Yarisi kadari kargoda. Dün ve bugun siparis verdim. Tabagimi, sepetimi ve sunum tepsisini atayim bugün :)Resim
Resim
Resim
Ben de bugün kahve, şeker, çay yazan kutulardan aldım, yokmuyduSağ ol,ayni anda ben de sana canim yazmisimgüle güle mi aglaya aglaya mi o kadar gereksiz para verdim ki. Motive olmak icin tabaklarla diyete bu mantigi duyan cogu kisi dalga gecer icinden tabi :)) Hani bir olsa neyse, cesit cesit
Allaaaah, ben bunun üstüne Türkiye ye uçarak giderimbitek seni seviyrum
Cuma kiloma geldim kaptanım devamGünaydın herkese
Kızlar nasıl gidiyor diyetler cuma yeniyoruz dimi
@belmayne
Hedef60kgolmak
@Kinoalihatun
@Kmsl Hnd
@aypare ackerman
@erenmothers
E uykumu iyi aldım yazmışsınEn son menu yazarken,telefon dustu elimden,daliyordum. Baktim olacak gibi degil.
Gule gule kullan sen de. Cidden gereksizBen de bugün kahve, şeker, çay yazan kutulardan aldım, yokmuydu
Vardı aslında, eskiler Türkçe yazıyordu, bunlar İngilizce, aslında bu da gereksiz
Benim artı yine arttı, bakalım cumaya ne kadar eksilecekCuma kiloma geldim kaptanım devam
E uykumu iyi aldım yazmışsın
Evet iste sonra hemen uyumus oldumCuma kiloma geldim kaptanım devam
E uykumu iyi aldım yazmışsın
Takmaması mümkün değil canım o yaşlarda. Anlatıyor olması çözüm arıyor demektir, çok güzel. Arada dengeyi kurmak önemli, yolu gösterip çözümü ona bırakmak lazım aslında. Allah cümlemizin evladını iyi insanlarla karşılaştırsın ama hayatı boyunca mutlaka bir yerlerde zorba insanlarla karşılaşacaklar. Hakkını/kendini savunmayı öğrenmesi lazım. Sen bir yandan ‘hiçkimsenin seni üzmesine önem verme, huzursuz ortamlarda bulunma, seni üzen çocuklarla arkadaşlık yapmak zorunda değilsin’i aşılamaya çalışırken diğer tarafın da ‘başkasında olan herşey sende olamaz, her zaman en başarılı/en hızlı/en güzel/en … sen olamazsın, bazen kaybedebiliriz, bak ben de şunu yaptım ama yeterince başarılı olamadım sonra daha çok çalıştım ve sonunda başardım’ gibi cümlelerle desteklemesi lazım çocuğunu.Aaaaa olaya bak kıyamam sana ben
Tek kişi canım, annesi de yakın arkadaşım birkaç kere çözmeye çalıştık ama şu ana kadar bir iyilesme olmadı. Ama iki annenin de ortak kararı onun oğlunun benim oğlumu anlayamadığımız bir sebepten ötürü kıskanması
Valla cicikuşum anlatması daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum keşke hiç takmasa da anlatmasa. Aklım hep onda şimdi
İnşallah gider ablacığımBenim artı yine arttı, bakalım cumaya ne kadar eksilecek
Ben yetmiyor muyum sana
110 sınır diye biliyorumAçlık ve tokluk kan şekerini takip eden var mı?
Açlık 110tokluk 136 çıktı.
Bugün tek öğün, yarın 36 saatlik niyetim var, bir aksilik çıkmazsaİnşallah gider ablacığımkabaklı yoğurt filan mı yesen?
Ben yetmiyor muyum sana
Ya öyle diil kiz. Bi tek seni seviyorum demis ya. Yani bi tek olmaz diyorum ben de. Sadece bi kisi sevilmez ama "en cok" bi kisi sevilir . Seni ornek verdim. Herkesi seviyosun ama beni en cok. E istersen sadece beni sev. Tövbe tövbeİnşallah gider ablacığımkabaklı yoğurt filan mı yesen?
Ben yetmiyor muyum sana
Benim vardı bir tatlı belam orta okuldaTakmaması mümkün değil canım o yaşlarda. Anlatıyor olması çözüm arıyor demektir, çok güzel. Arada dengeyi kurmak önemli, yolu gösterip çözümü ona bırakmak lazım aslında. Allah cümlemizin evladını iyi insanlarla karşılaştırsın ama hayatı boyunca mutlaka bir yerlerde zorba insanlarla karşılaşacaklar. Hakkını/kendini savunmayı öğrenmesi lazım. Sen bir yandan ‘hiçkimsenin seni üzmesine önem verme, huzursuz ortamlarda bulunma, seni üzen çocuklarla arkadaşlık yapmak zorunda değilsin’i aşılamaya çalışırken diğer tarafın da ‘başkasında olan herşey sende olamaz, her zaman en başarılı/en hızlı/en güzel/en … sen olamazsın, bazen kaybedebiliriz, bak ben de şunu yaptım ama yeterince başarılı olamadım sonra daha çok çalıştım ve sonunda başardım’ gibi cümlelerle desteklemesi lazım çocuğunu.
