• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
İyi yaptın. Asistan yada uzman. Bi Dr görsün. Gerekse bi nst çekilsin. Artık kendimiz takip edeceğiz bunları. İns sen de güzel haberlerle gel 🌺

Di mi ya ? Kaçımız gittik sancı var diye, sonra döndük paşa paşa 😅

Pramatürenin de evreleleri var. En tehlikeli kısmları geçtik çok şükür. ☺️
Eki Görüntüle 3602763

Ben de öyleyim. Sabah ayamıyorum. Gece çok defa uyanıp tekrar daldığımız için bence. Parça pincik olunca uyku öyle sersem gibi oluyoruz.
Bolca çokca amin canım sende iyi güzel haberlerle gel bugün kontrole gidecek herkes güzel haberlerle gelsin 💐🥰

Gerçekten sinir oldum hamile olduğumuz halde daha rahat bir yere bile vermediler beni de kan alma birimindeyim oturmak benim için eziyet ayaklarım şişiyor biliyorsunuz ve göbeğim baskı yapıyor hep çocuklar geliyor kan vermek istemiyorlar tabi ki ve tekmelemeye başlıyorlar kendimi korumaya çalışıyorum yoğun oluyor sırtım ağrıyor benim de 5 hafta daha çalışıp çıkmayı düşünüyorum 37 hafta bekleyemeyeceğim 1 hafta da evde dinleneyim
Bende hemşireyim ilk gebeliğimde aktif birim dahiliye servisinde çalıştım hem 24.haftaya kadar ayda 7-8 24 saat nöbet tuttum 24.haftadan sonra da mesaiye dönünce o serviste aktif çalıştım.
Bu gebeliğimde de Allahtan süt iznim varken gebe kaldım da nöbet tutmuyorum.
Sağlıkçılar için çalışma sistemi berbat ya gerçekten çalışma şartlarında hiç bir iyileştirme yok gebelikte de hep zor şartlar altında çalışıyoruz

Benim kocam da camların dışının silinmesini gereksiz buluyor zaten dısarda yine yağmur yagacak yine kirlenicek niye siliniyor gibi bir mantığı var anlatamadım bi türlü öyle temizlik mi olur diye😅

Ay ben 11 12 kg aldım 36+4 üm böyle kalsın artmasın inşallah yaaa😒
Allah'tan o konuda hemfikiriz ama her hafta temizlik yapılmazmış 😂😂 sürekli ev silip süpürmek delilikmiş

Kızlar 36+0 dayım doktor sancı çıkmamasından rahatsız oldu sanki sizde bir bakar mısınız?

Eklentiler

• DA476570-B742-4613-A26E-508DC90B2022.webp
    DA476570-B742-4613-A26E-508DC90B2022.webp
    62,1 KB · Görüntüleme: 50
Geceden beri ağrılar geçmeyince doktora gittik. Nst ye bağladılar. Bir kaç tane kasılma çıktı ama yalancı kasılma dedi asistan. Ultrasonla bebişe baktı kalp atışları suyu vs yerinde ama kafası iki haftaya yakın küçük çıktı. Takipli olduğum perinatoloğu arayıp sordu. Tekrar bakın dedi. Yine baktı yine küçük çıktı. Daha evvelde böyle çıkmıştı özeldeki doktorumuza gitmiştik o her şey normal demişti. Perinatologla cuma randevumuz var. Cumaya kadar doğurmasın demiş asistana. Daha 32. Haftadayım zaten inşallah doğurmam 😒 plesenta yükselmemiş. En son 8-9 mm idi 10 mm olmuş bi değişiklik yok yani :( kafasının küçük çıkmasına canım sıkıldı.
Ölçümlerle alakalıdır canım sıkma canını bizim de kafa hep önde karın geride çıkıyor
Kızlar arife günü babamı kaybettim.
Ben bursa da yaşıyorum onlar izmirde izmire gittim stres ayakta durmak vs. derken ağrılarım çok arttı. Maalesef 2.günü eşim zorla burdaya geri getirdi.
Şimdi de çarşamba günü mevlüt olacak izmir de 11 aylık da kız var gideyim deseem kız durmuyor eziyer ediyor benim ağrılarım onu oyalarken daha çok artıyor. Gitmiyeyim evimde okuyayım desem sanki babama görevimi yapamıyorum gibi sanki beni görüyorda yazıklar olsun diyormuş gibi geliyor.
Ne yapıcam bilmiyorum
Başın sağolsun canım çok üzüldüm yattığı yer incitmesin 💐
Kızlar 36+0 dayım doktor sancı çıkmamasından rahatsız oldu sanki sizde bir bakar mısınız?
Tertemiz ne güzel işte sancı çıkmasın tabii bebiş içeride ne kadar durabilirse kar

