Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Aynen doktorum iyi ne kadar eşimin ailesi beğenmese bile bu doktoru ama eşim ve ben çok beğeniyoruz çünkü kanama olunca hemen yatırıyor hastaneye takip ediyor ilk gebeliğimde başka doktora gitmiştim kv dedi o doktoru aşırı kanamam vardı hiç yatırmadı beni düşücek belli diyor gelirsin kürtaj yaparım dedi eşimde çok sinirlendi ya zaten zor hamile kalıyorum sanki eşya gibi..
Önemli olan senin memnun kalman inşallah doğuma kadar süreciniz güzel geçer

Selam arkadaşlar, siz bana göre daha tecrübelisiniz diye size sormak istedim. Ben hamile olduğumu yeni öğrendim uygulamaya göre şuan 3+6 dayım. Ama şuan endişe ettiğim bir durum var hamile olduğumu öğrenmeden 1 hafta önce kan tahlili yaptırmıştım ferritin demir değeri çok düşük çıktı (9). Eczaneden demir takviyesi aldım ocean marka onu kullanıyordum. 2 gün öncede hamile olduğumu öğrendim. Demir hamilelik için çok önemliymiş. Yarında tatile gidiyorum doktora gitme gibi bir durumumda yok açıkçası 6. Hafta olmadan da doktora gitmek istemiyordum. Sizce bu takviyeyi içmeye devam edeyim mi? Tecrübelerinize ihtiyacım var 🙏
Haklısın misal tüp bağlama dinen doğru bulunmuyor ama ben hastalığım dan dolayı birçok korunma yöntemini kullanamıyorum. Açıkçası 3. Çocuk istemiyorum sağlık açısından yetemem kesin çözüm tüp bağlama. Ben artık şaşırdım ne yapacağımı bilmiyorum 😔

Kızlar doğuma yakın süreçte süt yapıcı çay, malt içeceği, komposto filan içmeye başlanır mı etkili olur mu acaba
Bugün bende onu düşündüm hatta burdan arkadasla konuştuk misal oğlumda da rezene çayı bana çok iyi gelmişti acaba doğuma birkaç gün kala başlasak zararı olur mu diye düşündük

Haklısın misal tüp bağlama dinen doğru bulunmuyor ama ben hastalığım dan dolayı birçok korunma yöntemini kullanamıyorum. Açıkçası 3. Çocuk istemiyorum sağlık açısından yetemem kesin çözüm tüp bağlama. Ben artık şaşırdım ne yapacağımı bilmiyorum 😔
Spiral olmazmı mesela?banada doktor hastalığımdan dolayı başka yöntem izin vermedi yan etkisi ola bilir ama spiral için öyle demedi bilmiyorum günahmı ama

Canım öncelikle insaAllah Allah'ın bir mucizesi olurda bebeğin gelisimini tamamlar Bende geçen haftalarda yaşadığım şeyi yazayım Sata göre 30 haftalık olmuştum bugune kadarki muanelerimde de detaylidada hiç sorun yoktu 30 haftaya geldiğimde bebeğim 28 haftaya düşmüş olması gereken kg dan daha düşük 1400 civarı olmuştu bacak boyu ve karın cevresi kafasına göre küçük kalmıştı Dr bende çok şaşırdık ben tekrar perintolojiye gitmek istedigimde Dr müsade etmedi iki hafta bekliyelim gelişimde hala gerilik veya yerinde sayarsa gitmem gerektigini söyledi bu 15 günlük surectede beslenmeme dikkat etmemi istedi. Eve geldiğim andan itibaren başladım günlük 2.5 litre su günde 3 yumurta sabah öğlen akşam. 2 bardak süt 1 kase yoğurt ceviz kaju çiğ badem haftanın en az 4 günü protein ağırlıklı beslendim 15 gün sonraki muanemde bu bir mucize dedi tekrar sat haftasını yakalamış 15 günde 600 Gr almış 2 kg olmuştu sende beslenmene dikkat etsen acaba faydası olurmu bı dene istersen
Yazdıkların bana çok iyi geldi senin adına çok sevindim canım. Bir çoğunu yapıyorum ama dürüst olmak gerekirse ceviz çiğ badem falan yemedim hiç hemen yarın onu da yiyeyim yumurta çok az tüketiyorum onu da çoğaltayim çok teşekkür ederim canım 🙏