Biz, nispeten üst düzey gelire sahip insanların olduğu bir muhitte yaşıyoruz. Bir gün çocuğumu parka çıkarttığımda, aynı katta oturduğumuz -ama malum komşuluk yok artık büyük şehirlerde, heleki pandemiden sonra- 7-8 yaşlarında bir erkek çocukla babannesi vardı. Çocuklar halı sahada, benimki topa vurmaya çalışıyor, koşturuyorlar bende o arada kadınla sohbet ediyorum. Tam bir hanımefendi. Gelini, oğlu çalıştığı için okuldan torunu alıp ebeveynleri gelene kadar onların evinde kaldığını anlatıyor. Sonra kızımın ağladığını fark ettim. Erkek çocuk kızıma ‘sen yapamazsın ki, kızlar yapamaz, kızlar güçlü değil’ gibi cümleler kuruyor. Sinirden vücudum karıncalandı. O yaşta bir çocuk bunları nerden öğrenebilir? Gözümün önünde ‘aslan oğlum, kız gibi ağlama, kızlar güçsüz olur sen yaparsın’ gibi cümleler kuran babası geldi (önyargı evet, çünkü bir başkasından öğrense bile ailesinin müdahale etmesi gerektiğine inanıyorum). Babane susturmaya çalışıyor, daha çok bağırıyor, benimki ağlıyor. Kızımın kulağına eğildim ve ‘gözyaşlarını silip parende atar mısın?’ dedim. Benimki çimlerin üstünde taklacı güvercin gibi süzüldü. Sonra çocuğa bakıp ’hadi bakalım güçlü çocuk, bir parende de sen at’ dedim. Önce ‘daha güzel yaparım ama yapmak istemiyorum’ dedi uyanıksonra ikna olmadığımı görünce yaptı, un çuvalı gibi yuvarlandı yerde. ‘Bak gördün mü, erkekler de kızlar gibi herşeyi yapamayabilir. Eğer çok çalışırsan güzel parendeler atarsın, benim kızımda çok çalışırsa çok güzel top oynayabilir’ dedim. Ben çocuğa hayatının dersini verdiğimi düşünürken, arkamızdan kızıma ‘senin bisikletinin tekerlerini patlatıcam’ diye bağırıyordu. Çok kızdım ama en çok üzüldüm arkadaşım. Bazen işten, güçten çocuklarla ilgilenmiyor bazı aileler. Ya da eksiklerini tamamlamayı, ihtiyaçlarını gidermeyi, yemeğini hazırlayıp güzel kıyafetler giydirmeyi doğru ebeveynlik sanıyorlar. İletişim, paylaşım, gönül bağı olmadan vazife oluyor bu iş. O yüzden üzülme çocuğum bana anlatıyor diye sakın. Ne çok yazdım
GosterseneTabak aldim yine ve amerikan servisi. Hatta servisleri
100-120 arası uyarı değerleri diyor. Diyabet riskine karşı tedbir almalıymışım.110 sınır diye biliyorum
Kraaal bir hareketBenim vardı bir tatlı belam orta okulda
Yan yana oturuyorduk. Defterimi karalar, silgimi masaya duvara süre süre bitirirdi. Konuşup halledemedim. Aileme söyledim. İdare girdi devreye. Yerimizi ayırdılar, uzak bir sıraya geçti. Teneffüste gelip karalamaya başladı
O zamanlar çocuk aklım gittim kırtasiyeden bir defter, silgi ve renkli kalemler aldım. Kız yanıma yaklaşırken çıkarıp masanın üzerine koydum. Senin için aldım. Al bu defteri ve boyaları kullan, hem karalamak yerine artık resim de yapabilirsin dedim. Yüzündeki ifadeyi hiç unutmuyorum. Kal geldi bir şey söyleyemedi bir süre. Sonra aldıklarımı kaptığı gibi kendi sırasına koştu. Ders boyu yazdı çizgi boyadı. O oldu. Bir daha yanıma gelmedi. Onunla ilgili aklımda kalan tek şey göz göze geldiğimizdeki bakışı ve gülümsemesi
Göstericem, kargodan gelsin . Olanlari gosteririm ben deGostersene
Keşke benim olsa demem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?