Valla ben de öyleyim ama oldum olası et sevmezdim zaten. Ki tavuk organik olmadığı sürece çok tüketmemek gerek. Kırmızı et olarak da ben köfte dışında bir şey yiyemiyorum.Bu kadar fazla et tüketirsem yan etki yapar bünyeme vallahiZaten hamilelikte et ve türevleri değil de sebze ve meze türlerine düşer oldum. Taze fasulye çekiyor sürekli canım. :)
Küpemi çıkarıp tekrar tekrar tartıldımYok yok değildir benceo tartıların belli ölçüm standartları var. Bir kaç kere daha ölç bakalım ama takı bile olmasın üstünde
Kalsiyum da fazlaca alınmalı bu dönemde diyorlar. Ben yoğurt ve süte zaten bayılıyorum. Laktoz intoleransım var ama hallediyoruz bir şekilde. :)Valla ben de öyleyim ama oldum olası et sevmezdim zaten. Ki tavuk organik olmadığı sürece çok tüketmemek gerek. Kırmızı et olarak da ben köfte dışında bir şey yiyemiyorum.
Sürekli sebze meze tarzı besleniyorum ben dehatta Al_pi de. Ama protein almamız gerek kızlar. İlk zamanlar önemli değildi ama artık önemli. Ve maalesef ki bakliyatlardaki protein içeriği çok yeterli değil
Benim gebelik öncesi 19 du. Ay çok merak ettim en kısa sürede ben de bakacağımKüpemi çıkarıp tekrar tekrar tartıldımaçtı gerçekle bir kez daha yüzleştim
Plan dahilinde değil ama ben de aşırı et tüketmeyi sevmiyorum. Kayınvalidemdeyken neredeyse her gün tükettik 2 haftaKızlar bir sorum olacaktı? Haftada kaç gün protein tüketiyorsunuz?(et balık ya da tavuk olarak)
Aslinda sadece ette vs protein yok peynir bezelye mercimek fasulye badem findik gibi diger yiyecek seylerde de protein var o yuzden et ve yumurta harici saglikli gidalarda da protein var o yuzden kasmiyorum ben sahsen su kadar et yedim bu kadar yumurta yedim diyeŞimdi bizim ortalama 80 gr protein almamız gerek ancak ben de senin gibiyim. Sadece her gün düzenli 2 yumurtam var. Ordan toplam 26 gr alıyorum ama sanırım biraz artırmak gerek protein miktarını. Ben hiç böyle dikkat etmezdim kendi beslenmeme ama bebe beslenmiyor triplerine girdim
Evet ama bitkisel protein mekanizması biraz daha farklı. Hem miktar olarak daha az protein içeriyorlar.Aslinda sadece ette vs protein yok peynir bezelye mercimek fasulye badem findik gibi diger yiyecek seylerde de protein var o yuzden et ve yumurta harici saglikli gidalarda da protein var o yuzden kasmiyorum ben sahsen su kadar et yedim bu kadar yumurta yedim diye
Balıkçılar Ekim de görüşmek üzere yazmış ankara malum deniz yok balık buzhane o yüzden balik hiç yemiyorum kırmızı et beyaz et de bi liste tutmuyorum duruma göre. Kızım çok yordugu için genelde akşam esim gelince bi makarna salata yapıyorum . Ama o gün biraz daha gücüm yerindeyse yemek yapıyorum öyle yani ben de ayrıca bir dikkat etme yok yeme içmede . Bu arada kayinvalidem henüz çöp almadı annem sagolsun alıyor kaynanam da sürekli e şu lazım demiyorsunuz diuor sürekli bi sey dememi bekler gibi ima ediyor kör müsün dogum yakin işte çorap hastane çıkışı alsan ay neden aldın mı diycem bayram da gittik kızıma ilk bayramı bi bayramlık bile almadı eşime söylemiyorum ama çok sinirim bozuldu yahu kızımın ilk bayramı ve doğum gününe denk geldi insan ni oyuncak kıyafet falan alır geleceğimiz belli ama tık yok sinir oluyorum ama lafa gelince kendi evi gibi gelir gider kalır falan icraata gelince uzak durur . Bebek doğsa hemen damlar kalmaya eminim ama öncesinde yardım yokKızlar bir sorum olacaktı? Haftada kaç gün protein tüketiyorsunuz?(et balık ya da tavuk olarak)