Spiral olmazmı mesela?banada doktor hastalığımdan dolayı başka yöntem izin vermedi yan etkisi ola bilir ama spiral için öyle demedi bilmiyorum günahmı ama
Benim kalın bağırsağa bağlı deri altı hastalığım var canım sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve deri altı enfeksiyonu kapıyorum o nedenle doktor onu önermedi

Benim kalın bağırsağa bağlı deri altı hastalığım var canım sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve deri altı enfeksiyonu kapıyorum o nedenle doktor onu önermedi
Anladım canım bende gerek iyice araştırayım kafam karıştı

Yazdıkların bana çok iyi geldi senin adına çok sevindim canım. Bir çoğunu yapıyorum ama dürüst olmak gerekirse ceviz çiğ badem falan yemedim hiç hemen yarın onu da yiyeyim yumurta çok az tüketiyorum onu da çoğaltayim çok teşekkür ederim canım 🙏
Ricaederim cnm benim nedemek insaAllah her yediğinde şifa olur bebeğede sanada yazdıklarımı her gün uygula birde tahin pekmez ve ceviz karışımı yap onunda gecede 1 tatlı kaşığı ye bu arada sende kansizlikta varsa etkiler bebeğin gelişimini kan degerlerinedeb mutlaka baktır ❤️

Anladım canım bende gerek iyice araştırayım kafam karıştı
Aslinda teyzem den rica ettim Adıyaman'da Şeyh var ona danışmış bir de tanıdıkları bir hocaya danışmış eğer ciddi bir hastalığı varsa ya da doktoru çocuk getirmenin anneye ya da bebeğine ciddi zararlar vereceğini düşünüyorsa tüpü bağlatabilir çünkü Allah merhametlidir kulunu da çaresizliğini de niyetini de bilir demiş. Yani anlayacağın bizim iş zor kondoma devam 😁

Ricaederim cnm benim nedemek insaAllah her yediğinde şifa olur bebeğede sanada yazdıklarımı her gün uygula birde tahin pekmez ve ceviz karışımı yap onunda gecede 1 tatlı kaşığı ye bu arada sende kansizlikta varsa etkiler bebeğin gelişimini kan degerlerinedeb mutlaka baktır ❤️
Kansızlık var canım doktor uyardı zaten bu dediklerini yapayım canım hepimiz yavrularımıza sağlıkla kavuşalım inşallah 🙏

Aslinda teyzem den rica ettim Adıyaman'da Şeyh var ona danışmış bir de tanıdıkları bir hocaya danışmış eğer ciddi bir hastalığı varsa ya da doktoru çocuk getirmenin anneye ya da bebeğine ciddi zararlar vereceğini düşünüyorsa tüpü bağlatabilir çünkü Allah merhametlidir kulunu da çaresizliğini de niyetini de bilir demiş. Yani anlayacağın bizim iş zor kondoma devam 😁
Bende şimdi spiral için okudum işte eğer bir sorun yoksa günahmış rapor olmalı doktordan kondoma var ya asla güvenmiyorum birde taktırınca çok ağrı oluyormuş bende bunu kaldıramam ne yapıcam şimdi bilmiyorum

Bende şimdi spiral için okudum işte eğer bir sorun yoksa günahmış rapor olmalı doktordan kondoma var ya asla güvenmiyorum birde taktırınca çok ağrı oluyormuş bende bunu kaldıramam ne yapıcam şimdi bilmiyorum
Çevremde spiral den memnun kalan kadar kalmayanda var kimisi enfeksiyon kapmış kimisinin adet dönemi kanaması artmış kiminin de kaymış hamile kalmış. Yıllardır sorunsuz kullanan da var. Biz 4 sene kondom ve geri çekilme yöntemiyle korunduk galiba öyle de devam edicez

