2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Simdiki bebekler ne nazli bi rahat ettiremiyoruz Bakalim ben kac besik degistiricem. pembemanolya canim bence annenin evine de uygun fiyatli bisey alin en temizi. Ulkeler arasi tasima zor olur. Benim suan bile en az 1 valiz cikiyor, bebekli gidecegim zaman ne olur kestiremiyorum Ucakla besik tasima eziyetine degmez gibi.

Bu surecte sen ve bebeginin konforu onemli canim. Ayni doktorda takip etme istegini anliyorum ama bircok kez doktor degistiren sorun yasamayan konulari okuduk burada. Benim disaridan baktigim gozle senin ailenin yaninda olman en rahati olur. Inan ben de kendi buyudugum eve gidince 2 haftadan sonrasi beni sıkıyor ama basa gelen cekilir. Bebegin ve senin icin en konforlusu annenin yaninda olmak. K.validen de dogumda veya sonrasinda bi haftaligina ziyaretinize gelir. Onu da anlamak lazim torunu sonucta.

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum canım. O yüzden şuan bu ihtimale daha yakınım. Kayınvalidem de tabiki gelecek ben gelmesin derdinde değilim. İstediği kadar da kalabilir. Ne ailem ne ben bu konuda bir rahatsızlık hissetmeyiz.

Ama işte eşimin ilk düşündüğü şeyin annesi olmasına ki olabilir aklına gelir elbet ama bunu bana konuyla ilgili hiçbirşey söylemeden direk söylemesine bozuldum azcık. Bu hep böyleydi. Ama artık biraz farklı olur, ben ve oğlum öncelikli oluruz diye bekledim bilmiyorum hormonlardan çok mu abartıyorum ama bi içim sızladı işte

Bu hep böyleydi. Ama artık biraz farklı olur, ben ve oğlum öncelikli oluruz diye bekledim bilmiyorum hormonlardan çok mu abartıyorum ama bi içim sızladı işte
Canıım ben olsam annemin yanına giderdim orada kalırdım hem annen bu süreçte yanında olur hem de kayınvaliden gelir 1 hafta bebeği görür gider . Hormonlardan dolayı biz biraz fazladan kırılgan olabiliyoruz bu dönemde , her şey fazla gibi geliyor gözümüze.Etrafımızdakiler de sağolsunlar pek yardımcı olmuyorlar bu konuda bizlere. Bizde de var benzer problemler .. ben doğuma annemi çağırdım, kayınvalide diyor ki biz de gelicez babanla beraber. Ben davet bile etmedim üstelik . Eşime dedim ben babanla aynı evde rahat edemem lohusa halimle , ev zaten küçük . 40 ı çıksın yazın biz götürürüz severler torunlarını , bana emrivaki yapmasınlar dedim napim

Canim sen tabiki cok haklisin hele dogum zamani normal da olsa sezeryan da olsa insanın bir buyugune cok ihtiyacı oluyor ve bu durumda tabi ki ilk önce annesini ister insan yada abla vs kimle rahat edeceksen onu, ben hem normal hem sezeryan dogum yapan biri olarak söylüyorum insan wc ye bile yalnız gidemiyor basta, ablamin popomu silmisligi var yani, insanın en çok birine ihtiyaç duyduğu zamanlar bunlar hem anne hem de bebek bakimi icin, ailesinin yanında olmak istemesi cok doğal ve normal, cok kisi zaten erkeklerinde anneler gibi duygu degisikligi yaşadığını dusunuyor bu zamanlarda ve senin duygularını endişe yada korkularını bilemeyebilir, istersen kendini eşine daha iyi anlatmaya calis, erkekler için bebek doguyo oldu bitti. Belki onun da canı sıkılıyordur yaninda olamayacağı için ve bu sekilde yansitiyordur, insan zaten herseyi yanlis anlamaya cok musait oluyor bu zamanlarda, sizin içinde ayriyeten hassas olmus

Bilmiyorum düşünücem biraz daha canım , biz uçakla gitmiyoruz hiç her zaman arabayla gidiyoruz hemen sınır ülkesinde olduğumuz icin onca eşyayla uçakla seyahat etmek delilik olur bizim için ama yine de her şeye rağmen park yatak alcam galiba her açıdan pratik.

Bence tepkisi cok agir olmamis canim ama inan cok hassaslastik ben de herseyden nem kapar hale geldim. Bence esin sana mantikli gelen fikire sicak bakacaktir. Dedigin gibi annenin evi de musaitse uzun surede kalabilir ne olacak sanki. Teyzem ben annem goruntulu konusuyoduk, teyzem sadece annen gelsin evin kucuk dedi. Annemse hayir olmaz kadinin bir tane oglu var o da gelsin, ikimizde nazli dunurler degiliz ne olacak kivrilir salonda uyuruz. Sizin rahat etmeniz icin ikimizde elimizden geleni yapariz dedi. Esim bunu duyunca kaynanasina olan sevgisi artti. Teyzenle sen bir olup anami cagirmayacaktiniz, canim kaynanam da olmasa vay halimize gibi esprili konustu. Yani senin annen esine oglum 9 ay uzun bi sure annenin saglik sorunlari var, annen de kizim da gelsinler benim evimde bebege bakalim derse esin ikna olur hatta cok hosuna gider.

Arabaylaysa hic sorun degil canim, dedigin gibi bulgaristan baya yakin, araba mantikli.

