• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ya hafta olarak çok erkenim daha. 33 e bugün girdik 😔 o yüzden de çok korktum. Bi de 2 kilocuğuz henüz😔 bi ara nişan mı geldi acaba diye düşündüm ama kasılma vs hiç bi şey çıkmadı anlamadım bende
Allah korusun zaten bu endişe hiç bitmiyor benim de 26. Haftada kanama olmuştu işte ve bir avuç içinden az daha fazlaydı ve sonra tamamen kesilmesi bi kaç gün sürdü sonra azalarak bitti ama şükür bir şey olmadı.
Tecrübeli annelere bir sorum var. Bugün gelen pembe leke ve sonrasındaki kanama çok miktarda değildi ya o yüzden acaba bu bir nişan gelmesi olabilir mi diye aklıma takıldı. Ama nişan geldiğinde herhangi bir açılma ya da nst de bir sancı görülmesi gerekmez miydi ? Açılma vs yok dediler. Öyle açılma olmadan nişan gelir mi ?
33. Haftanın dolduğu zaman da nişan geldi ben emin değilim ama doktor nişana benziyor dedi benimkinde koyuluk yoktu çok hafif sarımsı beyaz, koyu kıvamlı mukus gibi bir şeydi. Ama kasılma falan yok. Ondan diyorum bizi strese sokmayı seviyor bu bebişler. Bu benim ikinci hamilelik ilkinde ne nişan ne suyum gelmemişti hu arada bunlar benim için de yeni olaylar. İnş tam dönemini doldursunlar az kaldı bakalım

Allah korusun zaten bu endişe hiç bitmiyor benim de 26. Haftada kanama olmuştu işte ve bir avuç içinden az daha fazlaydı ve sonra tamamen kesilmesi bi kaç gün sürdü sonra azalarak bitti ama şükür bir şey olmadı.

33. Haftanın dolduğu zaman da nişan geldi ben emin değilim ama doktor nişana benziyor dedi benimkinde koyuluk yoktu çok hafif sarımsı beyaz, koyu kıvamlı mukus gibi bir şeydi. Ama kasılma falan yok. Ondan diyorum bizi strese sokmayı seviyor bu bebişler. İnş tam dönemini doldursunlar az kaldı bakalım
Ve hala doğurmadın demek ki ya nişan değildi ya da nişan gelince doğum hemen olmuyor 😀 bu iyi bir şey o zaman 😀

Ve hala doğurmadın demek ki ya nişan değildi ya da nişan gelince doğum hemen olmuyor 😀 bu iyi bir şey o zaman 😀

Valla öyle ben de emin değilim zaten bi daha gelirse derim o değildi o zaman😅 bi de bi iki hafta sürebiliyormuş nişan geldikten sonra şu an benim 8 gün falan oldu, ama benim ilki de neredeyse gününde geldi sonuna kadar bekledi yani erken doğurmayı normalde beklemem ama göreceğiz😅

Aslında çoğu günümden daha rahat bir gün geçiriyordum. Sadece benim karakter olarak yavaşlığa hiç tahammülüm yok. Her işimi hızlı yaparım. Yürürken de sanırım çok hızlı yürümeye çalıştım belki de ondan olmuştur

Artık hiç yürümesem yeridir 🤣

Çok şükür Canımcımm aminnn🙏🏻

İnşallah kuzucummm aminnn🙏🏻

Ya evet bi de ben gruptaki en küçük haftalardan biriyim. Daha 33+0 dün bugün 🥹

Ya bu devlet hastaneleri ölçümleri gerçekten beni şok ediyor. Hadi kafayı ölçerken bi daire çizip öyle ölçüyorlar bi de kafa şu an hala yumuşak bir yapı, şekli değişebiliyor da femuru nasıl yanlış ölçtünüz acaba. Çok garipsiyorum bu durumu. Bence sen kendi doğum yapacağın doktorda devam et kuzucum. Sürekli moralini bozuyorlar durduk yere

Ya hafta olarak çok erkenim daha. 33 e bugün girdik 😔 o yüzden de çok korktum. Bi de 2 kilocuğuz henüz😔 bi ara nişan mı geldi acaba diye düşündüm ama kasılma vs hiç bi şey çıkmadı anlamadım bende

Evet evet hani kasılma şikayetiyle falan gitsem neyse de kanama bana da şok etkisi yarattı. 3:. Hafta bi de :( inşallah tekrarlamaz bebişim zamanını bekler.

