Eltimin istekleri..

Kayınpedeerbize hiçbişey yapmadı kşke onlara yapsa daha fazlasını da bizi de kurtarsa . Kız hem hiçbişey almayıp hem herşeyin en mükemmelini istiyor ben ona kızıyorum
Kiza niye kiziyorsun?

Cani ne isterse onu ister.
Yapmasin esin ve kp durumlari yoksa
Kiz istiyor diye suc kizin degil kocanla babanin kabul etmesinler herseyi.

Sen de isteseydin zamaninda.belki sana da yaparlardi

Hic birsey demez direk o ortami terk eder. Tabi ki beş kuruş da vermezdim. Esim düğünümüz de sandik almaya10lira verdi bi laf etti. Eltimede kapidan cikmasç için 100lira verdi diye bir sene harp yaptim evde. Esya almaya bosardim kocayi.

Benim de eltimle kaynim evlendiler. O zaman kayinbabamin durumu iyi degildi. Hatirladigim kadariyla evinde suan bana ait hicbir sey yok. Yani bicok sey niyetlendim ama almadim. Cunku benimkiler asla degmeyecek insanlar burda konularimdada bahsetmistim.

Siz 5bin diye cikiyorsunuz yola ama daha fazla gidecek gibi.. biraksaydiniz kayniniz halletsedi. O zaman herseyi cuzi miktarda almak zorunda kalirdi sayin eltiniz.

Daha bircok sey size kalacakmis gbi geliyor

Kaynınız size zamanında yardım ettiyse ve üstüne bir de takı taktı ise siz de o size ne taktıysa aynısı takın ve enflasyonu da hesaba katarak maddi yardımda bulunun.

5000e tektas arti bestas pahali degil ki. Bilesik istemiyorum derse almayin olsun bitsin.
Geri kalanini evlenen cift kendi halletsin ne o oyle.

Kaynı evlendirmek gibi bi yükümlülüğünüz mü var ya?

Kendi yetemiyosa anası babası düşünsün, abi nereye kadar ne yapacak ki durumunuz ortada?

Bence hata sizde de var, ne demek koltuk alıcaz, bilezik alıcaz?

Ayrıca kız bilezik dememiş, bileziksiz gelin olmaz diye ortaya laf çıkarmayın, gelin istemedi başka şeyler alındı der geçersiniz.

Siz onlara bişey yapmak zorunda değilsiniz.Nasıl bi yüzsüzlüktür bu.Hem bişey getirmiyo hemde herşeyi istiyo.Ha kocası yapacaksa yapsın.Ama başkalarından yardım isteyip bu şekil davranışlar ayıp.Kimin gücü neye yetiyosa onu yapar.
İlla ki yapmak zorundaysanızda o bütçem neyse onu veririm gerisine karışmam.Bilezikte gider düşük gram bi tane alırım.

Esinizin alacagi kismi ben olsam aldirmazdim erkek tarafina parazit olacaklarina kizlarinin esyasini alsinlar

Bi halt yapmıyorsun hangi hakla o kadar şeyi istiyorsun

İşin kilit kısmı bu.
Ne anası, ne babası ne kendisi hiçbir katkısı olmayacak, bi de böyle listeler yapılacak; o da yetmeyecek size kadar yük paylaşılacak aile içinde. Oldu, başka?
Asalaklara bak.

Argo konuşasım geldi. Allah akıl fikir versin kaynınız olacak kişiye. Kız ve ailesi anasının gözüymüş yalnız pes. Sinirlenmekte haklısınız ama eşiniz var arada. Ne desem bilemedim

Kaynınız zamanında size maddi yardımda mı bulundu?
Bunu konunuza niçin yazmadınız?

Yardıma eş değer siz de yardım etmelisiniz elbette.
Bunun haricinde, ben aile desteğinin olması gerektiğine inanan biriyim; anne-baba olmak böyle bir şey benim nezdimde. 30una gelse de benim evladım, 40ına gelse de benim evladım ve onun annesiyim, darda olduğunu düşündüğüm noktada yardımcı olur, gönlünden geçene gücüm yettiğince katkı sağlarım. Kız olur, erkek olur fark etmez.

Bunun harici konu büyük bir yüzsüzlük içeriyor ve kadının mal gibi "Alınması" hissini uyandırıyor. Kıymet böyle bir şey değil; istekler normal-pahalı-az farksız, sorun şu ki kendileri bir bk yapmıyorken fiyatı kendileri belirleyip isteyebiliyorlar. Bunun adı evlilik değil alış-veriştir kusura bakmayın. Kp, kayın kabul eder etmez o kısım da onların sorunu, ama şahsen şöyle gelip anam babam ben de dahil kuruşa katkımız yokken, karşı taraftan "Bilmem kaç binlik yüzük isterim, koltuk takımı en az şu fiyattan olacak" demeye utanırdım, yüzüm yere geçerdi.

Bence koltuk takımını siz alıyosanız bilezik takmayın. En mantıklısı bu olur. 5binden aşağı da yoktur ya olan da güzel değildir bence. Oyüzden mükemmelini istiyo demeyin. Zira 5binlikler de hoş değil bana kalırsa. Neyse.

Yatak odasını da gelin hanım kendi alsın bir zahmet. Siz almayın asla karışmayın. Yerde yatsınlar.

Yani bu işten bişey anlamadım sizinle ne alakası var bu alınacakların elti kayın falan pek kullandığım laflar değil birbirimizle gelip giderken bir kutu tatlı alırız o kadar bu eşyalar koltuklar paralar takılar sizi neden ilgilendiriyor gerçekten anlamadım bes kuruş vermeyin herkes parasını biriktirsin evlensin biz öyle yaptık isteyince bal gibi de oluyor.

Yani kiz tarafi hicbir sey yapmayacak mi?
Aynen kız oğlanı resmen kullanıyo en az beş bin e koltuk takımı isteyip önemli değil sağlam olmasada olur diyomuş bi de vlla sinirden küplere bindim. 6 milyara zaten sağlam olur ne kadar çirkef çıktıya kaynım da kşke biraz sert olup adamlığı öğrensede biraz hem bişey yapmıonuz hem herşeyin müthişini istiyonuz bndede yok yapabiliosan buyur evlenelim diyemiyo

Siz koltuk takımını ve takınızı alın çekilin kenara damat bey yani kaynınız durumları olduğunu falan görmüyor mu? anlattıklarınız da abartı geldi ne alaka hem 5 taş hem tek taş falan bilezik istememiş zaten istemediyse alınmaz ya da düşük ayar alınır çok alınmaz. Şimdiden çekememezliğe başlamışsınız 5 bin tk altına koltuk takımı zor bulunur dediğiniz fiyata da vardır ama kalitesi kötüdür. Karışmayın başka yardım da yapmayın o zaman..eşinizde farkındaysa madem. Kaynın ve ailesinin sesi çıkmıyorsa sizin neden çıkıyor biz de yapamayız desinler. Siz neden takıyorsunuz eşiniz başka birşey yapmam demiş daha ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…