• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    144
Peki bir şey sorcam canım mesela atıyorum aşı işte 20. Haftada olursa daha etkili olur 35 ye o kadar etkili olmaz diye bir şey var mı? Ya da zaman geçince ne gibi zararları olur onu biliyor musun?
Canım ilk hamileliğimde doktorum olmana gerek yok dedi bana olmadım. Şimdi de olmadım

Hanımlar nasılsiniz, ben 18+1 deyim bir seyler hissediyor gibiyim ama o kadar belli belirsiz ki gaz mi bebek mi asla anlamiyorum:) sadece bu son iki haftada oyle birden buyudu ki karnim evet bebisi gormesem ya da hissetmesem de karnimdan baya kendini belli ediyor sağ olsun annesinin kelebeği:)

Benim sorum ödemle ilgili ya bu son 1 haftadir bacaklarim ayaklarim ödem tutmaya basladi 3 litre suyumu iciyorum masa basi calisiyorum cok hareket edemiyorum haliyle, bayram sonrasi pilatese baslayacagim ama var mi bir oneriniz ya da yonteminiz? 4,5 ayda boyle olan ödem 8-9’da bize neler yapmaz:)
Benimde aynı şekilde ödem fazlaydı. Akşamları 40 dk civarı yürüyüş yapıyorum. Tuzu azalttım ve hamur işi, beyaz ekmek yemiyorum. Baya farketti. Tabi su içmeye de devam.

38 numara olan ayağımı tanıyamıyorum… Şimdi herkes hamile söylemeyim bir şeyler yedim tuzlu anında ödem tuttu vücudum. Bacaklarımın maşallahı var. Birkaç aya alyansımı tek taşımı takamam yani poğaça oldu şimdiden her yerim 😂😂 sıcaklarda eklendi iyice şişcez
Hahahaha poğaça gerçekten çok doğru tabir:D yumuk yumuk poğaçikler:D

Ay kızlar bende haftaya 20+3 te yani tetenoz ve boğmaca olacam siz böyle diyince korktum. Ası olanlar kötü bi etki gördünüz mü yada bebekte hareket azlığı
Ben bebekte hareket azlığı mevzusunu bugün duydum valla,hiç duymamıştım iyi de olmuş duymadığım ben de etkilenebilirdim 😂 cuma oldum aşıyı,cumartesi pazar sadece ufacık bir kol ağrısı oldu ki ona ağrı demeyebilirim de. Bebeğin hareketlerini de 1 hafta 10 gündür hissediyorum. (Yani bebek hareketidir dediğim şeyler oluyor karnımda :D ) zaten her dakika kendimi dinlemiyorum hareket hissetmezsem kafamı takarım diye. Özetle,olumsuz bir durum hissetmedim açıkçası :)

Ben bebekte hareket azlığı mevzusunu bugün duydum valla,hiç duymamıştım iyi de olmuş duymadığım ben de etkilenebilirdim 😂 cuma oldum aşıyı,cumartesi pazar sadece ufacık bir kol ağrısı oldu ki ona ağrı demeyebilirim de. Bebeğin hareketlerini de 1 hafta 10 gündür hissediyorum. (Yani bebek hareketidir dediğim şeyler oluyor karnımda :D ) zaten her dakika kendimi dinlemiyorum hareket hissetmezsem kafamı takarım diye. Özetle,olumsuz bir durum hissetmedim açıkçası :)
Bende ilk defa duydum hareket azalıyoru ve korktum açıkçası. Doktorum da ısrarla yapmam gerektiğini son haftalarada bırakmamam gerektiğini söylüyor. Erken doğum yapıp yapmayacagımızda belli değil. Kafam çok karıştı

Kızlar pelvik kemik ağrısı yaşayan var mı? Benim pelvis kemiklerim sanki biri sağlam birkaç yumruk atmış dayak yemişim gibi ağrıyor sürekli 😔😔😔
ben ben ben! gecen gun detayli ultrasona gittigimde doktora da sordum, bebis maasallah biraz uzun ve tombik, doktor pelvik kemiklerin ve kas yapisinin cok hareketli bir bolge olmamasi dolayisiyla boyle bir yuk bindiginde ozellikle ilk gebeliklerde bu tarz agrilarin olmasinin normal oldugunu soyledi. benim bi’ de kas agrisinin da otesinde aci gibi bir agri, yani uzun sure spor yapmayip hamlayinca birden yuklenirsen bir agri/aci olur, onun gibi diyebilirim ama kasik/vajen bolgesinde olmasi cok ilginc oluyor tabii. 😒 bir de soyle bir sey konustuk; ben normal kilo sinirlarimda hamile kaldim ve daha evvelden de hic bel/gobek bolgesinde vs. fazla kilo durumu yasamadim dolayisiyla o bolge kemik/kas yapisina ilk defa boyle bir yuklenme oldugu icin de agri yasanmasi muhtemel oluyormus.

cozum olarak; duzenli yuruyus yapiyorum, gunde iki kere ayaklarimi yuksek bir yere kaldirip uzaniyorum kan akisi icin, bir de magnezyum rahatlatabilir ama kramp vs. olmadigi icin 7. aya kadar sabredebilirsen bosuna kullanma dedi.

