• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Tam degil 🙈, esim Kerem istiyor tamam dedim ben de ama iki isim olsun diyor, onu istemiyorum. Ikimizin de icine sinsin istiyorum, artik zaman kalmadi bugun yarin anlasmamiz sart:)
Kerem çok güzel isim inşallah orta yol bulabilirsiniz 🥹😅

Kasılmalara alıştım gibi bişey. Ama ayaklarım bacaklarım çok huzursuz

Magnezyum düzenli alıyorum. Ama bugün bileklerim çok ağrıyor naptiysam gecmedi. Ağrı kesici alsam bişi olur mu ki. Gebelik boyunca bı kez parol aldım sadece
Ağrı mı huzursuzluk mu? Benim huzursuzluğum çok. Kesin çözüm değil ama ayakları sıcak suyla yıkamak işe yarıyor, eşimin ayak bileklerime masaj yapması işe yarıyor, bi de şu at kılı dedikleri kuru fırçalar var ya, onlarla bacağımı özellikle bilek bölgemi fırçalayıp nemlendirici sürüyorum. O şekilde biraz uyuyabiliyorum ama genel olarak uyku problemi yaşıyorum

İzmirde emzirme danışmanı önerebilecek olan var mı acaba ?
Sağlık bakanlığı özel eğitimli emzirme danışmanlığı ve doğum konusuna eğiliyor bu ara. Ben de hem özel hastanede hem şehir hastanesinde aldım eğitimi. Farkı şöyle şehir hastanesinde deneyimli ebeler değil eğitimli emzirme danışmanları ilgileniyor ve ciddi fark olduğunu düşünüyorum. En azından benim deneyimim bu şekilde oldu. Hemen hemen bütün şehir hastanelerinde var. İzmir'de de vardır muhtemelen bir arayıp danışın isterseniz

Suni sancı çok şiddetli oluyor diyorlar. Kendi sancinla doğum yapmak daha kolaymis. Hiç açılma yok sanci yetersiz ise suni sancı nasıl açılma yapıyor ilginç
Aslında o da kişiden kişiye değişiyor. Ben farkını çok anlamamıştım mesela. 2.doğumum direk suni sancıyla başlamıştı.
Muhtemelen yapay olduğu için vücut ona hazır olmadığı için daha şiddetli olduğunu söylüyorlar diye düşünüyorum artık😀

Ama süreci gerçekten hızlandırıyor yine kıyas edersem.

Suni sancı çok şiddetli oluyor diyorlar. Kendi sancinla doğum yapmak daha kolaymis. Hiç açılma yok sanci yetersiz ise suni sancı nasıl açılma yapıyor ilginç
Yapay Oksitosin hormonu veriliyor suni sancının içinde o var. Bence suni sancı daha zor denilmesinin sebebi dozu ayarlamakla alakalı. Doğal olarak salgılanan kendi Oksitosin hormonumuz yavaş yavaş artar mesela, ama yapay olarak verildiği zaman süreç hızlı olsun diye bir anda verilebilir. Bu da vücut belki psikolojik olarak da hazır değilken verildiği için etkisi farklı oluyor diye düşünüyorum. Ama burada bir arkadaş yazmıştı, kendi suni sancımın dozunu kendim ayarladım artırıp azalttım diye, belki öyle bir yöntemle daha iyi daha doğala yakın bir etki oluyordur.

Korktuğunuz gibi oldu yani... Çok üzüldüm 😔 İnsan bir umut belki daha duyarlı davranmışlardır diye bekliyor ama maalesef öyle olmamış. 9 gündür otelde kalacak kadar bu neyin inadı ya... Gidin evinize, sonra gelirsiniz 🙄 Neyse hepsi hayat tecrübesi, hepsi ders, sınav... Siz süt ile ilgileniyordunuz, bu konuları soramadım ama hep aklımdaydınız. İnşallah bundan sonrası şimdiye kadar çekilen çilenin mükafatı olur da her şey su gibi akar 🙏🏻
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Maalesef insanlar çok tuhaf. Hala da burdalar. Bi kaç gün içinde gitmezlerse annem biz gidelim diyor. Bebek 10 günlük daha gitmek istemiyorum ama annemde kalmak istemiyor artık

Kızlar son haftalarda bebek hareketleri azalır diyorlar genelde ama benim ki şuan karnımı yırtıp çıkacak gibi ya. Uyutmuyor hatta uzandırmıyor beni.Hareketleri aşırı canımı yakıyor. Artık doğsa rahatlasam hayırlısıyla 😞
Doğuncada aykı hareketle devam ediyor bol şans 🥰

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Maalesef insanlar çok tuhaf. Hala da burdalar. Bi kaç gün içinde gitmezlerse annem biz gidelim diyor. Bebek 10 günlük daha gitmek istemiyorum ama annemde kalmak istemiyor artık
Anneniz uzak bi şehirde mi? Evi müsaitse aslında biraz da siz ona gitseniz. Ne biliyim belki diğerleri o zaman anlar. Aile dinamiğinizi bilmiyorum ama aklıma böyle bi fikir geldi.
Tabiiki en güzeli insanın kendi evinde olabilmesi

