- 1 Aralık 2021
- 14.830
- 53.927
- 548
- 35
Günlük ped mantar yabiyor özellıkle kokulu olan kesinlikle kullanılmamalı dedi doktor çok çektim mantardan halen tekrar ediyorGecen biri doktora sormuştu cok akintim oluyor, gunluk ped kullanayım mi diye, doktor da havlu peçete kullansan daha iyi olur dedi
Çok teşekkürler cevapların için. 15 tane iğne vermiş demir için gün aşırı vurulacağım sonra değerlerime bakılacak tekrardan ondan sonra artık ilaç ya da senin bahsettiğinden alırım artık. Haplarınızı için kızlar daha ilk iğne çok yaktı ben yandım siz yanmayınPerinatalog o kadar ince ayrıntısına kadar bakiyor ki ben yine de gittim, beni takip eden doktorumda cok detayli bakar her seferinde ama yinede detayliya gönderdi.
Kansızlık icin ilac iceniyorsan demir balıklar var suda kaynatılıp içiliyor istersen yemeklerine katarakta kullanabiliyorsun, devamlı kullanımda baya yukseltiyormus.
Benimde önce ki gebeligimde mantar olmustu bi kac kere ilac kullandim gecti cok sukur, çok endişe edicek birsey yok :)
Gerçekten suyu boşlamıştım geçen haftaBol bol su iç canım günde 2-3 litre arası . Altına düşmemeye dikkat et böyle böyle tamamlayacağız inşallah hamileliği az daha sabır
Water reminder diye telefon uygulaması var onu indirdim. Boyunu,kilonu,yaşını uyuduğun ve uyandıgın saati giriyorsun,günlük su içmen gereken miktarı söylüyor uygulama. saat bası ya da 2 saatte bir hangisini seçersen sana su içmen gerektiğini hatırlatıyor bildirim gönderiyor. Su içtikçe uygulamaya da kaydediyorum ne kadar daha içmem gerektiğini unutmamış oluyorum. Yoksa ben çok unutkanım ya su falan aklıma gelmiyorGerçekten suyu boşlamıştım geçen haftaŞimdi tekrar dikkat edeceğim canım çok sağol
Bilmiyorum malesef ben hic çektirmedim, daha önce ikili test için gitmiştim sadeceMerhaba bende sonomed kadıköyde rahim filmi çekmeyi düşünüyorum aşırı korkuyorum ağrı filan hiçbir şey olmuyor değil mi
Evet doktorda saglik açısından pecete daha iyi dedi, wc kayıtlarında bile renkli ve kokulu kullanmamak gerekirGünlük ped mantar yabiyor özellıkle kokulu olan kesinlikle kullanılmamalı dedi doktor çok çektim mantardan halen tekrar ediyor
Rica ederimÇok teşekkürler cevapların için. 15 tane iğne vermiş demir için gün aşırı vurulacağım sonra değerlerime bakılacak tekrardan ondan sonra artık ilaç ya da senin bahsettiğinden alırım artık. Haplarınızı için kızlar daha ilk iğne çok yaktı ben yandım siz yanmayın
Sağol canım inşallahCok gecmiş olsun canımm inşallah birdaha tekrarlamazEnfeksiyonun da geçer hemen inşallah
Valla benim sık sık geliyor ve gittiğimde de baya yapıyorum ayıptır söylemesi öyle çok az da olmuyor. Ama yanma var bende malesef. Şüpheleniyorsan tahlil yaptırabilirsin ama dediğin gibi seninki birden çok su içmekten gibi geldi banaGeçmiş olsun canım. Bende de durumlar aynıişin ilginç yanı bende idrar yaparken falan bir sıkıntı yok, sık sık çıkıyorum dünden beri ama biraz suyu abarttım ondan. Yapıyorum yani her çıktığımda baya. Bakalım bana ne diyecek doktor. İdrar yollarıyla alakalı değil mi acaba benim ki
İnşallah tekrarlamaz senin de bir daha
Ayy inşalllah canım sağolÇok geçmiş olsun umarım ilaçlar sonuç verir ve ağrıların diner .. dikkat et kendine bol su iç :)
Şimdiden böyleyiz doğunca napcaz bakalımAnayız biz ana
Canım çok geçmiş olsun. Dedim ya 6. Aydan sonra böbrek genişlemesi büyümesi çok sık görülüyormuş. Gebelikten sonra geçiyormuş. Bebişler büyüyor organlarımıza baskı yapıyorlar haliyle. Aynı durumu yaşıyormuşuz demek ki. Karnın sertliğini de duymuştum ama bana öyle bir şey demedi tabi üroloji doktoru olduğu için de olabilirKızlar kontrolden çıktım simdi . Size de anlatayım birçok hamilenin basına geliyormuş bilgi olur . Ben enfeksiyon olayının basından beri idrarımda problem yaşamadım,herhangi bir yanma, sık tuvalete çıkma ya da idrar varmış gibi hissedip yapamama gibi bir şey söz konusu değildi . Hamileliğin 21.haftasından itibaren büyüyen kese özellikle sağ böbreğe baskı yapmaya başlıyormuş ve o baskı sonucunda böbreklerde şişme meydana gelebiliyormuş . Ultrasonla böbreklere bakınca içleri boşluk boşluk şişlikler gördü. Hidronefroz deniyor buna. Gebelerin birçoğunda bu olay yaşanır hamilelik sonlanınca bu sorun da ortadan kalkar dedi . Benim de böbreğimde şişme olduğu icin crp değerim yükselmiş , aslında buna sebep olan enfeksiyon, iltihap değil yani demek istediğim . Kesenin yapmış olduğu baskı sebep oldu .Bununla beraber karnımı olması gerekenden şiş buldu doktor ve bunun icin ilaç verdi orayı yumuşatacağız, bebeğin hareketlerini daha net hissedeceksin ve bel ağrın gidecek çok daha rahat hareket edeceksin dedi . Karnın şiş olması durumu da bel ağrısını tetikliyormuş, bir yandan böbreğe yapılan baskı ile de geçen hafta çok şiddetli bel ağrısı yaşamış oldum kısacası . Bol bol su içmem gerektiğini söyledi her gittiğimde böbreklerimi kontrol edecek başka da herhangi bir şey yapmayı gerekli görmedi .
