- 7 Ekim 2020
- 3.193
- 4.376
- 133
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #17.881
Allah başa vermesin menenjit gerçekten bazen geç fark ediliyor. 6. Ay aşı sonrası yeğenim menenjit oldu. Yüksek ateşle hastaneye götürdüler. Anlaşılmadı. Gittiği hastanede eğitim araştırmaydı. Sonra çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Orda bir ay yoğun bakımda kaldı. Ve en ağırı tüberküloz menenjit olduğu anlaşıldı. O zamanlar asi falan yoktu tabi. Ama dediğiniz gibi aşılı olsa bile çeşitleri var. Yeğenim şuan kendi ihtiyaçlarını gidersede yüzde 40 engelli raporu var. Yani dışardan bakıldığında kimse anlamaz bir sorun olduğunu ama konuştukça anlaşılır. 19 yaşına girdi. Çok zor zamanlar atlattık.Bu arada sunuda belirteyim yukarida ki yorumuma ek olarak cocugun ilk atesi ciktiginda 1 hafta tedavi yapilmis sonra atesi gecmis sonra tekrar baslamis İstanbul’un yine cok meshur isim vermeyin maslak tarafindaki hastaneye goturdugunde annenin soylemine gore 3-4 saat sadece ates dusurucu verilmis ve kendi doktoru gelene kadar baska bisey yapilmamis iste o sirada enfeksiyon bir anda beyne yayilmis sonrasinda menenjit oldugu tespit ediliyor yani biz o donem hatta sey demistik o ilk 3-4 saat hemen antibiyotik tekrar damardan baslansaydi acaba engel olunabilir miydi ama iste cok korkunc bir hastalikmis Allahim korusun maalesef beyni cok kolay sekilde etkiliyormus
Benim hamile olduğum 10 metre öteden anlaşılıyor. Metro kullanıyorum insanlar karnıma bakıp bakıp oturmaya,uyumaya devam ediyorlar. Henüz kalkan biri olmadı bu zamana kadarYa aslında benimde tesettürümden dolayı anlamıyorlar. O yüzden ben de çok bir şey yapamıyorumonları da anlıyorum. Ben olsam bende anlamam. Bol ferace var üstümde. Sürekli otobüs minibüs kullanmıyorum Allah'tan. Yoksa bende çok çok zorlanirdim. Cuma günü kullandım otobüs. Oturacak yer vardı oturdum. Benden sonra binen yaşlılar oldu kalkmadim. İçlerinden bana baya konuşmuşlardır hatta bana derlerse bak şu gençlere falan diye kafam da cevaplar kurdum
Gebelikte bir sıkıntı yoksa ben yolculuklara hiç karşı değilim. Bence insana iyi geliyor. Ben 2. trimester'a girerken 10 saatlik kıtalar arası uçak yolculuğu yaptım. Defalarca 5-6 saat arabayla gidip geldim.Kızlar merhaba Çarşamba şeker yükleme için hastaneye gideceğim 24. Haftamda sonrasinda bir İzmir kaçamağı yapmak istiyorum minibüs yolculuklarını da katarak toplamda 8 saat gitmiş olacağım eşimin ödü kopuyor otobus yolculuğunda birşey olur diye ya da zorlanirim diye (annemle gideceğim) ama bende çok istiyorum ilerleyen haftalarda hiç gidemem hem de değişikliğe çok ihtiyacım var yakın zamanda aracımızı sattığımız ve havalar hep bozuk oldugu için bı yere çıkamaz olduk izmirde ablam ve yegenlerim var iyi gelir diye düşünüyorum ama bı yandan da ben de tereddütteyim o kadar uzun saat yolculuk yapan var mı zorlandiniz mi uzun süre oturduğum da oluyor evde sıkıntı yaşamıyorum öyle pek biraz sırt ağrısı oluyor ama otobüs yolculuğu zorlar mı bilemiyorum tuvalet olayı biraz korkutuyor çok sık gitme isteği vs. Bı delilik yapsam mı kafamda deli sorular ? Öneriye açığım kısacası bu arada umarım herkes iyidir çok takip edemiyorum burayı birşeyler okumak bile kafamı allak bullak ediyor bu aralar sizde durumlar ne sagliginiz nasıl kilolar alındı mı heyecan ne durumda alışverişler yapıldı mı ? Bebiş hareketleri çok güzel değil mi