Bı yapma da görsünler ertesi gün tozdan oturuluyor mu 🙄
Belimdeki fıtıktan dolayı eşim ev süpürmeye yardım ediyor. Hani bir ben yapıyorsam, iki o süpürüyor.

Yaklaşık iki aydır ben hiç süpürge açmıyorum. Kasıgıma ağrı saplanıyor diye. Neredeyse her gün süpürge açıyor. Diyor ki, bu evi daha dün süpürdüm. Nasıl böyle tozlanıyor 😏 Söylene söylene ev süpürüyor :-)

Banyo- mutfak temizliğine takıntılı derece. Banyoyu da o temizler 🙈 (Benden iyi yapar. Kız olsaydı çok taliplisi olurdu :-) ) Mutfağa nadiren girer. Ama çıkınca bakarsın ki hiç girilmemiş- kullanılmamış gibi.. ama misal ev silmeye gelince; ne gerek var Lady ? Camdaki toz dinine mi zarar verecek Lady? Perdeyi yıkıyorum daha geçen yıkamıştın, abartma Lady..

Son düzenleme:
Ahahahah yaa bide ortaya hatir gönül konuyuyorlar yaaaa .bidr yasakli bölge ya daha cok cezbediyor onları .benimkide ayni gunde bir iki kez benimle ilgilenmiyorsun diye kulağıma fisildiyor ilgi derken ben onun niyetini biliyorum.Ay beklesinler baba olmaninda az bedeli olsun yaa herseyi biz cekiyoruz.sabaha karşı nasil kramp girdi bacağıma agriyla uyandim ağlayacağım zor tuttum kendimi 2-3saat gecti sende hep oluyor yaa hamielikte diyor 🥲 alistim bisiy olmaz filan demek istiyor heralde önceden yasayinca o aciyi hafif atlatiigimi düşünüyor heralde 😂😂dogum icinde aynisini soyluyor sürekli .
Alıntıladım alıntıladım bir türlü yazamadım kızlar. İnternet problemi yaşıyorum bir süre az gireceğim sanırım..

Aynen hatır gönül koyuyorlar bir de ortaya. Napim baba evinde onu gönülleyecem diye mi uğrasayım zaten derdim başımı aşıyor son zamanlarda şişlikler, ağrılar vs. 😅 Doğumun bütün süreci ağrısı, acısı, catlaması, krampı daha bir çok fizyolojik olayı bizde zaten dediğin gibi. Psikolojik olarak onlar da yıpranıyor tamam da biz hem psikolojik hem fizyolojik olarak yıpranıyoruz az sabretsinler ne yapalım 🤣 ah bir kere sancı verebilsek onlara bakalım zor muymus kolay mı görürler 🤣🤣🤣😅
Kızlar ya beni güldürdünüz gece gece😂(burada gecenin ikisi. Klasik rutinim son mesaja kadar okuyup yatmak🙃)

