2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ağrı hep olur düşünüp psikolojik etkileme kendini ama bence baska doktorada gidip şansınızı deneyin böyle zamanlarda ben iyi ki değiştirmişim şuan cok şükür güzel gidiyor
siz hangi hastaneye gidiyosunuz istanbuldaa fikir olsunn bana da

Ya çok güzel ama her ikisini de tatmak. Hayirli olsun saglikli olsun Benimki 14+2 şu an. Doktorum 17 haftalik olunca göreyim seni dedi. Cok şükür hersey yolunda gidiyoruz. İnşallah da böyle gider. Ben daha emin olmadığım için hicbirsey almadim. Birdaha çocuk yapmayız diye hiç küçüklük de birakmamistim. ☺ hatta hamileligim bile yoktu vermiştim yeni aldım Rabbım veriyor kismetini

Ben 4 gebeligimide aynı doktorda geçirdim ve bana her seferinde ekstra islem yapmasi gerekirken hep aynı tedaviyi uyguladı burdan sizlerden progestanni fitil olanını öğrendim soyledim ısrarla vermedi test istedim rubella toksoplazma yaptırmadı vs.. bende cahillik başkasına gitmedim artık basiretim mi bağlandı derler o misal en son 4.de zornlu kürtaj oldum. Psikolojim yerle bir oldu iyice cok kötüydüm. Rahim testi yaptirdim bu sefer sonrasında saldım dedim dusunmicem artık korktumda yine aynı seyleri yasicam diye 8 ay sonra yine hamile olduğumu öğrendim yine hata yaparak aynı doktora gittim. Bana düşecekse yine düşecek tavrıyla 1 buçuk ay sonra gel dedi 7 haftalık hamileyken ki bu benim esigim en önemli haftalarım dedim uzun degil mi? Çünkü kürtaj olmamın sebebi bebeğimin kalb durmuştu kanamam yoktu agri sanci belirti yoktu benide zehirleme ihtimali vardi boyle bir tehlikeye rağmen ve önceki 4 düşüğüme rağmen beni 1 bucuk ay öteledi. Birkac gun sonra ağrım oldu hafif lekelenmem oldu acil olarak buna gittim ve tavrıyla beni sinir etti keyfiye gidemezmisim kafama göre ultrasona giremezmisim zaten kanamam olurmus aksilik olsa... özel birde bu şahsiyet para verip gidiyorum muameleye bak kavga edip çıktım. Doktor aramaya başladım netten bakındım falan Vatan caddesindeki Bezmi alemde Mehmet Serdar Kütük buldum uzmanlığı peritanatoloji ve çok memnnum. Beni 7 hafta boyunca her hafta izledi. Hem ben bebeğimi görüp stres olmadım iyi mi diye aksine onu her gittiğimde büyüdüğünü gormek iyi geldi. İnsülin direncim ve ailemde seker hastalığı oldgu icin seker ilacı basladi. Progestani fitil verdi rahime sıkı sıkı tutunsn dedi igne, kan sulandiri vs. Onlar zaten standart bütün yapılması gereken testleri yapti toksoplazma vs. Ve bu testler sana diger geebeliklerinde hic yapilmadi mi diye şaşırdı adam. Neyse cok uzattım ama anlaşılsın diye uzun uzadıya yazdım. Ben erkenden doktorumu değiştirmedim diye kendimi diger kayıplarımdan dolayi cok suçlu hissediyorum. Belkide dogru tedaviyi o zaman uyglasaydim kaybetmezdim diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi

Kim bilir ne acılar yaşamışsındır bugüne kadar asla anlayamam tahmin edebilirim ama Gerçekten basiretim bağlandı diyosun ya doğru nasip devreye giriyor heralde onların yiyecek ekmeği yokmuş kendini hiç mi hiç suçlama şimdi bebişin stres olmasıın, bak şimdi bebişin çok şükür iyii öyle de devam edecekk sağlıkla kucağına alacaksınn

Öyle malesef çok hemde birde boş ve gereksiz insanların konuşması onlara dert anlatması... cok yoruyolar bazen insanı neyseki gecip gidecek insaallah bu sefer kucağımıza almamızı nasip etsin Rabbim.
Bu arada Bezmi alem vakıf hastanesi yarı devlet yarı özel Mehmet bey doçent olduğu için 170 tl fark ödüyorum. Bilginiz olsun.

Bu arada aşıyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Yaptırdınız mı yaptirdiysanız nasıl geçti anlatir mısınız?

