- 11 Eylül 2023
- 681
- 631
- 23
bana da oldu 2 kez aynı şey. sonuncuda aile hekimliğinde tetanoz aşısı yaptırırken hemşireye el doppleri ile kalp atışına baktırdım. sırtını dönmüş demişti bana o yüzden hareketi çok zayıf hissetmişim 2 gün demek dedim.bazı günler hiç hareket yok yatarken bile bazende belli belirsiz bağırsak hareketiyle bile karıştırabildiğim ufacık bir şey hissediyorum. bu güne kadar elimi koyunca dışarıdan bile hissediyordum, bu beni korkutuyor
bende öyle düşünmeye çalışıyorum ama ilk gebelikte olunca evhamlı oluyor insanCanım zaten bu haftalarda öyle çok düzenli hareketler beklemeyin diyorlar. Uyuyakalmıştır seninki de . Allah'tan randevun yarın çok yakınmış
yaa öyle de olmuş olabilir benimki geçen 2 ultrasonumda da sırt üstüydü dönmüyordu bir türlübana da oldu 2 kez aynı şey. sonuncuda aile hekimliğinde tetanoz aşısı yaptırırken hemşireye el doppleri ile kalp atışına baktırdım. sırtını dönmüş demişti bana o yüzden hareketi çok zayıf hissetmişim 2 gün demek dedim.
Aynen hepimiz yaşıyoruz. Sürekli diken üstündeyizbende öyle düşünmeye çalışıyorum ama ilk gebelikte olunca evhamlı oluyor insanevet evet çok şükür yarın kızımı göreceğim inşaAllah
bence de hiç mantıklı değil ama kendime laf geçiremiyorumBir ben umursamıyorum galiba hareket hissetmediğim için. Doğuma aylarrrrrrr var. Bu süreçte her gün ve her gün bu stresi yaşamak çok büyük külfet. Bebişler de anneler ne hissederse onu hiddediyorlar zaten. O yüzden kafaları dağıtmak şart. Olmamış bir şey için, kafada kurup ya böyleyse diye üzülmek hiç mantıklı değil. Psikolojiniz her hafta daha da güçsüzleşecek ve doğum zamanında bebeğe bakacak sağlam psikoloji kalmayacak belki de. Lütfen dağıtın kafanızı, olabildiğince pozitif düşünün. Bebişler her gün ve her an hissetmememiz çoook normal. İçinizi ferah tutun
Umarım hepimiz sağlıkla sıkıntısız bir şekilde yavrularımızı kucağımıza alırızAynen hepimiz yaşıyoruz. Sürekli diken üstündeyiz
Doğumdan sonraki dozlara devam edip beşe tamamlarsam ömür boyu yapmak zorunda kalmayacakmışımBen 1 doz oldum 2. Dozu olma dedi doktorum adacel diye bir aşı varmış 3 lu karısım 27. Haftadan sonra onu ol dedi sonuç olarak bebeğe antikor oluyor siye dusunuyorum ben tek doz tetsnoz oldum ama 1 gun boyunca cok kotu oldum ağır bir aşı yaptıranda var yaptırmayanda yaptırandanda su ana kadar kötü birşey duymadım ama 5 tane cok değil mi onu bilemedim
Normalde 2 doz yapıyorlar 3. Doz doğumdan sonra diye biliyorum
Yani gerek var mıymış ki. Zaten 10 yıl bizi götürecek bu aşılar diye biliyorum. İleride bir tarafımız çizilirse paslı demirli falan o zaman hastaneye gidip söyleriz o an yaparlar zaten.Doğumdan sonraki dozlara devam edip beşe tamamlarsam ömür boyu yapmak zorunda kalmayacakmışım
Canım bu muGördüm kuzum içeriklerine baktım ne kadar balık yağı ne kadar dha + epa mg ne kadar var bir de @pera22 dediği gibi ıfos sertifikası açısından raf ömürlü olanlara baktım who dünya sağlık örgütü onaylı orzax ocean 1200 mg kapsül tablet formuna karar verdim alacağım bugün inşallah eczanedenwomi 1200 mg aslında omega yağ asitleri + epa + dha toplamlarıymış ben ilk başta okumadan endişelendim tek bir ürün mü o kadar mg ama öyle değilmiş 3 ürün toplamı 1200 mg. 500 mg olan da çok çok düşük dha ve epa o yüzden tercih etmedim gebelikte dha min 300 mg alınmalıymış meğerse o yüzden öyle bir karar verdim her gün 1 kez kullanırım