Çok şükür kuzucum yaaa bugünü böyle kapattık inşallahhh

Canım bebeğin gelişimi, kilosu ve nefes alışverişi iyiyse alınmıyor. Ama bugün yenidoğan yoğun bakım hemşiresi arkadaşım dedi ki 2500 kg dan eksik doğan bebeklerin yüzde 80-90 ını alıyoruz kuvöze dedi. Yani sadece nefes alıp vermesiyle ilgili bir durum değil. Mesela erken haftalarda ciğer geliştirici yapıldı ve ciğerleri gelişti ama kilosu beklenen gibi değil, yine alınabilirmiş.

İnşallah bekler kuzucummm. 🙏🏻
Anladım canım kilodan haberim vardı onu aştık çok şükür o yüzden ciğeri sordum 😀❤️

Bugün doğuma hazırlık dersinde ebenin söylediğine göre doğumu gösteren iki şey var: düzenli kasılma ve/veya suyun gelmesi. Nişan gelse yada açıklık olsa da haftalarca doğum başlamayabiliyormuş.

Kızlar bugün ve dün gündüz çok ağrım vardı devam eden düzenli sancılar şiddetli kasık ağrısı adım dahi atamıyordum dün akşam acile gittim doktor karnın baya büyük eminmisin 34 haftalık olduğuna dedi ölçümü 38 hafta çıktı baya bi şoklar geçirdim alttan muayene hiç açılma yok hala 1cm birde nst çekildim gram sancı yok idrar tahlili verdim çok az bir bakteri gözlenmiş ama genel olarak çok temiz bolca su iç dinlen yarın yine gel dedi bugün sabah yine gittim sancılar 40 lar 50 lerdeydi nst de daha sonra eşimle biraz dolaştık alışveriş yaptık yemek yedik akşam 9 du eve geldim çok hafif uyumuşum böyle yarım saat bile değil bi uyandım sanki bebek karnım da yok okadar hafifim ki yani iki gündür çektiğim ağrılar yalan gibi sanki kasık ağrım filan yok dün makat ağrımda çoktu ama şuan hepsi yalan oldu çok tuhaf değilmi bebişte sakin baya bugün birde doktorum bebeğin önde gelen kısmı baskı yapıyorsa bu ağrılar da olabilir dedi

Kızlar bugün ve dün gündüz çok ağrım vardı devam eden düzenli sancılar şiddetli kasık ağrısı adım dahi atamıyordum dün akşam acile gittim doktor karnın baya büyük eminmisin 34 haftalık olduğuna dedi ölçümü 38 hafta çıktı baya bi şoklar geçirdim alttan muayene hiç açılma yok hala 1cm birde nst çekildim gram sancı yok idrar tahlili verdim çok az bir bakteri gözlenmiş ama genel olarak çok temiz bolca su iç dinlen yarın yine gel dedi bugün sabah yine gittim sancılar 40 lar 50 lerdeydi nst de daha sonra eşimle biraz dolaştık alışveriş yaptık yemek yedik akşam 9 du eve geldim çok hafif uyumuşum böyle yarım saat bile değil bi uyandım sanki bebek karnım da yok okadar hafifim ki yani iki gündür çektiğim ağrılar yalan gibi sanki kasık ağrım filan yok dün makat ağrımda çoktu ama şuan hepsi yalan oldu çok tuhaf değilmi bebişte sakin baya bugün birde doktorum bebeğin önde gelen kısmı baskı yapıyorsa bu ağrılar da olabilir dedi
Peki karnını daha aşağıda hissediyor musun? Doğum yaklaşınca bebek doğum kanalına doğru ilerlet ve karın düşer, o zaman ciğerler rahatladığı için hafiflemiş hissedermişiz. Ama alt kısımlarındaki ağrılar da yokmuş daha çok pozisyonla alakalı gibi geldi doktorun dediği gibi

Kizlar aksam 10 gibi kaburgalarimin altında ağrı sonrasında nefes darlığı ve mide bulantısıyla hastaneye geldim yarına kadar yatış verdi diğer güne de sarkabilir çıkışın dedi ama herşeyinde normal dedi anlamadım
Midene baskı yapıyor olabilir mi? Ben sürekli mide ağrısı ve kusma yaşamaya başladım mide ilaçları kullanıyorum son zamanlarda

