Düzen dediğiniz sadece maddi şeyler mi? Ev araba dediğin alınır, satılır vs. Bakmakla yükümlü olduğunuz biri yok, bir işe girseniz alırsınız bir araba ne olabilir ki? Ama huzuru, mutluluğu maddi şeylerle elde edemezsiniz.
Genceciksiniz ama kendinizi mutsuz olduğunuz bir eve, sizi hor gören bir adama hapsetmişsiniz, anahtarlarda sizin elinizde üstelik. Çalışsanız çevreniz gelişecek, evliliğinize ve özgüveninize bakış açınız değişecek, sosyalleşeceksiniz. Ama siz küsüp oturmayı sonra da vahlanmayı tercih ediyorsunuz. Sizin kendinize yaptığınız kötülüğü eşiniz bile yapmıyor farkında mısınız?
Evi toplayın.
Ciddi söylüyorum.
Hem boşanmayı düşünmüyorsunuz, hem küfür edip duran adama sataşıyorsunuz.
Evi topla derken ne cevap vermesini beklediniz ki?
"Evet ya çok dağınık bıraktım, toplayıp öyle çıkayım." mı diyecekti?
Evi toplayın, yemek hazırlığına başlayın.
Hala ne yapacağım diye soruyorsunuz şaka gibi.Hakkinizda hayirlisi olsun, dogru tercihi yapmissin. Allah korusun farkli seyler de olabilirdi alkol problemi olunca. taviz tavizi doguruyor, kalsaydin her seferinde o da dozaji artirarak devam ederdi bence.
gitmez. hatta 2 sene once boyle barisma surecinde demistim terapiye gidelim diye, ben kendim gidicem dedi, ve hic gitmedi.
cok moralim bozuk canim sikkin, biraz once cikti, bavulunu bosaltmis guya kirlisini falan atmis ama diger esyalari ortalikta. topla evi boyle mi gidiyosun dedim, sana yap diyen yok dedi. birlikte yasiyoruz ama ben boyle birakmiyorum dedim. vakti yokmus suanda. neyse dediki "zehirin yetmediyse istersen anneni de cagir o sana takviye zehir versin" ne demekmis o annemle ilgili ne konusuyosun dedim, annem vermis bana zehiri yani beni doldurmus onu demeye getiriyo.
ne alakaysa kadin geldi 1 gece kaldi atesim var diye bana bakti gitti. esimin dusuncesine bakarmisiniz? annem doldurmus beni..
esime hic sevgi hissedemiyorum suanda nefret ediyo gibiyim ondan. napicam simdi?
Şuan yapacağınız şey, eğer boşanmak istemiyorsanız, onunla kavga etmeyin bir süre, aranızın biraz bile olsa düzelmesini sağlayın ve konuşun yine düzgün şekilde, kavga etmeden. Bu saygısızlığa katlanamadığınızı, sizi sevdiğini hiç düşünmediğinizi, artık kendinize saygınızı yitirdiğinizi ve bir daha aynı şeyler tekrarlanırsa ayrılmaktan başka çare kalmadığını. Bunları güzelce son kez konuşun anlatın.Hakkinizda hayirlisi olsun, dogru tercihi yapmissin. Allah korusun farkli seyler de olabilirdi alkol problemi olunca. taviz tavizi doguruyor, kalsaydin her seferinde o da dozaji artirarak devam ederdi bence.
gitmez. hatta 2 sene once boyle barisma surecinde demistim terapiye gidelim diye, ben kendim gidicem dedi, ve hic gitmedi.
cok moralim bozuk canim sikkin, biraz once cikti, bavulunu bosaltmis guya kirlisini falan atmis ama diger esyalari ortalikta. topla evi boyle mi gidiyosun dedim, sana yap diyen yok dedi. birlikte yasiyoruz ama ben boyle birakmiyorum dedim. vakti yokmus suanda. neyse dediki "zehirin yetmediyse istersen anneni de cagir o sana takviye zehir versin" ne demekmis o annemle ilgili ne konusuyosun dedim, annem vermis bana zehiri yani beni doldurmus onu demeye getiriyo.
ne alakaysa kadin geldi 1 gece kaldi atesim var diye bana bakti gitti. esimin dusuncesine bakarmisiniz? annem doldurmus beni..
esime hic sevgi hissedemiyorum suanda nefret ediyo gibiyim ondan. napicam simdi?
Kuzum iyi dusun karar ver. Bak simdi teksin. Verdigin karar sadece seni etkiler. Evet ailen de belki uzulur ama onlar senin kotu durumda olmana daha cok uzulur. Evlilige bir de cocuk katilirsa o zaman her sey degisir iste. Boyle bir esle evliligi devam ettirmek de cok zor olur, ayrilmak da cok zor olur. O zaman kendinden once cocugunu dusunmek zorunda kalirsin. Simdi tek basinayken bu duruma cozum bulmalisin. Esini seviyorsan, ayrilmak istemiyorsan terapi almaya razi etmeye calis. Cift terapisi size iyi gelebilir belki. Bir seyler yap ama boyle uzulerek, kendine acıyarak gecirme vaktini. En guzel yaşlarini boyle olaylarla heba etme. Once kendini sev ve mutlu olmayi hakettigini bil.❤
Diğer konularına baktınız mı? Eşi bu laflardan anlayacak bir adam değil. Konu sahibi de boşanmayacak zaten boşuna yazılıyor tüm bunlar diğer konularda yapılan yorumlar gibi. Kendinin de dediği gibi kısır döngünün içinde heder edecek ömrünü.Şuan yapacağınız şey, eğer boşanmak istemiyorsanız, onunla kavga etmeyin bir süre, aranızın biraz bile olsa düzelmesini sağlayın ve konuşun yine düzgün şekilde, kavga etmeden. Bu saygısızlığa katlanamadığınızı, sizi sevdiğini hiç düşünmediğinizi, artık kendinize saygınızı yitirdiğinizi ve bir daha aynı şeyler tekrarlanırsa ayrılmaktan başka çare kalmadığını. Bunları güzelce son kez konuşun anlatın.