Bunlar daha mesaneyede baskı yapacak sık sık tuvalete gitmeye baslıcazSağol canım inşallah
Valla benim sık sık geliyor ve gittiğimde de baya yapıyorum ayıptır söylemesi öyle çok az da olmuyor. Ama yanma var bende malesef. Şüpheleniyorsan tahlil yaptırabilirsin ama dediğin gibi seninki birden çok su içmekten gibi geldi bana
Ayy inşalllah canım sağol
Şimdiden böyleyiz doğunca napcaz bakalım
Canım çok geçmiş olsun. Dedim ya 6. Aydan sonra böbrek genişlemesi büyümesi çok sık görülüyormuş. Gebelikten sonra geçiyormuş. Bebişler büyüyor organlarımıza baskı yapıyorlar haliyle. Aynı durumu yaşıyormuşuz demek ki. Karnın sertliğini de duymuştum ama bana öyle bir şey demedi tabi üroloji doktoru olduğu için de olabilirhaftaya perinatolog ne diyecek bakalım ahh o bel ağrısı... inşallah ikimizde hemencik atlatırız bugünleri canım tekrar çok geçmiş olsun
Ben şimdiden alıştım sık sık gitmeyeBunlar daha mesaneyede baskı yapacak sık sık tuvalete gitmeye baslıcazay hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ya hamilelik gerçekten kolay bir şey değilmiş . Sağ Salim yavruma kavuşayım da başka bir şey istemiyorum
Ayy ben lanetim o konuda. Kendim unutuyorum. Ne uygulamalar denedim böyle ilk bir kaç gün tamam sonra başka birşeyle ilgileniyorsam o an kapatıyorum birazdan içicem diip öyle kalıyorWater reminder diye telefon uygulaması var onu indirdim. Boyunu,kilonu,yaşını uyuduğun ve uyandıgın saati giriyorsun,günlük su içmen gereken miktarı söylüyor uygulama. saat bası ya da 2 saatte bir hangisini seçersen sana su içmen gerektiğini hatırlatıyor bildirim gönderiyor. Su içtikçe uygulamaya da kaydediyorum ne kadar daha içmem gerektiğini unutmamış oluyorum. Yoksa ben çok unutkanım ya su falan aklıma gelmiyortavsiye ederim sana da
Nasıl sevindim anlatamam canım gözün aydınCanım kızlar,
DNA donucumuz tertemiz çıktı çok şükür. Yalnızca kardiyoloji takipli olacağız sürekli. Benim bebeğim gibi ARSA (ABERRAN SAĞ SUBKLAVİAN ARTER) teşhisi olan onlarca anne adayı benimle iletişime geçti. Tek belirti ile engelli olma ihtimali oldukça azalıyormuş. Bu son korkumuz olsun inşallah
Gözlerim doldu .. çok şükür gözümüz aydınCanım kızlar,
DNA donucumuz tertemiz çıktı çok şükür. Yalnızca kardiyoloji takipli olacağız sürekli. Benim bebeğim gibi ARSA (ABERRAN SAĞ SUBKLAVİAN ARTER) teşhisi olan onlarca anne adayı benimle iletişime geçti. Tek belirti ile engelli olma ihtimali oldukça azalıyormuş. Bu son korkumuz olsun inşallah
Çoooooook sevindim .. şükürCanım kızlar,
Gözün aydın canım. Allah sana da bebeğine de sağlık sıhhat versin inşallahCanım kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?