çalışan anneler

Siz nerde yaşıyorsunuz kvalideniz benim çocuklara baksa keşke ben daha fazla veririm
Şaka bir yana isterseniz durumu anlatın ve kış dönemi için daha uygun bir çözğm bulun mesela faturaların yarısını ödemek gibi.

Kayınvalidenizin parayla bakması bence de garip, buraya kadar okey. Ama kendinizi rahatlatabileceğiniz sebepler mevcut;

-Bakıcı asla 1500den aşağı çalışmaz ve dört dörtlük bakmaz.
-Çeşit çeşit yemek ve temizlik dahil haftalık 150-200 tl büyükşehirde yardımcıların günlüğü.

Tüm bu masrafları maaşa vurunca zaten maaşınız uçtu gitti. En azından kayınvalideniz her işinizi görüyor, sizi düşünerek haftasonu ve akşamları rahat edin diye size iş bırakmıyor. Sırf bunun için bile 1000 tl rahat verirdim.

Bu 2 sebepten ben susar sabrederim kreşe kadar.

Aslında bi babaannenin torununa parayla bakmasına karşıyım. Torunu neticede kendi kani bunu is gibi görmesin derim,neticede hiç bir anne çocuğunu keyfi bırakmaz ihtiyacı vardır çalışıyodur. Ama sizinki bi tek çocuk bakmıyo yardımcı gibi çalışıyomuş evde. Öyle sabahtan akşama kadar sıcak evde oturuyo demişiniz ama kadın ev işi yemek hepsini yapıyomuş öle olunca verdiğiniz para iyi. Bencede kreşe kadar dişinizi sıkın

kadin bilezik zincir alsin..sonuçta bi nevi calisiyor..ustelik guvendiginiz biri hemde temizlik vs islerede bakiyormuş.
birini bulsaniz elinizden daha çok cikacak.zaten geçici bi sureç bu.
şahsen kv cocuguma baksaydi ayni sehirde olsaydik para teklif ederdim ben içim rahat etmezdi

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.

valla bunları hallediyorsa hiç ağzını açma, öyle yapsa kv para pul umrumda olmaz.

S superkids sadece senin çocuğuna mı bakıyor. Oğlunun da çocuğu değil mi?
Eşine pasla, madem altından kalkamayacağın kadar masraflı oluyor sana?
Ya da abartıyorsun.
Hem neden bütün işini kayınvalidene yaptırıyorsun?
Bu kadar fedakarlığın altında ezilmeye ne gerek var?
Olduğu kadar yap.
elinden geldiği kadar.

Bazı iyiliklerin bedeli ne yapsan ödenmiyor, sen de sorumluluk almalısın.
Çocuğunun geleceği için birikim yapmaya başlamalısınız bence.
Boşa çalışıyormuşsun gibi -anlatmışsın-

benimde esimin yegeni haftada 3 gun gunde 6 saat bakiyor tabi bu alti saatin 2 saatinde kizim uyuyor.onun disinda hic birseye karismaz yemegi ben yaparim temizlik hersey bende zaten oyle bi talebimde yok.sizinki herseyi yapiyor gozunuze gelmesin kv olmasa baska birine daha cok verirdiniz.dediginizde haklisiniz torunu bedava bakmaliydi ama insanlar eskisi gibi degil

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
Nankörlük etmeyin o zaman....

Kk da kendine hizmet ettiren kv lerden sonra sizin kv niz bence kanatsız bir melek...

Benim çocuklarımıza annem büyüttü bende anneme her ay duzenli bakici parası verdim, hem de yıllar evvel sizin verdiginiz su anki miktari...ustelik çocuklarımı da yağmur çamur demez anneme götürürdüm..evim kaloriferli olmasına rağmen bana gelmez, çocuklarımı sobalı tek odada rezil ederdi.

oturup konuşun bence, okadar samimiyetiniz vardır herhalde ?
kış geldiği için herkesin cebinden bi 300TL fazla çıkıyo haliyle...
En azından verdiğiniz 500-600'u azaltabilir faturaları yarı yarıya ödeyebilirsiniz...
Bişekilde konuşarak çözülebilir. İşten çıkıp kendin bakamıyorsan en iyi seçenek kayınvalidenin bakması zaten,ama bu para meselesini konuşun bence kırmadan çözebilirsin.

