• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
sanmıyorum şube şube fark etsin leydim. evime yakın diye burayı seçmiştim, doktorumu da tamamen şansa seçtim. çok çok da memnun kaldım diyemem açıkçası süreçte ama inş süreç sonunda iyi ki burası derim bebekler sağlıkla gelir de 🙏🏼🙏🏼
Kurumsal firmalarda şubeden şubeye fark olmaz, doğru ama yine de bilemedim. 🙄

Ben doğuma büyüme Göztepeliyim. ☺️ Annemin Dr muayeneleri, benim (ciddi bi rahatsızlığım oldu beyinle ilgili) tedavim orda oldu. Gayet pahalıydı.

Su an gittiğim hastane Kozyatağı’nda. Medikal parktan pahalı olmasını aklım almıyor. 🤷‍♀️

Misal, Göztepe de sadece doğum ücreti ne kadar, biliyor musun ? 🤔

Son düzenleme:
Kızlar çok şükür geldim. Sorun yok gibi duruyor. Nst dümdüz çıktı bi sancı bile yok. Zaten ağrım da yoktu hiç hatta kendi kendime ne güzel bi gün falan diye düşünüyordum 😀 nazar değdirdim sanırım. Bebeğin suyu vs de her şey iyi şükür. Plesenta aşağıda diye olmuş kanama. Ama açıklık yumuşama hiç bi şey yok. Rahim ağzı uzunluğunu 32 mm ölçtüler o da güzel dedi. Yatış vermek istemiyorum evin yakınmış nasıl olsa kanama artarsa ya da sancı olursa gel dedi. Ciğer geliştirici aldırdı ama bir hafta içinde doğum olacağını sanmam kenarda dursun dedi. Cuma tekrar göreceğim bir sıkıntı olmazsa dedi. Öylelikle ayrıldık hastaneden. Önceki kontrolde en ufacık kanama demek doğumun başlaması demektir hemen gelmen lazım demişti o yüzden endişe ettim ama çok şükür Rabbim korkutmuş sadece 🙏🏻 hepiniz canımsınız çok teşekkür ederim.
lady peacock lady peacock @Vaalbara @cokyenianne
essanli essanli @ben boyle sey gormedim @fenomendar hati hati hati hati aryakusum aryakusum rdrsn rdrsn @gukcan @Irmakkk @Mori21
Canımsın ben hiç giremedim o kadar üzüldüm ki anlatamam okumaya çalışıyorum bi şeyime gülücük atmışsın anladım öyle bi sorun olduğunu çok şükür ❤️❤️❤️

Eki Görüntüle 3603307
Bu bugünkü değil şimdi daha da tosun olmuştur 😅
jön bebe 🧿🥹
Kurumsal firmalarda şubeden şubeye fark olmaz, doğru ama yine de bilemedim. 🙄

Ben doğuma büyüme Göztepeliyim. ☺️ Annemin Dr muayeneleri, benim (ciddi bi rahatsızlığım oldu beyinle ilgili) tedavim orda oldu. Gayet pahalıydı.

Su an gittiğim hastane Kozyatağı’nda. Medikal parktan pahalı olmasını aklım almıyor. 🤷‍♀️
zaten daha bile uygun kaldı butik hastanelerden, inanılmaz fiyatlar uçuyor yine medical park bir tık daha iyi fiyat olarak. acıbadem’de oturuyorum ben de kolay oluyor e5’ten 6-7 dk hastane. kadıköy kızları biz 🤪 geçmiş olsun leydim bu arada… 🫶🏼

Kızlar ciğer geliştirici vurulmaması için yani sorunsuz doğum kaçıncı haftadan sonra oluyor ?
Benim bildiğim 34. Haftadan sonra ciğerler geliştirici vurulmuyor. Ama ciğer gelişimi 39. Haftada tamamlanıyor. Hatta sezaryenin o haftalarda yapılma sebebi bu diye biliyorum 🤔

Okmeydanında randevu alıp gittim. Doktor dedi buraya gelmene gerek yok acil kadın dogumda takip ederler seni dedi heryer öyle mi kızlar
36. Haftadan itibaren okmeydanı hastanesinde öyle oluyor büyük ihtimalle ben de oraya gidiyorum yarın için normal randevu almamı istedi 2 hafta önce (35+3 olmuş olacağım yarın) ondan sonra randevu almadan haftada bir direkt acil kadın doğuma gideceksin dedi oradaki doktor. (Haftaya 36. Haftama girmiş olacağım)

Benim bildiğim 34. Haftadan sonra ciğerler geliştirici vurulmuyor. Ama ciğer gelişimi 39. Haftada tamamlanıyor. Hatta sezaryenin o haftalarda yapılma sebebi bu diye biliyorum 🤔
Benim bildiğim sezeryanlar 38 de yapılıyor genelde şimdi diyelim ben 37+2 de doğurdum bebek küvete alınıyor mu nasıl oluyor

36. Haftadan itibaren okmeydanı hastanesinde öyle oluyor büyük ihtimalle ben de oraya gidiyorum yarın için normal randevu almamı istedi 2 hafta önce (35+3 olmuş olacağım yarın) ondan sonra randevu almadan haftada bir direkt acil kadın doğuma gideceksin dedi oradaki doktor. (Haftaya 36. Haftama girmiş olacağım)
Değerimin biri düşük yarın gebe dahiliyesine gidecegim dogumda kan kaybın cok olabilir dedi doktor 10 gün önce dahlilleri yaptırmıstım tekrar istemez heralde😂
Dogumu okmeydanındamı düşünüyorsun canım

Benim bildiğim sezeryanlar 38 de yapılıyor genelde şimdi diyelim ben 37+2 de doğurdum bebek küvete alınıyor mu nasıl oluyor
Planlı sezaryen için 38+ ya gün veriliyor. O da 39. Hafta oluyor işte.

Bunun garantisi yok. Bi bebek 39 yada 40. Haftada da doğsa kuvöze girebilir. Yani tamamen bebeğin kendi gelişimi, doğumda gelişebilecek komplikasyonlarla ilgili öznel bi durum.

Benim eltim 4 cocugunuda 38 lerde planlı sezeryanla doğurdu ama hiç kuvez vs görmedi bildiğim kadarıyla 37 de tam zamanlı doğum vakti gelmiş oluyo benim kullandığım uygulama 37 de artık bebebginiz kendi kendine nefes alabilir kuveze girmez diye yazmış

Chatgbt de böyle yazıyor canım

✅ Ciğerlerin tamamen geliştiği hafta:

37. haftadan sonra (tam 37+0) doğan bebekler "term" yani zamanında doğmuş kabul edilir ve bu haftadan sonra doğan bebeklerde akciğer gelişimi genellikle tamamlanmış olur. Bu bebekler çoğunlukla kuveze alınmaz ve solunum desteğine ihtiyaç duymazlar, tabii başka bir tıbbi sorun yoksa.

Benim eltim 4 cocugunuda 38 lerde planlı sezeryanla doğurdu ama hiç kuvez vs görmedi bildiğim kadarıyla 37 de tam zamanlı doğum vakti gelmiş oluyo benim kullandığım uygulama 37 de artık bebebginiz kendi kendine nefes alabilir kuveze girmez diye yazmış
Demek istediğim bu. Bi bebek 35-36da bile doğup kendi nefes almada sıkıntı yaşamıyorsa hiç kuvöze girmeyebilir. Tamamen bebeğin gelişimi ile ilgili.

Back
X