Amiin inşallah, iradenizi tebrik ederim:)Merhaba canım hamileliğinm öğrenir öğrenmez bende bıraktım ikizlere gebeyim. 1 hafta oldu bırakalı. Çok zor içsem içerim canım deli gibi istiyor ama bebislerimi daha çok istiyorumAllah yardımcın olsun
Öncelikle başınız sağ olsun. Şu anki aşamada bebeğime farklı bir durumdan bir şey olsa aynı bende sizin gibi kendimi çok suçlardım maalesef, ne kadar yanlış olsa da. En büyük korkum bir şey olması ihtimali zaten.. Bende hep dua ediyorum tiksineyim diye ama benim bugün 9 hafta oldu, bir kez bile midem bulanmadı hiçbir şeyden, koku hassasiyetim olmadı. Haliyle sigaraya hiç olmadı. Keşke olsaydı en azından bırakabilirdim kolayca.. Gerçi bir kaç yıl önce sigara bıraktırma polikliniğinde bana bir ilaç vermişlerdi sigarayı bırakabilmem için, kusuyordum ama kusarken içiyordum hala o da var :)İşiniz zor geçen sene 12. Haftada bile günde 2-3 tane içiyordum. Bırakamadım çok seviyorum sigarayı valla. 12.haftada bebeğimi kaybettim (farklı bir sebepten) sonra çok üzüldüm kendimi suçladım. Bu gebelikte de ilk günler günde 1-2 tane içtim çok zorlanınca ama mide bulantıları başladı son 1 haftadır çok iğrendim. 10 seneden fazladır günde 1 paket sigara içerim ama şu an eşimin içtikten sonraki kokusuna dayanamıyorum. İnşallah Allah sizi de tiksindirir en kısa zamandailk günler canım çekerken çekirdek yedim, sakız çiğnedim, yemek yedim vs bir şeylerle oyalanabilirsiniz
Evet ya çok haklısınız ben günde 2-3 taneye düşürdüm (duruma göre bazen artıyor..) böyle olunca bırakamıyorum. Ve aynı şekilde bende, önce beta-hcg yüksek gördüğümüzde eşim beni çok darladı, yok bundan sonra sigara diye, paketimi aldı. O zamanlar hamile olduğum bile kesin değil diyerek içmeye devam ettim, kalp atışı duyalım kesinleşsin hamilelik ona göre bırakırım dedim. Sonra bırakamadım, eşim de beni darlamayı bıraktı. Onu da anlamadım, herhalde hamile strese sokma falan dedi birileri, bilmiyorum. Bende yıllardır içiyorum eğer bırakabilirsem uzak duracağım bir daha, bebiş vesilesiyle bıraktım bıraktım :) sonra hamile değilken zor bırakırım bir daha başlarsam.Ben de kullanıyorum maalesefilk muayeneme şartlamıştım kendimi kalp atışını duyduktan sonra bırakırım diye. Bugün yani artık dün oldu ama ilk muayenemi oldum bugün sondu inşallah. İlk gebeliğimde de kalp atışını duyduktan sonra bırakmıştım. Bunda da inşallah bırakırım. Eşime de söyledim eve gelince sigara içmeyecek. Öncekinde o içmeye devam etmişti, sonra o içiyor diye ben de doğumdan 1 sene sonra içmeye başladım. Yaklaşık 1 buçuk-2 sene bırakmış olmama rağmen o yüzden bunda niyetim bırakabilirsem bir daha hiç bulaşmamak. Kimisi azaltarak bırakıyor ama ben azaltsam belki sürekli devam ederim. O yüzden direkt kestirip atmayı düşünüyorum. Umarım başarabilirim, umarım sende başarabilirsin
sağlıcakla gelsin inşallahCanım ben bugün 7+1 mişim aslında :) geç döllenmiş bizim bebiş. Tahmini doğumu bilmem ama doktorumuz sezeryanı Mart sonu yaparım demişti. Gecikmeyi katarsak Nisan ilk haftası olacak gibi. Sonradan haftasını yakalarsa Mart son hafta olacak ama. Biraz karışık
kuzum gen testi dedikleri mi bu fetal dnakızlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelik dün bende hasta olacakmışım gibi bir kırgınlık vardı bacakalrım çok ağrıdı ama bugün iyiyim şükür siz nasılsınız var mı yeni gelişmeler doktor bize fetal dna yı araştırın bir sonraki muayenede gündemimiz o olacak dedi perşembe de rutin kan tahlillerimi yaptıracağım her ay bir testle geçecek heralde :)
Ben daha ne keseyi görmeye gidebildim ne de doğal olarak kalp atışını duymaya. Önümüzdeki hafta ilk kontrol olacak okuldan izin alırsam. Çünkü doktorum izindeymiş haftaya geliyor. Yani 9+3 de inşallah gideceğim ilk kontrole.. Bulantı var am eskisi gibi değil. Ama tam olarak da düzelmedi. Dün biraz üşürmüş ı'm bademciğim kaşınıyor ona dikkat ediyorum işte çünkü tipik bademcik enfeksiyon geçiren biriyim sürekli ve iğne siz düzelmiyor. İnşallah bu kez olmaz. Öyle geçiyor minik oğlumlavakit geçiriyorum öyle....kızlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelik dün bende hasta olacakmışım gibi bir kırgınlık vardı bacakalrım çok ağrıdı ama bugün iyiyim şükür siz nasılsınız var mı yeni gelişmeler doktor bize fetal dna yı araştırın bir sonraki muayenede gündemimiz o olacak dedi perşembe de rutin kan tahlillerimi yaptıracağım her ay bir testle geçecek heralde :)
