düşüncesiz mi yoksa abartıyormuyum sizce ?

kitabi paylasirsaniz cok sevinirim.. arastiriyorum ben de baya. 1 senedir. Bu en bilincli halim yani :)

evet. Ama esimin yaptigi bu durumda benim iyi niyetimi kullanmak, bile isteye, narsistte olsa farkinda ne yaptiginin onlar. Yani utanma duygulari vs varmis.

Caglisko bir de bu tip kisilikler esini bir uzantisi olarak mi goruyor? Yani gozundeki degerim ne oluyor? Benim mutlulugumun bir onemi yok dimi sadece ona hizmet ediyorsa var. benciller ?
Tamamen bir sömürme durumu oluyor. Eşi, arkadaşı, çalışma arkadaşları... hepsi için geçerli şöyle düşünün onlar ne kadar dipteyse kendisi o kadar yukarda, o kadar mükemmel, o kadar farklı ve ulaşılamazlar. Siz mesela sesinizi çıkartmıyorsunuz ya şok olup, o bunu bir acizlik olarak görüyor.
Kitaplığıma baktım şimdi hangisiydi hatırlamıyorum sizin için bi detaylı bakıcam yarın filan ama şeyi hatırlıyorum net: bu insanları çokça CEO ya da cerrah gibi rollerde görürsünüz diyordu. Muhtemelen iş hayatı da ve altında çalışanlar da tamam efendim aman efendim diye bu algısını devam ettiriyorlar, o da aynı itaati sizden evde beklemeye devam ediyor. En ufak bir sapma delirtiyor ve sizin kişiliğinize saldırıyor.

Aslinda calisma arkadaslari cok memnun (altinda calisanlar) iyi de davraniyo onlara. Eminim en kotu bana davraniyodur sonra ailesine sonra arkadaslarina .... en yakinina en kotu.
esim genel mudur yabanci bir sirket icin calisiyor. Isinde cok basarili cok hirsli azimli. 32 yasinda daha baya iyi isleri. Bunun sebebi de narsizm muhtemelen.. cok onemli isi.
Neden bu kadar yalanlar. Olduklari gibi olsalar ya.
resmen ici kotu olmak bu, kotu niyet

Bir taneye denk gelmiştim ben hatta o da genel müdürdü, nişanlımın arkadaşının eşi. Misafirliğe gitmiştik ve adam o evde bulunan herrrkese kendisini aşağılık gibi hissettirmişti o akşam. Ben ilk kez tanışıyordum o akşam ve ben yokmuşum gibi davrandı tüm gece. Tek sebebi vardı egosunu tatmin edemeyecekti. Geri kalan herkesle eğitimi olsun, mevkisi olsun başka bir şeyi olsun ego tatminine devam edebilecekti. Ama ben de aşırı soğuk dururum zaten ve aşık atamayacağını saniyesinde anladı ve ilişkiyi kesti. Hayatlarında sindirebilecekleri insanları arıyor ve tutuyorlar bilerek. N nilayblt

Evet aşırı hırslı, başarılı ve akıllı oluyorlar zaten. İş bitiriciler çünkü amaca giden her şey mübah oluyor. Günümüz iş dünyasının en aranılan özellikleri bakıldığında. O yüzden çok şaşırmamak gerek. Bu paradigmayı kırarsanız çok farklı bir profile geçecektir. Ailenizin yanına gittiğinizde kendisini affettirmek istemesi de bu yüzden. O ilişkiden besleniyor çünkü sömüremediği biri olmadıkça bir hiç.

Esim insanlara boyle hissettirmez durduk yere.
Anca birine kinlenirse veya biri onu gicik ederse yapar, asla unutmaz gunu gelince yapar.
Bende bazen asagilik kompleksi olabilecegi hisside oluyo.
surekli beynimizi yaristiriyo, ben aptalim o zeki mesaji var hep. Bi konuda farkli dusunsek senin dusunmene gerek yok ben varim der, yada ben 1. Siklette sen5. Siklettesin dedigi bile oldu :) sacma sapan surekli yaristirma halinde ikimizi.

Kendi surekli ayrilalim diye diretiyodu evde kustu benimle konusmuyodu 10 gun neredeyse konusmadi. Dayanamayip dondum buraya aglaya aglaya. Bide evden cikarken bu evden cikarsan bi daha gelemezsin bile dedi (ama onun yuzunden gidiyodum)
Aramak icinde 2 hafta bekledi sonra aradi boyle yapmayalim diye. Tam anlamiyla bir ozur falanda yoktu. Birbirimize boyle yapmayalim seni seviyorum vs seklindeydi...
Cocuk oyuncagi gibi..