Bezmialem hastanesini bende çok seviyorum ben fatih ek binasına gidiyorum Neslihan hanıma aşırı memnunum ama ek bina olduğu içn 20.haftaya kadar bakabiliyolar ayrıntılı ultrasonuda vatan caddesindekinde yaptırıcam 450 TL dedi doktorum perinatoloji doktoru bakıyomuş bakalım hayırlısı :)

Değerler cuma günü çıkacakmış. Ben kanda değeri görünce baya panikledim cuma günü. İkili taramanın da hatalı çıkmasının sebebi kanı 5 gün bekletip Ka i İstanbul'a yollamalarında kaynakliymis. Bir de önceki doktorum benim sat ile oynamıştı. Normalde bebek 12+4 iken 11+4 yazmıştı. O da degistiriyormus değeri. O yüzden değiştirdim doktorumu. Bir de para için insanları korkutuyorlarmis.
Perşembe akşamı her şeyine ayrintili baktı doktorum. Kalp kapakcikalri, organları, baş mesafesi, uyluk kemiği vs her şey normal. 16 cm, 173gr olmuştu. Muhtemelen şu an daha da büyüdü
Cuma günü net çıkacak sonuç. Bakalım doktor onerirse yaptiricaz sanırım amniyosentez. Ben pek taraftar değilim. Eşim baya pimpirikli. Hakkımızda hayırlısı diyorum.

Negatif geldi sonuç. Ama areş 39 lardaymış gece. Bugün getirecek babası
Eski doktorun gıcıkmış, ama kendini suçlama, bazen herşeyi yapsanda düşebilirdi. Nasip bunaymış artık. Bu bebeğini sağlıklı vaktinde kucağına alırsın inşallah.
Benim ilk 3 aydaki doktprum da prof. Perinatologtu ama olmazsa nasip diyorfu. Başka perinatologa geldim daha sıkı önlem aldı, memnunum

Kızlar bugün bana çok nazlısın diyip duran bir arkadaşımla tartıştım cidden haklıyım bence, sanki nazım ona o çekiyor nazımı
Ay bende tartışmıştım öyle. Yok onun çevresindeki hamileler haldır haldır geziyormuş ben hep yatıyormuşum. Ee güzelde ilk 14 hafta insan çok kötü oluyor. Şurda 1 aydır iyim çok şükür bende gezmeye yer arıyorum artık o arkadaşınız muhtemelen daha önce hamile kalmamıştır hiç uzaktan davulun sesi hoş geliyor

Bu arada aşıyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Yaptırdınız mı yaptirdiysanız nasıl geçti anlatir mısınız?
İlk dozu hamile kalmadan 1 ay önce olmuştum 2. Dozumu da 10 gün önce doktorumun önerisi ile oldum. Hiçbir şekilde bebeğe geçmediğini, daha önce takip ettiği aşısız gebelerin yaşadığı sıkıntıları falan anlattı. Ben çalışmıyorum evdeyim ama okula giden oğlum var, eşim işe gidiyor riske atmak istemedim açıkçası. Yan etkiye gelince sadece 1 gün sol kolumun üstüne yatamadım o kadar.

Ben ilk biontech dozumu yaptırdıktan 3.5 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. 2. Dozumu da 14. Hafta bitince yaptırdım. 2. Dozda cok az kolum ve başım ağrıdı.

Gerçekten insanın basireti bağlanıyor bazen. Diğer yavrularınızın nasibi yokmuş, kısmet bu yavruyaymış. Benim de 2 kaybım var, kaybetmeyen anlayamaz halinizi çok iyi biliyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın. Kötü günler geride kalmış, sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah

Günaydin. Dün doktor kontrolum vardi. Kasılmalar icin bu haftalarda olur normal dedi. Bicak kesigi gibi batma gibi hissedersin rahim buyuyor dedi. Pozisyon değiştir dedi. Uzun surerse haberim olsun dedi. Ilk 3 ayda kilo alma demisti. 2. 3 ay icin her ay en fazla 1.5 kilo dedi. Gunluk 3 lt su icilecek. Decavit verdi. Ayrintili ultrasona 20. Haftada çağırdı. Perinatolog olduğu icin kendisi yapacak. Olcumleri kafa cevresi karin cevresi bacak ve kol kemiginden yapti. Minik bey 1 hafta 3 gun onde gidiyor dogum tarihi degismez zamaninda dogarsa büyük bir bebek olacak dedi. Yeni dogan kiyafeti almaya gerek kalmadi. 0 3 ayla baslayacagiz almaya ona da ayrıntılı ultrasondan sonra bakacağım.

Maşallah size de bebeğinize de kasılmaları nasıl hissediyorsunuz nasıl bir kasılma benim de kanrım da bişeyler oluyor ama gaz mı bağırsak hareketleri mi bebek mi çözmek ne mümkün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…