Bende de oluyor bazen ne yapsam rahat edemiyorum son zamanlar artık bunlara da sabredicez🫣
Yaaa resmen hamileliği özledim 6 günde. Annelik de çok güzel tabi ama, ben çok istiyordum ya normal doğum yapmayı hep hayalimdi benim 😍 hamileliğin son zamanlarını falan yaşamak ama nasip böyleymiş 37+3 de doğurdum 😀 benim kızın acelesi vardı 🤗

Yaaa resmen hamileliği özledim 6 günde. Annelik de çok güzel tabi ama, ben çok istiyordum ya normal doğum yapmayı hep hayalimdi benim 😍 hamileliğin son zamanlarını falan yaşamak ama nasip böyleymiş 37+3 de doğurdum 😀 benim kızın acelesi vardı 🤗
Yaa deme öyle deme🥺🥹
Ben çok merak ediyorum oğluşu bugünü saymazsak 6 gün sonra kucağımda olacak sıpam 9 ayda çektirmediğini 1 haftada çektirdi bulantı sancı mide ağrısı hepsi dahil son hafta sürprizi yapti bana 🤣
Evet hamileliği çok sevdim çok güzel geçti şükürler olsun ve bende normal doğum isteyenlerdendim ama sezeryanda iyiki var (dikişlerden korkan bana lütfen moral destek 😅) bı de anneliği görelim bakalım doya doya hamileliği yaşadık birazda onların sesleriyle civildasin evlerimiz şenlensin 🤗🌸🌸

Yaa deme öyle deme🥺🥹
Ben çok merak ediyorum oğluşu bugünü saymazsak 6 gün sonra kucağımda olacak sıpam 9 ayda çektirmediğini 1 haftada çektirdi bulantı sancı mide ağrısı hepsi dahil son hafta sürprizi yapti bana 🤣
Evet hamileliği çok sevdim çok güzel geçti şükürler olsun ve bende normal doğum isteyenlerdendim ama sezeryanda iyiki var (dikişlerden korkan bana lütfen moral destek 😅) bı de anneliği görelim bakalım doya doya hamileliği yaşadık birazda onların sesleriyle civildasin evlerimiz şenlensin 🤗🌸🌸
Nasıl oldun canım? Bugün var mı ağrı sancı vs
Biraz dinlen iş yapma kendini yoruyorsun o yüzden oluyor bence sancı

Ay kızlar dün gece gülmekten bı haller oldum (acınacak halime mı güldüm bilmiyorum da😅)
Yatak odasının penceresine bakan müstakil bı ev var sicak olduğundan geceleri terasta yatıyorlar bebek ağlama sesinden uyuyamadık desek yeridir eşim sinir olmuş bı bebeği susturamadilar çocuk çatladı diye söylenmeye bende gülüyorum bı hafta sonra aynı lafları ben sana hatırlatırım diye haftaya başlayıp 4 ay devam edecek bu bebek sesi artık bizim evimizde olacak alış farz et şuan bu çığlıklar yanımızda biz ne yapacaz diyorum beyefendi dönüp diyo ki yoo 1 ayı sayma annenlere yollayacam zaten acemiliği öğrenme alışma aşamasını orda atlatırsın sonrasında bana gerek kalmaz zavallım çocuğunun olmasını komşuda bebek sevip eve dönmek sanıyor daha bilmiyor ki annemde 1 hafta kalıp dönecem 😂 yaparken düşünecektin annem niye bakıyormuş çocuğuna dedim döndüm yattım en son gece uyandığımda başını tutmuş oturuyordu migrenim tuttu diye 🤣🤣🤣

Nasıl oldun canım? Bugün var mı ağrı sancı vs
Biraz dinlen iş yapma kendini yoruyorsun o yüzden oluyor bence sancı
Çok teşekkür ederim canım evet yorgunlukta tetiklemiş olabilir sancıları dediğin gibi eşim evdeyken çok yoruluyorum bugün işe yolladim hala yatak keyfi yapıyorum ☺️
Ama tuvalete bile kalkınca baskı hissi sanki çıkacakmış gibi ağrılar oluyor sancılarda arada yokluyor belden gelerek geçen günler kadar şiddetli degil yarın benimde kontrolüm var bakalım bişey çıkmazsa şafak pazartesi😀🥰

Bayramı atlattık 🫶🏻🫶🏻
Bakalım bugün kimler doğuracak 🤪 bence ben değilim 🙈😅
Bugün kontrolü olanlar vardı gelişmeleri yazsın 🥰 ben yarın gidiyorum
Ben de değilim 😂 nst de ufak ufak sancı çıktı ilk kez ona da şükrediyorum. Sona kalanlar olarak baya mevzuyu uzatacağız gibi görünüyor 😬

Kızlar aceleci oluyor ya gelişimi erken tamamlıyorlar benim oğlanın keyfi yerinde😂😂

Back
X