sizlere günaydınlar bu arada💐💐💐

Ben de bu akşam debelene debelene ayak tırnaklarımı kestim dedim inş doğuma kadar götürür bu beni😂 siz şu an ulaşabiliyor musunuz ayak tırnaklarınıza😂
O kadar büyük eziyet ki benim için. Çok zorlanıyorum artık vakti gelse diye bakıyorum doğsa da rahatça yapsam işimi diye 🤣
Yengeçler işte bizim çocuklar da yengeç olcak Rabbim yardım et 😀
Aminn İnşallah mahvetti beni kocamın duygusallık ve alınganlıkları 🤣
Sağolsun kızlar teşekkür ederim yorumlarınız destekleriniz için. 🌺 eşim çok kafaya taktı. Özeldeki doktorumuza mesaj attık. Yarın bir de ben bakayım dedi. 11 e randevu verdi. Bakalım inşallah pozitif şeyler duyarız🙏🏻
Canım kesinlikle ölçümler problemli diye düşünüyorum korkma sakin ol. Doktordan gelince yaz merak ederim.. inşallah her şey normal çıkacak gönlün ferahlayacak dualarım seninle. Ve bugün kontrolü olan arkadaşlarım hepiniz güzel haberlerle gelin inşallah ❤️ 🤲🏻
Ben bursa da yaşıyorum onlar izmirde izmire gittim stres ayakta durmak vs. derken ağrılarım çok arttı. Maalesef 2.günü eşim zorla burdaya geri getirdi.
Şimdi de çarşamba günü mevlüt olacak izmir de 11 aylık da kız var gideyim deseem kız durmuyor eziyer ediyor benim ağrılarım onu oyalarken daha çok artıyor. Gitmiyeyim evimde okuyayım desem sanki babama görevimi yapamıyorum gibi sanki beni görüyorda yazıklar olsun diyormuş gibi geliyor.
Ne yapıcam bilmiyorum
Öncelikle basın sağolsun canım benim. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah 🤲🏻 doktorun izin verirse gidersin bir şekilde eşin de yanında olabilirse oyalarsınız. Yok izin vermezse de evinden okur okur gönderirsin duaların babana ulaşır.. Allah yardımcın olsun inşallah doktordan sonra yaz kuzum mutlaka bize de. ❤️
Ben olayları anlık yaşıyorum ve böyle olmayıda çok seviyorum.Olaylara takılmamayı günlerce sürdürmeyi beceremiyorum belkide Yaşadıgım olumsuz olaylara karşı tepkim bu 😂 aman çözümü yoksa saatlerce üzülemem diyorum
Ne güzel huy keşke benim de böyle huyum olsa. 🤣 Asla kindar değilim ama içimden atamıyorum üzülüp duruyorum bazı şeylere. Sen en güzelini yapıyorsun kuzum ❤️
Kızlar selam grupta en erken doğuran ben olacağım galiba. Hastaneye yatışım yapıldı sancım çok, ilaç ve serum kullanıyorum dualarınızı esirgemeyin 🙏🏼
Canım inşallah biraz daha bekler bebeğin. Beklemezse de artık korkma Allah yardımcın olsun inşallah yaz buraya da haberlerini 😍❤️ sağlıkla al kucağına da inşallah canım benim.. geçmiş olsun ❤️

Ne yapıcam bilmiyorum
Başın sağolsun Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🤲🏼 doktoruna danışarak karar ver istersen küçük bir çocugun daha varmış çünkü böyle anlarda insan ne yapacağını bilemiyor Allah yardımcın olsun canım 🌸

Panik değilim zaten çok ağrım vardı ama sancı olmadığına da çok emindim 😂 o yüzden devlette acile gittim sancın var acil yatış dediler. İmza atıp çıktım kendi doktorumun çalıştığı özel hastaneye geldim nst çektirmeye sancı çıkarsa doktorumu arasınlar diye. Öyle de oldu hemen burda yatış verdiler. Sancılar için üç tane hap içtim serum takıldı. Ciğer geliştirici vuramıyorlar çünkü içindeki maddeye alerjim var malesef. O yüzden geciktirmeye çalışacaklarmış 34+2 yim. Bebecik Allahtan kilolu 😂 inşallah bekler valla. Akşamüstü ultrasonla bakılacak tekrar. sürekli nst çekiliyor muayenede de açılma yok bu arada. Zaten kesin sezeryan yapacaktım sadece birazcık erken gibi olacak sanırım.
Sancı çok olsa da Rahim ağzını yumuşatıp açmıyorsa sanırım biraz daha bekliyor bebişler belli olmaz canım belki de bekler birkaç hafta 🌸 Sen sakin olmaya çalış çok riskli zamanda değil Allahtan

