2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Bizde kilo kaybı yok ama meme almadıpı için süt sağıp biberonla veriyoruz . Onu emiyor haliyle kilo da alıyor. 5 günlükken genel anesteziye gerek var mı ? İnternetten biraz araştırdım da 40 gün e kadar genel anesteziye gerek yok deniyor . Yarın çocuk doktorumuza gideceğiz emme durumuna tekrar bakacakmış, duruma göre kbb ye yönlendireceğim dedi . Ben de kesilmesinden yanayım. Çünkğ hem meme emmiyor hemde ilerde yine karşımıza çıkacağına küçükken basit bir operasyon ile halledilmesi daha mantıklı geldi

Ya çok ümitlendim. Kesilmeden önce hiç memeyi alamıyordu ve kesilir kesilmez artık alabildi öylr mi? Bizim de bebek çıplak memeyi almak için çabalıyor ama kavrayamıyor bir türlğ. Bana göğüs ucun büyük dediler iç e çökğk dediler . Bende öyle sanıp bebek büyüdükçe kvrar dedim. Silikon uç tavsiye ettiler ama bebeğim hiç sevmedi. Normal çıplak memeyi istiyor almaya çalışıyor ama asla kavrayamıyor. Biz sarılık olmasın diye biberonla sağdığımız sütü vermeye başladık. İnşallah geç kalmamışızdor ve bebek memeye döner

Merhaba, Bizimkini anestesisiz yaptilar, 15 gunlukken kestiler. Sadece o noktayi kucuk bi sekilde uyusturdular. Ben de cok tavsiye ederim, bizimkisi emiyordu ama hem benim canim yaniyordu hem de o cok zorlaniyormus. Sonradan kilo alimi hizlandi. Cocuk doktoru gerek yok kilo aliyosa vs. diyordu ama cocuk discisi yapalim dedi. Bizimkini dis hekimi yapti yani.

İstanbulda değilim maalesed. Bahsettiğiniz hoca kbb mi yoksa cerrah mı

Aa diş hekimide mi yapıyormuş. Bende kesilsin istiyorum çünkğ çocuk hiçbir şekilde memeyi kavrayamıyor 17 günlük oldu daha fazla geç kalıp meme reddi yaşamak istemiyorum . Bakalım doktorumuz yarın ne diyecek, kbb ne diyecek. Dediğiniz gibi bende istiyorum bu yğzden yapmazlarsa başka bir doktora götüreceğiz. Peki kesildikten sonra süreç nasıl geçti? Sonrasında bebek ağrı acı hissediyor mu ağlıyor mu ya da herhsngi bir kanama vs?

Yoo hic bir sey olmuyor. 1 dk surdu islem, geldiginde aglamiyordu. Hemen emzirmemi istediler, dogru emiyor mu diye baktilar o kadar. Bir de masaj videosu linki verdiler yapalim diye, ama pek kolay degildi, cok dedikleri kadar her egzersizi yapamadik.

Teşekkür ederim. İnşallah bizde kolayca atlatırız ve bebeğim artık memeyi emer. Benim bebeğim doğduğundan beri memeyi 1 kez bile kavrayamadı silikon uçla arada emiyor . Ama sevemedi. Çıplak memeyi almak için baya çabalıyor alamıyot

Valla bir çok yerde lokal anestezi ile yapıyorlarmış ama bilmiyorum genel yaptılar. Ama çok kısa sürdü

Alıyordu ama inan saatler sürüyordu tutması. Abartmıyorum saatlerce uğraşıyordum . Kesildiği Gün bile farketti hemen kavradı. Bizim dil bağımız çok uzundu dil ucuna kadar çocuğum dil çıkarmaya filan başladı, şimdi maşallah mememi bırakmıyor

Bütün yazılanları okuyamadım arkadaşlar bugün doğum yapalı yaklaşık 50 gun olmuştu ve spiral taktirdim. Merak edenler için işlem cok kısa sürdü 1 dk falan belki o bile yoktur. İşlem öncesi aç gitmeniz gerekmiyor, uyusturma yapılmıyor sadece 3 gun öncesinde bhcg değeri istiyorlar, onu da sağlık ocağında aldırdım. Ağrı olarak sadece spekulum ağrısı hissettim, onun disinda bir ağrım olmadi. İşlem sonrası bir miktar kanama oluyor, yanınızda ped goturebilirsiniz, ne kadar süre devam edecek kanama su an bilmiyorum, halihazırda kanamam cok az var. Ağrım, sızım yok, işlem sonrasi regl agrisi benzeri bir agrim oldu 1 saat kadar ve parol alabilirsin dediler ama gerek duymadım. Doktor ilişki serbest dedi, kısıtlama yok. Aklıma gelenler bu şekilde.

Bu arada benim meme ucumda büyük, emerken zaten onu eziyorlar yassı hale geliyor bilmiyorum bir sorun olmadı bizde. Bence siz en kısa sürede yaptırın. Emmeyi geçtim konuşmada filan da sorun yaratıyormuş ilerde.

Kızlar papatya çayı içilebilir mi emzirme döneminde çok ihtiyaçim var papatya çayına
Chatgpt böyle diyor

Evet, emzirme döneminde papatya çayı genellikle ölçülü miktarda içilebilir ve bazı durumlarda rahatlatıcı etkisiyle anneye fayda sağlayabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

Faydaları:​

• Rahatlatıcı ve uyku düzenleyici etkisi olabilir.
  • Hafif sindirim rahatlatıcı etkisiyle mideyi yatıştırabilir.
  • Hafif stres ve gerginlikte yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:​

• Alerji riski: Papatya, özellikle polen alerjisi olanlarda alerjik reaksiyon yapabilir.
  • Aşırı tüketim: Günde 1 fincandan fazla önerilmez. Aşırı tüketimi bebeğe geçerek huzursuzluk veya alerjik tepkilere yol açabilir.
  • Bitki karışımları: Sadece saf papatya çayı içmeye dikkat edin. Karışık bitki çaylarında başka maddeler olabilir ve bunlar emzirme için uygun olmayabilir.

Öneri:​

Günde 1 fincan (200 ml’yi geçmeyen) papatya çayı, özellikle akşam saatlerinde, rahatlamak amacıyla içilebilir. Ancak yeni deneyecekseniz ilk kez az miktarla başlayın ve bebeğin davranışlarında ya da cildinde bir değişiklik olup olmadığını gözlemleyin.

Devlettemi yaptırdın özeldemi burda sordum 12 bin dedi ne farkı var anlamadım fazla geldi birde adetlimi gitmemiz gerekiyor

Devlettemi yaptırdın özeldemi burda sordum 12 bin dedi ne farkı var anlamadım fazla geldi birde adetlimi gitmemiz gerekiyor
Ben yarın kontrole gidicem devlet e , bir sorcam yapıyorlar mı ben de taktırcam sanırım. Rahim ağzı daha açık olduğu için regl iken takıyorlar diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…