- 2 Ağustos 2022
- 2.134
- 2.540
- 53
- 32
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #15.141
Sen kültür vermemiş miydin canımGeçmiş olsun, kültür alması iyi olmuş, ona göre tedavini düzenlerler. Korkma bence hiç, bütün gebelerde oluyor, hatta muayene olmadığı için çoğu tedavi bile almıyor, yine de sağlıklı doğum yapıyorlar. Tabii biz elimizden gelen tedbiri göstericezBen de yarın gideceğim doktora, gerekirse kültür alsın. Geçmiş olsun
Ay 3 güne bisey olmaz dimiBana kültür yapmadı muayene ile teşhis koydu. Vajinit benimki direkt. Renginden belliydi sanırım. Gebelikten çok önce kültür vermiştim ama onda da candida albicans çıkmıştı. Sanırım 3 güne çıkar, idrar kültürü de 3 günde çıkıyor.
Olma ihtimali olsaydı doktorun hemen müdahale ederdi. Lütfen stres yapmaAy 3 güne bisey olmaz dimi
Hayır kullanmıyorum şuan sadece vitamin kullanıyorumGüzel isim
Yedikçe beliriyor öyleyse
Bende olmuyor canım, magnezyum kullanıyor musun?
12. Haftamda kendi doktorumda rutin muayenede bebekte hiç bir sıkıntı görmedi fakat durumdan ve raporlardan bahsedince amniyosenteze yönlendirdi. Bu perşembe amniyosentez yaptıracagım .İnşallah benim de temiz çıkar. Çok teşekkür ederim içim biraz daha rahatladı. Sebep ne olabilir peki başka bir şey söylediler mi acaba.Canım bende 13 haftamda bebeğime kistik higroma,deri altı sıvı ve kalp rahatsızlığı teşhisi konuldu. Şuan 19 haftalık hamileyim. Bir ay önce CVS verdik. Sonucumuz geçen hafta çıktı. Temiz çıktı çok şükür. Perinatoloji uzmanımız detaylı ultrasonla baktırın dedi. Aynı gün ultrasona gittik. Biz Kars'ta yaşıyoruz ve burdaki imkanlar çok kısıtlı. Buradaki doktor bebek sapasağlam dedi. Çok şaşırdık. Çarşamba günü İzmir'e gidecem orda tekrardan en iyi doktora gözükecem bakalım oradaki doktorlar ne diyecek. Çok zor gerçekten insan ne yapacağını bilmiyor
Canim ben senle aynı sayılırım tarihini olarak bebeğe erken döllenme dediler yani doğum 30 mart fln gözüküyor, bende haftasonu bir kaç sefer hissettim gibiSelam herkese :) keyifler yerindedir umarım uzun zamandır girmiyorum buraya. Bir kaç gündür miniğin pıt pıtlarını hissediyorum, başka hisseden var mı diye merak ettim :)
Çok geçmiş olsun 12.haftadan beri hiç düzelme gelişme olmadı mı acaba? Hep aynı şeyi mi söylediler?12. Haftamda kendi doktorumda rutin muayenede bebekte hiç bir sıkıntı görmedi fakat durumdan ve raporlardan bahsedince amniyosenteze yönlendirdi. Bu perşembe amniyosentez yaptıracagım .İnşallah benim de temiz çıkar. Çok teşekkür ederim içim biraz daha rahatladı. Sebep ne olabilir peki başka bir şey söylediler mi acaba.
20-21. Haftalarda detaylı ultrason gerekli bence canim perinatologla bu gebelik tansiyonu için damarlara vs. bakılıyor diye biliyorum, sanki tecrübeli arkadaşlar da öyle söylemişti.Kızlar detaylı ultrason yaptıracakmısınız ? Ben ikili testi perinatologda yaptırdığım için detaylı organ tarama yapılmıştı sizce bir daha gerek var mı ?
Benim 12. Haftada bakıldı hepsine ama tekrar yine baktırırız doktor uygun görürse perinatologa gittiğim için detaylı yaptı bana o haftada20-21. Haftalarda detaylı ultrason gerekli bence canim perinatologla bu gebelik tansiyonu için damarlara vs. bakılıyor diye biliyorum, sanki tecrübeli arkadaşlar da öyle söylemişti.