Keşke yardım almayı kabul etse ama ona bunu kabul ettirmek imkansız çünkü o bay mükemmel aşağılık kompleksi hissetmeniz çok normal etki tepki işte bir insan inatla karşınızda aynı eminlik ve istikrarla psikolojik saldırı gerçekleştirdikçe siz kendinizden şüphe ediyorsunuz çok normal şekilde. Gerçekten çok zor ya. Ailesi nasıl peki, çocukluğu filan? Bunlara sebep olabilecek şekilde bir baskı filan mı gördü başarılı olmak zorunda mı hissetti kendini ya da ilgisiz bir aile figürü varsa kendini kabul ettirmek mi istedi acaba? Başka kardeşleri var mı?

Eee esiniz geldi mi eve peki? Mac bitti coktan

Kızmayın ama eşiniz odun yapılması gereken bu değil bu sizi önemsememek zamanı geldiğinde aynı duyguları ona yaşatın emin olun hatasını çokk iyi anlayacak

3kardesler , esim en buyuk cocuk.
Yanlis ifade ettim sanirim esimde asagilik kompleksi var gibi geliyor bazen narsiszm yerine emin olamiyorum. Onu sormak istemistim..

Esimin ailesi dindar bi aile, aile apartmaninda buyumusler bir suru kuzen amca yenge bir arada. Muhtemelen onlarin icinde rekabet vardi ki esimde anlatiyor zaten vardi diye, orda belki siyrilmaya calisti iclerinden.. bir de onlarda en buyuk cocuk haklidir, abidir olayi da cok.,

Ben önceki konuları gördüm hiç bana yazık oluyor demiyor musunuz?Adam sizi mahvetmiş.

"senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi" dediniz. Benim meşhur bir sözüm vardır. Tivorlu ismailden Leonardo Dicaprio olmaz. Bonus meşhur sözümse sana tokat atana bi yanağını çevirmeyeceksin,ağzını burnunu dağıtacaksın. Tabi mecaz anlamı,sana öyle yapan herife hoca edasıyla böyle bir cümle kurman boşa kürek olmuş. Narsiste en iyi ceza kendisi gibi davranmak ve kaale almamak. Bununla intikamını alabilirsin. Bak değiştirip aile babası yapıp pişman edersin demiyorum. Canını yakarsın,egosunu ezersin.
Ama sen "karı koca gibi olmak istiyorum,intikam boş iştir" dersen -ki böyle bir yüce duygunun karşısında eğilirim- boşanırsın. Eli yüzü düzgün,kadın kıymeti bilen,ev kıymeti bilen seni sen olduğun için seven mütevazi bir bey çıkar. O narsistle de doktoru ailesi falan uğraşsın.

Burda gördüğüm en iyi kadınlardansınız hakkınızda hayırlısı olsun

Ya açıkçası ben size üzülmuyorum artık çünkü sürekli aynı döngüde donuyorsunuz hayatınız için kararlar vermiyorsunuz bu adamın eziyetlerine adamissiniz kendinizi. Örneğin 2 yıl önce bu herifi bosamıs olsaydınız şu an toparlanmis belki yine bir ilişkide olcaktiniz bundan sonraki seneler içinde geçerli aynı şey . Gelecek nesil çocukları da böyle aileler delirtiyor işte .ne diyeyim hakkınızda hayırlısı olsun

esime acikca bosanmak istedigimi soylesem? bu sartlarda cocuk yapamayacagimi, cok terbiyesiz ve saygisiz oldugunu, senelerdir sans verip hep ayni noktada takildigimizi boyle konussam diye dusunuyorum suanda...
nasil fikir sizce
önceki yıl açtığınız konuda ayrılmaniz gerekiyor demiştim. Bu yıl yine ayrılmaniz gerekiyor diyorum. Umarım 1 yıl sonraki konunuzdaki yorumum; tebrikler ayrilarak hayatınızı kurtardiniz olur.. bir video paylaşıyorum pür dikkat izleyin.

İns çocuğun yoktur..Eşin insan olamamış ki koca olsun baba olsun.

Daha sevgi dolu ve normal bir ilişki yaşayan bir çift bile çocuk olunca daha tahammülsüz olabiliyorlar birbirlerine. Her türlü hakareti ağzını doldura doldura söyleyen eşinizi çocuk olunca düşünemiyorum.

Ortada çocuk yok daha genceciksiniz, neden bu kadar cesaretsizsiniz. Aşağılamalar ve psikolojik şiddet iyice özgüvensiz yapmış sizi. İş gezisine giderken sizi kovan adamı, dönüşünde bomboş evle karşılaştırmanız gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…