu merak ediyorum?
Nuna göre erkek gibi sankimBen bişey anlayamadım nuba göre benim ne oluyor acaba
Canım için rahat olsun bende 8 haftalikken bir anda gelen kanamayla acile gittim ama nasıl kanama anlatamam çeşmeden akar gibi bacaklarimdan aktı sürekli et parçası gibi parçalar geldi kesin bebek düşüyor diye gittim ağlayarak o gece yatış verdiler iğne yapıldı sonrasında 1 hafta daha progestan kullandım çok şükür geçti şuan 12 haftadayim bebek gayet iyi sende yüreğini ferah tut geçecekEvet , aşırı geniş ve kalın bir pıhtı imiş.
Fetal dna da belli oluyormus yasal degilmis bize soylemeleri doktor bize sonuca gore soyleyecekmis dediler.Belli oluyor cinsiyet kromozomlarındaki hastalıklarına da bakıldığı için x y kromozomları ortaya çıkıyor ama Türkiye de aslında aile bakanlığının yaptığı bi uygulama sonucu yasak o yüzden yok demiştir ama isteyince bilgi veriyolar
Canım çok çok geçmiş olsun inşallah kötü birşey olmaz yat dinlen bol bol dualarımız seninleHepinize , teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. @yaos68 @Crknkz @katinaizmir T temmuzekim @ZzyDilos6342 @Lalalala1 @Turunculuu maviss_34 @Zencefilimsi @Jajinda ( Atladığım varsa da özür dilerim )
İlk gittiğim doktorumdan acil randevu istedim. Cumartesi çalışıyormuş.
Dedim, kanama ile birlikte, kocaman et gibi bir parça düştü , hatta bir kaba koyup yanıma da aldım. Yattım karından muayene etti, dedim orda mı , atıyor mu kalbibakıyorum dedi. Hareketlerini gördüm sonra, kalp atışı devam ediyordu. Çok büyük bir kanama alanın var, diye gösterdi. Düşükle sonuçlanabilir , yaşın da var dedi. Kaynar sular döküldü başımdan.
Yatış isterim bu durumda, ama özele yatırırım tabii , dedi. Dedim , ne kadar gecelik. 2000 + masraflar, dedi.
Daha yeni Fetal DNA yaptırmıştım. 4000 bin oraya verdik. Dedim öyle bir bütçem yok.
Kapıdan çıkarken , dedim yanımda Proluton var , vursak iyi olur mu? Olur, dedi (Hemşire vurdu) Kendi kendimizin doktoru olduk resmen.
Sonra devlet Acil’e gittim ordan çıkıp. Muayene oldum. O doktor da , büyük kanama alanın var , görüyorum, dedi. Yatış versem de bi fark yaratmaz , dedi doktor. Evinde dinlen , progestan fitil olarak al günde 3 kez. İlişki yasak , ağır iş yasak, ıkınmak yasak dedi. 10 gün sonra gel , dedi. Bende ikinci şok. Dünya kadar zaman var içimden. Dedim proluton vuruldum. İyi yapmışsın dedi
Eve geldim , banyo , bir şeyler ye derken, dedim nasılsa özele gittim kontrol randevusu isteyeyim. Bana düşük yapabilirsin diyen doktor, demez mi ikili test sonucun gelsin görüşürüz. ( Sekreter yazıyor bana)
Gözlerimden ateş çıktı, dedim , ne alaka?
Sekretere yazdım, kanaması olan, düşük tehdidi olduğunu söylediği hastasını ne zaman görmek ister , progestan işe yaradı mı diye , bir de öyle sorun , dedim.
Neyse binbir zahmet aradılar , pazartesi kontrole gideceğim nasipse.
Yani progestana ve Allah’ın takdirine kaldı durum biraz. İnşallah faydasını görürüm. Allah kimsenin başına vermesin böyle stresi, ama işte olabiliyor ne yazık ki. Kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. İnşallah tutunur herşeye inat, ben her gün kullanmaya razıyım fitil.
…..
Tekrar teşekkürler iyi dilekleriniz için
Sen hangi hastaneye gidiyordun canımBen muayene ücreti olarak 280tl veriyorum canım ikili tarama 165 tl miş diye duydum burdan bi arkadaş dedi orda çalışan bi bayandan duymuş oda..
Benim dr da öyle söyledi eğer rabbimin emanetine ben her şekilde raziyim diyorsan yaptırmana gerek yok bu testler sadece bir tahmin kesin sonuç değil kesin sonuç olması için anca ondan bir parça almamiz lazım amniyosentez gibi dediSonuç ne olursa olsun bebeğimi aldırmam diyorsanız ben test yaptırmanızı tavsiye etmiyorum. Kaldı ki yanılma payı çok çok yüksek. Hatta bazıları bir dünya para verip yüzde doksan doğru sonuç veren nifty gibi genetik testler de yaptırıyor. Dediğim gibi her durumda nasip olana razı olacaksak testlere gerek yok. Olası bir olumsuz test sonucunda gebeliğiniz boyunca hep endişe içinde olursunuz. Allaha sığınıp dualarla bebeklerimizi beklemeyi tercih ediyorum ben
Bende o yüzden demiştim devlet hastanesi vermese onu da vermeyecekmiş doktor sanırım. Bi doktora daha görünün mutlaka insallah bir an önce kesilir de bebeğiniz sımsıkı tutunur sizeBen Acil den cikar cikmaz , klinige yazdim. Dedim yatis degil , evde istirahat verildi.
Bana dese ki, ah şu devlettekiler ne kadar rahat, diyeceğim beni düşünüyor.
Adam bana ikili test al, konuşuruz diyor cevap olarak . ( Bana sabah, niye yaptırdın,yaşından dolayı zaten riskli çıkar diyen doktor )
İğneyi ben teklif ettim vurulayım diye, traji-komik olan o.
Sadece fitil verildi bana, o da devlet hastanesinde.
Çok şükür canım bu pazartesi di mi kontrol
Güle güle sağlıcakla giysin cıbışşEvet çok güzel şeyler var. 5'li çıtçıtlı badi, yılbaşı için eşofman altı ve çorap aldım
Bende o şekilde düşünüyorum canım rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin ama ondan gelende her türlü kabulümdür evlattır onunda canı var sonuçta kıyamam..Sonuç ne olursa olsun bebeğimi aldırmam diyorsanız ben test yaptırmanızı tavsiye etmiyorum. Kaldı ki yanılma payı çok çok yüksek. Hatta bazıları bir dünya para verip yüzde doksan doğru sonuç veren nifty gibi genetik testler de yaptırıyor. Dediğim gibi her durumda nasip olana razı olacaksak testlere gerek yok. Olası bir olumsuz test sonucunda gebeliğiniz boyunca hep endişe içinde olursunuz. Allaha sığınıp dualarla bebeklerimizi beklemeyi tercih ediyorum ben
Eskişehir Özel Ümit hastanesi canımSen hangi hastaneye gidiyordun canım
Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Bizi evlatlarımızla sınamasınBende o şekilde düşünüyorum canım rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin ama ondan gelende her türlü kabulümdür evlattır onunda canı var sonuçta kıyamam..
Amiiinn canım benimAllahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Bizi evlatlarımızla sınamasın
Son hafta nasıl yürüyüp alışverişe gideceksinizde onları yıkayıp yerleştireceksin davul gibi şişiyor insanlar gördüğüm kadarıyla benimde ilk gebelik ne olur bilemiyorum tabideEşim bebek dogmadan 1 hafta once alis veris yapalim dedi ben 6/7 aylik olunca dusunuyordum.ben su an hic bir sey almiyorum sadece bakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?