Ay kızlar bende haftaya 20+3 te yani tetenoz ve boğmaca olacam siz böyle diyince korktum. Ası olanlar kötü bi etki gördünüz mü yada bebekte hareket azlığı
ben oldum canim asi. uclu asidan oldum; tetanoz, difteri ve bogmaca. bogmaca yenidogan salginindan dolayi yeniden eklenmis asinin icerisine. asi olurken bi’ yanma hissettim sonrasinda da 2-3 kol agrisi yasadim ama oyle dayanilmaz bir agri degildi, klasik asi agrisi iste kolunu kaldiramiyorsun tam gibi. minnos hareketlerinde bir azalma olmadi, benim zaten ilk gebeligim oldugu icin oyle surekli hissettigim bir gebeligim yok su an. asidan bir hafta sonra da detayli ultrasona girdim, cok sukur orada da gelisim normaldi. ikinci dozunu da olacagim bir ay sonrasinda. bunlar cok uzun zamandir yapilan asilar zaten, covid donemi asilari gibi degil. o nedenle benim icim rahatti.

İyi olmana sevindim bebiş büyüyor mu ayrıntılıya gittin mi. Çok şükür oğlumda daha iyi çıktık hastaneden. 🥰
Bebiş büyüyor teyzesi yarın kontrolüm var özledim 😍😍 detaylıya 2 haftam kaldı. Sen ne yaptın bebiş nasıl gözükmüyorsun çok. Oyyy çok sevindim oğluna maşallah

Bende ilk defa duydum hareket azalıyoru ve korktum açıkçası. Doktorum da ısrarla yapmam gerektiğini son haftalarada bırakmamam gerektiğini söylüyor. Erken doğum yapıp yapmayacagımızda belli değil. Kafam çok karıştı
Evet gönül ister ki şöyle 38-39ları rahatlıkla görelim ama maalesef garantisi yok benim için de. Eğer aklında her türlü yaptırmak varsa doğru zamanı bulursun bence. Ben beklemeyi hiç düşünmedim çünkü tetanoz sadece paslı bıçak vsden bulaşmıyor,kendim neyse de bebeği riske atmak istemedim

Bebiş büyüyor teyzesi yarın kontrolüm var özledim 😍😍 detaylıya 2 haftam kaldı. Sen ne yaptın bebiş nasıl gözükmüyorsun çok. Oyyy çok sevindim oğluna maşallah
Ay hadi iyidir inşallah.
İşte oglanla çok giremiyorum buraya. Bebişte iyidir inşallah en son 17+1 de ultrasona girmiştim 1 ayı geçti görmeyeli. Bu hafta detaylıya gidicem. İçerde resmen zıplıyor 😅 onun keyfi yerinde valla. 😁

Ben buradan mı yazayım özelden mi instagramda buldum yaptırıyorum canım. Araştırdım çok deseni özel olarak yapan bir burayı buldum o yüzden tercih ettim bence güvenilirler 🥰
Merhaba, bana da özelden yazmanız mümkün mü? Bende oğluşuma istiyorum. Dünden beri bakınıyorum fikir olmuş olur🙏🏻🥰

Ay hadi iyidir inşallah.
İşte oglanla çok giremiyorum buraya. Bebişte iyidir inşallah en son 17+1 de ultrasona girmiştim 1 ayı geçti görmeyeli. Bu hafta detaylıya gidicem. İçerde resmen zıplıyor 😅 onun keyfi yerinde valla. 😁
İçerde kuduruyor desene hahah yerim 😍😍 oooo çok olmuş gitmeyeli

İçerde kuduruyor desene hahah yerim 😍😍 oooo çok olmuş gitmeyeli
Evett bazen kasılma oluyor. Kendini öyle bir sıkıyor ki sağdan soldan küçük totosu ile başı galiba top şeklinde çıkıyor 😅 evet çok oldu ya

Back
X