O tarz ben de kasmıyroum ama dikkat de ediyorum. Kahvaltıda yumurta ve bol peynir , gün içinde mutlaka yoğurt , maden suyu tüketimi gibi şeylere. Çünkü gebelik öncesi tüm değerlerim düşüktü ve onlarla ben bşr şekilde idare ediyordum ama bebek için hem kendi değerlerimi hem onun değerlerini yükseltecek gıdalara da ayrıca dikkat ediyorum.Aslinda sadece ette vs protein yok peynir bezelye mercimek fasulye badem findik gibi diger yiyecek seylerde de protein var o yuzden et ve yumurta harici saglikli gidalarda da protein var o yuzden kasmiyorum ben sahsen su kadar et yedim bu kadar yumurta yedim diye
Ah ne kadar benzer hikayeler :) aynısı olduklarına yemin ederim :)Balıkçılar Ekim de görüşmek üzere yazmış ankara malum deniz yok balık buzhane o yüzden balik hiç yemiyorum kırmızı et beyaz et de bi liste tutmuyorum duruma göre. Kızım çok yordugu için genelde akşam esim gelince bi makarna salata yapıyorum . Ama o gün biraz daha gücüm yerindeyse yemek yapıyorum öyle yani ben de ayrıca bir dikkat etme yok yeme içmede . Bu arada kayinvalidem henüz çöp almadı annem sagolsun alıyor kaynanam da sürekli e şu lazım demiyorsunuz diuor sürekli bi sey dememi bekler gibi ima ediyor kör müsün dogum yakin işte çorap hastane çıkışı alsan ay neden aldın mı diycem bayram da gittik kızıma ilk bayramı bi bayramlık bile almadı eşime söylemiyorum ama çok sinirim bozuldu yahu kızımın ilk bayramı ve doğum gününe denk geldi insan ni oyuncak kıyafet falan alır geleceğimiz belli ama tık yok sinir oluyorum ama lafa gelince kendi evi gibi gelir gider kalır falan icraata gelince uzak durur . Bebek doğsa hemen damlar kalmaya eminim ama öncesinde yardım yok
Evet bitkisel protein daha az oluyor iyiki kurban bayramina denk gelmisiz neysekiEvet ama bitkisel protein mekanizması biraz daha farklı. Hem miktar olarak daha az protein içeriyorlar.
Ayyy bu doğum sonrası damlamayla ilgili biz daha bebek olmadan tartıştık eşimleBalıkçılar Ekim de görüşmek üzere yazmış ankara malum deniz yok balık buzhane o yüzden balik hiç yemiyorum kırmızı et beyaz et de bi liste tutmuyorum duruma göre. Kızım çok yordugu için genelde akşam esim gelince bi makarna salata yapıyorum . Ama o gün biraz daha gücüm yerindeyse yemek yapıyorum öyle yani ben de ayrıca bir dikkat etme yok yeme içmede . Bu arada kayinvalidem henüz çöp almadı annem sagolsun alıyor kaynanam da sürekli e şu lazım demiyorsunuz diuor sürekli bi sey dememi bekler gibi ima ediyor kör müsün dogum yakin işte çorap hastane çıkışı alsan ay neden aldın mı diycem bayram da gittik kızıma ilk bayramı bi bayramlık bile almadı eşime söylemiyorum ama çok sinirim bozuldu yahu kızımın ilk bayramı ve doğum gününe denk geldi insan ni oyuncak kıyafet falan alır geleceğimiz belli ama tık yok sinir oluyorum ama lafa gelince kendi evi gibi gelir gider kalır falan icraata gelince uzak durur . Bebek doğsa hemen damlar kalmaya eminim ama öncesinde yardım yok
İnşallahhBugün detaylı ultrason vardı çok şükür iyi geçti. İkili test yüksek risk çıkmıştı benim korkmuştum. Umarım herkesin detaylısı iyi geçer . Yüzünü net görmek muhteşem bişey annelerBuraya bebiş sağlıklı doğdu yazmak umarım hepimize nasip olsun