Ya işte burda kalsam bizde de benzer bir durum olacak. Bu sefer benim babam rahat edemeyecek kayınvalidemle aynı evde, o olmasa bile zaten zor onun için başka birinin evinde kalmak. E gitmek isteyecek, e annem de gidecek mecbur onla zaten kaç aydır burdaydık diye. Biz kalacağız bu sefer baş başa. Bir lohusa, bir yaşlı. Bunun kimseye bir faydası olmayacak.
Ben de işte kimseyi kırmadan etmeden bir yol bulmaya çalışıyorum, kaç gündür artılarını eksilerini düşünüyorum. Benim eşim annesi konusunda hassas yalnız olduğu için bir de evin en küçüğü. Senin gibi açık açık söylemeden halledeyim istedim. Ben bu kadar haklı olduğum bir konuda bile bu kadar ince düşünürken, ondan beklediğim tepki bu değildi. Konuşalım edelim sonra yine annem de kalamayacak çok ama sizin rahatınız daha önemli desin isterdim açıkçası

Ben olsam anneme giderdim hem kaynanan babanla beraber rahat edemez bi de ne olursa olsun orası dünürünün evi . Gelininin evi kadar rahat davranamaz uzun süre de kalmaz diye düşünüyorum . Bu konuda eşinle hiç tartışmaya girme bence haklıyken haksız duruma düşebilirsin sen kararını ver bırak etrafındakiler sana uysun vakti geldiğinde canım Beni yadırgamayın yani böyle düşündüğüm için ama kaynanadan çok çekmiş biriyim ben o yüzden tüylerim diken diken oluyor ismini bile duyunca :)

Kayinpederle lohusalik donemi imkansiz. K.valide yaninda emzirirsin rahat giyinirsin sorun olmaz ama senin k.validenin babanla geliriz lafindan sonra benim de icime bi suphe dustu. Ayrica bazi k.valideler cok fena oluyor anlayabiliyorum asla yadirgamam.

Biraz daha konuştuk da şimdi o da daha mülakatı kazanmadan neleri düşünüyorsun diye kendince kızmış bana. O yüzden konuşmaya devam etmemiş sanırım.
Ama mülakattan geçmesi çok yüksek ihtimal, zaten yazılı sınavı alım sayısından daha az kişi geçmiş. E sonuç Aralık 15’te açıklanacak. Kalıyor bana 15 gün sadece planlama ve toplanma için. Nasıl düşünmeyeyim şimdiden

Benim annem de damatçıdır o yönden iyiler çok şükür
Ama kayınvalidem 67 yaşında. Elinden gelse o da yapar eminim ama işte biraz da eğri oturup doğru konuşmak lazım bu dönemde. Kendi rahatımı düşünmeden edemem bu sefer

Asla yadırgamam canım emin ol. Herkes kendi yaşadığını bilir. Benim de çok kırgınlıklarım var kendi içimde, özellikle şu çocuk sahibi olma serüvenimde, belki onun da etkisi var bilmiyorum tercihimi İstanbul’dan yana kullanmakta. Ama bu tarz şeylerde eşine tepkini açıkça belirtebilmen büyük şans
Benim eşim çok hassas bu konuda maalesef

İyi gibi görünüp fena olanlardan benimki en tehlikeli türü . Zehirli sarmaşık gibi adeta , doğum zamanı sarmaşığa dolanmasak bari :))

Ya önemli olan senin ve bebeğinizin konforu tabi ki. Kayınvalidede görmek ister tabi ama şartlar böyle gelişiyorsa yapacak bir şey yok. Eşininde önce seni düşünmesi lazım bence, ben olsam bende alınırdım. Sen nasıl rahat edeceksen öyle yap başka bir şey düşünmeden.

Canım sıkma canını Allah büyüktür korkma benimde 19 yaşında erkek kardeşim var dogustan tek böbreği var çok şükür saglikli bir sıkıntısı yok veren Allah sen gönlünü ferah tut insAllah hicbir sıkıntı olmaz

İkimize de az çektirmediler çünkü eşim de farkında neyin ne olduğunun . Ben tepki vermeden kendi cevabını verir normalde ama bu konu hassas olduğu için riske atmadan önden tepki verme gereği duydum bence de İstanbul’a ailenin yanına gitmen en mantıklısı , seninle evde tek kalırsa eminim ki canın sıkılacaktır , kırgınlıkların da varsa en ufak hareketi bile rahatsız eder çünkü ... zaten hassas bi dönem lohusalık dönemi o yüzden annenin yanında olman bana en doğrusu gibi geliyor karar sana ait tabiki

Ya benimde 3 gündür tansiyonum düşüp duruyo bir defa ölçme fırsatım oldu cnm 8/5cikti valla 3 gün üst üste olunca korktum yarın doktoruma gidicem ben hastada oldum aynı zamanda bademciklerim şişti alerji döktüm gidip bunlarida silicem bakalım

İyi gibi görünüp fena olanlardan benimki en tehlikeli türü . Zehirli sarmaşık gibi adeta , doğum zamanı sarmaşığa dolanmasak bari :))
Tuyler urpertici :) Insallah canim Allah yardimcin olsun. Ama emin ol kimse dort dortluk anlasmiyor. Ben olup bitiyor muyum hayir. Nankorlukte edemem hamdolsun direk bi kotulukleri dokunmamistir evime ama manevi olarak varliklarini hic hissedemedim. Ama herkes kendine yakisani yapar, esim de hep arkamda, o yuzden ailesine saygimi sevgimi koruyorum zaten farkli sehirlerdeyiz diye de takmiyorum. :)

Allah bozmasın canım keşke biz de böyle olabilseydik ama kısmet eşlerimizin arkamızda olması çok önemli ister istemez köprü oluyorlar çünkü . Benim hala yurt dışında olmamın sebebi bizzat kendileridir çok şükür kötü komşu insanı ev sahibi eder derler ya sağolsunlar düzenimi kurdum ben de sayelerinde güzel fırsatlar elde ettim burada o konuda istemeden iyilik yapmış oldular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…