Ev almak için geç mi kaldım

Sizin şahsınıza değil genel yorum yapmıştım aslında. Kendiniz belirtmişsiniz öğrenci muhiti diye. Neden normal bir aileye değil de özellikle öğrenciye diye sorguluyor insan. Aile kiralarsa her sene başında çıkaramazsınız, ve değerinin altında kira almaya mecbur kalırsınız, ama öğrenci öyle mi, her sene biri gelir ve o tarihte bedel ne ise onu öder, sizin de zararınız daha az olur. Bana göre sizin yazdığınız şeyde art niyet hedef kitlenin öğrenci olmasında.

Bunu yanlış mı buluyorum evet ama devir ekonomi devri, ince ince düşünmek gerek, bu yüzden ev sahiplerine de hak vermek lazım. Ben iki tarafa da yazık diye düşünüyorum.

Haklısınız. 3 sene önce 2+1 alıp kiraya vereyim dedim. Kendim de kirada oturmaya devam edeyim. O ara almadım ev 4 e katladı şu an alamıyorum birikimimle krediyle. 4 yıl önce de arsadan eve girdik iyi bir muhitte kat karşılığı yapılacak.Ona da tek çivi çakılmadı bugüne dek proje aşamasında bekliyor. Büyük şehirde 4 5 milyonlar konuşuluyor artık. O da fazla lüks olmayan evler. Allah yardımcımız olsun.

İyi ki kiracı kanunu var. Yoksa hepimiz kiracıları 2 yılda bir çıkarır iki üç katına yeniden kiraya verirdik. Hem kiracı hem de kiracıları olan biri olarak adaletli olmamız lazım diyorum. Esnafsa müşteri edinsin içine masraf etsin. 2 yıl geçince e hadi çık pahalıya vereceğim desek olur mu? Ya da evimizde oturanın çocuğunun okulu o muhittedir işine uygun bütçesine uygun tutmuştur . E sen de 1 yıl sonra çık ben 2 katına vereceğim denir mi? Öldüm fiyatına oturmaya kalkan kiracılar da haksız bu arada. İnsanlar o kadar par yatırdıkları mallarını niye bedava gibi fiyatlara kiraya versinler? İçinin eskime masrafını karşılamaz bu şekilde.

Kanun var ama herkes evinden çıkarılıyor. Ev sahibi oğlum gelecek diyor. Misal benim alt kat, emlakçıyı kızı olarak tanıtmış. Kızım gelecek diyip çıkarıyor galiba. Her yıl kiracı değişiyor.

1+1 ev üniversite çevresinde boş kalmaz.
Yani kiracı çıkarsa, yeni kiracı bulmak zor olmaz. Bu ev için çekilen kredi borcu bittiğinde, evin satılması kolay olur.
Sadece kira boyutuyla düşünmeyin.
Nihayetinde 1+1 evi alma amacı , borcu bittiğinde elden çıkartmak, sonra tekrar 2+1 niyetine girmek. Mahalle arasındaki 1+1 satmak kolay değil.
4-5 yıl sonra satışını kolay yapabileceğim bir muhitten almayı tercih ederim şahsen.

Her sene öğrenci değiştirmek veya fahiş fiyata vermek gibi bir düşüncem de olmadı benim. Ancak burada yüzyüze iletişim kurulmadığı için farklı düşünülmüş olabilir sizin açınızdan.
Saygılar

Kiracı çıkmasın kanmasın. Dava açsın evsahibi uğraşsın. Ayrıca çıkmadan imza alsın . Eğer kendi oğlu kızı ya da kendi oturmazsa tazminat alabiliyor kiracı. Ha zorbalık şiddet gösterenleri de var kanunlarla çıkartamayınca

Kesinlikle çift taraflı düşünmek lazım.
Ben kirada oturuyorum ve ev sahibim eski kiracı olduğumuz için %25 zam yaptı evimize. Ancak içimize sinmedi , tekrar onlarla görüştük ve kendi isteğimizle %70 zam yaptık. Ki şuan çıkmaya kalksam böyle bir evi, bu fiyata da bulamam.
Şu ekonomide etkilenmeyen kimse yok ki. Empati kurmak gerek.

1.2 milyonluk evlere değil daha eski ya da küçük ama uygun fiyatlı bir yer bakın bence.
250 bin peşinat iyi 500 de kredi verilse (bilmiyorum çıkıyor mu öyle) 750 bine illa birşeyler vardır. Sonra onu satar başka alırsınız.