Ben de yolculuk yaptım. Kendi arabamızla gittik 7 saat sürdü zorlanmadım. Ama istediğimiz yerde durup dinlendik 5 10 dk yürüdüm öyle devam ettim yolculuğa. Doktor bir kısıtlama koymadı uzun vadeli sabit kalma dedi sadece.Kızlar merhaba Çarşamba şeker yükleme için hastaneye gideceğim 24. Haftamda sonrasinda bir İzmir kaçamağı yapmak istiyorum minibüs yolculuklarını da katarak toplamda 8 saat gitmiş olacağım eşimin ödü kopuyor otobus yolculuğunda birşey olur diye ya da zorlanirim diye (annemle gideceğim) ama bende çok istiyorum ilerleyen haftalarda hiç gidemem hem de değişikliğe çok ihtiyacım var yakın zamanda aracımızı sattığımız ve havalar hep bozuk oldugu için bı yere çıkamaz olduk izmirde ablam ve yegenlerim var iyi gelir diye düşünüyorum ama bı yandan da ben de tereddütteyim o kadar uzun saat yolculuk yapan var mı zorlandiniz mi uzun süre oturduğum da oluyor evde sıkıntı yaşamıyorum öyle pek biraz sırt ağrısı oluyor ama otobüs yolculuğu zorlar mı bilemiyorum tuvalet olayı biraz korkutuyor çok sık gitme isteği vs. Bı delilik yapsam mı kafamda deli sorular ? Öneriye açığım kısacası bu arada umarım herkes iyidir çok takip edemiyorum burayı birşeyler okumak bile kafamı allak bullak ediyor bu aralar sizde durumlar ne sagliginiz nasıl kilolar alındı mı heyecan ne durumda alışverişler yapıldı mı ? Bebiş hareketleri çok güzel değil mi
Ciddi misin yaBenim hamile olduğum 10 metre öteden anlaşılıyor. Metro kullanıyorum insanlar karnıma bakıp bakıp oturmaya,uyumaya devam ediyorlar. Henüz kalkan biri olmadı bu zamana kadarBiri kalkınca hamile otursun diyorlar o hamileyse biz de hastayız diyip oturan, bana mı sordu hamile kalırken diyen mi dersiniz şoka giriyorum.
Gerçekten artık insanların saygısı kalmamış çok ilginç
Ben de bundan almıştımHerkese iyi geceler
Ben bu çantayı aldım kızlar.. çok kaliteli bir çantaya benziyor. İçinde 6 bölmesi var 2si fermuarlı. Dışında 4 tane fermuarı var.. herkes çok beğendi belki fikir olur size :)
EleleLife Venice 3in1 Anne Bebek Bakım Çantası Bej - Elelebaby
Annelerin günlük hayatlarını kolaylaştıran bebek bakım çantaları, hem işlevsel hem de şık tasarımlarıyla öne çıkıyor. EleleLife Venice 3in1 Anne Bebek Bakım Çantası Bej modeli avantajlı fiyatlar ile elelebaby'de. Hemen şimdi tıkla ve yakından keşfet !www.elelebaby.com
Of of çok zor erken fark etmek gerçekten çok önemliAllah başa vermesin menenjit gerçekten bazen geç fark ediliyor. 6. Ay aşı sonrası yeğenim menenjit oldu. Yüksek ateşle hastaneye götürdüler. Anlaşılmadı. Gittiği hastanede eğitim araştırmaydı. Sonra çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Orda bir ay yoğun bakımda kaldı. Ve en ağırı tüberküloz menenjit olduğu anlaşıldı. O zamanlar asi falan yoktu tabi. Ama dediğiniz gibi aşılı olsa bile çeşitleri var. Yeğenim şuan kendi ihtiyaçlarını gidersede yüzde 40 engelli raporu var. Yani dışardan bakıldığında kimse anlamaz bir sorun olduğunu ama konuştukça anlaşılır. 19 yaşına girdi. Çok zor zamanlar atlattık.
Allah gerçekten imtihan etmesin. Güzel düşünelim.