Amin canım amiiinnUmarım hepimiz sağlıkla sıkıntısız bir şekilde yavrularımızı kucağımıza alırız
Evet yenidoğan pamugu ben de kullandım oğlumda pişik olmamıstı ilk aylar.. En iyisi zeytinyagı sanırım geçmezse pişk ozaman bakılır :)Canım ilk yenidoğan dönemi için mustela pişik kremi kullanırım pişik olmasa bile önlem amaçlı bir de ıslak mendil değilde ıslak pamukla poposunu temizlerim sonra ıslak mendile geçerim diye düşündüm ıslak mendilde tahriş edip pişik yapabiliyormuş sanırım okuduğuma göre sudocrem ileri de ciddi pisliklerde kullanmak için bulundururum mutlaka
Evet kuzuCanım bu mu
teşekkğr ederim canımmCanım orda fl ölçüm 34,8 mm gibi sayı var. Onu 7 ile çarpınca boyunu verir. Yaklaşık 24-25 cm ediyor
Bilmiyorum ki neden bu tetanoz sevdasına düştüler, Twitter da da çok okuyorum alakalı alakasız iş yerlerinde çalışanlara bu aşı dayatılır olmuş en büyük şüphem de bu mesela. Neden?Yani gerek var mıymış ki. Zaten 10 yıl bizi götürecek bu aşılar diye biliyorum. İleride bir tarafımız çizilirse paslı demirli falan o zaman hastaneye gidip söyleriz o an yaparlar zaten.
Evet pamuk ve zeytinyağı kullanılır herhalde çocuk doktoru da o zaman doğru yönlendirme yapar diye düşünüyorum en olası durumda pişik olduğunda ne kullanabiliriz onları da söylerlerEvet yenidoğan pamugu ben de kullandım oğlumda pişik olmamıstı ilk aylar.. En iyisi zeytinyagı sanırım geçmezse pişk ozaman bakılır :)
ayy inşallah canımMaşallah canım . Sen de kurtuldun detaylıdandarısı doğuma
Ben aşıyı oldum 20. Haftamda. Hemşire son tetanoz vakasının 40 yıl mı 50 yıl mı tam hatırlamıyorum . Çok eski bir zamanda yaşandığını söyledi. Ne olacağı belli olmaz diye yapıyoruz dedi. Aslında çok da gerekli değil de işte herkes oluyor diye oldum ben .Bilmiyorum ki neden bu tetanoz sevdasına düştüler, Twitter da da çok okuyorum alakalı alakasız iş yerlerinde çalışanlara bu aşı dayatılır olmuş en büyük şüphem de bu mesela. Neden?
Canım peki kalsiyum takviyesi kullanıyor musun?Gördüm kuzum içeriklerine baktım ne kadar balık yağı ne kadar dha + epa mg ne kadar var bir de @pera22 dediği gibi ıfos sertifikası açısından raf ömürlü olanlara baktım who dünya sağlık örgütü onaylı orzax ocean 1200 mg kapsül tablet formuna karar verdim alacağım bugün inşallah eczanedenwomi 1200 mg aslında omega yağ asitleri + epa + dha toplamlarıymış ben ilk başta okumadan endişelendim tek bir ürün mü o kadar mg ama öyle değilmiş 3 ürün toplamı 1200 mg. 500 mg olan da çok çok düşük dha ve epa o yüzden tercih etmedim gebelikte dha min 300 mg alınmalıymış meğerse o yüzden öyle bir karar verdim her gün 1 kez kullanırım
Canım çok teşekkür ederim büyük dertten kurtardın beniEvet kuzu
Canım bundan önceki gebeliğimde doktor bana osteacare vermiştiCanım peki kalsiyum takviyesi kullanıyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?