Sözleşme yapmamış mıydınız?

Ben o öğrenci olayını yazan arkadaşında kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum.Kendi evini alamıyorsan yatırım amaçlı 1+1 al öğrenci olan yerlerde, hemde sirkülasyon çok olur boş kalmaz demek istedi sanki.Öğrenciyi çıkar hersene demek istemedi.

Öyle demek istemedi ama öğrenci 2 3 yılda oturabilir mezun olana dek hatta. Yani kira hesap edilerek kredi ödenmez. Evdeki hesap çarşıya uymaz onu demek istedim. Yüzde 25 zam yapıp 4 yıl oturabilir de öğrenci. Kanunlar ondan yana. Hersene çıkar kira şu kadar fazlaya verilir diye hesap vardı ya hah işte o mantıklı değil.

Aynen onun mantıklı bir tarafı yok, varsayım yapmış.Hiç kira gelmeyecek gibi hatta dahada kötüsü kiracının zarara uğratma olasılığınıda düşünüp öyle girmek lazım o işe.Ama herşeyi normal düşünürsek sonuçta kira geliri artar arttıkça kredi ödemesine olan ek artar.

Aynen ben de senin gibi bunu düşünüyorum
6 yıldır calsiiyorum kenardaki parayı ev peşinatı bile yapamıyorum.ev fiyatları artıyor.bankalar da eşim de memur olmasına rağmen yeterli kredi vermiyor. İki kişi calsiiyp evin yarısı kadar para biriktirip geri kalani da kredi çekip almak birwz mümkün

Maalesef öyle. Biz 2021 e yakın ev yaptırmaya karar verdiğimizde bile fiyatların uçtuğu dönemdi. Zamlardan çok etkilendik hatta evi inşaat haliyle satacaktık artık. 2+1 evler 280 300 bin civarıydı şimdi yaşadığım vasıfsız, manzarasız bu küçük şehirde dahi arsaya 900.000 bin eve 2.000.000 diyen bir ülkede ev almak zengin işi gibi bi şey oldu. Allah gönlünüze göre verir inşallah belli de olmaz siz yine takipte kalın. Birebir o stresi çektiğim için çok iyi anlıyorum. Şuan kendime bi ev alamam ben bi birikimim bile yok.

Y Yuppiyayye ev sahibi misiniz? Neden mesajıma kızgın emoji bıraktınız?

Ceycey hanım kanun var ama birçok kişi sözlü tacize/tehdite maruz kalıyor. Ne olaylar duydum. Mahkemeye veren arkadaşlar da var ama huzur gitti mi gidiyor.

Bir arkadasim ev almak için konut kredilerini arastiriyordu .Bankacı yılbaşından sonrayı bekleyin faizler düşecek demiş .İktidar için bu seçim çok çok önemli.O yüzden 2020 senedinde olduğu gibi (o kadar çılgın olmasada) düşük faizli konut kredisi verileceğini düşünüyorum.Bankalar bu sene yüzde 300_400 kar yaptilar ama devlet bankaları 300 binden fazla kredi vermiyor.Bence kendilerini seçime saklıyorlar.Yukaridan talimat geldiği anda düşük faizle kredi verilecek piyasa canlanacak en azından insanlar toki olayında bile nasıl heyecanlandı kredi olayini düşünemiyorum.Sizin yerinizde birikterebildigim kadar para biriktirdim.Altin döviz neyse artık biriktirdim.kredi haberi cikincada hemen başvurdum.o arada da ev aramaya devam ederdim.2020 senesinde pesinatim olmadığı ve ev kredim bitmediği için basvuramistim ve kampanya beklefigimden kısa sürmüştü yetisememistom.o zaman alanlar ciddi kar etti.ev kiraya verenler de kira zaten evin kredisini karşılar hale geldi.ev çok cüzi bir fiyata neredeyse bedavaya geldi o zaman

10 yıl olayı gerçekten haksızlık ama.Kanunlar çok dengesiz olmuş bence En ideali 5 yıl olmalıydı.5 yıl sonra evsahibinin isterse kiracıyı çıkartma hakkı olmalıydı.

Sizin mesajınıza değil o şekilde davrananlaraydı o kızgın surat yanlış anlaşılmış. rahatsız olmuşsunuz madem ifadeyi kaldırıyorum

Son düzenleme:
biliyorum maalesef.tv de gördüm kapı cam indirmişler aşağı kiracının.dayak yiyeni var kapısı açılıp eşyası dışarı atılanı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…