Eltimin istekleri..

Zamaninda soz verdiginiz kadarini yapin sadece bide takinizi takin o kadar. Yoksa basiniz cok agrir. Hele kk.ni onlar icin kullanirsaniz odeyemedikleri taktirde isteyemezsiniz de. Istesenizde kotu olcaksiniz istemeseniz de. Bu sefer dugunun butun borcu size bincek. Acikca soyleyin kayniniza. Size guvenmesin. Simdiki zamanda her sey dugun takilari ile odeniyor zaten. Siz alip niye borca giresiniz???

Siz kaç sene önce evlendiniz bilmiyorum ama fiyatlar artmış olabilir.

Ben de evlenirken her şeyin ucuzunu aldım. Ne modeller vardı da elimin tersiyle ittim.
Kalkıp da başkasına har vurup harman savurmam tabiki..

Eşiniz gözden çıkardığı meblağ neyse versin kardeşine "üstünü tamamla al benden daha fazla çıkmaz daha düğüne bilezik alacağız" desin.

Evlenen düşsün tasasına. Kredi çeksin parası yoksa. Kaynın çok akıllı bence. Evlenince ödesinler karışmayın..

Ben de herşeyin en ucuzunu seçtim kimseye yük olmamak için çünkü aileler karşıladı masrafı

5 senede eşyalar dağıldı tabi patladı catladi

Onu bunu bilmem böyle simariklik yapıp en pahalisini eni yisini aldirtan gelinler pek bı seviliyor yere göğe konmuyor kaynana kayınpeder tarafından

Allah yardımcın olsun elti mi aman aman ne derim

Bu ne biçim iş konu sahibi? Nasıl böyle bişeyi kabul ediyorsunuz? Kaynınız evinin eşyasını kendisi alsın bir zahmet. Alamıyorsa da evlenmesin. Kız tarafına sesi çıkmıyor ama sizin durumunuz adamın umrunda değil. Oh keyfe bak. Elin kızının nazını siz niye çekiyorsunuz? Kendi evinize alamadığınızı başkasına niye alıyorsunuz? 5 binden aşağı koltuk takımı almazmış. Az yesinde kendi alsın. Bana böyle emrivaki yapılacakta bende kabul edeceğim. Yok ya. Kaynınız size yardım etmiş olabilir ama o bekarmış. Sorumluluk yok bişey yok. Abisine yardım edebilmiş. Eşiniz evli bir adam. Sorumlu olduğu bir evi ailesi var. Aynı şekilde nasıl yardım etsin akıl var mantık var. Hemde kredi borçlarımız var diyorsunuz. Utanmıyor mu kaynınız sizden bunları talep etmeye? Yerinizde olsam kimse için kendimi zora sokmam. Milletin keyfi isteği için uğraşmam. Kusura bakmayın kimseye yardım edecek durumumuz yok derim. Düğünde takımı takarım bitti. Kendi başlarının çaresine baksınlar.

Zamaninda kayninizin esinize para verdigini konuya ekleseniz daha saglikli olurmus. Herkes kayniniz durduk yere biseyeler istiyor sanip yapmak zorunda degilsiniz diyor veya ona tavsiyeler veriyor.
Bende anlamadim. Para vermis sanirim konu sahibine.
Ne kadar para vermisse o kadarini versin. Fazlasini istiyor sanki oyle anlasiliyor.

Bizdede peşin para yokki eline sayacak seçtikleri şeyin taksitini ödeyeceğz yoksa banane napalım 6 bin e seçtiklerinin yarısını mı ödeyeceğz bi çözüm lazm

İşte o yüzden en iyisi kredi çekin ellerine nakit 3 bin verin çıkın aradan.

Yoksa 3 bin kredinin faizini ödemeyelim derken 5-6 binlik mobilyanın taksidini ödersiniz.
Bir de o alışverişin taksidinin vadesi var. En mantıklısı sizin 3 bin kredi çekip vermeniz.

Ne kadar para vermisse o kadarini versin. Fazlasini istiyor sanki oyle anlasiliyor.

Konu sahibi kac yillik evli bilemiyorum. Para da durdugu yerde durmuyor sonucta. Kayni bilmem kac sene once atiyorum 2bin verdiyse fazlasini istemesi hakki olur. Bu detaylari hic vermemis hatta kaynindan para aldigini bile yorumlarda yazmis sadece.

