- 13 Temmuz 2019
- 3.063
- 2.926
- 133
- 39
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #15.161
Ay evet o kadar eski ki o cihazlar yanılmıyorsam kalp atışını duyabilmek için en az 17-20 haftalık olması gerekiyor bebeğin.O cihazlar ne ile yarıyor Muş acaba
Amniyosentez de kolay bir işlem değil kendi içinde riskleri var o nedenle sordum canım bunu başka bir şekilde anlama yöntemi yok muymuş?10+3 de bu teşhis kondu. 1 hafta sonra aynı doktor ödem tamamen geçmiş dedi ama bir kere bile görsek kromozomal bozukluk riski olduğu için test istedi. 12+3 de rutin muayenede de kendi doktorum bebekte hiçbir sorun görmedi ama test yaptir dedi durumdan bahsedince.
O cihazlar ne ile yarıyor Muş acaba
Bana da 20 den önce bakamıyoruz dedi ebeAy evet o kadar eski ki o cihazlar yanılmıyorsam kalp atışını duyabilmek için en az 17-20 haftalık olması gerekiyor bebeğin.
MasallahPusetli de çok rahat görünüyor eminim memnun kalırsınız. Baston hem ekonomik hem de uzun süreli kullanım için ideal oluyor o yüzden tercih ettim açıkçası.Birde 4.cocuk olunca olmazsa olmaz şeyler dışında bir şey almayı düşünmüyorum açıkçasıArtık ne gerekli ne gereksiz biliyorum
Aynen sizin gibi ilk gebeliğimde 8. Hafta da aşırı hasta oldum doktor antibiyotik verdi. Kullanman gerekiyorsa kullancan dedi. Dayanamıyorum dedim kullan o zamna dedi. Anvak sağlık ocağı doktoru eşime neden kullanıyor ya kolu ya bacağı olmazsa çocuğun hiç mi korkmuyorsunuz demiş. Eşim geldi dedim ölğyoruö nefes alamıyorum kbb doktoru bir şey dememişti.. Ben de çok düşğmdüm ama önğr türlü nefes bile ala ıyordum kullandım ben iyi olmadan bebekte iyi olamaz dedim içtğm hemde 2 kutu... Allaha şükğr kızımda bir sıkıntı olmadı. Ama doğduğundan beri alerjik bir çocuk. Bem hamileyken kullandığım antibiyotiğe bağladım. Çünlü antibiyotik alerjisi varİlaç verilmeme kısmı tamamen hurafe önce onu söyleyim. Ben de 9 haftalıkken üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdim. Yapılması gerekenler sakince şunlar. Kendi doktorumun bilgisi dahilinde KBB ye gittim. Kan tahlili yapıldı, kanda CRP değeri yüksek olunca enfeksiyon olduğu anlaşıldı ve gebelerin kullanabildiği B grubu antibiyotiklerden Penos diye bir ilaç yazıldı. Kadın doğumcuma reçeteyi ve tahlil sonucunu gönderince o da hemen onayladı. İlacı aldım ve kullanmaya başlayınca bile hafiflemeye başladı. Kadın doğumcumun bana uyarısı şuydu: hamilelikte ilaç içilmez diye bişey yok, asıl biz ilaçtan ziyade enfeksiyonun ilerlemesinden korkarız. Hele bi de ateşin çıkarsa işte bebek için asıl tehlike o demişti.
Aynen benimde öyle hatta demin aynanın karşısından geçerken baktim almış başını gidiyordu kendi kendime sordum dogum ne zaman diyeBenim de epey karnım varyalnız sabahları uyandığımda biraz inmiş oluyor sonra akşama doğru epeyce çıkıyor sizin de öyle mi?
