• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Canım belki boyu uzundur erkek mi eğer doktor mama diyorsa tabi bir bildiği vardır en azından gece yatarken ver o zaman
Bu arada benim kız 36 haftada doğdu
Ama hiç alakası yok kilo alımının bunlarla akrabamin 40 haftada doğdu ama zayıf sağlıklı olsunlar da kilo çok önemli değil
Nette ayına göre kilo boy aralığı yazıyor oranin altında mi sende bir kontrol
Doktor 60 cm ölçtü canım. Ama geçen ay sağlık ocağında 62 cm çıkmıştı. Dün evde ölçtük 64 cm çıktı. Bizim doktorun ölçümlerinde bi problem var sanırım. O yüzden tekrar sağlık ocağına gideceğim bakalım orda ne diyecekler.
Bende mamaya karşı değilim ama gereksiz yükleme de yapmak istemiyorum. İlk doğduğunda 15 gün mama vermek zorunda kalmıştım öyle olunca meme reddi başlamıştı😪

Doktor 60 cm ölçtü canım. Ama geçen ay sağlık ocağında 62 cm çıkmıştı. Dün evde ölçtük 64 cm çıktı. Bizim doktorun ölçümlerinde bi problem var sanırım. O yüzden tekrar sağlık ocağına gideceğim bakalım orda ne diyecekler.
Bende mamaya karşı değilim ama gereksiz yükleme de yapmak istemiyorum. İlk doğduğunda 15 gün mama vermek zorunda kalmıştım öyle olunca meme reddi başlamıştı😪
Benim oğlumun 70 günlükken sağlık ocağında 5700 geldi kilosu. Boyu da 61 cm. Günde 4 kez mama yiyor 90 cc. Aldığı kilonun ne kadarini anne sütüyle alıyordur çok merak ediyorum.

Ben bir ay kadar verdim sonra bıraktım meme reddi hiç olmadı akşamları biberonla veririm hala tek delikli olucak lansinoh elektrikli pompa yanında olani kullanıyorum
Dışarda vs zaten lazım oluyor biberon

Senin bebiş erken doğmuştu sanırım canım zaten kilosu azdı. Bir de Kızlar daha minnoş oluyorlar sanırım. Bizimki 3 ayda toplam 2700 gram almış ama doktor çok beğenmedi seninki toplamda kaç kilo aldı?
Ay neyini beğenmemiş? Günlük 20-30gr alması lazım. Ki senin bebiş günlük 30gr almış. Abartmaya bayılıyorlar...

Bizim kız 5 gün bugün yok hala gerçekten kilo aldırıyor olabilir ama yapınca da katı değil sıvı bizimkinde sadece süre uzuyor
Sap simplex kabiz yapar ama bitkisel gazı alir dedi doktor
NBL bıraktık akşamları bigaia d vitamini sadece iyisini alicam ocean onu almayı düşünüyorum
Canım sen yazınca hatırladım bız ılk zamanlar sab sımplex kullandık 2 gun ve bızde dırek kabız yapmıstı bebeğime dokundugu ıcın bıraktıgım an yavas yavas yapmaya baslamıstı ama ben gaz damlası kullanmadıgım ıcın bılemem kabız yapmayan gaz damlası var mı ocean ı arkadas atmıs eğer yıne degısmezse gaz damlasını bırak derım yıne duzelmezse probıyotıgını de degıştırebılırsın daha etkılı olanıyla

Canım sen yazınca hatırladım bız ılk zamanlar sab sımplex kullandık 2 gun ve bızde dırek kabız yapmıstı bebeğime dokundugu ıcın bıraktıgım an yavas yavas yapmaya baslamıstı ama ben gaz damlası kullanmadıgım ıcın bılemem kabız yapmayan gaz damlası var mı ocean ı arkadas atmıs eğer yıne degısmezse gaz damlasını bırak derım yıne duzelmezse probıyotıgını de degıştırebılırsın daha etkılı olanıyla
Sağol ilgilenip cevap yazdığın için 🙏
Doktor kabız yapabilir ama bitkisel zararsız zeytinyağı icirin gün içinde dedi en iyisi keseyim dediğin gibi
D vitamini sağlık ocağı veridigi de kabiz yapar diye duydum onuda ocean alayım yarın
İnan ilk doğduğu zamanlar su gibi fışkırarak yaptı ondan sonra o günlerden on tarafa bulaşmış idrar yolu enfeksiyonu olmuş dedi antibiyotik oda ishal yaptı mı derken sonra da kabız seruven gibi devam ediyor

Kızlar gunaydin dün saglik ocaginda tartildik 7350 olmuş kilosu hizli gidiyor başlarda hizli gidiyordu sonrqdab yavaşlar dedik ama ayni hizda devam ediyor. 3460 doğmuştu. Doktoruna sordum kaç cc mama ictigini kac saatte ictigini hesapladi cok vermiyosun normal dedi ama yine de fazla kilo aliyor ileride kilo sorunu olur diye kafama takiyorum ya. Hamilelikten beri boyu kilosu öndeydi ama gitgide daha da öne gidiyor nasil diyet yaptırılır ki ufacik bebeğe 🥺 günde 50 gram alıyor 25-30 yeterli diyordu bebek hemşireleri