33. Haftanın dolduğu zaman da nişan geldi ben emin değilim ama doktor nişana benziyor dedi benimkinde koyuluk yoktu çok hafif sarımsı beyaz, koyu kıvamlı mukus gibi bir şeydi. Ama kasılma falan yok. Ondan diyorum bizi strese sokmayı seviyor bu bebişler. Bu benim ikinci hamilelik ilkinde ne nişan ne suyum gelmemişti hu arada bunlar benim için de yeni olaylar. İnş tam dönemini doldursunlar az kaldı bakalım
Benim de o zamanlar gelen şey nişanmış bugün 1 cm açılma ve yumuşama hafif de sancı çıktı. Az önce de aşağı indi galiba. Kız bunlar ne acele ediyorlar daha kilosu çok az 😔

Tecrübeli annelere bir sorum var. Bugün gelen pembe leke ve sonrasındaki kanama çok miktarda değildi ya o yüzden acaba bu bir nişan gelmesi olabilir mi diye aklıma takıldı. Ama nişan geldiğinde herhangi bir açılma ya da nst de bir sancı görülmesi gerekmez miydi ? Açılma vs yok dediler. Öyle açılma olmadan nişan gelir mi ?
Benim Perşembe ya da Cuma geldi, bugün 1 cm açılma ve hafif sancı çıktı. Belki ilerleyen günlerde açılma olabilir belki o nişan değildi. Akıntının içinde nokta nokta geldi benim, birkaç gün günde 1 defa çok az gördüm

Siz konuşun kader arkadaslarim, benim kocam bey geceleri telefona bakmamı yasakladı, uykumu acıyormus kk. benim, naa'alakaaysa 😏
Bazı konulara kızıp cık cık.layip duruyormusum, boşuna stres yaratiyormus bende, çiş için kalkınca hele bakmak yasakmis, iki üç gecedir kısıtlı yaşıyorum resmen:KK12:

Herhalde az önce bebek aşağı indi :KK57: içimden bir şey akmış gibi bir his sonra ciğerime dolu dolu nefes çekebildim alt kısımlarda doluluk hissi var. 3. lavaboya kalkışım 12'den beri... Psikolojik mi ya her şeyden etkilenir oldum bugün.
Aşağı insin balım birşey olmaz, bütün belirtiler yaşansa da yine de bebişin keyfini bekler doğum, nefesin miden rahatlamış olur indiyse, bikac hafta daha atar bunlar seni, takma kafana, stres yok sana

Herhalde az önce bebek aşağı indi :KK57: içimden bir şey akmış gibi bir his sonra ciğerime dolu dolu nefes çekebildim alt kısımlarda doluluk hissi var. 3. lavaboya kalkışım 12'den beri... Psikolojik mi ya her şeyden etkilenir oldum bugün.
Psikolojik olma ihtimali de yüksek, şu an vucüdumuzdaki en ufak belirtileri dinlediğimiz için her duyduğumuz etkiler bizi, çok normal
Benim de o zamanlar gelen şey nişanmış bugün 1 cm açılma ve yumuşama hafif de sancı çıktı. Az önce de aşağı indi galiba. Kız bunlar ne acele ediyorlar daha kilosu çok az 😔

Aşağı insin balım birşey olmaz, bütün belirtiler yaşansa da yine de bebişin keyfini bekler doğum, nefesin miden rahatlamış olur indiyse, bikac hafta daha atar bunlar seni, takma kafana, stres yok sana
Aynen bebiş ne zaman isterse, benim son üç dört hafta bir cm açıklık vardı. Ama yine 40 ı beklemişti yani

Midene baskı yapıyor olabilir mi? Ben sürekli mide ağrısı ve kusma yaşamaya başladım mide ilaçları kullanıyorum son zamanlarda
Biz mide bulantısı girince işin içine korktuk hani zehirlenme falan mi oldu yediğim bişeyden diye geldik testler falan temiz çıktı ama yatırdı yine hamileliğin 8. Ayina gidiyorum bu kadar ödemim hiç olmamıştı bir şiştim ki sormayin kızlar 😅

Benim Perşembe ya da Cuma geldi, bugün 1 cm açılma ve hafif sancı çıktı. Belki ilerleyen günlerde açılma olabilir belki o nişan değildi. Akıntının içinde nokta nokta geldi benim, birkaç gün günde 1 defa çok az gördüm
Hala geliyor mu kuzum ? Durdu mu yoksa ? Şimdi işe gitmek için uyanmıştım lavaboya gittim yine iki damla pembe leke gelmiş. Aradım doğum iznini başlayacağımı söyledim işe gitmeyeceğim ne olur ne olmaz . Dün açıklık da sancı da çıkmadı aslında ama bu nişan mı diye de endişe ettim

Back
X