• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Doktorumuza sormuştum benim oğlumda çok terliyor kafası emerken hatta yatarken yastık sırılsıklam oluyor sonuçta yatarken eforda sarfetmiyor emdiği gibi ama doktorumuz kafa terlemesinin normal olduğunu göğüs ve sırt terlemesine dikkat etmem gerektiğini söyledi korkacaksan bunlardan kork terli bırakmamaya çalış sırtını göğsünü dedi
bizimki reflü yatağında yatıyor geceleri. o yatak da sünger komple. yatağın üstüne ne serdiysem fayda etmedi. çocuk geceleri şırk su içinde uyanıyordu. ben de artık emzirip bi 5 dk dik tutup düz kafa yastığında normal beşiğine yatırıyorum. hafif reflüsü geliyor gibi oluyor arada ama terleyip çarptırmasından daha iyidir herhalde ne biliyim...
Genetik olabilir
olabilir bak. benim eşim de kafasından çok terlerdi 90 kiloyken, şimdi 80lerde ve o kafa terlemesi bitti.

Kızlar emzirme döneminde bunlar kullanılır mı doktor verdi ama spreylerin içinde emzirme döneminde kullanılmaz yazıyor

Eklentiler

• IMG_20220628_155054.webp
    IMG_20220628_155054.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 44
Kızlar emzirme döneminde bunlar kullanılır mı doktor verdi ama spreylerin içinde emzirme döneminde kullanılmaz yazıyor
geçmiş olsun. aile hekimim lokal şeyler kullanabilirsin demişti bana. bunlar da sonuçta belli bir bölge için kullanılan şeyler. ben de dün gece burnuma iliadin sıktım mesela.

ben de hastalandım ya. vücudum dirençsiz kaldı herhalde. bugün hastanedeydik, boğazım ağrıyınca bi acile çıktım. direkt covidde muayene ol dediler. covid doktoru da pek sanmıyorum covid olduğunu dedi. suda eriyen antibiyotik ve parol yazdı. antibiyotiği de ateş olursa kullanmaya başla dedi. yine de test verdim, inşallah negatif çıkar.

Kızlar kıs icin bebislere birseyler hazırlıycakmısıniz yazdan yiycek olarak. Nasıl devrik bir cümle 😅 esim bolca kayısı almıs biraz kızım ıcin kaldirmak istiyorum kabız olunca filan veririm diye sevdide kayisıyı tattırdım. Buzluğa koysam vitamini gidermi. Kaynatsam sekersiz kavanozda dururmu ?
İnstagramda okumuştum kayısıyı direkt buzluğa atıp sonrasında ister püre ister olduğu şekilde tüketiliyormuş canım

ben de hastalandım ya. vücudum dirençsiz kaldı herhalde. bugün hastanedeydik, boğazım ağrıyınca bi acile çıktım. direkt covidde muayene ol dediler. covid doktoru da pek sanmıyorum covid olduğunu dedi. suda eriyen antibiyotik ve parol yazdı. antibiyotiği de ateş olursa kullanmaya başla dedi. yine de test verdim, inşallah negatif çıkar.
Canım bana maskeyle emzirme dedi ciğerler temiz bakteri üremesi yok burun boğaz spreyi yeterli dedi ama o içinde emzirme döneminde kullanılmaz yazıyor
Ateş gece vardı 38 düştü 37 oldu kızda hep uyuyor normal mi gündüz uyumazdi

içinde emzirme döneminde kullanılmaz yazıyor
aman nerdeyse hepsinde yazıyor o. bana da doktor jel verdi elimde ağrı var diye. onda da emzirirken kullanmayın diyor. önce anne sağlığı, sen iyi ol ki bebek de iyi olsun.
kızda hep uyuyor normal mi gündüz uyumazdi
normaldir herhalde. büyüdükçe huyları değişecektir. hastalığına bağlama hemen.

Hahagaga 🤣🤣🤣🤣 ya 4 ede 2 haftası kaldı yapmadı hala kafasını da zoraki tutuyor sağa eğiyor korkutuyor beni 😭 ilk bebeğim hiç bilmiyorum 🤣
Benimkine de birden bire gelmişti canım. 4.ay atak haftasını geçtikten sonra isimlerine tepki veriyorlar.

Ben bebegin kuvetini duşakabinin icine koyuyorum eğilerek uzanarak yikamaktan belim koptu ya. Banyo bitince kucaklayip kaldiramiyorum belimden. Kışın kuveti kovaları getirip salonda masanin ustunde yikiyordum o da zor sonra su dolu kuveti geri gotur kovalari taşı falan. Bunun pratik bi yolu yok mu? Bi tek benim mi belim böyle ya bu yaşta pertim çıktı

Ben bebegin kuvetini duşakabinin icine koyuyorum eğilerek uzanarak yikamaktan belim koptu ya. Banyo bitince kucaklayip kaldiramiyorum belimden. Kışın kuveti kovaları getirip salonda masanin ustunde yikiyordum o da zor sonra su dolu kuveti geri gotur kovalari taşı falan. Bunun pratik bi yolu yok mu? Bi tek benim mi belim böyle ya bu yaşta pertim çıktı
Bizde Bu işi eşim yapıyor. o da aynısını söylemeye başladı. Odasına taşıyoruz 1 kova su ile yıkıyoruz. Bir arkadaşım lavabonun içine havlu koyup bebeğini öyle yıkadığını söylemişti. bu yöntemi de denedim ama akan suyun sıcaklığı değişebiliyor. birden çok soğuk ya da sıcak olabiliyor. o yüzden bizde işe yaramadı.

Valla biz beraber banyo yapıyoruz. Omuzuma alıyorum. Sırtını yıkıyorum, sonra ters ceviriyorum göğsünü yıkıyorum. En son bacağıma oturtup kafasını yıkıyorum çıkıyoruz :)

Biz banyoda yapmıyoruz çünkü küçük :p geniş yatak odasına getiriyoruz. İkimiz de yere oturuyoruz. Çocuk aramızda küvetindeyken yıkıyoruz. Yani aynı hizada oluyoruz neredeyse. Bel ağrısı olmuyor. Kaldırırkende dizlerin üzerinde otururken kucaklayıp hemen yandaki yatağın üstündeki havluya koyuyorum. Yani yükü dizlerime veriyorum.

4,ay atak haftası ne zaman oluyor
Biz 4.aya girdikten sonra hep atak haftasındayız sanki 😂 1 gün gülüyorsa yüzü 2 gün mızmızlanmayla geçiyor. Ağlarken gülüyo, gülerken ağlıyor 😂 ne yapsam mutlu edemiyorum beyefendiyi çok zormuş bu atak haftası

Back
X