Kızlar günaydın🌸
Rüyamda bebeğim çoktan doğmuş ve odasında beşiğinde yatıyordu. Bebeğime bakmalıyım diyerek yerimden kalktım ve bebeğimin odasının kapısını açtım huzur doldu sanki evin her yerine. Buram buram mis kokular yayıldı. Kucağıma aldım ve emzirmem lazım diyerek aceleyle oturup emzirmeye başladım bebeğimi. O kadar güzeldi ki hayatımda yaşadığım hissettiğim en güzel duygulardan birini yaşattı bu rüya bana. Hamile kadının rüyasında bebeğini emzirmesi olarak internette arattım ama bir şey bulamadım. Heralde hayırlı bir şeydir değil mi böylesine güzel bir rüya görmek🥰
Bu arada bebeğimi rüyamda 4. Kez görüyorum ve yıllardır görmediğim ama çok fazla özlediğim birini görmüş gibi hissettiriyor. Uyanınca mutluluktan ağlıyorum kendimi tutamıyorum. Allah sizlere de göstersin yarın sabah musmutlu uyanın kızlarrr🌸
Ayy çabucak doğacakları tarihlere ulaşalım da hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kavuşalım bebişlerimizle inşallah💖🥹

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bence cenazeye katılarak üzerine düşen görevi yerine getirdin zaten. Mevlide kadar doğum daha da yakınlaşacak. Şuan karnındaki bebeğe karşı sorumluluğun var. Babana dua edersin Allah yer mekan gözetmez zaten. Bebeğinin 40 çıkınca Mevlüt yapınca baban için de okutursun Mevlüt kendi evinde .

Kaynana olduğum günleri görürsem baştan anlaşırız ben torun morun bakmam ama eve de size de karışmam diye. O zaman kötü söz etmezler bence 😂
Kesinlikle bende bakamam diye düşünüyorum ve açık açık bunu söyleyeceğim 😀
Bence o günleri görünce anneannesi de bakamaz gibi geliyor nesil değiştikçe😀
O yüzden kötü olmayız heralde ya😀
Kendi doktoruma randevu bulamadım bu hafta yok 1 ay oldu daha kontrol e gitmedim devlet hastanesine randevu aldım denk geldi öğleden sonra asistana denk geleceğime eminim ama ıspatlayamam kızlar 😂 sabahtır kasıklarımda agrı var hayır olsun öğlen 1 de bakalım neler söyleyecek
Benimde kasıklarımda bir kaç gündür çok ağrı var hatta yürümemi de etkiliyor penguen gibi paytak paytak yürüyorum😀
İnşallah sorun çıkmaz ikimizde de 🙏🏻
Benim de öğleden sonra iş çıkışı randevum var bakalım merak ediyorum küçük beyim nasılmış🥰
36+0 da çıkmayabilir zaten içerde ne kadar çok kalırsa gelişimi açısından vaktini beklerse o kadar iyi olur
Anlamıyorum bazen bu doktorlar ne düşünüyor

Ben olayları anlık yaşıyorum ve böyle olmayıda çok seviyorum.Olaylara takılmamayı günlerce sürdürmeyi beceremiyorum belkide Yaşadıgım olumsuz olaylara karşı tepkim bu 😂 aman çözümü yoksa saatlerce üzülemem diyorum
Süpersin bu hayatta en değerli sensin tabiki de kimse için günlerce üzülme ❤️

Belimdeki fıtıktan dolayı eşim ev süpürmeye yardım ediyor. Hani bir ben yapıyorsam, iki o süpürüyor.

Yaklaşık iki aydır ben hiç süpürge açmıyorum. Kasıgıma ağrı saplanıyor diye. Neredeyse her gün süpürge açıyor. Diyor ki, bu evi daha dün süpürdüm. Nasıl böyle tozlanıyor 😏 Söylene söylene ev süpürüyor :-)

Banyo- mutfak temizliğine takıntılı derece. Banyoyu da o temizler 🙈 (Benden iyi yapar. Kız olsaydı çok taliplisi olurdu :-) ) Mutfağa nadiren girer. Ama çıkınca bakarsın ki hiç girilmemiş- kullanılmamış gibi.. ama misal ev silmeye gelince; ne gerek var Lady ? Camdaki toz dinine mi zarar verecek Lady? Perdeyi yıkıyorum daha geçen yıkamıştın, abartma Lady..
O sırada yediğini sadece tezgaha götürünce karıma ne yardımcıyım ya diyen kocamın ortama girişi 😀😀

Back
X