Biliyorum değil ama konu sahibi boşanmak istemediği için başka yollar bulmaya çalışıyorum :)Diğer konularına baktınız mı? Eşi bu laflardan anlayacak bir adam değil. Konu sahibi de boşanmayacak zaten boşuna yazılıyor tüm bunlar diğer konularda yapılan yorumlar gibi. Kendinin de dediği gibi kısır döngünün içinde heder edecek ömrünü.
Şuan yapacağınız şey, eğer boşanmak istemiyorsanız, onunla kavga etmeyin bir süre, aranızın biraz bile olsa düzelmesini sağlayın ve konuşun yine düzgün şekilde, kavga etmeden. Bu saygısızlığa katlanamadığınızı, sizi sevdiğini hiç düşünmediğinizi, artık kendinize saygınızı yitirdiğinizi ve bir daha aynı şeyler tekrarlanırsa ayrılmaktan başka çare kalmadığını. Bunları güzelce son kez konuşun anlatın.
Ama adam tabi ki düzelmeyecek. siz sanırım ya çocuk da yapıp bu hakaretlere ömür boyu maruz kalacaksınız yada kendinizi kurtaracaksınız.
Normalde beni sevdiğini söylüyor, her gün böyle değiliz diyorsunuz ama bir insanın gerçek karakteri zaten ya sinirlendiğinde, ya ayrılırken ortaya çıkar derler. Düşünüyorum, kendimi koyuyorum yerinize, bu küfürleri , alt tarafı trip attınız diye sinirlendiği için söyledi size. Kabul edemezdim herhalde.ben ilk soylediginizi yaptim 1-2 ay once hatta, yakin zamanda.
kismen dinledi sende ustume gelme , alanima girme falan dedi. yani bi sekilde benimde birseyler yapmam gerektigine geldi konu.
bir daha olursa ayrilicam demistim, bir kac kez yasanmistir bu tip kavgalar.
hep hakedildigini dusunuyo kendi sozlerinin sorumlulugunu almio. haketmeseydin, ustume gelmeseydin yoldan geldim bana surat yapiyosun bende sinirimi disari boyle atiyorum (kufurlerle) salakmiyim cekicem seklinde dusunuyo, bunlari soyledi zaten dun.
yani ikinci mesajiniz gecerli... 2 secenek var.
nasıl olsa ayrılmazsınız boşuna sormayın!her yeni olayda o noktaya geliyo aslında ve ben hep kalmayı seçtim.
şu alıntıladığın olay 1.5 sene öncesi sanırım. evden kovmuştu beni birde..
her olay yanına kar kaldı bir şekilde. suç bende neden ayrılmadım bilmiyorum.
şuanda ayrılmak içinde yeni olay beklemem gerekirmi. zaten senelerdir olan belli.. ne değişecek dimi
nasıl olsa ayrılmazsınız boşuna sormayın!
anneniz babanız mı yok diyeceğim anneniz varmış
kapıya mı atarlar sizi giderseniz yoksa böyle acı çekmeyi mi seviyorsunuz
Normalde beni sevdiğini söylüyor, her gün böyle değiliz diyorsunuz ama bir insanın gerçek karakteri zaten ya sinirlendiğinde, ya ayrılırken ortaya çıkar derler. Düşünüyorum, kendimi koyuyorum yerinize, bu küfürleri , alt tarafı trip attınız diye sinirlendiği için söyledi size. Kabul edemezdim herhalde.
Çok pis biri eşiniz, kendinizi bu duruma düşürmeyin derim. Şuan cesaretiniz yok ama aynı şeyleri çocuğunuz olsa onun önnüde yapacak. Çocuğunuzun önünde size sürekli küfür, hakaret. O çocuğun psikolojisi nasıl olur acaba? Erkek olsa çocuğunuz, o da büyüyünce belki eşine böyle davranacak, babadan böyle gördüğü için. Kızınız olsa psikolojisi bozulacak, babasını sevmeyecek belki, size böyle yaptığı için. Sağlıklı ruh hali olan çocuklar yetiştiremeyeceksiniz.
Şuan hazır değilseniz, biraz daha bakın o zaman ne diyeyim ama çocuk yapmayın sakın.
Diğer konularına baktınız mı? Eşi bu laflardan anlayacak bir adam değil. Konu sahibi de boşanmayacak zaten boşuna yazılıyor tüm bunlar diğer konularda yapılan yorumlar gibi. Kendinin de dediği gibi kısır döngünün içinde heder edecek ömrünü.
Kendisi de b.k oluyor o zaman bu durumda. Bir de hala çocuk yapmayı düşünüyorsunuz bu leşten. Sizin de kafanız güzelmiş.suanda sifon sesinden farkin yok benim icin dedi.
Boşuna yazacağım belki ama ateşin çıktığında annenizi çağırdınız çünkü hastaydınız ve yardıma ihtiyacınız vardı.bosanmak istiyorum, kendim icin bunu yapmak istiyorum cok ciddiyim.
ama gucu bulamiyorum kendimde, o cesaret yok niye...
illa daha buyuk olayi beklemem gerekmez bosanmak icin dimi. yeteri kadar ornek var , yeteri kadar gordum. 1 senedir evli degiliz..
ama icimde hep bi affedici yanim var. o da bulmus benim gibi birini, yaptigi hersey yanina bundan kar kaliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?