Çok şaşkınım gerçekten nereye doğru gidiyoruz bilmiyorum insanlık ölmüş ben bu zihniyete sahip insanların muhakkak sınanacağına inanıyorum. Hasta olurken bize mi sormuşlar mesela böyle mi diyelim bizde. Bir adamın kucağında bebeğiyle ayakta zar zor durmaya çalıştığını gördüm bende ve yine ağzına kadar doluydu dolmuş. Birkaç kişi bebeği tutalım mı dedi biri de yer vermedi ne yazık ki.Benim hamile olduğum 10 metre öteden anlaşılıyor. Metro kullanıyorum insanlar karnıma bakıp bakıp oturmaya,uyumaya devam ediyorlar. Henüz kalkan biri olmadı bu zamana kadarBiri kalkınca hamile otursun diyorlar o hamileyse biz de hastayız diyip oturan, bana mı sordu hamile kalırken diyen mi dersiniz şoka giriyorum.
Gerçekten artık insanların saygısı kalmamış çok ilginç
Öyle miKızlar çapa için randevu almamiz asıl gereken doktora insta dan yazmıştım ben sağolsun cevap verdi ve çapa da doğumhane nin kapalı olduğunu iletti bilginiz olsunorange3752 Uykusuz Koala
Yüzümü güldürdüğün için teşekkür ederim biraz modumun düşük olduğu bir gündüKızlar gece başıma gelenler bakınhamilelik imzası yapıcam diye hesaptan çıkış yaptı salak telefon birşeyler oldu sonra geri giremedim şifremi unuttum başka hesap açarım dedim açtım gece gece onay bekliyorum neyse 1 saat bekledim sinir oldum kadınlar kulübünün wp varmış oraya yazdim hesap açtım 1 saatir onay bekliyorum diye bunlar da dönüş yapmadı bende dedim onaylamayin istemiyorum kardeşim dedim bendeki kabadayılığa bak sonra engelledim bunları sabah tekrar açtım biz gece çalışmıyoruz bilmem ne yazmışlar ne bu sitem demişler bende hamileyim gerginim kusura bakmayın dedim bende hamileyim nolcak yazmış neyse anlaştık kadınla e postama şifre gönderdi öyle giriş yaptım ekşın yaşadım yani
Bende aynıyım canım benim de 25. Hafta yandan yakalayabilirlerse hamile olduğumu biraz anlayabilirler ahahaha ben o bi anda kısmını bekliyorum bakalımKızlar göbeği hala çıkmayan var mıı? Benim hala dışarıdan hamile olduğumu kimse anlamıyor. 27 haftalık oldum. Çevremdekiler diyor bir anda çıkacak ama buradaki fotoları gördükçe de diyorum herkesin nasıl çıkmış. Böylesi daha rahat tabi benim için de,insan merak ediyor gerçekten bir anda mı çıkacak ki, çocuk büyümüyormuş gibi hissediyorum böyle olunca
Amann aman kalsın bidaha papaz olmak istemiyorum bu işleri beceremiyorum ben valla uğraştım yapamadım imza fasa fiso sizde söyleyin cağnım kaç haftalık olduğunuzu elinize yapışmaz ellam demiOf of çok zor erken fark etmek gerçekten çok önemliRabbim yardımcısı olsun.
Dediğin gibi güzel düşünmek lazım
Çok şaşkınım gerçekten nereye doğru gidiyoruz bilmiyorum insanlık ölmüş ben bu zihniyete sahip insanların muhakkak sınanacağına inanıyorum. Hasta olurken bize mi sormuşlar mesela böyle mi diyelim bizde. Bir adamın kucağında bebeğiyle ayakta zar zor durmaya çalıştığını gördüm bende ve yine ağzına kadar doluydu dolmuş. Birkaç kişi bebeği tutalım mı dedi biri de yer vermedi ne yazık ki.
Öyle midoğum yaptırmıyorlar mı? Ee bu doğum yapanlar nasıl yapıyormuş ki
Yüzümü güldürdüğün için teşekkür ederim biraz modumun düşük olduğu bir gündüve sonuç olarak imzan hâlâ yok
Seni çok iyi anlıyorum canım aynıyım bende . Ve o gaz sancıları … Bi şey yemeye göreyim her şey gaz yapıyor sanki. Bebek hareketi için geçen ben biraz tatlı yedim öyle hareketlendi deneyebilirsin .Kızlar herkese iyi akşamlar 3 gündür cok kötü gaz şancısı çekiyorum bugün biraz iyiyim dedim bugünde bebek hareketleri sanki az gibi herşeye tedirgin oluyoruz,tekmeleri cok az hissediyorum hastaneye gitmekten de cok sıkıldım gitmesem içim rahat etmıyor.