Kaçıncı hafta için konuştunuz bu testikızlar nasılsınız nasıl gidiyor hamilelik dün bende hasta olacakmışım gibi bir kırgınlık vardı bacakalrım çok ağrıdı ama bugün iyiyim şükür siz nasılsınız var mı yeni gelişmeler doktor bize fetal dna yı araştırın bir sonraki muayenede gündemimiz o olacak dedi perşembe de rutin kan tahlillerimi yaptıracağım her ay bir testle geçecek heralde :)
evet öyleymiş pahalı olduğunu duymuştum bana doktorum izmir genetik önerdi ama henüz fiyat alamadımkuzum gen testi dedikleri mi bu fetal dna
bol bol sıvı al benimde kronik alerjik rinitim var ödüm kopuyor bir yerden tetiklenecek diye ilaçla bile geçmiyor çünkü bronşite çevirmişti geçen seneBen daha ne keseyi görmeye gidebildim ne de doğal olarak kalp atışını duymaya. Önümüzdeki hafta ilk kontrol olacak okuldan izin alırsam. Çünkü doktorum izindeymiş haftaya geliyor. Yani 9+3 de inşallah gideceğim ilk kontrole.. Bulantı var am eskisi gibi değil. Ama tam olarak da düzelmedi. Dün biraz üşürmüş ı'm bademciğim kaşınıyor ona dikkat ediyorum işte çünkü tipik bademcik enfeksiyon geçiren biriyim sürekli ve iğne siz düzelmiyor. İnşallah bu kez olmaz. Öyle geçiyor minik oğlumlavakit geçiriyorum öyle....
12. haftada sonraki muayenem o zamana araştırmış olarak gel dedi doktor sanırım kararını verip gel yapalım demek istiyor o haftalarda yapılıyormuş çünkü 2li testin daha gelişmiş versyonuymuş ama benim kan tahlillerim bile 20.000tl tutuyo nasıl altından kalkıcam hepsinin bilmiyorumKaçıncı hafta için konuştunuz bu testi
10-15 bin arası diye duydum cnm benm anlamadığım sadece anne kanıyla bakılıyor olması yani bna para tuzağı gibi geliyorevet öyleymiş pahalı olduğunu duymuştum bana doktorum izmir genetik önerdi ama henüz fiyat alamadım
her şey para gerçekten ya kan tahlillerim bile 20.000tl tutuyo yaptırmasan da olmuyo aile hekimi de hepsini yapmıyo ne yapacağımı şaşırdım mecbur yaptırıcam10-15 bin arası diye duydum cnm benm anlamadığım sadece anne kanıyla bakılıyor olması yani bna para tuzağı gibi geliyor
Özel hastane mi canım senin gittiğin yer. Benim doktorum ikili test yapmıştı birde şeker yüklemesi yaptık diğerini zorlamadı sen bilirsin dedi.12. haftada sonraki muayenem o zamana araştırmış olarak gel dedi doktor sanırım kararını verip gel yapalım demek istiyor o haftalarda yapılıyormuş çünkü 2li testin daha gelişmiş versyonuymuş ama benim kan tahlillerim bile 20.000tl tutuyo nasıl altından kalkıcam hepsinin bilmiyorum
özel muayenehane dışardan bikaç hastaneye de sordum ama fiyatlar çok yüksek çıktı en düşük bulduğum rakam 20.000Özel hastane mi canım senin gittiğin yer. Benim doktorum ikili test yapmıştı birde şeker yüklemesi yaptık diğerini zorlamadı sen bilirsin dedi.
Normalde çok şu tüketen biriyim çayı bile aramam o derece. Ama bu gebeliğin de şu bile şişirdi bulanır hale geldim sudan. Yeni yeni topluyorum. Aşırı gazlanma oluyor atamıyorum onda bulantı yapıyor bende. Ben onu keşfettim artik.bol bol sıvı al benimde kronik alerjik rinitim var ödüm kopuyor bir yerden tetiklenecek diye ilaçla bile geçmiyor çünkü bronşite çevirmişti geçen sene
evet gaz bende de var ilk zamanlardan beri ama şimdi oda biraz azaldı ilk zamanlara göre can sıkıcı gerçekten bulantıNormalde çok şu tüketen biriyim çayı bile aramam o derece. Ama bu gebeliğin de şu bile şişirdi bulanır hale geldim sudan. Yeni yeni topluyorum. Aşırı gazlanma oluyor atamıyorum onda bulantı yapıyor bende. Ben onu keşfettim artik.
Fetal dna mı amniyosentez mi istedi doktor sizden? Fetal dna için o ladar yüksek fiyat duymadım ben hangi şehirdeydinizözel muayenehane dışardan bikaç hastaneye de sordum ama fiyatlar çok yüksek çıktı en düşük bulduğum rakam 20.000
fetal dna için değil bu fiyat rutin kan tahlilleri için gebelik başlangıcında yapılanFetal dna mı amniyosentez mi istedi doktor sizden? Fetal dna için o ladar yüksek fiyat duymadım ben hangi şehirdeydiniz
kan tahlili dediğin cnm hangisi bütün değerlerine bakılan demi başta çok pahalı ya devlette yaptırsanher şey para gerçekten ya kan tahlillerim bile 20.000tl tutuyo yaptırmasan da olmuyo aile hekimi de hepsini yapmıyo ne yapacağımı şaşırdım mecbur yaptırıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?