Çünkü doğum yapan yardıma ihtiyacı olan sensin kimle rahat edersen o olmalı yanında. Çocuk doğurunca sehzade doğurmuş gibi evi düğün yerine çevirmeye gerek yok herkes sırayla gelmeli ben kızım dogmadan kaynanam valiz hazırlamaya başladı ben de söyledim bu süreçte emzirme vb konularda seninle değil annemle rahat ederim hissederim annem doğuma gelsin o gidince sen gelirsin dedim yoksa o da gelecek ya çocuk doğunca hem kaynana hem anne ne gerek var o kadar kalabalığa annem geldi 10 gün kaldı daha da kalırdı ama kaynanam bekliyor diye gitti kaynanam geldi aman Allah im cene hiç mi durmaz sütüm azaldı resmen huzurla geçen lohusa 10 günün ardından stres tavan yaptı bende 20 gün kaldı daha da kalırdı da Allah dan bi işi çıktı gitti vallahi tek olmama rağmen ohhh dünya varmış dedim kızımla huzur buldum her şeye karışıyorlar ya her şeye bu kaynanalar çeneleri durmuyor sen çocuk doğurali 30 sene geçmiş hâlâ akıl verme derdinde yahu o kadar zaman ne hatırladığın doğrudur ne aynı yöntem doğrudur devir değişti de sus demi ama yok . Yahu temmuz da doğum yaptım neymiş bebek hasta olacakmış altını bi sabah bi öğlen bi akşam açacakmisim onda da havalandırmadan ışık hızı ile tutacakmisim üşütürmüş hay yarabbi Pişik olsa sen çekeceksin sanki acısınıAyyy bu doğum sonrası damlamayla ilgili biz daha bebek olmadan tartıştık eşimleannem geldiğinde kardeşimde kalacak, zaten şimdiden diyor burda mı doğum yapsan, gelirsem 40 gün kalırım falan diye neyse eşimin ailesi daha da uzakta gelirlerse bizde kalacaklar. Doğum olur olmaz gelmelerini istemedim, vayyy efendim benimkiler geliyormuş da onunkiler niye gelmiyormuş
Valla aynısı söyledim, bebek mevlidinden önce gelirler mevlitte de bir arada oluruz dedim. Sonrasında hem kendi annem hem de onun annesi gitmiş olur. Farkındayım kayınvalidemde karışmıyormuş gibi görünüp her şeye karışma potansiyeli var. Şimdiden aman bebeklerinizi başkalarına baktırmayın deyip duruyor. Herhalde benim yerime o işe gidecek ya da gelip çocuğuma bakacak. Çocuk kendini ifade ettiği anda kreşe vereceğim zaten, ben büyüklern çocuk yetiştirmesine karşıyım dedimÇünkü doğum yapan yardıma ihtiyacı olan sensin kimle rahat edersen o olmalı yanında. Çocuk doğurunca sehzade doğurmuş gibi evi düğün yerine çevirmeye gerek yok herkes sırayla gelmeli ben kızım dogmadan kaynanam valiz hazırlamaya başladı ben de söyledim bu süreçte emzirme vb konularda seninle değil annemle rahat ederim hissederim annem doğuma gelsin o gidince sen gelirsin dedim yoksa o da gelecek ya çocuk doğunca hem kaynana hem anne ne gerek var o kadar kalabalığa annem geldi 10 gün kaldı daha da kalırdı ama kaynanam bekliyor diye gitti kaynanam geldi aman Allah im cene hiç mi durmaz sütüm azaldı resmen huzurla geçen lohusa 10 günün ardından stres tavan yaptı bende 20 gün kaldı daha da kalırdı da Allah dan bi işi çıktı gitti vallahi tek olmama rağmen ohhh dünya varmış dedim kızımla huzur buldum her şeye karışıyorlar ya her şeye bu kaynanalar çeneleri durmuyor sen çocuk doğurali 30 sene geçmiş hâlâ akıl verme derdinde yahu o kadar zaman ne hatırladığın doğrudur ne aynı yöntem doğrudur devir değişti de sus demi ama yok . Yahu temmuz da doğum yaptım neymiş bebek hasta olacakmış altını bi sabah bi öğlen bi akşam açacakmisim onda da havalandırmadan ışık hızı ile tutacakmisim üşütürmüş hay yarabbi Pişik olsa sen çekeceksin sanki acısını
Hiç bişey almadılarKizlar kaynananiz yada kayinbabaniz bebisleriniz icin biseyler aldimi
Benim de yakin takip ettigim konu.Günaydın kızlar kilo alımlarınız nasıl ilerledi bu haftaya kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?