2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Cok gecmiş olsun canımm inşallah birdaha tekrarlamaz Enfeksiyonun da geçer hemen inşallah

Kızlar dün doktordan geldiğimden beri ben de bel ağrısıyla uğraşıyorum. Daha çok sol taraflı ağrım. Geçtiğimiz hafta su içmeyi azaltmıştım sanırım onun acısını çekiyorum. Dün de doktor bebeğin suyu sınırda gibi takip edelim diyince eve gelip iyice suya abandım. Akşam 5ten yatana kadar 3 lt su içtim. Acaba diyorum birden çok mu yüklendim böbreklere
6 gün önce sağlık ocağına kendim kan vermiştim öylesine CRP 11,3 çıkmıştı. İdrar falan temizdi. Dün sudan dolayı penatolog tekrar istemişti kontrol amaçlı. Bu sabah 11,7. Eşim gidecek birazdan perinatoloğa sonuçları gösterecek bakalım ne diyecek

Geçmiş olsun canım. Bende de durumlar aynı işin ilginç yanı bende idrar yaparken falan bir sıkıntı yok, sık sık çıkıyorum dünden beri ama biraz suyu abarttım ondan. Yapıyorum yani her çıktığımda baya. Bakalım bana ne diyecek doktor. İdrar yollarıyla alakalı değil mi acaba benim ki
İnşallah tekrarlamaz senin de bir daha

Çok geçmiş olsun umarım ilaçlar sonuç verir ve ağrıların diner .. dikkat et kendine bol su iç :)

Gecen biri doktora sormuştu cok akintim oluyor, gunluk ped kullanayım mi diye, doktor da havlu peçete kullansan daha iyi olur dedi

Onu da kullanıyorum arada ama kayma yapıyor rahat edemiyorum çalışırken.
Günlük pedi çok sık değiştirince sıkıntı yapmıyor.

Merhabalar bende 2021 nisan annesiyim.
Aşı icin neler konusulmus bakmak istedim.
Kızım suan 8 aylık oldu ve ben 2 doz biontechliyim.
3. Doz icin bekliyim beklemeyeyim mi emzirdigim icin biraz arastirma yapiyordum formda yazinizi gordum.
2. Doz biontechi ne zaman olmustunuz acaba?

Kızlar kontrolden çıktım simdi . Size de anlatayım birçok hamilenin basına geliyormuş bilgi olur . Ben enfeksiyon olayının basından beri idrarımda problem yaşamadım,herhangi bir yanma, sık tuvalete çıkma ya da idrar varmış gibi hissedip yapamama gibi bir şey söz konusu değildi . Hamileliğin 21.haftasından itibaren büyüyen kese özellikle sağ böbreğe baskı yapmaya başlıyormuş ve o baskı sonucunda böbreklerde şişme meydana gelebiliyormuş . Ultrasonla böbreklere bakınca içleri boşluk boşluk şişlikler gördü. Hidronefroz deniyor buna. Gebelerin birçoğunda bu olay yaşanır hamilelik sonlanınca bu sorun da ortadan kalkar dedi . Benim de böbreğimde şişme olduğu icin crp değerim yükselmiş , aslında buna sebep olan enfeksiyon, iltihap değil yani demek istediğim . Kesenin yapmış olduğu baskı sebep oldu .Bununla beraber karnımı olması gerekenden şiş buldu doktor ve bunun icin ilaç verdi orayı yumuşatacağız, bebeğin hareketlerini daha net hissedeceksin ve bel ağrın gidecek çok daha rahat hareket edeceksin dedi . Karnın şiş olması durumu da bel ağrısını tetikliyormuş, bir yandan böbreğe yapılan baskı ile de geçen hafta çok şiddetli bel ağrısı yaşamış oldum kısacası . Bol bol su içmem gerektiğini söyledi her gittiğimde böbreklerimi kontrol edecek başka da herhangi bir şey yapmayı gerekli görmedi .

Saol bizle de paylastigin icin kuzum, cok sukur ki enfeksiyon degil ozaman Dogumdan sonra duzelecekmiste insallah cok sevindim canim

Seninle benim durumum aynı gibi görünüyor canım son yazdığımı oku bak endişelenecek bir şey yok umarım seninkisi de böyle bir şeydir

Bende geçen sene kız kardeşime böbreğimi verdim şuan tek böbrekliyim benimde her kontrolümde doktorum mutlaka böbreğime bakar bugün benimde kontrolüm vardı böbreğim iyi durumda çok şükür benim tek artım sağ böbreğimi vermiş olmam oldu sol böbreğim var sağ böbrekte daha çok sıkıntı olabiliyormuş ama bizde doğuma kadar sıkı takip yapıcaz diğer böbreğim için inşallah sıkıntı olmadan bitiririz bu süreci

Çok sevindim canım ya sorunun tespit edilmesine. Kalıcı birşey de değilmiş şükür. İlaçlarla rahatlarsın inşallah

Seninle benim durumum aynı gibi görünüyor canım son yazdığımı oku bak endişelenecek bir şey yok umarım seninkisi de böyle bir şeydir
Aynen canım valla ben de rahatladım biraz senin yazdıklarını okuyunca. Benim eşim de perinatoloğa gitti şimdi aradı. CRP çok yüksek değil ilaca gerek yok şuan için haftaya geldiğinde bir daha bakalım demiş. Karnımda kasılma var mı onu sormuş eşim bel ağrısını söyleyince. Dün anlattı bana nasıl bir kasılmadan korkmam gerektiğini onu sormuş. Eşim de yok demiş. Ama aslında onun anlattığı gibi değil de sürekli bir sertlik var seninki gibi
Ben de bugün takip edeceğim duruma göre yarın kendim giderim tekrar napam
Sana ilaç ne vermiş canım? Nidilat, adalat falan mı?

Magnerot diye bir ilaç verdi canım bildiğimiz magnezyum . Günde 3 kere kullanıcakmışım. Ayrıca başka bir ilaç vermedi zaman içinde karın sertliğim de geçecekmiş insallah . Ya ben de kaç zamandır diyorum çok ağırlaştım hareket edemiyorum meğer karnım olması gerekenden sertmiş

Hiçbir şeyi hafife almamak gerek demekki İnşallah en kısa zamanda etki eder o ilaç da canım rahatlarsın
ben de kendimi takibe devam edeyim bari

Saol bizle de paylastigin icin kuzum, cok sukur ki enfeksiyon degil ozaman Dogumdan sonra duzelecekmiste insallah cok sevindim canim
Çok şükür canım , çok korkmuştum yaşadığım ağrılardan . Bebişim baskı yapıyormuş meğer . Organlarımızı oyuncak ettiler bu bebekler

Çok geçmiş olsun canım kötü bir şey çıkmamasına çok sevindim.

Hiçbir şeyi hafife almamak gerek demekki İnşallah en kısa zamanda etki eder o ilaç da canım rahatlarsın
ben de kendimi takibe devam edeyim bari
Bol bol su iç canım günde 2-3 litre arası . Altına düşmemeye dikkat et böyle böyle tamamlayacağız inşallah hamileliği az daha sabır

İnsallah hiçbir sıkıntı yaşamayacaksın Evet genelde hamilelikte sağ böbrekte daha cok problem oluyormuş , bebek de baskı yaptıkça gerçekten kötü bi ağrısı var . 3 ay daha sıkacağız dişimizi evlatlarımıza kavuşunca unuturuz zaten her şeyi

Derin Deniz uyumlu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…