Bosverin ya insanları memnun etmek cok zor kadın cocuga bedava baksa, evin isi yapsa gelin yine birseylere gıcık olur yarın obur gın kayınvalide bebege bedava baktığıyla kalır kimse kıymet bilmez.Kadın cok akıllıymış masş isteyerek ama hakkınıda veriyormus burda beler okuyoruz ya.

benim çocuğumda 4 yaşında 3 yaşına kadar babannesi baktı sonra kreşe verdim
ama tek kuruş parada vermedim üstüne ihtiyaç olduğunda o bize vermiştir.ama bu sene
2.bebek bekliyoruz yine bakıcak bu gidişle ama ben bu defa para verelim ufakta olsa
ihtiyacını karşılar diyorum emekli maaşı yok kayınpederimin var sadece çalışıyor aynı zamnda
kp ihtiyaçları yok ama ben öyle istedim bir çok kişiye açma geldi para vermek istemem insan
canının canına para ile bakarmı falan diye birde benim kv para da versem kendi evinde baktığı
için evimde temzlik yemek vs yapmaz senin o konuda iyiymiş kendini zorlamadan bence para verilebilir.
bence ya fatura ödeyin yada eline harçlık verin 2 si olmaz seni zorlar şahsen ben öyle olsam beni zorlasa
çıkar kendim bakarım daha iyi madem paramın hepsi gidicekse.

Ooo maşallah pırıl pırıl bakıyorsa herşeye laf etmeyin kafaniza da takmayın. Gerçi annesine iki çocuk baktirip, ev temizliği yaptırıp akşam yemeklerinide yaptırıp üstüne 5 kuruş odemeyenleri de biliyorum ama onlar ayri bi muhabbet, faturaları odemeyin zorlaniyorsaniz

Benım annem ve babam bakıyor çocuklarıma.

Haftada 4 gun seklınde, bıze geliyorlar. Bırı okula gıdıyor 9 yasında , oburu 1 yasında henüz.
Ben para vermıyorum , versemde almıyorlar- ıhtıyacları yok . Ben anneme veya babama , ara ara kıyafet , telefon gıbı seyler alıyorum onu bıle zorla kabul edıyorlar. Bazende temızlıkcı gelen ablayı anneme gonderıyorum . Annem evımde temızlık vs yapmıyor, yemek yapıyor 3 gun . Ama gun ıcınde olan dağınıklığa mudahele edıyor

Ustune onlar bıze para verıyor, bana ve abıme. Bızlerınde ıhtıyacları yok, çocukların adına bırıktırmemız sartıyla verıyorlar .
Sızın durum cok kotu ve sıkışık. Kayınvalıdenızın fatura ıslerıne keşke gırmeseydınız. Esınız müdahale edebılır ama nasıl başladıysa oyle gıder sız ne kadar maas alıyorsunuz?

KYnananizin mi cocugu?farkindaysaniz o eşinizin annesi çocuğunuzun annesi sizsiniz.kendi çocuğunuza kendiniz bakın o halde.

Eşiniz niye para vermiyor annesine? Yarısını o verse ya da faturaları o ödese bari...

Masallah böyle kaynanaya. Kaynananız olduğuna emin misiniz bu bayanın?

Biride dememiş ki hem mutfak masrafını yapıyorsun hem faturasını ödüyorsun hemde üstüne 600 tl veriyorsun. Acaba ahali sadece 600 tl mi anlıyor haftalık pazar ve market 150 tl anca yetiyor. Faturaya girmiyorum bile, elektrik 120, doğalgaz 260 geldi enson. Bu arada 90 metre karelik ev. Gerisini siz düşünün
Fatura/mutfak/600 tl den birini yapmayın. Herşey çok pahalı zaten anlayış gösterecektir. Yada en güzeli tek başına yaşıyorsa sizle kalsın tek mutfak tek fatura olur.

Bunalmanızı anlıyorum haklısınız da ama hem çocuğunuza dört dörtlük bakıp hemde temizliğinizi yapıyorsa dayanın derim. Bakıcı olsa bu paraya bakmaz ayrıca aklınız kalır. Kreşe başladığında muhtemelen daha fazla para ödeyeceksiniz. Bence düzeninizi bozmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…