Ayy ne guzel şansının kıymetini bil benim annem dogum günleri hariç düşünüp Bi çıtçıtlı badi almışlığı yokturamin çok teşekkür ederim kuzum hepimiz güzel günlerde kullanalım inşallahyaa evet anne baba bir insanın en büyük şansı bence bana birşey aldığımda bebek için kızıyorlar alma biz alıcaz diye para harcatmak istemiyorlar yahu durun bende hevesimi alayım birkaç parça alayım dedim zorla artık
Allah Allah o nasıl biseymis ya büyük oğlum 9 yaşında onda bile her gittiğimde dinliyolardiben sağlık ocağına gitmiştim geçen hafta.hemşireye kalp atışlarını dinleyebilir miyiz bakar mısınız dedim.bizdeki cihazlar eski .o yüzden duyulmaz kalp atışı diyip bakmadı
Ay bende büyük oğlumda ayrintili ultrasonda öğrenmiştim bakiyo bakiyo cinsiyet soylemiyo cinsiyet öğrenebilirmiyim dedim doktor şaşırdı nasıl yani hala bilmiyor musun diye yok dedim göstermedi hiç kendiniÇok iyi yapmışsın en azından hevesini aldınız birazben 15 ve 16 da gittim kiza benziyor ama kesin değil dedi iki farklı doktor bekliyorum öyle Artk genel ultrasounda görürüm ne olduğunu
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin en kısa zamanda düzelir insCsnim ciktim muayeneden vajinal kültür aldı bakteri var cok belli dedi sonuca göre ilac yazicsm dedi idrar tahlili temiz çıktı inşallah sonucum hemen çıkar ilaca başlarım bebeğime zarar vermez
Ben ikili üçlü testleri yaptirmamistim ayrintili için 21.hafta içine randevu aldım yaptiricam insKızlar detaylı ultrason yaptıracakmısınız ? Ben ikili testi perinatologda yaptırdığım için detaylı organ tarama yapılmıştı sizce bir daha gerek var mı ?
Malesef başka yöntem yok en garantisi bu. 1 ay kadar erteledim ama artık yaptırıp iyi sonuçlar duyup rahatlamak istiyorum.Amniyosentez de kolay bir işlem değil kendi içinde riskleri var o nedenle sordum canım bunu başka bir şekilde anlama yöntemi yok muymuş?
Ayy maşallah ne güzel sağlıkla kucağınıza alın ins ilk çocuğun cinsiyeti neydiPapatya0593 merhabalar benim bebeklerimin de cinsiyeti bugün belli oldu artık listeye beni de alır mısınız
Yaş 36, sat 24 temmuz, şehir Ankara, ikiz gebelik 2. Ve 3. Bebekİlk kilo 69 ve cinsiyetler erkek
Bende digerlerinde almamıştım bunda eşim almak istiyor yasimiz gitti bebegi oyalanmak biseyler almamız lazım diyor öyle diyince çok hak verdim bendeEvet ben diğerlerinde almadım ama bunda almak istediğim ilk şey.Herkes çok memnun . Şimdilik 2000 civarı evet.İnsallah biz alana kadar uçmaz fiyatlar
Benimki de şaşıracak desenizeAy bende büyük oğlumda ayrintili ultrasonda öğrenmiştim bakiyo bakiyo cinsiyet soylemiyo cinsiyet öğrenebilirmiyim dedim doktor şaşırdı nasıl yani hala bilmiyor musun diye yok dedim göstermedi hiç kendini
Eğilememe durumları yakındırAynen benimde öyle hatta demin aynanın karşısından geçerken baktim almış başını gidiyordu kendi kendime sordum dogum ne zaman diye
Seni çok iyi anlıyorum bu şekilde belirsizlik çok zor. İnşallah sonucun tertemiz çıkarMalesef başka yöntem yok en garantisi bu. 1 ay kadar erteledim ama artık yaptırıp iyi sonuçlar duyup rahatlamak istiyorum.
İnşallah canım teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım Allah şifa versin en kısa zamanda düzelir ins
Valla banada kesin kız dedi çok sevindim herkese de yaydim kiz diye ama elim gidip Bi parça bisey alamıyorum ayrintili ultrasondaki netliği bekliyorum :)Benimki de şaşıracak desenize
Bide bu saatten sonra normal muanede kesin kız deseler bile şüphe de kalırımgenel ultrason ne derse ona göre artık tamam diyip alışveriş e başlıcam
Hastane çıkışları kullanışlı değilse ilk kıyafetlerini nasıl ayarlamayı düşünüyorsunuz?Bence ki ben öyle yapmayı düşünüyorum, 0-3 ay 5-8 takım yeter . 2 ay giyer bunları. Sonra da 3-6 ay giydiririm . Tulumlar da olur takım yerine içine zıbınla . Ben hastane çıkışı takımlarını sevmiyorum pratik ve gerekli gelmiyor bana . Zıbınlar tulumlar 2 li takımlar almayı düşünüyorum
Aynen canim yakında başlarız çorap giyememeye son zamanlar ayakkabı giyememeye eslere başvuru o zaman çok güzel oluyo ama egilemiyosun Esin çorap giydiriyor falan çok tatlıEğilememe durumları yakındır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?