Kızlar gunaydin dün saglik ocaginda tartildik 7350 olmuş kilosu hizli gidiyor başlarda hizli gidiyordu sonrqdab yavaşlar dedik ama ayni hizda devam ediyor. 3460 doğmuştu. Doktoruna sordum kaç cc mama ictigini kac saatte ictigini hesapladi cok vermiyosun normal dedi ama yine de fazla kilo aliyor ileride kilo sorunu olur diye kafama takiyorum ya. Hamilelikten beri boyu kilosu öndeydi ama gitgide daha da öne gidiyor nasil diyet yaptırılır ki ufacik bebeğe 🥺 günde 50 gram alıyor 25-30 yeterli diyordu bebek hemşireleri

Bence bebeğe diyet yaptırılmaz. Zaten yapılamıyor ki. Mesela benimki 2 saatte acıktı. 3 saate çıkaramam. Yani tabi istersem çıkarırım ama yer yerinden oynar ağlamasından. Genetikte uzun, yapılı biri varsa ona çekecektir belki. Zaten erkek çocuğuymuş çnden gider. Bence diyete sokmayın. Ama istemezse zorla mama vermeyin tabi.

Bebeğe diyet tabiki olmaz canım ama meme+mama şeklinde ilerliyorsanız memeyi artırıp mamayı azaltabilirsiniz hem böylece sütünüzde artar belki ilerleyen süreçte mamaya gerek bile kalmaz 😊

Son düzenleme:
Mrb canım. Bebeğine günde kaç kez ve kaç cc mama veriyorsun?

Mrb canım. Bebeğine günde kaç kez ve kaç cc mama veriyorsun?
Ortalama 3 saate bir 120 cc veriyorum ama her defasinda bitirmiyor bazen 90 icip bırakıyor. Hepsini icse bile kilosuna göre fazla degil mama miktari dedi doktor. Hipp veriyordum gaz sorunu cok olduğu icin bebelac dene dedi doktor oan gectik gaz da azaldi, iki mamada ayni sekilde yaradi. Gunde 3 biberon mama kalan ogunler anne sutu seklinde ilerliyoruz. Cunku 3 saate bir 120 anne sütü cikmiyor acıkıp cok agliyor

Bunu duymuştum sağlık ocağının verdiği kabız alabiliyor diye eczaneden bir marka söylediler sprey gibiymis herkes ne kullaniyor yazabilir misiniz d vitamini markası ve kaç damla?????

Size de teşekkür ederim yazdığınız için en son cuma kaka yaptı ikinma aşırı var bana dert oluyor şuan fitil verirsem 3.kez olucak

Biz d vitamini olarak wellcare marka kullanıyoruz. Günde 2 damla.Eki Görüntüle 3068376
Ben de wellcare kullanıyorum ama bize tek damla verdi doktor. Anlamadım neye göre verdiriyorlar bu dozajları.
Kızlar benim ay sonunda bi şehir dışına çıkmam gerekecek maalesef sağlık sebebiyle bebeğimden 3-4 gün ayrı kalmak zorundayım. Bu süreç için hem süt sağıyorum hem de mama vereceğiz. Acaba dönünce beni emmemezlik yapar mı tamamıyla? Bebeğim benim sizin bebekler gibi 2-3 saat değil her saat emmek isteyen bir bebek bir de. Sürekli memede kalayım istiyor. Ben yeniden alır diye düşünüyorum ama bilen daha önce yaşayan tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Ben de wellcare kullanıyorum ama bize tek damla verdi doktor. Anlamadım neye göre verdiriyorlar bu dozajları.
Kızlar benim ay sonunda bi şehir dışına çıkmam gerekecek maalesef sağlık sebebiyle bebeğimden 3-4 gün ayrı kalmak zorundayım. Bu süreç için hem süt sağıyorum hem de mama vereceğiz. Acaba dönünce beni emmemezlik yapar mı tamamıyla? Bebeğim benim sizin bebekler gibi 2-3 saat değil her saat emmek isteyen bir bebek bir de. Sürekli memede kalayım istiyor. Ben yeniden alır diye düşünüyorum ama bilen daha önce yaşayan tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilir mi?
Alır bence ama 3 4 gün biraz uzun değil mi daha kısa tutmaya çalış süreyi elinizde ise daha küçükler hazır değiller böyle şeylere anlamıyorlar sanıyoruz ama biliyorlar anne kokusunu.

Günaydın uykusuz annelerim benim kızımın dün sabah altını bezledim ikindiye kadar çıkarmadım ikindi olunca çıkardım saat 15,30 gibi bezi çok hafifti kaka yok çişinide az yapmıştı.Gece uyumadan önce bezledim sabah çıkardım yine az çiş yapmış galiba doymuyor.Bebelac aldım kusuyor bimin mamasını aldım içmiyor aptamilde çok pahalı gücüm yetmiyor napicam ben bı akıl verin 😔😔

Günde bazen 3 bazen 1 defa nazende hiç kaka yapmıyor
Canım kaka yapması doyduğu anlamına gelmiyor ama çiş sayısı önemli. Bebeğin mama almıyorsa bol bol emzir. Saat başı hatta yarım saatte bir emzir. Sütün artar allahın izniyle.

Back
X