Bende 8 saat yolculuk yapmıştım ama kendi aracımızla . Otobüsün sıkıntısı bence tuvalet ve hareket durumunun olmaması bana doktor 1 saatte bir bi in yürü dedi biz hep mola vere vere gitmiştik . Birde tuvalet .. bence en kötü tarafı o . Otobüs bu yğzden sıkıntı olabilir . Ama kendin gidebilirim diyorsan ve sana iyi de gelecekse tabi ki yine de doktoruna danışarak git bence. Senin psikolojin de bu süreçte çok önemli.Kızlar merhaba Çarşamba şeker yükleme için hastaneye gideceğim 24. Haftamda sonrasinda bir İzmir kaçamağı yapmak istiyorum minibüs yolculuklarını da katarak toplamda 8 saat gitmiş olacağım eşimin ödü kopuyor otobus yolculuğunda birşey olur diye ya da zorlanirim diye (annemle gideceğim) ama bende çok istiyorum ilerleyen haftalarda hiç gidemem hem de değişikliğe çok ihtiyacım var yakın zamanda aracımızı sattığımız ve havalar hep bozuk oldugu için bı yere çıkamaz olduk izmirde ablam ve yegenlerim var iyi gelir diye düşünüyorum ama bı yandan da ben de tereddütteyim o kadar uzun saat yolculuk yapan var mı zorlandiniz mi uzun süre oturduğum da oluyor evde sıkıntı yaşamıyorum öyle pek biraz sırt ağrısı oluyor ama otobüs yolculuğu zorlar mı bilemiyorum tuvalet olayı biraz korkutuyor çok sık gitme isteği vs. Bı delilik yapsam mı kafamda deli sorular ? Öneriye açığım kısacası bu arada umarım herkes iyidir çok takip edemiyorum burayı birşeyler okumak bile kafamı allak bullak ediyor bu aralar sizde durumlar ne sagliginiz nasıl kilolar alındı mı heyecan ne durumda alışverişler yapıldı mı ? Bebiş hareketleri çok güzel değil mi
Evet canim Allahim korusun butun cocukalrimizi ya ben olaya sahit olmasam ihtimal vermezdim yani bu zamanda olmaz diye dusunuyordum duyunca şok olmustum aşilarla ilgili ben de korkmuyor degilim her gün yeni bir bilgi cikiyor yani insan ne yapacagini sasiriyor yaAllah korusun gerçekten fark edilemediğinde sonuçları çok ağır bu tip yaşanmış olaylarda duydum aşı olmasına rağmen yakalanan vefat eden anmak bile istemiyorum rabbim korusun
Evet menenjitin tek bir şekli yok yaptırılacaksa hepsini yaptırıyorlar genelde ben de kızımda iki tipini de yaptırdım ama birinin hatırlatma dozu vardı 3. Aşıydı onu atlamıştım. Diğer tipiyle birlikte toplam 4 aşı oldu diye hatırlıyorum ve aşı sonraları da çok ağır geçmişti biz de.
Canim benimkide boyle bir tik kucugu sadece cook normal ilk gebeligimde ki resimlerimle karsilastirdim ilkinde bu hal benim 8. Aya girerken eger seninde ilkse rahat ol cok normal catlagin olmaz en azindanEee kızlar 27+1 oldum karnım hâlâ küçük görülüyor chat GBT de normal diyor 30 dan sonraki karnına bak bide diyor haspamda herşeyi biliyor
Resmen 3 gün sağa soka dönmekte bile zorlanıyorum gaz sancısından. Kayısı aldım cok rahatlattı hepimize geçmiş olsunSeni çok iyi anlıyorum canım aynıyım bende . Ve o gaz sancıları … Bi şey yemeye göreyim her şey gaz yapıyor sanki. Bebek hareketi için geçen ben biraz tatlı yedim öyle hareketlendi deneyebilirsin .
Bende doktora gitmemek için kendimi tutuyorum çünkü psikolojimi etkiliyor sürekli doktor düşüncesi
İşin garip tarafı çatlağım varCanim benimkide boyle bir tik kucugu sadece cook normal ilk gebeligimde ki resimlerimle karsilastirdim ilkinde bu hal benim 8. Aya girerken eger seninde ilkse rahat ol cok normal catlagin olmaz en azindan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?