17+2 yim bende hissediyorumSelam herkese :) keyifler yerindedir umarım uzun zamandır girmiyorum buraya. Bir kaç gündür miniğin pıt pıtlarını hissediyorum, başka hisseden var mı diye merak ettim :)
Benim de bakıldı 12 de , benim doktorum perinatolog 20 de de detaylı bakariz dedi, 12 de daha küçük oluyorlar 20 de daha net anlaşılır diye düşünüyorum, tabi hiç gitmeyende var canim tamamen takdiri gibi aslındaBenim 12. Haftada bakıldı hepsine ama tekrar yine baktırırız doktor uygun görürse perinatologa gittiğim için detaylı yaptı bana o haftada
Ben 5 Aralık için Recep Has’a randevu aldım. 12. Haftada bakılmadı bana detaylı. Bence yine de baktırın, çünkü ilerki süreçte gebelik tansiyonu şekeri ya da gelişim geriliği olma ihtimali gibi ihtimalleri de söylüyor perinatolog. Önlem almış olursunuz. Devlette de yaptırabilirsiniz. Burdan biri bahsetmişti, 182 den arayıp direkt detaylı randevusu da alınabiliyormuş.Kızlar detaylı ultrason yaptıracakmısınız ? Ben ikili testi perinatologda yaptırdığım için detaylı organ tarama yapılmıştı sizce bir daha gerek var mı ?
10+3 de bu teşhis kondu. 1 hafta sonra aynı doktor ödem tamamen geçmiş dedi ama bir kere bile görsek kromozomal bozukluk riski olduğu için test istedi. 12+3 de rutin muayenede de kendi doktorum bebekte hiçbir sorun görmedi ama test yaptir dedi durumdan bahsedince.Çok geçmiş olsun 12.haftadan beri hiç düzelme gelişme olmadı mı acaba? Hep aynı şeyi mi söylediler?
Çok şükür canım benim bende bebeğim de toparlandık biraz. Sadece ağrı kesici kullanamıyorum diye ağrılarım var o da geçer Allah'ın izniyle inşallahB Beybiumutlari Nasıl oldun? İnşallah iyisindir.
Bence ki ben öyle yapmayı düşünüyorum, 0-3 ay 5-8 takım yeter . 2 ay giyer bunları. Sonra da 3-6 ay giydiririm . Tulumlar da olur takım yerine içine zıbınla . Ben hastane çıkışı takımlarını sevmiyorum pratik ve gerekli gelmiyor bana . Zıbınlar tulumlar 2 li takımlar almayı düşünüyorumBende seyde cok kararsiz kaliyorum nisanin ortasi gibi dogum olcak 2 ay sonra yaz geliyor o aldigimiz 0-3 aylik kalin tulumlari falan giyemeyecek haliyle 0-1 ayliklari kislik 0-3 leri yazlikmi alsam ay hic bilmiyorum cok ara bi mevsimde kaliyoruz
Tabii tercih meselesi gibi biraz aslındaBenim de bakıldı 12 de , benim doktorum perinatolog 20 de de detaylı bakariz dedi, 12 de daha küçük oluyorlar 20 de daha net anlaşılır diye düşünüyorum, tabi hiç gitmeyende var canim tamamen takdiri gibi aslında
Az kaldı geçecek inşallahÇok şükür canım benim bende bebeğim de toparlandık biraz. Sadece ağrı kesici kullanamıyorum diye ağrılarım var o da geçer Allah'ın izniyle inşallahteşekkür ederim
İlk 3 ayı biraz daha kalın almayı düşünüyorum sonrası yazlık olsun. Bebek çok yeni dhaa hassas olacağı için kolay hasta olur ne kadar sıcak olsa o kadar iyi diye düşünüyorum. Nisan Mayıs Haziran a denk geliyor hep yağmurlu geçer zaten sonlara doğru ısınmaya başlar bebek de hemencecik büyür 3/6 aldiklarimzii giyinmeye başlarBende seyde cok kararsiz kaliyorum nisanin ortasi gibi dogum olcak 2 ay sonra yaz geliyor o aldigimiz 0-3 aylik kalin tulumlari falan giyemeyecek haliyle 0-1 ayliklari kislik 0-3 leri yazlikmi alsam ay hic bilmiyorum cok ara bi mevsimde kaliyoruz
O cihazlar ne ile yarıyor Muş acababen sağlık ocağına gitmiştim geçen hafta.hemşireye kalp atışlarını dinleyebilir miyiz bakar mısınız dedim.bizdeki cihazlar eski .o yüzden duyulmaz kalp atışı diyip bakmadı
İkisi çok farklıBenim 12. Haftada bakıldı hepsine ama tekrar yine baktırırız doktor uygun görürse perinatologa gittiğim için detaylı yaptı bana o haftada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?