6 sene önce evlendim. Sadece salona 12 bin verdik. 3 bine nerede koltuk takımı var?
Konulari eksik anlatiyorsunuz. Kayniniz size her ay maaşından vermiş siz evlenirken. Eşiniz de aynısını yapmak istiyor doğal olarak. Dogru olanı da bu zaten. Koltuk takimi vs pazarlığını kim yapti ki? Alip karsiniza dersiniz ki, 1 yıl boyunca her ay şu kadar para vericez. Veya 2 yıl her neyse yani. Durumunuz neye müsaitse. Ona gore taksitlendirsinler alacaklarini.
Siz de bence bilezige o kadar işçilik vereceginize, tam altin takin. Bozdurunca kayip olmaz.
Uvey kayinvalidenizden dogan kirk gunluk bebegin telaşına da düşmeyin şimdiden. Eminim eltiniz de sizden hoşlanmıyordur. Pek görüşeceğini sanmam
Ayrıca bu kadar saat konuyu silmemissiniz,cok sasirttiniz beni

Siz neden alıyorsunuz koltuk takımını,durumunuz iyi sanirim,madem çiftler almıyor aileler yardımcı oluyor yatak odası kız tarafına ait hatta beyaz eşyada bizim kültürde bence kız tarafı çok uyanık dikkat edin.

Çok sinir oldum okudukça. Eşinizle konuşsanız onrest çekemez mi. Ne biçim insanlar var memlekette ama böyleleri kıymetli oluyor her zAman

Konu sahibi kac yillik evli bilemiyorum. Para da durdugu yerde durmuyor sonucta. Kayni bilmem kac sene once atiyorum 2bin verdiyse fazlasini istemesi hakki olur. Bu detaylari hic vermemis hatta kaynindan para aldigini bile yorumlarda yazmis sadece.
Konu kayninin sebepsiz yere para istemesi gibi algilandi. Madem kayni para verdi abisi de ona verecgine yardim edecegine soz verdi yapmali tabi. Ne verdiyse kayni konu sahibine, o degerde seyler yapilmali.

Bende bu mevzuya takılmadım değil.Karşılıklı bir yardım bu kaynı vermiş şimdi sıra esinde.. Bu kadar eltiyi yermenin anlamı yok ki .

Kayın in verdiğini karşılayacak şekilde geri ödenmeli hiç söylenmeden yada en başında kimse kimseden bişey almamalı sonra böyle oluyor işte .

Siz borcunuzu ödeyin de gerisini düşünmeyin konu sahibi sizlik başka bir durum yok bence .

Burada gelin hanıma epey döşemiştim ama ir borç durumu da varmış o zaman borç kadar yapılması gerekir.

Son düzenleme:

Siz kaynınız hangi yılın hangi ayında kaç TL yardım etmiş, size ne kadarlık bilezik takmıştı vs ve siz onlar için şu ana kadar ne kadar masraf yaptınız (çiçek, çikolata vs) yazın, ben size enflasyonu vs hesap edip kaybınıza ne kadar borcunuz kalmış söyleyeyim.

O miktardan bilezik parasını düşüp kalan miktarı koltuk parasına katkı olarak verirsiniz. 3500’lik koltuk beğen denmez. Gerekirse 3500 verirsiniz, üstünü tamamlarlar.

bu kadar borcunuz varken birde kaynınıza yardımcı olmak size düşmezki
üstteki arkadaşın dediği gibi bütçeniz neye uygunsa onu alın
adım hıdır elimden gelen budur diyerek kenara çekilin
onlar istiyorsa sizde rahat rahat bukadar verebiliyoruz deyin

Konu kayninin sebepsiz yere para istemesi gibi algilandi. Madem kayni para verdi abisi de ona verecgine yardim edecegine soz verdi yapmali tabi. Ne verdiyse kayni konu sahibine, o degerde seyler yapilmali.

Aynen konu sahibi sanki tek tarafli bir para isteme durumu varmis gibi yansitmis.

Konu sahibi gecmiste aldiginiz paralari hesaplayip geri odeyin kayniniza. Ondan sonra kiz bes tas mi almis tek tas mi almis kendileri bilirler.
Daha borcunuzu vermemissiniz soylenip duruyorsunuz.

Damat gelin hanımı kıramıyorsa ve herşeyin dört dörtlük olmasını istiyorsa para biriktirip öyle evlensin.
Ama beklemek de istemiyorlar anladığım kadarıyla o zaman damat durumunu geline açacak ki gelin hanımda yükseklerden uçmasın.
Siz hediye hariç destek olmak zorunda değilsiniz.

Siz neden yardim ediyorsunuz ki

İş damatta biter kimsede değil durum yoksa bu kadar elimden geliyor diyecek
Zamanında onun size yaptığı yardıma karşılık siz de yapmak zorundasınız bırakın 5.000 olsun cidden pek de güzel modeller yok daha aşağıya ama dahasını da yapmayın mesela herkes de ayağını yorganına göre uzatsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…