Çevremde spiral den memnun kalan kadar kalmayanda var kimisi enfeksiyon kapmış kimisinin adet dönemi kanaması artmış kiminin de kaymış hamile kalmış. Yıllardır sorunsuz kullanan da var. Biz 4 sene kondom ve geri çekilme yöntemiyle korunduk galiba öyle de devam edicez
Bende şimdi okudum nerdeyse hepsi yazmış hamile kalmış ve ya kaymış sık sık takip etmek gerekiyor vazgeçtim ya..ben kondom denemedim acaba bendemi öyle devam edeyim daha mantıklı geldi bana geri çekilme ve kondom olursa gebelik sanmıyorum olsun

Bende şimdi okudum nerdeyse hepsi yazmış hamile kalmış ve ya kaymış sık sık takip etmek gerekiyor vazgeçtim ya..ben kondom denemedim acaba bendemi öyle devam edeyim daha mantıklı geldi bana geri çekilme ve kondom olursa gebelik sanmıyorum olsun
Başka çare yok gibi. Ben oğluma 4 aylık gebe iken hastalığım nüksetti kalın bağırsak Makata doğru gelen Kanal yolundan enfeksiyon kaptım şişti. Hamileyim diye operasyona da alamadılar günlerce antibiyotik kullandım acı çektim çok şükür kendiliğinden patladı canlı canlı küçük kesikler açıp iltihabı boşalttılar. Kızımda da aynı şeyi yaşamaktan çok korktum. Bu hastalığımın tedavisi yok doktor vücudun üretiyor dedi göbeğim de çıkmıştı çok ilerlemeden geçti ama diğeri geçmiyor o nedenle kesin yöntem tüp bağlama dedim.

En güzelii, kendine hazırlık😍😆

Geçmiş olsun canım, acaba sıcaktan olabilirmi? Banada fenalık geliyo sıcak olduğunda

Ayy okadar haklısınki.. Kendine ve bebişinin sağlığına odaklan sen❤️ Misafir umduğunu değil bulduğunu yer boşver salla. Sanki kv sürekli yanındamı olacak.. he he de geç. Misafirede çikolata - kahve yeter😄 Börekleride kendiniz yiyin🤣
Öyle öyle. KV nin de kötü niyeti yok biliyorum da onun bı arkadaş ekibi var topluca gelecekler onlar için ben hazırlayayım şimdiden diyor. Büyük ihtimalle hazırla diyecegim. En ihtimal börek yapar buzluğa onlar gelmeden bir gün önce o tTli yapar getirir. Kaç gündür yemek de yolluyor. Gıcık gitmek istemiyorum. 🥴😁

Başka çare yok gibi. Ben oğluma 4 aylık gebe iken hastalığım nüksetti kalın bağırsak Makata doğru gelen Kanal yolundan enfeksiyon kaptım şişti. Hamileyim diye operasyona da alamadılar günlerce antibiyotik kullandım acı çektim çok şükür kendiliğinden patladı canlı canlı küçük kesikler açıp iltihabı boşalttılar. Kızımda da aynı şeyi yaşamaktan çok korktum. Bu hastalığımın tedavisi yok doktor vücudun üretiyor dedi göbeğim de çıkmıştı çok ilerlemeden geçti ama diğeri geçmiyor o nedenle kesin yöntem tüp bağlama dedim.
Geçmiş olsun canım gerçekten her kesin bir derdi var ya bende gebelik boyunca ilaclarımın dozlarını doktorla takipte tutuyorum bu gün doktor diyor 2 tane yeter zaten bizde biliyoruz yeter ondan gebe kaldığım günden benimki stresli geçiyor acaba ilaçlardan dolayı bir sorun olurmu diye her ultrasona girince her testimi verince sonra doğuncada aynı 3 yaşına kadar böyle stres içinde hala oğlum 18 aylık gözüm üstünde ama hep şunu diyorum zor hamile kaldım zor gebeliğim oldu Allah yardım ediyor çok şükür ikisini verene şükür zorluk çekenin sonu güzel oluyor sende tek diğilsin sağlıkla kucağımıza alak bunları verene şükür

Back
X